- 03.10.2021
- 0.0 Reitingas
- 3166 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientai
Įdarui:
- kiaulienos faršas maišytas su jautienos: 500 gramų
- svogūnai: 2
- druska: pagal skonį
- pipirai: pagal skonį.
Tešlai:
- miltai: 3 stiklinių (+1 apdirbimui)
- vanduo: 360 mililitrų (arba pienas)
- cukrus: 2 valgomjų šaukštų
- druska: 1 arbatinio šaukštelio
- sausos mielės: 2 arbatinių šaukštelių
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- kiaušinių baltymai: 1.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių sumaišykite pieną (arba vandenį), miltus, cukrų, druską, mieles bei aliejų. Išmaišykite ir dėkite į šiltą vietą, kad pakiltų.
2. Tuomet apkepkite aliejuje pusę svogūnų. Į kiaulienos-jautienos faršą dėkite apkeptus ir šviežius svogūnus, įberkite druskos ir pipirų.
3. Gerai išmaišykite bei įpilkite truputį vandens, kad faršas būtų sultingesnis.
4. Tada kočiokite tešlą į ploną lakštą ir išpjaukite maždaug 6-8 centimetrų diametro apskritimus.
5. Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite kiaulienos-jautienos faršo, kraštą sutepkite kiaušinio baltymu, uždenkite antru tešlos apskritimu ir sulipdykite kraštus.
6. Kepkite pyragėlius su mėsa iš abiejų pusių įkaitintame aliejuje, paskui dėkite į kepimo skardą ir uždenkite su folija.
7. Dėkite į įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros orkaitę maždaug 20 minučių.
8. Paskui pyragėlius dėkite į puodą ir uždenkite dangčiu arba rankšluosčiu.
9. Atvėsę beliašai bus minkšti ir sultingi. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau pyragėlių receptų rasite: pyragėliai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau