- 28.06.2024
- 0.0 Reitingas
- 619 Peržiūrų
- Aptarti
Į įdarą galite dėti bet kokių uogų pagal savo skonį. Arba pasigaminkite asorti.
Tai universalus koldūnai su sezoninėmis uogomis receptas. Į įdarą galite dėti braškių, aviečių, serbentų, vyšnių. Svarbu tik, kad tešla būtų plona, o įdaro būtų daug...
Koldūnai su uogomis
Sudedamosios dalys:
Įdarui:
- 300 g įvairių uogų (vyšnių, mėlynių, braškių, aviečių);
- 100 g varškės;
- 1 kiaušinio trynys;
- 3 šaukštai cukraus.
Tešlai:
- 2 puodeliai su miltais;
- 300 ml šilto vandens;
- 1/2 šaukštelio druskos.
Paruošimas:
- Miltus ir druską persijokite į didelį dubenį. Palaipsniui supilkite šiltą vandenį ir išminkykite minkštą tešlą.
- Iš tešlos iškočiokite rutulį ir įdėkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite valandą pastovėti.
- Iš vyšnių pašalinkite kauliukus. Kiekvieną uogų rūšį sudėkite į atskirus dubenėlius ir lengvai pabarstykite cukrumi (iš viso apie 2 valgomuosius šaukštus). Palikite 30 minučių, kad išsiskirtų sultys, ir pertrinkite per sietelį.
- Varškę įtrinkite kiaušinio tryniu ir cukrumi. Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu. Naudodami stiklinę arba formą išpjaukite 5 cm skersmens apskritimus. Į apskritimo vidurį dėkite uogų arba varškės ir užspauskite kraštą.
- Koldūnus virkite dideliame kiekyje lengvai pasūdyto verdančio vandens. Jiems išplaukus užtruksite tik 3-4 minutes. Išvirusius koldūnus išmeskite į sietelį. Išdėliokite į lėkštes, užtepkite grietinės ir, jei norite, apšlakstykite aviečių džemu. Pagamintus koldūnus galima užšaldyti ir bet kada išvirti.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau