- 12.12.2024
- 0.0 Reitingas
- 140 Peržiūrų
- 1 komentaras
Kalėdos – tai laikas, kai kiekvienas namas gali būti pripildytas malonių kvapų ir skonio. Šie kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ ne tik džiugina akį, bet ir malšina skonio receptorius. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanius, bet ir gražiai dekoruotus sausainius, kurie taps puikiu šventiniu akcentu jūsų stalui.
Kalėdiniai sausainiai „Žvaigždutės“ su imbieru ir cinamonu
Ingredientai:
- Kvietiniai miltai - 260-280 g
- Kepimo milteliai - 1,5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinis - 1 vnt.
- Sviestas - 100 g (minkštas, kambario temperatūros)
- Medus - 3 valgomieji šaukštai
- Cukrus - 100 g
- Maltas imbieras - 1,5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas - 1,5 arbatinio šaukštelio
- Maltas muskato riešutas - 1/2 arbatinio šaukštelio
- Malti gvazdikėliai - žiupsnelis
- Kakavos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis
Sausainių puošimui (glajui):
- Kiaušinio baltymas - 1 vnt.
- Cukraus pudra - 50 g
Gaminame:
-
Paruoškite tešlą: Sviestą, prieš gaminant, palaikykite kambario temperatūroje, kad jis būtų minkštas. Į dubenį dedame sviestą, beriame cukrų ir plakame plaktuvu, kol masė taps kreminė.
-
Įmaišykite medų ir kiaušinį: Į tešlą dedame medų ir gerai išplakame. Tada įmušame kiaušinį ir dar kartą išplakame.
-
Prieskoniai ir miltai: Beriame visus prieskonius (maltą imbierą, cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius) ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, per sietelį dalimis sijojame tiesiai į dubenį ir užminkome sausainių tešlą, kol ji taps vientisa.
-
Formuokite tešlą: Iš tešlos formuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms. Tai padės tešlai sustiprėti ir bus lengviau kočioti.
-
Kočiokite ir formuokite sausainius: Praėjus kelioms valandoms, tešlą išimame iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus kočiojame iki maždaug 5 mm storio. Formelių pagalba išpjauname sausainius.
-
Kepimas: Dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 10-14 minučių, priklausomai nuo to, kokio storumo tešlą iškočiojote. Būtinai sekite kepimo procesą, kad sausainiai nepradėtų degti.
-
Pasigaminame glajų: Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir suplakame su cukraus pudra, kol gausite tankią masę.
-
Puoškite sausainius: Su konditeriniu maišeliu arba tvirtu maišeliu, kurio kamputį prakirpsite, puoškite atvėsusius imbierinius sausainius. Glajus sustingsta po 20-30 minučių.
Papildomi patarimai:
- Jei norite, sausainius galite puošti ir spalvotais pabarstukais, džiovintais vaisiais ar riešutais, kad suteiktumėte jiems asmeniškumo.
- Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, pavyzdžiui, pridėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte papildomo skonio.
Skanaus! Pasimėgaukite šiais kalėdiniais sausainiais su artimaisiais prie puodelio arbatos ar karšto šokolado!
Remiantis pastaraisiais pirkėjų įpročių tyrimais, vis daugiau žmonių renkasi gaminti kalėdinius skanėstus namuose, siekdami sukurti autentišką ir jaukią atmosferą. Namų gamybos sausainiai ne tik suteikia progą pasireikšti kūrybiškumui, bet ir leidžia kontroliuoti ingredientus, kas ypač svarbu alergiškiems ar sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau