Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Blynai be gliuteno: Skanus ir sveikas receptas kiekvienam

Blynai be gliuteno: Skanus ir sveikas receptas kiekvienam

Blynai – tai vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje, tačiau tiems, kurie turi gliuteno netoleravimą, blynai dažnai lieka nepasiekiami. Laimei, šis blynų be gliuteno receptas suteikia galimybę mėgautis skoniu ir tekstūra, neatsisakant sveikos mitybos. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai pagaminti šiuos skanius blynus, kurie patiks ne tik tiems, kas vengia gliuteno, bet ir visai šeimai!

Ingredientai:

  • 1 puodelis be gliuteno miltų (pvz., ryžių, kukurūzų arba migdolų)
  • 1/2 puodelio pieno (arba augalinio pieno)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas cukraus (pageidautina)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite be gliuteno miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu. Tada supilkite skystus ingredientus į miltus ir gerai išmaišykite, kol gausite lygiai tešlą.

  2. Kepimas: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Supilkite šaukštą tešlos į keptuvę ir kepkite, kol blyno paviršius ims burbuliuoti. Apverskite ir kepkite dar apie 2-3 minutes, kol abi pusės bus auksinės.

  3. Patiekimas: Patiekite su mėgstamomis uogienėmis, medumi ar šviežiais vaisiais.

Informacija apie sveikatą

Blynai be gliuteno yra puikus pasirinkimas tiems, kurie turi celiakiją arba gliuteno netoleravimą. Gliuteno vartojimas tokiems asmenims gali sukelti rimtus sveikatos sutrikimus, todėl šie blynai leidžia mėgautis skaniais pusryčiais ar užkandžiais be jokių rizikų.

Nauda:

  • Mažesnis gliuteno kiekis: Suteikia galimybę mėgautis blynų skoniu, nesikišant į sveikatą.
  • Daugiau maistinių medžiagų: Naudojant tokius miltus kaip migdolų arba ryžių, blynai gali būti turtingesni vitaminų, mineralų ir sveikųjų riebalų.
  • Individualizacija: Blynus lengva pritaikyti pagal asmeninius poreikius – galima pridėti vaisių, riešutų ar net šokolado gabaliukų.

Patarimas: Jei norite padidinti baltymų kiekį, pabandykite naudoti baltymų miltus (pvz., lieso sojos ar žirnių) kartu su be gliuteno miltais.

Mėgaukitės savo blynais be gliuteno į sveiką!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:06, 2024-08-27
Kokie jūsų mėgstami ingredientai blynams be gliuteno? Pasidalykite savo receptais ar patarimais, kaip juos pagaminti dar skanesnius! Kviečiame diskutuoti ir keistis idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau