Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Sausio » 04

Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais: skanaus

Netikras zuikis – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir puikus būdas sujungti skonius bei tekstūras, naudojant paprastus ingredientus. Šis receptas, praturtintas žaliaisiais žirneliais, ne tik maloniai nustebins jūsų svečius, bet ir suteiks galimybę eksperimentuoti virtuvėje. Sužinokite, kaip lengvai ir greitai paruošti šį skanėstą, kuris taps jūsų mėgstamiausiu šeimos patiekalu.

Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais: skanaus gaminimas

Netikras zuikis su žaliaisiais žirneliais

Ingredientai:

  • Kiaulienos/jautienos arba kiaulienos/vištienos faršas - 500 g
  • Batono arba forminės duonos riekelės - 3 vnt.
  • Pienas - 100 g
  • Fermentinis sūris - 100 g
  • Konservuoti žalieji žirneliai - 200 g
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Druska, malti juodieji pipirai
  • (Papildomai) Priklausomai nuo skonio, galite pridėti šviežių žolelių (pvz., petražolių ar krapų) ir česnako skiltelės.

Gaminimo eiga:

  1. Paruoškite ingredientus: Į dubenį sudėkite faršą. Batono riekeles mirkykite piene, kol suminkštės, ir tada sumaišykite su faršu.
  2. Smulkinkite svogūną: Naudokite stambią trintuvę arba smulkintuvą, kad svogūnas gerai įsijungtų į masę. Įdėkite sutarkuotą fermentinį sūrį, druską, pipirus, ir, jei pageidaujate, šviežias žoleles bei smulkintą česnaką.
  3. Įdėkite žirnelius: Į masę atsargiai įmaišykite konservuotus žaliuosius žirnelius, kad jie nesusitrintų.
  4. Formuokite netikrą zuikį: Galite faršą sudėti į kepimo formą arba formuoti zuikį ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  5. Kepimas: Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 45-50 minučių, kol viršus gražiai apskrus, o vidus bus gerai iškepęs.
  6. Patiekimas: Tiekiamas su virtomis bulvėmis, bulvių koše ir šviežių daržovių salotomis ar marinuotais agurkais.

Papuošimas ir serviravimas

Jei netikras zuikis keliaus ant vaišių stalo, jį galima papuošti kūrybiškai: iš kvapiųjų pipirų formuoti akytes ir nosytę, o iš lauro lapų – auseles. Prieš patiekiant, galite apiberti šviežiais žolelėmis, kad patiekalas atrodytų dar patraukliau.

Skanaus!

Papildomos idėjos:

  • Į vidų galite įdėti šiek tiek sūdyto feta sūrio arba šviežių daržovių, pvz., paprikos, kad suteiktumėte papildomą skonį ir tekstūrą.
  • Eksperimentuokite su prieskoniais, pridėdami kmynų ar raudonėlių, kad pagyvintumėte skonį.

Šiuo metu vis labiau populiarėja tradiciniai patiekalai, pritaikyti moderniems skonio poreikiams – netikras zuikis puikiai atspindi šias tendencijas. Daugelis šefų siūlo šio patiekalo variacijas, naudojant sveikesnius ingredientus, kaip organinis faršas, šviežios daržovės ir mažiau riebalų turintys sūriai. Be to, socialiniuose tinkluose dalijamasi įvairiomis kūrybiškomis dekoracijomis.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:31, 2025-01-04
Pasiruoškite nustebinti savo svečius su šiuo neįtikėtinu netikro zuikio receptu! Lengvai paruošiamas ir skanus, jis taps Jūsų vakarienių hitu. Pasidalinkite savo variantais ir papuošimais komentaruose!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau