Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 10

Gardžios bandelės: paprastas receptas vos iš penkių ingredientų

Gardžios bandelės: paprastas receptas vos iš penkių ingredientų

Namų kepimas tampa vis populiaresnis, o šis paprastas receptas puikiai atspindi šį įspūdingą fenomeną. Vos iš penkių ingredientų galėsite išsikepti skanias bandeles, kurios ne tik puikiai tiks prie arbatos, bet ir pradžiugins visą šeimą. Per valandą pagamintos bandelės taps jūsų mėgstamiausiu skanėstu, o procesas bus itin paprastas net ir tiems, kurie pirmą kartą kepa.

Receptas

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai smulkios druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis saulėgrąžų aliejaus.


Receptas

  1. Miltus, mieles, cukrų, druską ir aliejų suberkite į dubenį. Supilkite 325 ml šilto vandens ir mentele arba rankomis maišykite, kol gausis vientisa tešla.
  2. Įsitikinkite, kad įmaišėte visus miltus. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite dešimčiai minučių.
  3. Lengvai sutepkite darbo paviršių ir sudėkite ant jo tešlą. Minkykite tešlą bent dešimt minučių, kol ji taps tankesnė ir elastingesnė. Tešlą taip pat galite minkyti mikseriu penkias minutes.
  4. Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į švarų, aliejumi pateptą dubenį. Palikite pakilti vienai valandai arba kol tešla padvigubės.
  5. Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite ilgą „dešrą“. Padalykite tešlą per pusę, tada kiekvieną pusę padalykite į keturias dalis, kad gautumėte aštuonias lygias dalis.
  6. Kiekvieną gabalėlį susukite į glaudų rutuliuką ir dėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos, palikdami tarp rutuliukų šiek tiek vietos, kad pakiltų. Uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje nuo 40 minučių iki valandos arba kol tešla beveik padvigubės.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 210-230C temperatūros. Kai tešla bus paruošta, kiekvieną rutuliuką pabarstykite dar trupučiu miltų. Jei norite, galite patepti bandeles pienu arba plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sėklomis.
  8. Kepkite 25-30 minučių, kol tešla taps šviesiai ruda ir stuktelėjus "neskambės".
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 20:15, 2024-10-10
Ką manote apie šį patogų receptą? Išbandykite jį ir pasidalykite savo bandelių nuotraukomis! Kokius ingredientus ar priedus norėtumėte įtraukti? Mėgaukitės kepimu su šeima ir draugais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-07 laikas 23:05 Receptai Citrininis varškės keksas su manais: receptas, kalorijos ir maistinė nauda

Citrininis varškės keksas su manais – drėgnas ir purūs desertas vos per 180 kcal porcijoje. Sužinokite maistinę vertę, kaip sumažinti cukrų ir kalorijas bei iškepti idealiai!

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-12-11 laikas 10:22 Gruodžio 11 d. horoskopas visiems 12 zodiako ženklų 2025
Šiandienos dangus: Merkurijus pereina į Šaulį (apie 23:40 LT), atnešdamas optimizmą ir plačias idėjas. Ryte Merkurijus trigonas Neptūnui stiprina intuiciją ir kūrybiškumą, o vakare Mėnulio kvadratūra su Venera gali sukelti emocinių trūkčiojimų santyk...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 11:18 Kaip skyrybos keičia vyrus: stipresnis, atsargesnis ar vienišas?
Skyrybos vyrams – stiprus emocinis smūgis, kuris dažnai paverčia juos atsargesniais, analitiškesniais ir net pasirengusiais sąmoningai rinktis vienatvę. Sužinokite, kodėl vyrai po išdavystės ir skyrybų retai nešiojasi neapykantą buvusiajai, tampa žym...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 10:04 Kalėdinis kaktusas: priežiūra namuose ir žydėjimo paslaptys
Kalėdinis kaktusas (Schlumbergera truncata) – populiarus kalėdinis kambarinis augalas, žydintis būtent žiemos švenčių metu. Sužinokite visas priežiūros taisykles: tinkamą laistymą, šviesos ir tamsos režimą, kaip priversti žydėti tiksliai per Kalėdas,...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:43 Po 25 metų jis pasakė „Man labai gaila“: ar melas dėl nėštumo išgelbėjo, ar sugriovė šeimą?
Po 25 metų santuokos vyras prisipažino niekada visiškai nepaleidęs buvusiosios ir visą laiką jautęs kaltę. Moteris jaunystėje melavo apie nėštumą, kad jį išlaikytų. Dabar abu atsidūrė aklavietėje. Tikra istorija ar pramanas? Šis tekstas pastarosiomis...

Skaityti daugiau

2025-12-10 laikas 08:25 Paveldėtas butas tapo laisve: kodėl žmona paliko vyrą be scenų

Tikra skaitytojo istorija sukrėtė tūkstančius: žmona paveldėjo butą ir tyliai išėjo iš šeimos – ne pas kitą vyrą, o tiesiog pas save. Kodėl moterys palieka ne piktai, o ramiai? Ar tai tik pramanas, ar tikrovė, kurią daugelis atpažįsta savo s...

Skaityti daugiau