Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 26

Čirviniai Blynai su Vandeniu – Lengvas ir Skanus Receptas Vaflinėje

Čirviniai Blynai su Vandeniu – Lengvas ir Skanus Receptas Vaflinėje

Įžanga

Čirviniai blynai – tai nostalgiškas lietuviškas skanėstas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Šiame recepte jie atgimsta lengvesnėje ir modernesnėje versijoje, pagamintoje su vandeniu ir kepamoje senovinėje vaflinėje. Vos išbandžiusi šį receptą, kurį aptikau užsienio portale, supratau – tai tikras atradimas! Blynai primena vaflius savo traškumu, tačiau išlieka minkšti viduje, o skonis tiesiog tobulas. Šis receptas greitai tapo šeimos mėgstamiausiu, todėl kviečiu ir jus jį išmėginti jau šiandien!

Kodėl verta gaminti čirvinius blynus su vandeniu?

Šie čirviniai blynai su vandeniu turi daug privalumų:

  • Lengva tekstūra: Vanduo suteikia blynams lengvumo, palyginti su pienu.
  • Paprasti ingredientai: Viską rasite savo virtuvėje.
  • Greitas paruošimas: Vos 20-30 minučių, ir skanėstas ant stalo!
  • Lankstumas: Galite keisti ingredientus pagal skonį ar mitybos poreikius.

Ingredientai ir jų alternatyvos

Štai ko reikės šiems skaniems čirviniams blynams:

  • Kiaušiniai: 2 vnt. – suteikia purumo.
  • Sviestas: 50 g – geriausia ištirpintas.
  • Miltai: 150 g – kvietiniai arba alternatyvos.
  • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštelis – blynams pakilti.
  • Cukrus: 60-70 g – reguliuokite pagal skonį.
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. šaukštelis – subtiliam aromatui.
  • Vanduo: 100 ml – pagrindinis skystis.
  • Druska: Žiupsnelis – subalansuoja skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sviesto pakaitalai: Lydytas sviestas, kokosų aliejus ar net alyvuogių aliejus kitokiam poskoniui.
  • Kiaušinių alternatyvos: Pusė banano vietoje vieno kiaušinio (veganams) arba linų sėmenų gelis (1 valg. šaukštas sėmenų + 3 valg. šaukštai vandens).
  • Miltų pasirinkimas: Viso grūdo, speltos ar avižiniai miltai sveikesniam variantui.
  • Saldikliai: Medus, klevų sirupas ar kokosų cukrus vietoje cukraus.
  • Vanilės variantai: 0,5 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto ar vanilės pastos.
  • Skysčiai: Pienas, migdolų ar kokosų pienas sodresniam skoniui.

Čirviniai Blynai su Vandeniu – Lengvas ir Skanus Receptas Vaflinėje

Kaip pagaminti čirvinius blynus su vandeniu?

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Masės paruošimas: Išmaišykite (arba išplakite) sviestą, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki purios masės.
  2. Miltų įmaišymas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, supilkite vandenį ir maišykite, kol neliks gumulėlių.
  3. Tešlos sujungimas: Supilkite miltų mišinį į sviesto-kiaušinių masę, gerai išmaišykite.
  4. Vaflinės paruošimas: Įkaitinkite vaflinę, patepkite sviestu ar aliejumi.
  5. Kepimas: Samteliu pilkite tešlą, kepkite, kol blynai taps auksinės rudos spalvos (apie 3-5 minutes).
  6. Patiekimas: Patiekite su uogiene, grietine, plakta grietinėle ar šviežiomis uogomis.

Gaminimo patarimai

  • Tobula tekstūra: Tešla turi būti vidutinio tirštumo – jei per tiršta, įpilkite šaukštą vandens, jei per skysta – šiek tiek miltų.
  • Traškumas: Kepkite, kol blynai įgaus auksinę spalvą, ir laikykite šiltoje orkaitėje (100°C) iki patiekimo.
  • Nelipimas: Patepkite vaflinę prieš kiekvieną kepimą – tai užtikrins lengvą išėmimą.
  • Skonio variacijos: Į tešlą įberkite cinamono ar kakavos miltelių naujam poskoniui.

Kaip patiekti čirvinius blynus?

Šie čirviniai blynai puikiai dera su įvairiais pagardais:

  • Klasika: Grietinė, uogienė ar medus.
  • Moderniai: Plakta grietinėlė su šviežiomis uogomis ar šokolado padažas.
  • Sveikai: Graikiškas jogurtas su chia sėklomis.

Puikiai tinka pusryčiams, desertui ar net kaip greitas užkandis!

Pasidalinkite savo patirtimi!

„Šie čirviniai blynai su vandeniu – greitas ir skanus atradimas! Ar jau išbandėte? Komentaruose papasakokite, kokius pagardus naudojote – gal įkvėpsite kitus!“

Kokia jūsų versija?

„Ar kepėte šiuos traškius čirvinius blynus? Parašykite, ką pridėjote prie recepto – gal kartu atrasime naują skonį!“

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:28, 2025-03-26
Ar kepėte šiuos traškius čirvinius blynus? Parašykite, ką pridėjote prie recepto – gal kartu atrasime naują skonį!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau