Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 11

Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!

Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!

Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės skonio sausainių pagrindas yra švelniai saldus ir traškus, o įdaras iš varškės suteikia desertui lengvumo ir švelnumo. Varškė praturtina desertą subtiliu rūgštumu, kuris puikiai dera su karamelės saldumu, sukurdamas nepakartojamą skonio derinį.

Šis desertas ne tik greitai ir lengvai pagaminamas, bet ir ypatingai skanus, todėl jis neabejotinai taps mėgstamu desertu kiekvieno, mėgstančio saldumynus. Jo paruošimas yra ideali proga įtraukti vaikus į virtuvę – jie mėgausis tiek kepimo procesu, tiek gautu rezultatu. Pasidalinkite šiuo desertu su draugais ir šeima, ir stebėkite, kaip kiekvienas mielai prašo dar vieno gabalėlio!

Redakcijos komentaras: Papuoškite vyniotinį ir jis taps tikra stalo puošmena! Apliekite tirpintu šokoladu, karamelės padažu arba apiberkite skrudintais riešutais, kurie suteiks papildomo traškumo ir skonio kontrasto. Taip pat galite pridėti šviežių uogų, pavyzdžiui, aviečių ar mėlynių, kurios ne tik pagerins skonį, bet ir papuoš desertą savo spalvomis.

Ingredientai

  • Sausainiai: 430g (galite naudoti sausainius su karamelės skoniu)
  • Rududu: 300g
  • Sviestas: 100g
  • Varškė: 180g
  • Graikiškas jogurtas: 80g
  • Cinamono žiupsnelis: (pasirinktinai, suteiks šilumos ir papildomo skonio)

Recepto paruošimas

  1. Sviesto ištirpinimas: Keptuvėje ištirpinti sviestą ir leisti atvėsti.
  2. Sausainių paruošimas: Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia tai padaryti maisto smulkintuvu). Sumaišyti sausainius su sviestu ir rududu iki vientisos masės.
  3. Tešlos formavimas: Iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis, kol gausis vientisa tešla.
  4. Tešlos lakštas: Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus. Ant jo paskleiskite gautą masę. Paskirstykite rankomis, tuomet pasinaudokite kočėlu, kad gautųsi gražus tešlos paplotėlis.
  5. Kremo paruošimas: Varškę sumaišykite su jogurtu ir, jei pageidaujate, cinamonu. Gautą masę paskleiskite per visą tešlos pagrindą.
  6. Vyniotinio formavimas: Naudodamiesi kepimo popieriaus lakštu, atsargiai susukite vyniotinį. Popierius padės išlaikyti tešlą, kad neplyštų.
  7. Vyniotinio atvėsinimas: Susuktą vyniotinį perkelkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Palikite bent 2 valandas, kad skoniai gerai susijungtų ir vyniotinis taptų tvirtesnis.

Patiekimas

Išėmus vyniotinį iš šaldytuvo, supjaustykite jį norimo dydžio gabalėliais. Patiekite su šokolado, karamelės padažu ar šviežių uogų gausa. Mėgaukitės kiekvienu kąsniu ir dalinkitės džiaugsmu su artimaisiais!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:39, 11.09.2024
Ar jau išbandėte šį nuostabų karamelinį tinginių vyniotinį? Pasidalinkite savo patirtimi ir įdėkite savo unikalius papuošimus! Koks būtų jūsų idealus garnyras šiam desertui? Mėgaukitės ir dalinkitės šiuo skanėstu su artimaisiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau