Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 12

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ – receptas

Kalėdos – tai laikas, kai kiekvienas namas gali būti pripildytas malonių kvapų ir skonio. Šie kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ ne tik džiugina akį, bet ir malšina skonio receptorius. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanius, bet ir gražiai dekoruotus sausainius, kurie taps puikiu šventiniu akcentu jūsų stalui.

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ – receptas

Kalėdiniai sausainiai „Žvaigždutės“ su imbieru ir cinamonu

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai - 260-280 g
  • Kepimo milteliai - 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Sviestas - 100 g (minkštas, kambario temperatūros)
  • Medus - 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus - 100 g
  • Maltas imbieras - 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas - 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas muskato riešutas - 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Malti gvazdikėliai - žiupsnelis
  • Kakavos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis

Sausainių puošimui (glajui):

  • Kiaušinio baltymas - 1 vnt.
  • Cukraus pudra - 50 g

Gaminame:

  1. Paruoškite tešlą: Sviestą, prieš gaminant, palaikykite kambario temperatūroje, kad jis būtų minkštas. Į dubenį dedame sviestą, beriame cukrų ir plakame plaktuvu, kol masė taps kreminė.

  2. Įmaišykite medų ir kiaušinį: Į tešlą dedame medų ir gerai išplakame. Tada įmušame kiaušinį ir dar kartą išplakame.

  3. Prieskoniai ir miltai: Beriame visus prieskonius (maltą imbierą, cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius) ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, per sietelį dalimis sijojame tiesiai į dubenį ir užminkome sausainių tešlą, kol ji taps vientisa.

  4. Formuokite tešlą: Iš tešlos formuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms. Tai padės tešlai sustiprėti ir bus lengviau kočioti.

  5. Kočiokite ir formuokite sausainius: Praėjus kelioms valandoms, tešlą išimame iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus kočiojame iki maždaug 5 mm storio. Formelių pagalba išpjauname sausainius.

  6. Kepimas: Dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 10-14 minučių, priklausomai nuo to, kokio storumo tešlą iškočiojote. Būtinai sekite kepimo procesą, kad sausainiai nepradėtų degti.

  7. Pasigaminame glajų: Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir suplakame su cukraus pudra, kol gausite tankią masę.

  8. Puoškite sausainius: Su konditeriniu maišeliu arba tvirtu maišeliu, kurio kamputį prakirpsite, puoškite atvėsusius imbierinius sausainius. Glajus sustingsta po 20-30 minučių.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, sausainius galite puošti ir spalvotais pabarstukais, džiovintais vaisiais ar riešutais, kad suteiktumėte jiems asmeniškumo.
  • Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, pavyzdžiui, pridėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Skanaus! Pasimėgaukite šiais kalėdiniais sausainiais su artimaisiais prie puodelio arbatos ar karšto šokolado!

Remiantis pastaraisiais pirkėjų įpročių tyrimais, vis daugiau žmonių renkasi gaminti kalėdinius skanėstus namuose, siekdami sukurti autentišką ir jaukią atmosferą. Namų gamybos sausainiai ne tik suteikia progą pasireikšti kūrybiškumui, bet ir leidžia kontroliuoti ingredientus, kas ypač svarbu alergiškiems ar sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:37, 2024-12-12
Ar jau pasiruošėte šventėms? Pasigaminkite šiuos nuostabius imbierinius sausainius „Žvaigždutės“ ir nustebinkite savo šeimą bei draugus! Pasidalinkite savo kūryba puošdami šiuos sausainius skirtingomis idėjomis – laukiu jūsų komentarų ir nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:20 Buvęs vyras atvedė meilužės vaiką: „Pasilik su ja“ – mano atsakymas

Po 8 metų tylos buvęs vyras atsivedė meilužės dukrą ir paprašė prižiūrėti, nes „neturi su kuo palikti“. Atsakiau griežtu „ne“. Jis išvadino mane beširde ragana ir pagrasino. Po dviejų mėnesių paskambino jo nauja žmona... Ta...

Skaityti daugiau