Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 22

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Ar mėgstate Bounty batonėlių šokolado ir kokoso derinį? O kas, jei galėtumėte pasigaminti juos namuose – dar skanesnius, natūralius ir be jokių dirbtinių priedų? Šis receptas atneša tropinį malonumą tiesiai į jūsų virtuvę! Minkštas kokoso įdaras, apgaubtas traškiu šokolado sluoksniu, sužavės tiek jus, tiek jūsų artimuosius. Gamyba paprasta, ingredientai lengvai prieinami, o rezultatas – toks, kad norėsis gaminti dar ir dar. Paruoškite šiuos batonėlius savaitgalio desertui, dovanai ar tiesiog sau – tai saldumynas, kuris niekada neatsibosta. Pradedame!

Naminiai Bounty batonėliai – šokoladas ir kokosas namuose

Naminiai Bounty batonėliai – šokolado ir kokoso šedevras namuose

Naminiai Bounty batonėliai – tai desertas, kuris sujungia tropinį kokoso švelnumą ir turtingą šokolado skonį. Šie minkšti, sultingi ir neapsakomai gardūs saldainiai primena klasikinius Bounty batonėlius, tačiau pagaminti namuose jie įgauna ypatingą žavesį – be jokių dirbtinių priedų ar konservantų, tik su natūraliais ingredientais. Receptas stebėtinai paprastas, o rezultatas privers aiktelėti net didžiausius saldumynų gurmanus. Tai puikus pasirinkimas tiek norint palepinti save, tiek nustebinti svečius ar artimuosius rankų darbo skanėstu. Pasiruoškite pasinerti į šokolado ir kokoso harmoniją – šie batonėliai taps jūsų nauju mėgstamiausiu desertu!


Galimos ingredientų alternatyvos

Štai keletas idėjų, kaip pritaikyti receptą pagal savo skonį ar turimus produktus:

  • Kokoso drožlės: Rinkitės smulkias drožles švelniai tekstūrai arba stambesnes – traškesniam įdarui. Dalį (pvz., 50 g) galite pakeisti maltais migdolais, lazdyno riešutais ar net džiovintais vaisiais (razinomis, spanguolėmis).

  • Grietinėlė: Vietoj 32% riebios grietinėlės puikiai tinka saldintas kondensuotas pienas (naudokite 150–180 g ir sumažinkite cukraus kiekį iki 50 g) arba kokosų pienas (200 ml) – pastarasis sustiprins tropinį skonį.

  • Cukrus: Baltą cukrų keiskite ruduoju cukrumi (dėl karamelinio poskonio), kokosų cukrumi (sveikesnei alternatyvai) arba medumi (70–80 g), tačiau stebėkite masės drėgmę – gali prireikti šiek tiek daugiau kokoso drožlių.

  • Šokoladas: Tamsus šokoladas (50–70% kakavos) suteikia gilų skonį, bet galite rinktis pienišką šokoladą (saldžiam skoniui), baltąjį šokoladą (švelnumui) ar net jų mišinį. Eksperimentuokite su šokoladu, pagardintu riešutais ar prieskoniais!

  • Sviestas: Glajui sviestą keiskite kokosų aliejumi (60 g) – jis ne tik derės su kokosu, bet ir suteiks glotnesnę tekstūrą.


Patiekalo gaminimo patarimai

  • Formavimas be vargo: Kad kokoso masė neliptų prie rankų, sudrėkinkite jas šaltu vandeniu arba lengvai patepkite aliejumi. Norite tikslios formos? Suformuokite masę į stačiakampį kepimo formoje (pvz., 20x15 cm), išklotoje popieriumi, atšaldykite ir pjaustykite peiliu.

  • Šaldymas: Prieš mirkymą į šokoladą, kokoso batonėlius palaikykite šaldiklyje 15–20 minučių – taip šokoladas greičiau sustings ir padengs tolygiai.

  • Šokolado glajus: Tirpinkite šokoladą lėtai, kad jis neišsiskirtų. Jei glajus per tirštas, įpilkite 1–2 šaukštus pieno ar grietinėlės. Mirkykite batonėlius naudodami šakutes arba medinius iešmelius.

  • Dekoravimas: Kol šokoladas dar minkštas, pabarstykite kokoso drožlėmis, smulkintais riešutais, jūros druska ar valgomais blizgučiais – atrodys šventiškai ir skoningai.

  • Laikymas: Batonėlius laikykite šaldytuve sandariame inde iki 2 savaičių arba šaldiklyje iki 2 mėnesių – jie išlieka tokie pat skanūs. Kambario temperatūroje jie suminkštėja, tad vartokite atšaldytus.


Ingredientai

Saldainiams:

  • Kokoso drožlės: 200 g (nesaldintos, natūralios)

  • Grietinėlė: 200 ml (32% riebumo)

  • Cukrus: 90 g

  • Sviestas: 50 g (minkštas, kambario temperatūros)

Glajui:

  • Šokoladas: 200 g (tamsus, pieniškas ar baltas – pagal skonį)

  • Sviestas: 60 g (arba kokosų aliejus)


Recepto paruošimas

  1. Kokoso masės ruošimas: Vandens vonelėje (puode virš garų) ištirpinkite sviestą, cukrų ir grietinėlę, maišydami, kol masė taps vientisa. Kai vanduo užvirs, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 5 minutes, kad cukrus visiškai ištirptų.

  2. Kokoso įmaišymas: Suberkite kokoso drožles į šiltą masę ir gerai išmaišykite, kol drožlės tolygiai sugers skystį. Masė turi būti lipni, bet formuojama.

  3. Formavimas: Rankomis suformuokite nedidelius rutuliukus ar batonėlius (apie 3–4 cm ilgio). Jei norite tikslios formos, spauskite masę į kepimo formą ir atšaldykite. Dėkite suformuotus batonėlius ant kepimo popieriaus ir šaldykite šaldiklyje 2–3 valandas (arba per naktį šaldytuve).

  4. Glajaus paruošimas: Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą su sviestu, maišydami, kol masė taps lygi ir blizgi. Jei reikia, palaikykite šiltą, kad nesustingtų.

  5. Mirkymas: Išimkite atšalusius kokoso batonėlius iš šaldiklio. Mirkykite juos šokolado glajuje, apversdami šakute ar iešmeliu, kad padengtų visas puses. Leiskite šokolado pertekliui nubėgti ir dėkite ant kepimo popieriaus.

  6. Stingdymas: Padėkite batonėlius į šaldiklį 2–3 valandoms, kol šokoladas visiškai sustings. Galite perkelti į šaldytuvą ilgalaikiam laikymui.

  7. Pateikimas: Mėgaukitės atšalusiais – skonis atsiskleidžia geriausiai, kai šokoladas traškus, o kokoso įdaras švelnus. Skanaus!


Papildomi pastebėjimai

Šie naminiai Bounty batonėliai yra ne tik skanūs, bet ir universalūs – galite eksperimentuoti su įdarais (pvz., įdėti migdolą į kiekvieno batonėlio centrą) ar net suformuoti juos kaip mažus kąsnelius vakarėliams. Jie taip pat puikiai tinka dovanoms – supakuokite į gražią dėžutę su kaspinu, ir turėsite rankų darbo šedevrą! Jei norite sveikesnės versijos, sumažinkite cukraus kiekį ir rinkitės tamsų šokoladą su didesniu kakavos kiekiu.


Pateikimo idėjos

  • Klasika: Patiekite šaltus tiesiai iš šaldytuvo su puodeliu espresso – kontrastas su šiltu gėrimu tobulas.

  • Šventiškai: Pabarstykite smulkintais pistacijų riešutais ar džiovintomis uogomis ir sudėkite ant desertinės lėkštės.

  • Vaikams: Naudokite pienišką šokoladą ir suformuokite mažesnius kąsnelius – mažieji bus sužavėti!


Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 16:33, 2025-03-22
Pagaminau šiuos Bounty namuose – skonis nerealus! Su pieniniu šokoladu dar geriau nei originalas. O jūs kokį šokoladą rinksitės? Laukiu jūsų įspūdžių ir nuotraukų!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-04-16 laikas 09:30 Receptai Trupininis Varškės Pyragas: Paprastas ir Tobulas Receptas su Kreminiu Įdaru
Ar ieškote deserto, kuris būtų lengvai paruošiamas, bet nustebintų savo skoniu? Trupininis varškės pyragas su kreminiu įdaru yra būtent tai, ko jums reikia! Šis tradicinis lietuviškas receptas sujungia traškius sviestinius trupini...

Skaityti daugiau

2025-04-14 laikas 16:49 Receptai Velykiniai Margučiai: Dažymas Mėlynuoju Kopūstu Natūraliai
Velykiniai margučiai – šventės širdis, o jų dažymas gamtos spalvomis suteikia dar daugiau džiaugsmo. Mėlynasis kopūstas – tai ekologiškas ir paprastas būdas nudažyti kiaušinius ryškia dangaus mėlyna spalva. Šiame straipsnyje dalij...

Skaityti daugiau

2025-04-14 laikas 16:25 Receptai Velykiniai Margučiai: Natūralus Dažymas Ciberžole
Velykiniai margučiai – tai ne tik tradicija, bet ir kūrybinė pramoga visai šeimai. Dažymas ciberžole leidžia sukurti ryškiai geltonus, saulėtus kiaušinius be jokių cheminių dažų. Šis natūralus metodas, paveldėtas iš senovės, yra p...

Skaityti daugiau

2025-04-16 laikas 17:11 Ar Edeno sodas buvo prie Didžiosios piramidės? Nauja hipotezė apie Rojaus vietą
Ar biblinis Edeno sodas galėjo būti prie Didžiosios piramidės Gizoje? Dr. Konstantinas Borisovas, informatikos ekspertas, pateikia radikalią hipotezę, kuri meta iššūkį tradiciniam požiūriui, jog Rojus buvo Mesopotamijoje. Šiame straipsnyje aptarsime ...

Skaityti daugiau

2025-04-16 laikas 09:46 Fibromialgija po 1989 m. Vakcinų Imuniteto: Sutapimas ar Paslėpta Tiesa?
Ar milžiniškas fibromialgijos atvejų šuolis po 1989 m. yra tik sutapimas, ar slepiama tiesa apie „Big Pharma“ įtaką? 1989 m. JAV priimtas Nacionalinis vaikų sužalojimo vakcinomis įstatymas (NCVIA) suteikė vakcinų gamintojams teisinį imunitetą, o per ...

Skaityti daugiau

2025-04-16 laikas 08:19 Jūros Garsai ir Bangų Ošimas: Ramybės Oazė Meditacijai ir Atsipalaidavimui
Ar ieškote būdo atsipalaiduoti po įtemptos dienos? Jūros garsai ir bangų ošimas yra puikus būdas nuraminti protą ir pasinerti į gamtos ramybę. Šiame straipsnyje pristatome nuostabų vaizdo įrašą, nufilmuotą prie Baltijos jūros, kuris sujungia autentiš...

Skaityti daugiau

2025-04-14 laikas 14:52 Svogūnų Lukštų Nauda: Natūralūs Gydymo Būdai ir Patarimai
Ar žinojote, kad svogūnų lukštai – ne tik virtuvės atliekos, bet ir galinga natūrali priemonė? Jau šimtmečius liaudies medicinoje naudojami svogūnų lukštai padeda stiprinti sveikatą ir kovoti su įvairiomis ligomis. Šiame straipsnyje atskleisime jų na...

Skaityti daugiau

2025-04-14 laikas 14:27 Laimingų Santykių Paslaptys: Kaip Puoselėti Meilę ir Pagarbą
Kas daro santykius tikrai laimingus? Tai ne vien aistra ar dideli gestai, bet ir kasdienis rūpestis, pagarba bei nuoširdus bendravimas. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip sukurti tvirtą ryšį, kuris džiugins abu partnerius. Raskite daugiau patarimų m...

Skaityti daugiau