Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Rugsėjo » 11

Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!

Karamelinis Tinginių Vyniotinis su Varške: Saldus Džiaugsmas!

Karamelinis tinginys – vyniotinis su varške – tai nepaprastai gardus desertas, sujungiantis klasikinio tinginio paprastumą su varškės gaivumu ir karamelės saldumu. Šis vyniotinis išsiskiria savitu skoniu ir tekstūra: karamelės skonio sausainių pagrindas yra švelniai saldus ir traškus, o įdaras iš varškės suteikia desertui lengvumo ir švelnumo. Varškė praturtina desertą subtiliu rūgštumu, kuris puikiai dera su karamelės saldumu, sukurdamas nepakartojamą skonio derinį.

Šis desertas ne tik greitai ir lengvai pagaminamas, bet ir ypatingai skanus, todėl jis neabejotinai taps mėgstamu desertu kiekvieno, mėgstančio saldumynus. Jo paruošimas yra ideali proga įtraukti vaikus į virtuvę – jie mėgausis tiek kepimo procesu, tiek gautu rezultatu. Pasidalinkite šiuo desertu su draugais ir šeima, ir stebėkite, kaip kiekvienas mielai prašo dar vieno gabalėlio!

Redakcijos komentaras: Papuoškite vyniotinį ir jis taps tikra stalo puošmena! Apliekite tirpintu šokoladu, karamelės padažu arba apiberkite skrudintais riešutais, kurie suteiks papildomo traškumo ir skonio kontrasto. Taip pat galite pridėti šviežių uogų, pavyzdžiui, aviečių ar mėlynių, kurios ne tik pagerins skonį, bet ir papuoš desertą savo spalvomis.

Ingredientai

  • Sausainiai: 430g (galite naudoti sausainius su karamelės skoniu)
  • Rududu: 300g
  • Sviestas: 100g
  • Varškė: 180g
  • Graikiškas jogurtas: 80g
  • Cinamono žiupsnelis: (pasirinktinai, suteiks šilumos ir papildomo skonio)

Recepto paruošimas

  1. Sviesto ištirpinimas: Keptuvėje ištirpinti sviestą ir leisti atvėsti.
  2. Sausainių paruošimas: Sausainius susmulkinti iki trupinių (patogiausia tai padaryti maisto smulkintuvu). Sumaišyti sausainius su sviestu ir rududu iki vientisos masės.
  3. Tešlos formavimas: Iš pradžių maišykite šaukštu, vėliau minkykite rankomis, kol gausis vientisa tešla.
  4. Tešlos lakštas: Pasiruoškite lakštą kepimo popieriaus. Ant jo paskleiskite gautą masę. Paskirstykite rankomis, tuomet pasinaudokite kočėlu, kad gautųsi gražus tešlos paplotėlis.
  5. Kremo paruošimas: Varškę sumaišykite su jogurtu ir, jei pageidaujate, cinamonu. Gautą masę paskleiskite per visą tešlos pagrindą.
  6. Vyniotinio formavimas: Naudodamiesi kepimo popieriaus lakštu, atsargiai susukite vyniotinį. Popierius padės išlaikyti tešlą, kad neplyštų.
  7. Vyniotinio atvėsinimas: Susuktą vyniotinį perkelkite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų. Palikite bent 2 valandas, kad skoniai gerai susijungtų ir vyniotinis taptų tvirtesnis.

Patiekimas

Išėmus vyniotinį iš šaldytuvo, supjaustykite jį norimo dydžio gabalėliais. Patiekite su šokolado, karamelės padažu ar šviežių uogų gausa. Mėgaukitės kiekvienu kąsniu ir dalinkitės džiaugsmu su artimaisiais!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:39, 2024-09-11
Ar jau išbandėte šį nuostabų karamelinį tinginių vyniotinį? Pasidalinkite savo patirtimi ir įdėkite savo unikalius papuošimus! Koks būtų jūsų idealus garnyras šiam desertui? Mėgaukitės ir dalinkitės šiuo skanėstu su artimaisiais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau