Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugpjūčio » 27

Blynai be gliuteno: Skanus ir sveikas receptas kiekvienam

Blynai be gliuteno: Skanus ir sveikas receptas kiekvienam

Blynai – tai vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų visame pasaulyje, tačiau tiems, kurie turi gliuteno netoleravimą, blynai dažnai lieka nepasiekiami. Laimei, šis blynų be gliuteno receptas suteikia galimybę mėgautis skoniu ir tekstūra, neatsisakant sveikos mitybos. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai pagaminti šiuos skanius blynus, kurie patiks ne tik tiems, kas vengia gliuteno, bet ir visai šeimai!

Ingredientai:

  • 1 puodelis be gliuteno miltų (pvz., ryžių, kukurūzų arba migdolų)
  • 1/2 puodelio pieno (arba augalinio pieno)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 šaukštas cukraus (pageidautina)
  • 1/2 šaukštelio druskos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • Aliejaus kepimui

Paruošimas:

  1. Tešlos paruošimas: Dideliame dubenyje sumaišykite be gliuteno miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Atskirame dubenyje suplakite kiaušinius su pienu. Tada supilkite skystus ingredientus į miltus ir gerai išmaišykite, kol gausite lygiai tešlą.

  2. Kepimas: Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ant vidutinės ugnies. Supilkite šaukštą tešlos į keptuvę ir kepkite, kol blyno paviršius ims burbuliuoti. Apverskite ir kepkite dar apie 2-3 minutes, kol abi pusės bus auksinės.

  3. Patiekimas: Patiekite su mėgstamomis uogienėmis, medumi ar šviežiais vaisiais.

Informacija apie sveikatą

Blynai be gliuteno yra puikus pasirinkimas tiems, kurie turi celiakiją arba gliuteno netoleravimą. Gliuteno vartojimas tokiems asmenims gali sukelti rimtus sveikatos sutrikimus, todėl šie blynai leidžia mėgautis skaniais pusryčiais ar užkandžiais be jokių rizikų.

Nauda:

  • Mažesnis gliuteno kiekis: Suteikia galimybę mėgautis blynų skoniu, nesikišant į sveikatą.
  • Daugiau maistinių medžiagų: Naudojant tokius miltus kaip migdolų arba ryžių, blynai gali būti turtingesni vitaminų, mineralų ir sveikųjų riebalų.
  • Individualizacija: Blynus lengva pritaikyti pagal asmeninius poreikius – galima pridėti vaisių, riešutų ar net šokolado gabaliukų.

Patarimas: Jei norite padidinti baltymų kiekį, pabandykite naudoti baltymų miltus (pvz., lieso sojos ar žirnių) kartu su be gliuteno miltais.

Mėgaukitės savo blynais be gliuteno į sveiką!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 19:06, 27.08.2024
Kokie jūsų mėgstami ingredientai blynams be gliuteno? Pasidalykite savo receptais ar patarimais, kaip juos pagaminti dar skanesnius! Kviečiame diskutuoti ir keistis idėjomis!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
14.09.2024 laikas 14:01 Receptai Šaltalankių uogienė: sveikatos ir skanumo derinys
Vasaros metu norime mėgautis šviežiais vaisiais ir uogomis, tačiau šaltajam sezonui pasitikti turėtume pasirūpinti ir vitaminais. Šaltalankiai, nors ir mažiau pamėgti dėl savo rūgštaus ir astringentinio skonio, yra vieni maistingi...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:39 Receptai Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!
Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės sko...

Skaityti daugiau

11.09.2024 laikas 18:13 Receptai Nostalgijos sausainiai per mėsmalę: trapūs ir gardūs skoniai
Kiekvienas iš mūsų turi saldžių prisiminimų iš vaikystės – ir kas gali būti geriau nei prisiminti tuos momentus, gaminant naminius sausainius per mėsmalę? Šis receptas ne tik sugrąžins jums prisiminimus, bet ir suteiks galimybę pa...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 18:53 Malda tėvams ir vaikams: Šventojo Januaro užtarimas
Rugsėjo 19 diena, šventojo Januaro diena, yra puiki proga šeimoms susiburti ir pasimelsti. Malda yra galingas būdas ne tik išreikšti dėkingumą, bet ir prašyti Dievo palaimos visai šeimai. Šiame straipsnyje pateiksime maldas tiek tėvams, tiek vaikams,...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 18:46 Rugsėjo 19 d.: Moterų ir vyrų prietarai bei sveikatos patarimai
Rugsėjo 19 d. Lietuvoje ir kitose kultūrose yra ypatinga diena, apipinta prietarais ir tradicijomis, simbolizuojančiomis rudens atėjimą. Ši diena ne tik skatina mus švęsti derliaus nuėmimą, bet ir kelia klausimų apie mūsų sprendimus, santykius bei sv...

Skaityti daugiau

18.09.2024 laikas 12:03 Kiaušinių šviežumas: kaip patikrinti ir išsaugoti ilgiau
Kiaušiniai yra kasdienių patiekalų pagrindas, tačiau kaip žinoti, ar jie vis dar tinkami vartoti? Sugedę kiaušiniai gali kelti rimtą pavojų sveikatai, todėl svarbu gebėti juos greitai atpažinti. Šiame straipsnyje aptarsime paprastus metodus, kaip pat...

Skaityti daugiau