Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 11

Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!

Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!

Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės skonio sausainių pagrindas yra švelniai saldus ir traškus, o įdaras iš varškės suteikia desertui lengvumo ir švelnumo. Varškė praturtina desertą subtiliu rūgštumu, kuris puikiai dera su karamelės saldumu, sukurdamas nepakartojamą skonio derinį.

Šis desertas ne tik greitai ir lengvai pagaminamas, bet ir ypatingai skanus, todėl jis neabejotinai taps mėgstamu desertu kiekvieno, mėgstančio saldumynus. Jo paruošimas yra ideali proga įtraukti vaikus į virtuvę – jie mėgausis tiek kepimo procesu, tiek gautu rezultatu. Pasidalinkite šiuo desertu su draugais ir šeima, ir stebėkite, kaip kiekvienas mielai prašo dar vieno gabalėlio!

Redakcijos komentaras: Papuoškite vyniotinį ir jis taps tikra stalo puošmena! Apliekite tirpintu šokoladu, karamelės padažu arba apiberkite skrudintais riešutais, kurie suteiks papildomo traškumo ir skonio kontrasto. Taip pat galite pridėti šviežių uogų, pavyzdžiui, aviečių ar mėlynių, kurios ne tik pagerins skonį, bet ir papuoš desertą savo spalvomis.

Ingredientai

  • Sausainiai: 430g (galite naudoti sausainius su karamelės skoniu)
  • Rududu: 300g
  • Sviestas: 100g
  • Varškė: 180g
  • Graikiškas jogurtas: 80g
  • Cinamono žiupsnelis: (pasirinktinai, suteiks šilumos ir papildomo skonio)

Recepto paruošimas

  1. Sviesto ištirpinimas: Keptuvėje ištirpinti sviestą ir leisti atvėsti.
  2. Sausainių paruošimas: Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia tai padaryti maisto smulkintuvu). Sumaišyti sausainius su sviestu ir rududu iki vientisos masės.
  3. Tešlos formavimas: Iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis, kol gausis vientisa tešla.
  4. Tešlos lakštas: Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus. Ant jo paskleiskite gautą masę. Paskirstykite rankomis, tuomet pasinaudokite kočėlu, kad gautųsi gražus tešlos paplotėlis.
  5. Kremo paruošimas: Varškę sumaišykite su jogurtu ir, jei pageidaujate, cinamonu. Gautą masę paskleiskite per visą tešlos pagrindą.
  6. Vyniotinio formavimas: Naudodamiesi kepimo popieriaus lakštu, atsargiai susukite vyniotinį. Popierius padės išlaikyti tešlą, kad neplyštų.
  7. Vyniotinio atvėsinimas: Susuktą vyniotinį perkelkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Palikite bent 2 valandas, kad skoniai gerai susijungtų ir vyniotinis taptų tvirtesnis.

Patiekimas

Išėmus vyniotinį iš šaldytuvo, supjaustykite jį norimo dydžio gabalėliais. Patiekite su šokolado, karamelės padažu ar šviežių uogų gausa. Mėgaukitės kiekvienu kąsniu ir dalinkitės džiaugsmu su artimaisiais!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:39, 2024-09-11
Ar jau išbandėte šį nuostabų karamelinį tinginių vyniotinį? Pasidalinkite savo patirtimi ir įdėkite savo unikalius papuošimus! Koks būtų jūsų idealus garnyras šiam desertui? Mėgaukitės ir dalinkitės šiuo skanėstu su artimaisiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:47 Receptai Voveruškų Maistinė Vertė ir Sveikas Gaminimas: Kaip Išsaugoti Naudą?
Voveruškos – maistingas ir skanus grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveruškų maistinę vertę, kalorijas, kaip organizmas įsisavin...

Skaityti daugiau

2025-07-30 laikas 13:39 Receptai Vanilinis Biskvitas: Nauda Sveikatai, Kalorijos ir Gaminimo Patarimai
Vanilinis biskvitas – skanus ir sveikas desertas, turtingas maistinėmis medžiagomis. Atraskite receptą! Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime vanilinio biskvito naudą, maistinę vertę, kalorijas, gaminimo poveikį maistinėms medžiago...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:15 Kodėl Vyrai Palieka Moteris: Psichologinės Priežastys ir Patarimai Santykiams

Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kodėl vyrai nutraukia santykius ir kaip moterys gali kurti harmoningą partnerystę, kuri skatina abipusį augimą. Pateiksime praktinius patarimus, kaip išve...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:08 Kodėl Vyras Paliko Žmoną ir Praturtėjo: Psichologiniai Aspektai ir Patarimai Moterims
Šiame straipsnyje, remdamiesi moksliniais tyrimais ir psichologiniais principais, aptarsime, kaip vyriška psichologija veikia santykiuose, kaip moterys gali padėti savo partneriams augti ir kodėl kartais išsiskyrimas tampa postūmiu vyrui siekti tiksl...

Skaityti daugiau

2025-08-06 laikas 07:00 Kaip Prašyti Pagalbos: Psichologiniai Aspektai ir Praktiniai Patarimai
Šiame straipsnyje aptarsime, kodėl sunku prašyti pagalbos, kokie psichologiniai mechanizmai veikia šioje situacijoje ir kaip išmokti tai daryti efektyviai. Remdamiesi moksliniais tyrimais ir praktiniais patarimais, padėsime jums įveikti vidinius barj...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 20:24 Padidėjęs kraujospūdis: požymiai, kad jums trūksta magnio
Šiandien kas trečias žmogus kenčia nuo hipertenzijos arba padidėjusio kraujospūdžio. Tai plačiai paplitusi ir rimta sveikatos būklė, nes jei ji negydoma, arterinė hipertenzija gali sukelti širdies ligas ir padidinti insulto riziką. Tai ypač pavojinga...

Skaityti daugiau

2025-08-05 laikas 17:00 Pfizer tyliai įtraukia GMO fermentą į 90 % amerikietiško sūrio – ir jo nėra nurodyta etiketėje
Dauguma žmonių net neįtaria, kad valgo genetiškai modifikuotą fermentą, kurį iš pradžių sukūrė „Pfizer“ – tačiau jis tyliai naudojamas daugiau nei 90 % amerikietiškų sūrio produktų, o dėl FDA spragos jo niekada nepamatysite ant pakuotės....

Skaityti daugiau