- 30.03.2023
- 0.0 Reitingas
- 435 Peržiūrų
- Aptarti
Pasninko bandeles galima kepti be mielių arba su mielėmis, net jei kepate jas pirmą kartą.
2023 m. gavėnia - tai laikotarpis, kai stačiatikių tikintieji riboja maistą, kad apvalytų savo kūnus prieš šventąją Velykų šventę.
Gavėnios cinamono suktinukai su mielėmis
Jiems paruošti reikės:
- kvietinių miltų - 1 puodelio;
- kvietinių miltų - 3 puodeliai;
- šilto vandens - 2 puodeliai;
- cukraus - 3 šaukštai;
- druskos - 0,5 šaukštelio;
- mielės - 12 gr;
- augalinis aliejus - 100 ml;
- cinamono - 3 valgomieji šaukštai;
- malto anyžiaus - 1 šaukštelis;
- malto kardamono - 1 šaukštelis;
- medaus - pagal skonį.
Paruošimas:
- Ištirpinkite cukrų šiltame vandenyje, įdėkite mieles, palikite 30 min. Suberkite druską ir persijotus miltus, išminkykite tešlą.
- Supilkite aliejų ir išminkykite tešlą. Uždenkite indą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje. Kai tešla padvigubės, išminkykite, uždenkite ir vėl atidėkite į šalį. Visas procesas turėtų užtrukti apie 2-3 valandas.
- Sumaišykite prieskonius, iš tešlos suformuokite citrinos dydžio apskritimus ir iškočiokite pyragą.
- Aptepkite sviestu, pabarstykite cukrumi ir prieskoniais ir padarykite įpjovą. Sujunkite visas apskritimo dalis ir išverskite bandelę į prieš tai padarytą pjūvį. Sudėkite bandeles ant riebalais išteptos kepimo skardos, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 20-40 minučių, kad pakiltų. Kepkite bandeles 20 minučių iki 180-190 °C įkaitintoje orkaitėje, retkarčiais apšlakstydami medumi ir vandeniu.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau