Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2025 » Balandžio » 05

Greitai Rauginti Agurkai: Skaniausi Receptai 2025 m.

Įvadas: Traškūs ir Sveiki Agurkai

Greitai rauginti agurkai – tai skonis, kuris džiugina: traškūs, intensyvios spalvos ir lengvai rūgštūs. Nors greitas marinavimas suteikia puikų skonį, tikrasis rauginimas su pieno rūgšties bakterijomis dar ir stiprina sveikatą. 2025 m. išbandykite šiuos receptus – nuo paprasto iki sveikiausio!

Greitas Marinavimas su Verdančiu Užpilu

Į stiklainį sudėkite nuplautus agurkus (nupjautais galiukais), krapus, petražoles ir 5 česnako skilteles. Užvirkite sūrymą (1 l vandens, 1 šaukštas druskos, 1 šaukštas cukraus, pipirų žirneliai, lauro lapai), pavirkite 3-5 min. ir užpilkite. Paruoškite ryte – valgykite vakare!

Greitai marinuoti agurkai 2025
Greitai paruošti agurkai su užpilu

Sausasis Rauginimas Maišelyje

1 kg agurkų nuplaukite, nupjaukite galiukus. Į maišelį sudėkite agurkus, saują krapų, 2 česnako skilteles, 1 šaukštą druskos. Užriškite, pakratykite ir laikykite šaldytuve 8 val., kas kelias valandas papurtydami. „Tinginiukų“ variantas: pridėkite cukraus, serbentų ir krienų lapų, laikykite vėsiai 8-24 val.

Sveikiausias Klasikinis Rauginimas

1 kg agurkų sluoksniuokite su 10 serbentų ir 10 vyšnių lapų, 4-5 česnako skiltelėmis. Užpilkite 2-3% sūrymu (1 šaukštas druskos 1 l vandens). Uždėkite krienų lapus, prispauskite lėkšte su svoriu. Laikykite 10-14°C temperatūroje 3-4 dienas, kol marinatas pabalsta – agurkai taps probiotikų šaltiniu!

Greitai paruošti agurkai su užpilu
Sveiki rauginti agurkai klasikiniu būdu

Modernūs Skoniai: Marta Stiuart ir Imbieras

Martos Stiuart receptas: 4 agurkus perpjovkite į 8 dalis, užpilkite mišiniu (4 šaukštai acto, 8 šaukšteliai cukraus, 8 šaukšteliai krapų, druska) ir laikykite valandą. Su imbieru: didelį agurką supjaustykite griežinėliais, užpilkite 60 ml balto vyno acto, 50 g cukraus, tarkuoto imbiero ir 4 skiltelių cukruoto imbiero mišiniu, laikykite šaldytuve 8 val.

Išvada: Skonis ir Sveikata

Nuo greito marinavimo iki sveiko rauginimo – agurkai 2025 m. gali būti ir skanūs, ir naudingi!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 ufospacenet • 19:04, 2025-04-05
Norite traškių ir sveikų agurkų? Atraskite 2025 m. greito rauginimo receptus – nuo klasikos iki imbiero skonio! Išbandykite ir pasidalinkite savo rezultatais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:30 Vienatvė tarp savų: 70-metės Aldonos tikra istorija, kuri pravirkdė tūkstančius

70-metė Aldona atvirai papasakojo, kaip jautėsi gyvenant pas sūnų: iš pradžių džiaugėsi, kad nebus viena, bet greitai tapo „paveikslu ant sienos“. Galiausiai grįžo į savo mažą butuką Ukmergėje ir ten rado ramybę. Skaudi, bet labai tikr...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 10:14 Įvaikintas vaikas grąžinamas į globos namus: tikra močiutės istorija, kuri drąsko širdį
Po 10 metų nevaisingumo gydymo ir nesėkmingų IVF bandymų šeima įvaikino 2 metų berniuką Vainių. Iš pradžių visi džiaugėsi, močiutė svajojo apie anūką visą gyvenimą. Tačiau po kelių metų marti ėmė pavargti, keldavo balsą, bausdavo vaiką, o galiausiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:44 Italija: užsieniečiai padaro 44 % seksualinio smurto atvejų Italijoje, pusę grupinio išžaginimo atvejų, nors sudaro tik 9 % gyventojų
Italijos žurnalistė Francesca Totolo sudarė šokiruojantį seksualinių nusikaltimų, kuriuose dalyvavo užsieniečiai Italijoje per pirmąsias 19 lapkričio dienų, sąrašą

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:38 Vokietija: Sirijos pilietis Drezdene teisiamas už 17-metės ir savo nėščios žmonos išžaginimą, taip pat kaltinamas vaikų pornografija
Sirijos migrantas Drezdene teisiamas už keletą nusikaltimų, įskaitant atskirus išžaginimus ir vaikų pornografijos kaltinimą. 22-metis Omar Y. yra sulaikytas jau šešis mėnesius, o prokuroras jam pateikė kaltinimus dėl dviejų išžaginimų, įskaitant jo n...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 08:33 Italija: Tuniso migrantas areštuotas už tėvo užpuolimą ir bandymą pagrobti vienerių metų vaiką Paduvoje
Bandymas pagrobti vaiką yra naujausias panašaus pobūdžio nusikaltimų atvejis Vakarų Europoje. 22 metų Tuniso pilietis, gyvenantis Italijoje, ketvirtadienį buvo areštuotas už tai, kad sumušė vienerių metų mergaitės tėvą ir bandė pabėgti su vežimėliu, ...

Skaityti daugiau