Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 22

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Ar mėgstate Bounty batonėlių šokolado ir kokoso derinį? O kas, jei galėtumėte pasigaminti juos namuose – dar skanesnius, natūralius ir be jokių dirbtinių priedų? Šis receptas atneša tropinį malonumą tiesiai į jūsų virtuvę! Minkštas kokoso įdaras, apgaubtas traškiu šokolado sluoksniu, sužavės tiek jus, tiek jūsų artimuosius. Gamyba paprasta, ingredientai lengvai prieinami, o rezultatas – toks, kad norėsis gaminti dar ir dar. Paruoškite šiuos batonėlius savaitgalio desertui, dovanai ar tiesiog sau – tai saldumynas, kuris niekada neatsibosta. Pradedame!

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Naminiai Bounty batonėliai – šokolado ir kokoso šedevras namuose

Naminiai Bounty batonėliai – tai desertas, kuris sujungia tropinį kokoso švelnumą ir turtingą šokolado skonį. Šie minkšti, sultingi ir neapsakomai gardūs saldainiai primena klasikinius Bounty batonėlius, tačiau pagaminti namuose jie įgauna ypatingą žavesį – be jokių dirbtinių priedų ar konservantų, tik su natūraliais ingredientais. Receptas stebėtinai paprastas, o rezultatas privers aiktelėti net didžiausius saldumynų gurmanus. Tai puikus pasirinkimas tiek norint palepinti save, tiek nustebinti svečius ar artimuosius rankų darbo skanėstu. Pasiruoškite pasinerti į šokolado ir kokoso harmoniją – šie batonėliai taps jūsų nauju mėgstamiausiu desertu!


Galimos ingredientų alternatyvos

Štai keletas idėjų, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį ar turimus produktus:

  • Kokoso drožlės: Rinkitės smulkias drožles švelniai tekstūrai arba stambesnes – traškesniam įdarui. Dalį (pvz., 50 g) galite pakeisti maltais migdolais, lazdyno riešutais ar net džiovintais vaisiais (razinomis, spanguolėmis).

  • Grietinėlė: Vietoj 32% riebios grietinėlės puikiai tinka saldintas kondensuotas pienas (naudokite 150–180 g ir sumažinkite cukraus kiekį iki 50 g) arba kokosų pienas (200 ml) – pastarasis sustiprins tropinį skonį.

  • Cukrus: Baltą cukrų keiskite ruduoju cukrumi (dėl karamelinio poskonio), kokosų cukrumi (sveikesnei alternatyvai) arba medumi (70–80 g), tačiau stebėkite masės drėgmę – gali prireikti šiek tiek daugiau kokoso drožlių.

  • Šokoladas: Tamsus šokoladas (50–70% kakavos) suteikia gilų skonį, bet galite rinktis pienišką šokoladą (saldžiam skoniui), baltąjį šokoladą (švelnumui) ar net jų mišinį. Eksperimentuokite su šokoladu, pagardintu riešutais ar prieskoniais!

  • Sviestas: Glajui sviestą keiskite kokosų aliejumi (60 g) – jis ne tik derės su kokosu, bet ir suteiks glotnesnę tekstūrą.


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Formavimas be vargo: Kad kokoso masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šaltu vandeniu arba lengvai patepkite aliejumi. Norite tikslios formos? Suformuokite masę į stačiakampį kepimo formoje (pvz., 20x15 cm), išklotoje popieriumi, atšaldykite ir pjaustykite peiliu.

  • Šaldymas: Prieš mirkymą į šokoladą, kokoso batonėlius palaikykite šaldiklyje 15–20 minučių – taip šokoladas greičiau sustings ir padengs tolygiai.

  • Šokolado glajus: Tirpinkite šokoladą lėtai, kad jis neišsiskirtų. Jei glajus per tirštas, įpilkite 1–2 šaukštus pieno ar grietinėlės. Mirkykite batonėlius naudodami šakutes arba medinius iešmelius.

  • Dekoravimas: Kol šokoladas dar minkštas, pabarstykite kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais, jūros druska ar valgomais blizgučiais – atrodys šventiškai ir skoningai.

  • Laikymas: Batonėlius laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 savaičių arba šaldiklyje iki 2 mėnesių – jie išlieka tokie pat skanūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja, tad vartokite atšaldytus.


Ingredientai

Saldainiams:

  • Kokoso drožlės: 200 g (nesaldintos, natūralios)

  • Grietinėlė: 200 ml (32% riebumo)

  • Cukrus: 90 g

  • Sviestas: 50 g (minkštas, kambario temperatūros)

Glajui:

  • Šokoladas: 200 g (tamsus, pieniškas ar baltas – pagal skonį)

  • Sviestas: 60 g (arba kokosų aliejus)


Recepto paruošimas

  1. Kokoso masės ruošimas: Vandens vonelėje (puode virš garų) ištirpinkite sviestą, cukrų ir grietinėlę, maišydami, kol masė taps vientisa. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 5 minutes, kad cukrus visiškai ištirptų.

  2. Kokoso įmaišymas: Suberkite kokoso drožles į šiltą masę ir gerai išmaišykite, kol drožlės tolygiai sugers skystį. Masė turi būti lipni, bet formuojama.

  3. Formavimas: Rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus ar batonėlius (apie 3–4 cm ilgio). Jei norite tikslios formos, spauskite masę į kepimo formą ir atšaldykite. Dėkite suformuotus batonėlius ant kepimo popieriaus ir šaldykite šaldiklyje 2–3 valandas (arba per naktį šaldytuve).

  4. Glajaus paruošimas: Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu, maišydami, kol masė taps lygi ir blizgi. Jei reikia, palaikykite šiltą, kad nesustingtų.

  5. Mirkymas: Išimkite atšalusius kokoso batonėlius iš šaldiklio. Mirkykite juos šokolado glajuje, apversdami šakute ar iešmeliu, kad padengtų visas puses. Leiskite šokolado pertekliui nubėgti ir dėkite ant kepimo popieriaus.

  6. Stingdymas: Padėkite batonėlius į šaldiklį 2–3 valandoms, kol šokoladas visiškai sustings. Galite perkelti į šaldytuvą ilgalaikiam laikymui.

  7. Pateikimas: Mėgaukitės atšalusiais – skonis atsiskleidžia geriausiai, kai šokoladas traškus, o kokoso įdaras švelnus. Skanaus!


Papildomi pastebėjimai

Šie naminiai Bounty batonėliai yra ne tik skanūs, bet ir universalūs – galite eksperimentuoti su įdarais (pvz., įdėti migdolą į kiekvieno batonėlio centrą) ar net suformuoti juos kaip mažus kąsnelius vakarėliams. Jie taip pat puikiai tinka dovanoms – supakuokite į gražią dėžutę su kaspinu, ir turėsite rankų darbo šedevrą! Jei norite sveikesnės versijos, sumažinkite cukraus kiekį ir rinkitės tamsų šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.


Pateikimo idėjos

  • Klasika: Patiekite šaltus tiesiai iš šaldytuvo su puodeliu espresso – kontrastas su šiltu gėrimu tobulas.

  • Šventiškai: Pabarstykite smulkintais pistacijų riešutais ar džiovintomis uogomis ir sudėkite ant desertinės lėkštės.

  • Vaikams: Naudokite pienišką šokoladą ir suformuokite mažesnius kąsnelius – mažieji bus sužavėti!


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:33, 2025-03-22
Pagaminau šiuos Bounty namuose – skonis nerealus! Su pieniniu šokoladu dar geriau nei originalas. O jūs kokį šokoladą rinksitės? Laukiu jūsų įspūdžių ir nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-11-08 laikas 11:23 2 Ankstyvi Skyrybų Požymiai Santykiuose, Kurie Gali Sugriauti Santuoką
Skyrybų požymiai santykiuose dažnai prasideda nuo rūpesčio trūkumo ir blogo elgesio su vaikais. Psichologas Mark Traversas remdamasis tyrimais atskleidžia, kaip šie modeliai griauna pasitikėjimą ir veda prie santuokos pabaigos. Sužinokite, kaip atpaž...

Skaityti daugiau

2025-11-08 laikas 10:25 Kodėl partneris užmiega šalia jūsų? Netikėtas meilės ir pasitikėjimo ženklas
Tikriausiai esate susidūrę su situacija, kai visą dieną laukėte susitikimo su partneriu, o jis užmigo vos atsisėdęs ant sofos ir įjungęs filmą. Tai gali erzinti, bet iš tikrųjų tai stiprių jausmų signalas!

Skaityti daugiau

2025-11-08 laikas 09:00 Amerikos širdies asociacija skambina pavojaus varpais: ‘COVID mRNA vakcina treniruoja imuninę sistemą pulti širdį’
Praėjusią savaitę Amerikos širdies asociacijos pagrindiniame žurnale Circulation paskelbtas stulbinantis naujas tyrimas patvirtino tai, ką daugelis nepriklausomų tyrėjų jau seniai įtarė: ne COVID-19 infekcija, o pati mRNA vakcina sukelia miokarditą p...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 20:05 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis papasakojo viską apie 2026 metus
Prieš kiekvienus Naujuosius metus astrologai, taro kortų burtininkės, politologai ir kiti pranašautojai turi nerašytą tradiciją daryti prognozes ateinantiems 365 dienoms. Paprastai žmonės pradeda pranašauti gruodžio pradžioje, tačiau Kšistofas Jackow...

Skaityti daugiau

2025-11-07 laikas 18:03 RFK Jr. reikalauja visame pasaulyje uždrausti gyvsidabrio naudojimą vakcinose
JAV sveikatos sekretorius Robertas F. Kennedy Jr. pareikalavo visame pasaulyje uždrausti gyvsidabrio naudojimą vakcinose. Kalboje, paskelbtoje X, Kennedy kreipėsi į Minamatos konvenciją dėl gyvsidabrio, kuri „gimė iš bendro moralinio įsitikinimo, kad...

Skaityti daugiau