Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Blynai be gliuteno: Skanus ir sveikas receptas kiekvienam

Blynai be gliuteno: Skanus ir sveikas receptas kiekvienam

Blynai – tai vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje, tačiau tiems, kurie turi gliuteno netoleravimą, blynai dažnai lieka nepasiekiami. Laimei, šis blynų be gliuteno receptas suteikia galimybę mėgautis skoniu ir tekstūra, neatsisakant sveikos mitybos. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai pagaminti šiuos skanius blynus, kurie patiks ne tik tiems, kas vengia gliuteno, bet ir visai šeimai!

Ingredientai:

  • 1 puodelis be gliuteno miltų (pvz., ryžių, kukurūzų arba migdolų)
  • 1/2 puodelio pieno (arba augalinio pieno)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas cukraus (pageidautina)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite be gliuteno miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu. Tada supilkite skystus ingredientus į miltus ir gerai išmaišykite, kol gausite lygiai tešlą.

  2. Kepimas: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Supilkite šaukštą tešlos į keptuvę ir kepkite, kol blyno paviršius ims burbuliuoti. Apverskite ir kepkite dar apie 2-3 minutes, kol abi pusės bus auksinės.

  3. Patiekimas: Patiekite su mėgstamomis uogienėmis, medumi ar šviežiais vaisiais.

Informacija apie sveikatą

Blynai be gliuteno yra puikus pasirinkimas tiems, kurie turi celiakiją arba gliuteno netoleravimą. Gliuteno vartojimas tokiems asmenims gali sukelti rimtus sveikatos sutrikimus, todėl šie blynai leidžia mėgautis skaniais pusryčiais ar užkandžiais be jokių rizikų.

Nauda:

  • Mažesnis gliuteno kiekis: Suteikia galimybę mėgautis blynų skoniu, nesikišant į sveikatą.
  • Daugiau maistinių medžiagų: Naudojant tokius miltus kaip migdolų arba ryžių, blynai gali būti turtingesni vitaminų, mineralų ir sveikųjų riebalų.
  • Individualizacija: Blynus lengva pritaikyti pagal asmeninius poreikius – galima pridėti vaisių, riešutų ar net šokolado gabaliukų.

Patarimas: Jei norite padidinti baltymų kiekį, pabandykite naudoti baltymų miltus (pvz., lieso sojos ar žirnių) kartu su be gliuteno miltais.

Mėgaukitės savo blynais be gliuteno į sveiką!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:06, 2024-08-27
Kokie jūsų mėgstami ingredientai blynams be gliuteno? Pasidalykite savo receptais ar patarimais, kaip juos pagaminti dar skanesnius! Kviečiame diskutuoti ir keistis idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau