Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 22

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Ar mėgstate Bounty batonėlių šokolado ir kokoso derinį? O kas, jei galėtumėte pasigaminti juos namuose – dar skanesnius, natūralius ir be jokių dirbtinių priedų? Šis receptas atneša tropinį malonumą tiesiai į jūsų virtuvę! Minkštas kokoso įdaras, apgaubtas traškiu šokolado sluoksniu, sužavės tiek jus, tiek jūsų artimuosius. Gamyba paprasta, ingredientai lengvai prieinami, o rezultatas – toks, kad norėsis gaminti dar ir dar. Paruoškite šiuos batonėlius savaitgalio desertui, dovanai ar tiesiog sau – tai saldumynas, kuris niekada neatsibosta. Pradedame!

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Naminiai Bounty batonėliai – šokolado ir kokoso šedevras namuose

Naminiai Bounty batonėliai – tai desertas, kuris sujungia tropinį kokoso švelnumą ir turtingą šokolado skonį. Šie minkšti, sultingi ir neapsakomai gardūs saldainiai primena klasikinius Bounty batonėlius, tačiau pagaminti namuose jie įgauna ypatingą žavesį – be jokių dirbtinių priedų ar konservantų, tik su natūraliais ingredientais. Receptas stebėtinai paprastas, o rezultatas privers aiktelėti net didžiausius saldumynų gurmanus. Tai puikus pasirinkimas tiek norint palepinti save, tiek nustebinti svečius ar artimuosius rankų darbo skanėstu. Pasiruoškite pasinerti į šokolado ir kokoso harmoniją – šie batonėliai taps jūsų nauju mėgstamiausiu desertu!


Galimos ingredientų alternatyvos

Štai keletas idėjų, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį ar turimus produktus:

  • Kokoso drožlės: Rinkitės smulkias drožles švelniai tekstūrai arba stambesnes – traškesniam įdarui. Dalį (pvz., 50 g) galite pakeisti maltais migdolais, lazdyno riešutais ar net džiovintais vaisiais (razinomis, spanguolėmis).

  • Grietinėlė: Vietoj 32% riebios grietinėlės puikiai tinka saldintas kondensuotas pienas (naudokite 150–180 g ir sumažinkite cukraus kiekį iki 50 g) arba kokosų pienas (200 ml) – pastarasis sustiprins tropinį skonį.

  • Cukrus: Baltą cukrų keiskite ruduoju cukrumi (dėl karamelinio poskonio), kokosų cukrumi (sveikesnei alternatyvai) arba medumi (70–80 g), tačiau stebėkite masės drėgmę – gali prireikti šiek tiek daugiau kokoso drožlių.

  • Šokoladas: Tamsus šokoladas (50–70% kakavos) suteikia gilų skonį, bet galite rinktis pienišką šokoladą (saldžiam skoniui), baltąjį šokoladą (švelnumui) ar net jų mišinį. Eksperimentuokite su šokoladu, pagardintu riešutais ar prieskoniais!

  • Sviestas: Glajui sviestą keiskite kokosų aliejumi (60 g) – jis ne tik derės su kokosu, bet ir suteiks glotnesnę tekstūrą.


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Formavimas be vargo: Kad kokoso masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šaltu vandeniu arba lengvai patepkite aliejumi. Norite tikslios formos? Suformuokite masę į stačiakampį kepimo formoje (pvz., 20x15 cm), išklotoje popieriumi, atšaldykite ir pjaustykite peiliu.

  • Šaldymas: Prieš mirkymą į šokoladą, kokoso batonėlius palaikykite šaldiklyje 15–20 minučių – taip šokoladas greičiau sustings ir padengs tolygiai.

  • Šokolado glajus: Tirpinkite šokoladą lėtai, kad jis neišsiskirtų. Jei glajus per tirštas, įpilkite 1–2 šaukštus pieno ar grietinėlės. Mirkykite batonėlius naudodami šakutes arba medinius iešmelius.

  • Dekoravimas: Kol šokoladas dar minkštas, pabarstykite kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais, jūros druska ar valgomais blizgučiais – atrodys šventiškai ir skoningai.

  • Laikymas: Batonėlius laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 savaičių arba šaldiklyje iki 2 mėnesių – jie išlieka tokie pat skanūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja, tad vartokite atšaldytus.


Ingredientai

Saldainiams:

  • Kokoso drožlės: 200 g (nesaldintos, natūralios)

  • Grietinėlė: 200 ml (32% riebumo)

  • Cukrus: 90 g

  • Sviestas: 50 g (minkštas, kambario temperatūros)

Glajui:

  • Šokoladas: 200 g (tamsus, pieniškas ar baltas – pagal skonį)

  • Sviestas: 60 g (arba kokosų aliejus)


Recepto paruošimas

  1. Kokoso masės ruošimas: Vandens vonelėje (puode virš garų) ištirpinkite sviestą, cukrų ir grietinėlę, maišydami, kol masė taps vientisa. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 5 minutes, kad cukrus visiškai ištirptų.

  2. Kokoso įmaišymas: Suberkite kokoso drožles į šiltą masę ir gerai išmaišykite, kol drožlės tolygiai sugers skystį. Masė turi būti lipni, bet formuojama.

  3. Formavimas: Rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus ar batonėlius (apie 3–4 cm ilgio). Jei norite tikslios formos, spauskite masę į kepimo formą ir atšaldykite. Dėkite suformuotus batonėlius ant kepimo popieriaus ir šaldykite šaldiklyje 2–3 valandas (arba per naktį šaldytuve).

  4. Glajaus paruošimas: Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu, maišydami, kol masė taps lygi ir blizgi. Jei reikia, palaikykite šiltą, kad nesustingtų.

  5. Mirkymas: Išimkite atšalusius kokoso batonėlius iš šaldiklio. Mirkykite juos šokolado glajuje, apversdami šakute ar iešmeliu, kad padengtų visas puses. Leiskite šokolado pertekliui nubėgti ir dėkite ant kepimo popieriaus.

  6. Stingdymas: Padėkite batonėlius į šaldiklį 2–3 valandoms, kol šokoladas visiškai sustings. Galite perkelti į šaldytuvą ilgalaikiam laikymui.

  7. Pateikimas: Mėgaukitės atšalusiais – skonis atsiskleidžia geriausiai, kai šokoladas traškus, o kokoso įdaras švelnus. Skanaus!


Papildomi pastebėjimai

Šie naminiai Bounty batonėliai yra ne tik skanūs, bet ir universalūs – galite eksperimentuoti su įdarais (pvz., įdėti migdolą į kiekvieno batonėlio centrą) ar net suformuoti juos kaip mažus kąsnelius vakarėliams. Jie taip pat puikiai tinka dovanoms – supakuokite į gražią dėžutę su kaspinu, ir turėsite rankų darbo šedevrą! Jei norite sveikesnės versijos, sumažinkite cukraus kiekį ir rinkitės tamsų šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.


Pateikimo idėjos

  • Klasika: Patiekite šaltus tiesiai iš šaldytuvo su puodeliu espresso – kontrastas su šiltu gėrimu tobulas.

  • Šventiškai: Pabarstykite smulkintais pistacijų riešutais ar džiovintomis uogomis ir sudėkite ant desertinės lėkštės.

  • Vaikams: Naudokite pienišką šokoladą ir suformuokite mažesnius kąsnelius – mažieji bus sužavėti!


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:33, 2025-03-22
Pagaminau šiuos Bounty namuose – skonis nerealus! Su pieniniu šokoladu dar geriau nei originalas. O jūs kokį šokoladą rinksitės? Laukiu jūsų įspūdžių ir nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-19 laikas 08:39 Receptai Vasariškas braškių ir gervuogių pyragas: paprastas receptas su trapiąja tešla
Šis paprastas, bet elegantiškas desertas su sviestine trapiąja tešla yra puikus pasirinkimas šeimos susibūrimams ar draugų vaišėms. Atraskite, kaip lengvai pagaminti šį skanėstą, sužinokite apie uogų naudą sveikatai ir perskaityki...

Skaityti daugiau

2025-06-18 laikas 09:54 Receptai Rauginti Kopūstai: Tradicinis Lietuviškas Receptas ir Jo Nauda Sveikatai
Rauginti kopūstai – ne tik skanus lietuviškos virtuvės perlas, bet ir maistas, turintis gilias tradicijas bei moksliniais tyrimais įrodytą naudą sveikatai. Šiame straipsnyje rasite išsamų raugintų kopūstų gaminimo receptą, jų isto...

Skaityti daugiau

2025-06-16 laikas 07:22 Receptai Tradiciniai Bulviniai Blynai: Receptas, Patarimai ir Įdomūs Faktai
Šiame straipsnyje ne tik dalinamės atnaujintu bulvinių blynų receptu, bet ir pateikiame įdomių faktų apie bulves, liaudies medicinos patarimų, naujausius mokslinius tyrimus ir net intriguojančią istoriją, susijusią su Lietuva. Pas...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:50 Kraujo Užkrėtimas: Priežastys, Biologiniai Procesai ir Liaudies Medicina
Kraujo užkrėtimo priežastys, procesai ir liaudies medicinos receptai kraujo valymui. Šiame straipsnyje aptarsime kraujo užkrėtimo priežastis, biologinius ir cheminius procesus, organų sąveiką, kraujo valymo metodus, biologiškai aktyvių preparatų inje...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:26 Vabzdžių įkandimai Lietuvoje: Poveikis, Toksiškumas ir Liaudies Medicina
Išsamus gidas apie vabzdžių įkandimus Lietuvoje: poveikis, toksiškumas, liaudies medicina ir moksliniai tyrimai. Šiame straipsnyje aptarsime labiausiai paplitusius vabzdžių įkandimus, jų biologinį poveikį, toksiškumą ir moksliškai pagrįstus liaudies ...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 09:08 Katarakta: Priežastys, Biologinis Paaiškinimas ir 10 Liaudies Receptų

Šiame straipsnyje aptarsime biologines kataraktos priežastis, organų įtaką, pratimus akims, 10 liaudies medicinos receptų kataraktos prevencijai ir gydymui, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pateiksime istorinį nutikimą, su...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 08:04 Odos Senėjimas: Biologinės Priežastys ir 10 Liaudies Receptų Odos Jaunystei
Šiame straipsnyje aptarsime biologines odos senėjimo priežastis, organų įtaką šiam procesui, pateiksime 10 liaudies medicinos receptų, skatinančių odos ilgaamžiškumą, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pasidalinsime istoriniu n...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 07:49 Naktinis Prakaitavimas: Priežastys, Biologiniai Paaiškinimai ir Liaudies Receptai
Šiame straipsnyje aptarsime biologinius naktinio prakaitavimo mechanizmus, susijusius organus, priežastis, 10 liaudies medicinos receptų, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pateiksime istorinį nutikimą, susijusį su Lietuva, ir ...

Skaityti daugiau