Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 22

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Ar mėgstate Bounty batonėlių šokolado ir kokoso derinį? O kas, jei galėtumėte pasigaminti juos namuose – dar skanesnius, natūralius ir be jokių dirbtinių priedų? Šis receptas atneša tropinį malonumą tiesiai į jūsų virtuvę! Minkštas kokoso įdaras, apgaubtas traškiu šokolado sluoksniu, sužavės tiek jus, tiek jūsų artimuosius. Gamyba paprasta, ingredientai lengvai prieinami, o rezultatas – toks, kad norėsis gaminti dar ir dar. Paruoškite šiuos batonėlius savaitgalio desertui, dovanai ar tiesiog sau – tai saldumynas, kuris niekada neatsibosta. Pradedame!

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Naminiai Bounty batonėliai – šokolado ir kokoso šedevras namuose

Naminiai Bounty batonėliai – tai desertas, kuris sujungia tropinį kokoso švelnumą ir turtingą šokolado skonį. Šie minkšti, sultingi ir neapsakomai gardūs saldainiai primena klasikinius Bounty batonėlius, tačiau pagaminti namuose jie įgauna ypatingą žavesį – be jokių dirbtinių priedų ar konservantų, tik su natūraliais ingredientais. Receptas stebėtinai paprastas, o rezultatas privers aiktelėti net didžiausius saldumynų gurmanus. Tai puikus pasirinkimas tiek norint palepinti save, tiek nustebinti svečius ar artimuosius rankų darbo skanėstu. Pasiruoškite pasinerti į šokolado ir kokoso harmoniją – šie batonėliai taps jūsų nauju mėgstamiausiu desertu!


Galimos ingredientų alternatyvos

Štai keletas idėjų, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį ar turimus produktus:

  • Kokoso drožlės: Rinkitės smulkias drožles švelniai tekstūrai arba stambesnes – traškesniam įdarui. Dalį (pvz., 50 g) galite pakeisti maltais migdolais, lazdyno riešutais ar net džiovintais vaisiais (razinomis, spanguolėmis).

  • Grietinėlė: Vietoj 32% riebios grietinėlės puikiai tinka saldintas kondensuotas pienas (naudokite 150–180 g ir sumažinkite cukraus kiekį iki 50 g) arba kokosų pienas (200 ml) – pastarasis sustiprins tropinį skonį.

  • Cukrus: Baltą cukrų keiskite ruduoju cukrumi (dėl karamelinio poskonio), kokosų cukrumi (sveikesnei alternatyvai) arba medumi (70–80 g), tačiau stebėkite masės drėgmę – gali prireikti šiek tiek daugiau kokoso drožlių.

  • Šokoladas: Tamsus šokoladas (50–70% kakavos) suteikia gilų skonį, bet galite rinktis pienišką šokoladą (saldžiam skoniui), baltąjį šokoladą (švelnumui) ar net jų mišinį. Eksperimentuokite su šokoladu, pagardintu riešutais ar prieskoniais!

  • Sviestas: Glajui sviestą keiskite kokosų aliejumi (60 g) – jis ne tik derės su kokosu, bet ir suteiks glotnesnę tekstūrą.


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Formavimas be vargo: Kad kokoso masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šaltu vandeniu arba lengvai patepkite aliejumi. Norite tikslios formos? Suformuokite masę į stačiakampį kepimo formoje (pvz., 20x15 cm), išklotoje popieriumi, atšaldykite ir pjaustykite peiliu.

  • Šaldymas: Prieš mirkymą į šokoladą, kokoso batonėlius palaikykite šaldiklyje 15–20 minučių – taip šokoladas greičiau sustings ir padengs tolygiai.

  • Šokolado glajus: Tirpinkite šokoladą lėtai, kad jis neišsiskirtų. Jei glajus per tirštas, įpilkite 1–2 šaukštus pieno ar grietinėlės. Mirkykite batonėlius naudodami šakutes arba medinius iešmelius.

  • Dekoravimas: Kol šokoladas dar minkštas, pabarstykite kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais, jūros druska ar valgomais blizgučiais – atrodys šventiškai ir skoningai.

  • Laikymas: Batonėlius laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 savaičių arba šaldiklyje iki 2 mėnesių – jie išlieka tokie pat skanūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja, tad vartokite atšaldytus.


Ingredientai

Saldainiams:

  • Kokoso drožlės: 200 g (nesaldintos, natūralios)

  • Grietinėlė: 200 ml (32% riebumo)

  • Cukrus: 90 g

  • Sviestas: 50 g (minkštas, kambario temperatūros)

Glajui:

  • Šokoladas: 200 g (tamsus, pieniškas ar baltas – pagal skonį)

  • Sviestas: 60 g (arba kokosų aliejus)


Recepto paruošimas

  1. Kokoso masės ruošimas: Vandens vonelėje (puode virš garų) ištirpinkite sviestą, cukrų ir grietinėlę, maišydami, kol masė taps vientisa. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 5 minutes, kad cukrus visiškai ištirptų.

  2. Kokoso įmaišymas: Suberkite kokoso drožles į šiltą masę ir gerai išmaišykite, kol drožlės tolygiai sugers skystį. Masė turi būti lipni, bet formuojama.

  3. Formavimas: Rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus ar batonėlius (apie 3–4 cm ilgio). Jei norite tikslios formos, spauskite masę į kepimo formą ir atšaldykite. Dėkite suformuotus batonėlius ant kepimo popieriaus ir šaldykite šaldiklyje 2–3 valandas (arba per naktį šaldytuve).

  4. Glajaus paruošimas: Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu, maišydami, kol masė taps lygi ir blizgi. Jei reikia, palaikykite šiltą, kad nesustingtų.

  5. Mirkymas: Išimkite atšalusius kokoso batonėlius iš šaldiklio. Mirkykite juos šokolado glajuje, apversdami šakute ar iešmeliu, kad padengtų visas puses. Leiskite šokolado pertekliui nubėgti ir dėkite ant kepimo popieriaus.

  6. Stingdymas: Padėkite batonėlius į šaldiklį 2–3 valandoms, kol šokoladas visiškai sustings. Galite perkelti į šaldytuvą ilgalaikiam laikymui.

  7. Pateikimas: Mėgaukitės atšalusiais – skonis atsiskleidžia geriausiai, kai šokoladas traškus, o kokoso įdaras švelnus. Skanaus!


Papildomi pastebėjimai

Šie naminiai Bounty batonėliai yra ne tik skanūs, bet ir universalūs – galite eksperimentuoti su įdarais (pvz., įdėti migdolą į kiekvieno batonėlio centrą) ar net suformuoti juos kaip mažus kąsnelius vakarėliams. Jie taip pat puikiai tinka dovanoms – supakuokite į gražią dėžutę su kaspinu, ir turėsite rankų darbo šedevrą! Jei norite sveikesnės versijos, sumažinkite cukraus kiekį ir rinkitės tamsų šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.


Pateikimo idėjos

  • Klasika: Patiekite šaltus tiesiai iš šaldytuvo su puodeliu espresso – kontrastas su šiltu gėrimu tobulas.

  • Šventiškai: Pabarstykite smulkintais pistacijų riešutais ar džiovintomis uogomis ir sudėkite ant desertinės lėkštės.

  • Vaikams: Naudokite pienišką šokoladą ir suformuokite mažesnius kąsnelius – mažieji bus sužavėti!


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:33, 2025-03-22
Pagaminau šiuos Bounty namuose – skonis nerealus! Su pieniniu šokoladu dar geriau nei originalas. O jūs kokį šokoladą rinksitės? Laukiu jūsų įspūdžių ir nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 20:40 Afrikietis išprievartavo 16-metę švedę Meya Åberg, teisėjai teigia, kad išprievartavimas nebuvo pakankamai ilgas, kad būtų galima deportuoti

Penkių teisėjų kolegija nusprendė, kad išprievartavimas nebuvo pakankamai ilgas ir pakankamai rimtas, kad būtų galima deportuoti afrikietį prievartautoją, nepaisant to, kad švedė auka sakė: „Aš buvau visiškai sunaikinta“.

...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 17:01 Paprasčiausias būdas išvengti venų išsiplėtimo
Rekomenduojama šią padėtį užimti mažiausiai du kartus per dieną 2–3 minutes ar ilgiau, kad padidintumėte savo kūno energijos tonusą ir atsipalaiduotumėte

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 12:02 Atskleistos Tutankhamono kapo sunaikinimo priežastys
Mokslininkai nustatė veiksnius, prisidėjusius prie garsiojo Egipto faraono Tutankhamono kapo, esančio Karalių slėnyje, sunaikinimo. Tyrimo rezultatai paskelbti mokslo leidinyje „npj Heritage Science“.

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 11:39 Mokslininkai įvardino gyvūną, turintį didžiausią chromosomų skaičių Žemėje
Šis nedidelis drugelis turėjo 229 chromosomų poras, o daugelis artimų rūšių turi tik 23–24 poras. Mokslininkai iš Sengerio instituto (Didžioji Britanija) ir Evoliucijos biologijos instituto Barselonoje (Ispanija) nustatė, kad taip atsitiko dėl to, ka...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 11:33 Atrasta nauja nuodingų varlių rūšis su unikaliu «klyksmu»
Peru ir Brazilijos pasienyje aprašyta nauja miniatiūrinė nuodingų varlių rūšis iš Ranitomeya genties. Ji skleidžia unikalų klyksmą, sudarytą iš labai greitų, pasikartojančių garso signalų serijos. Tyrimo rezultatai paskelbti žurnale „Zootaxa“....

Skaityti daugiau