Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Gruodžio » 12

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ – receptas

Kalėdos – tai laikas, kai kiekvienas namas gali būti pripildytas malonių kvapų ir skonio. Šie kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ ne tik džiugina akį, bet ir malšina skonio receptorius. Su šiuo receptu galėsite pasigaminti ne tik skanius, bet ir gražiai dekoruotus sausainius, kurie taps puikiu šventiniu akcentu jūsų stalui.

Kalėdiniai imbieriniai sausainiai „Žvaigždutės“ – receptas

Kalėdiniai sausainiai „Žvaigždutės“ su imbieru ir cinamonu

Ingredientai:

  • Kvietiniai miltai - 260-280 g
  • Kepimo milteliai - 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Sviestas - 100 g (minkštas, kambario temperatūros)
  • Medus - 3 valgomieji šaukštai
  • Cukrus - 100 g
  • Maltas imbieras - 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamonas - 1,5 arbatinio šaukštelio
  • Maltas muskato riešutas - 1/2 arbatinio šaukštelio
  • Malti gvazdikėliai - žiupsnelis
  • Kakavos milteliai - 1 arbatinis šaukštelis

Sausainių puošimui (glajui):

  • Kiaušinio baltymas - 1 vnt.
  • Cukraus pudra - 50 g

Gaminame:

  1. Paruoškite tešlą: Sviestą, prieš gaminant, palaikykite kambario temperatūroje, kad jis būtų minkštas. Į dubenį dedame sviestą, beriame cukrų ir plakame plaktuvu, kol masė taps kreminė.

  2. Įmaišykite medų ir kiaušinį: Į tešlą dedame medų ir gerai išplakame. Tada įmušame kiaušinį ir dar kartą išplakame.

  3. Prieskoniai ir miltai: Beriame visus prieskonius (maltą imbierą, cinamoną, muskato riešutą, gvazdikėlius) ir gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, per sietelį dalimis sijojame tiesiai į dubenį ir užminkome sausainių tešlą, kol ji taps vientisa.

  4. Formuokite tešlą: Iš tešlos formuojame rutulį, apvyniojame maistine plėvele ir dedame į šaldytuvą 2-3 valandoms. Tai padės tešlai sustiprėti ir bus lengviau kočioti.

  5. Kočiokite ir formuokite sausainius: Praėjus kelioms valandoms, tešlą išimame iš šaldytuvo ir ant miltais pabarstyto paviršiaus kočiojame iki maždaug 5 mm storio. Formelių pagalba išpjauname sausainius.

  6. Kepimas: Dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę. Kepame 10-14 minučių, priklausomai nuo to, kokio storumo tešlą iškočiojote. Būtinai sekite kepimo procesą, kad sausainiai nepradėtų degti.

  7. Pasigaminame glajų: Kiaušinio baltymą atskiriame nuo trynio ir suplakame su cukraus pudra, kol gausite tankią masę.

  8. Puoškite sausainius: Su konditeriniu maišeliu arba tvirtu maišeliu, kurio kamputį prakirpsite, puoškite atvėsusius imbierinius sausainius. Glajus sustingsta po 20-30 minučių.

Papildomi patarimai:

  • Jei norite, sausainius galite puošti ir spalvotais pabarstukais, džiovintais vaisiais ar riešutais, kad suteiktumėte jiems asmeniškumo.
  • Galite eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, pavyzdžiui, pridėti šiek tiek vanilės ekstrakto arba citrinos žievelės, kad suteiktumėte papildomo skonio.

Skanaus! Pasimėgaukite šiais kalėdiniais sausainiais su artimaisiais prie puodelio arbatos ar karšto šokolado!

Remiantis pastaraisiais pirkėjų įpročių tyrimais, vis daugiau žmonių renkasi gaminti kalėdinius skanėstus namuose, siekdami sukurti autentišką ir jaukią atmosferą. Namų gamybos sausainiai ne tik suteikia progą pasireikšti kūrybiškumui, bet ir leidžia kontroliuoti ingredientus, kas ypač svarbu alergiškiems ar sveiką gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 08:37, 2024-12-12
Ar jau pasiruošėte šventėms? Pasigaminkite šiuos nuostabius imbierinius sausainius „Žvaigždutės“ ir nustebinkite savo šeimą bei draugus! Pasidalinkite savo kūryba puošdami šiuos sausainius skirtingomis idėjomis – laukiu jūsų komentarų ir nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau