Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Kovo » 26

Čirviniai Blynai su Vandeniu – Lengvas ir Skanus Receptas Vaflinėje

Čirviniai Blynai su Vandeniu – Lengvas ir Skanus Receptas Vaflinėje

Įžanga

Čirviniai blynai – tai nostalgiškas lietuviškas skanėstas, kurį daugelis prisimena iš vaikystės. Šiame recepte jie atgimsta lengvesnėje ir modernesnėje versijoje, pagamintoje su vandeniu ir kepamoje senovinėje vaflinėje. Vos išbandžiusi šį receptą, kurį aptikau užsienio portale, supratau – tai tikras atradimas! Blynai primena vaflius savo traškumu, tačiau išlieka minkšti viduje, o skonis tiesiog tobulas. Šis receptas greitai tapo šeimos mėgstamiausiu, todėl kviečiu ir jus jį išmėginti jau šiandien!

Kodėl verta gaminti čirvinius blynus su vandeniu?

Šie čirviniai blynai su vandeniu turi daug privalumų:

  • Lengva tekstūra: Vanduo suteikia blynams lengvumo, palyginti su pienu.
  • Paprasti ingredientai: Viską rasite savo virtuvėje.
  • Greitas paruošimas: Vos 20-30 minučių, ir skanėstas ant stalo!
  • Lankstumas: Galite keisti ingredientus pagal skonį ar mitybos poreikius.

Ingredientai ir jų alternatyvos

Štai ko reikės šiems skaniems čirviniams blynams:

  • Kiaušiniai: 2 vnt. – suteikia purumo.
  • Sviestas: 50 g – geriausia ištirpintas.
  • Miltai: 150 g – kvietiniai arba alternatyvos.
  • Kepimo milteliai: 1 arb. šaukštelis – blynams pakilti.
  • Cukrus: 60-70 g – reguliuokite pagal skonį.
  • Vanilinis cukrus: 1 arb. šaukštelis – subtiliam aromatui.
  • Vanduo: 100 ml – pagrindinis skystis.
  • Druska: Žiupsnelis – subalansuoja skonį.

Galimos ingredientų alternatyvos

  • Sviesto pakaitalai: Lydytas sviestas, kokosų aliejus ar net alyvuogių aliejus kitokiam poskoniui.
  • Kiaušinių alternatyvos: Pusė banano vietoje vieno kiaušinio (veganams) arba linų sėmenų gelis (1 valg. šaukštas sėmenų + 3 valg. šaukštai vandens).
  • Miltų pasirinkimas: Viso grūdo, speltos ar avižiniai miltai sveikesniam variantui.
  • Saldikliai: Medus, klevų sirupas ar kokosų cukrus vietoje cukraus.
  • Vanilės variantai: 0,5 arb. šaukštelio vanilės ekstrakto ar vanilės pastos.
  • Skysčiai: Pienas, migdolų ar kokosų pienas sodresniam skoniui.

Čirviniai Blynai su Vandeniu – Lengvas ir Skanus Receptas Vaflinėje

Kaip pagaminti čirvinius blynus su vandeniu?

Žingsnis po žingsnio receptas

  1. Masės paruošimas: Išmaišykite (arba išplakite) sviestą, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų iki purios masės.
  2. Miltų įmaišymas: Sumaišykite miltus su kepimo milteliais, supilkite vandenį ir maišykite, kol neliks gumulėlių.
  3. Tešlos sujungimas: Supilkite miltų mišinį į sviesto-kiaušinių masę, gerai išmaišykite.
  4. Vaflinės paruošimas: Įkaitinkite vaflinę, patepkite sviestu ar aliejumi.
  5. Kepimas: Samteliu pilkite tešlą, kepkite, kol blynai taps auksinės rudos spalvos (apie 3-5 minutes).
  6. Patiekimas: Patiekite su uogiene, grietine, plakta grietinėle ar šviežiomis uogomis.

Gaminimo patarimai

  • Tobula tekstūra: Tešla turi būti vidutinio tirštumo – jei per tiršta, įpilkite šaukštą vandens, jei per skysta – šiek tiek miltų.
  • Traškumas: Kepkite, kol blynai įgaus auksinę spalvą, ir laikykite šiltoje orkaitėje (100°C) iki patiekimo.
  • Nelipimas: Patepkite vaflinę prieš kiekvieną kepimą – tai užtikrins lengvą išėmimą.
  • Skonio variacijos: Į tešlą įberkite cinamono ar kakavos miltelių naujam poskoniui.

Kaip patiekti čirvinius blynus?

Šie čirviniai blynai puikiai dera su įvairiais pagardais:

  • Klasika: Grietinė, uogienė ar medus.
  • Moderniai: Plakta grietinėlė su šviežiomis uogomis ar šokolado padažas.
  • Sveikai: Graikiškas jogurtas su chia sėklomis.

Puikiai tinka pusryčiams, desertui ar net kaip greitas užkandis!

Pasidalinkite savo patirtimi!

„Šie čirviniai blynai su vandeniu – greitas ir skanus atradimas! Ar jau išbandėte? Komentaruose papasakokite, kokius pagardus naudojote – gal įkvėpsite kitus!“

Kokia jūsų versija?

„Ar kepėte šiuos traškius čirvinius blynus? Parašykite, ką pridėjote prie recepto – gal kartu atrasime naują skonį!“

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 18:28, 2025-03-26
Ar kepėte šiuos traškius čirvinius blynus? Parašykite, ką pridėjote prie recepto – gal kartu atrasime naują skonį!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau