Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2023 » Balandžio » 03

"Nuo jų negali atsiplėšti ir jie gaunasi iš pirmo karto": įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Minkštos įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Šiuos įdarytus koldūnus mano mama dažnai kepdavo prie arbatos! Dabar juos gaminu ir aš, norėdama pradžiuginti savo šeimą. Juos lengva pagaminti ir jie visada išeina puikūs iš pirmo karto! Jie būna purūs, minkšti ir skanūs.

Štai receptas

Kaip pagaminti:

Į puodą supilkite pieną ir apelsinų sultis. Suberkite cukrų, kukurūzų miltus ir apelsino žievelę.

Minkštos įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Virkite ant vidutinės ugnies, kol pradės burbuliuoti (maišydami). Sudėkite sviestą ir išmaišykite.

spurgos, kepiniai, bandelės, gaminimas, receptas

Mišinį per sietelį supilkite į švarų indą. Uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve.

Minkštos įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Į švarų indą įmuškite kiaušinį ir cukrų ir išmaišykite. Įmaišykite vanilę ir išmaišykite.

spurgos, kepiniai, bandelės, gaminimas, receptas

Įmaišykite jogurtą, apelsinų sultis ir saulėgrąžų aliejų ir išmaišykite.

Minkštos įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Įmaišykite apelsino žievelę ir išmaišykite. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

spurgos, kepiniai, bandelės, gaminimas, receptas

Iškočiokite tešlą ir išpjaukite apskritimus.

Minkštos įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Pusę apskritimų aptepkite vandeniu ir paskirstykite įdarą. Uždenkite kitą pusę apskritimų ir užspauskite kraštus šakute.

spurgos, kepiniai, bandelės, gaminimas, receptas

Pripildykite keptuvę saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite ją ir sudėkite į ją koldūnus. Kepkite kiekvieną pusę, kol taps auksinės spalvos.

Minkštos įdarytos spurgos (receptas iš senos mamos užrašų knygelės)

Gero apetito!

Ingredientai:

Kremui

  • Pieno - 80 ml.
  • Apelsinų sultys - 80 ml.
  • Cukraus - 3 šaukštai
  • Kukurūzų krakmolo - 2 šaukštai
  • Apelsinų žievelės - 1 arbatinis šaukštelis
  • Sviestas - 1 arbatinis šaukštelis

Tešlai

  • Kiaušinis - 1 kiaušinis
  • Cukrus - 2 šaukštai
  • Vanilinas - 0,5 arbatinio šaukštelio
  • Jogurtas "Classic" - 125 g
  • Apelsinų sultys - 2 šaukštai
  • Saulėgrąžų aliejus - 2 šaukštai
  • Apelsinų žievelės - 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai - 300 gramų
  • Kepimo milteliai - 12 gramų
  • Druska - 0,5 arbatinio šaukštelio.

Ar mėgstate keksiukus? Parašykite komentaruose. Spauskite patinka ir užsiprenumeruokite mano kanalą - ačiū iš anksto!

paranormal.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau