Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2024 » Spalio » 10

Gardžios bandelės: paprastas receptas vos iš penkių ingredientų

Gardžios bandelės: paprastas receptas vos iš penkių ingredientų

Namų kepimas tampa vis populiaresnis, o šis paprastas receptas puikiai atspindi šį įspūdingą fenomeną. Vos iš penkių ingredientų galėsite išsikepti skanias bandeles, kurios ne tik puikiai tiks prie arbatos, bet ir pradžiugins visą šeimą. Per valandą pagamintos bandelės taps jūsų mėgstamiausiu skanėstu, o procesas bus itin paprastas net ir tiems, kurie pirmą kartą kepa.

Receptas

Ingredientai:

  • 500 g kvietinių miltų;
  • 7 g sausų mielių;
  • 1 arbatinis šaukštelis cukraus;
  • 2 arbatiniai šaukšteliai smulkios druskos;
  • 1 arbatinis šaukštelis saulėgrąžų aliejaus.


Receptas

  1. Miltus, mieles, cukrų, druską ir aliejų suberkite į dubenį. Supilkite 325 ml šilto vandens ir mentele arba rankomis maišykite, kol gausis vientisa tešla.
  2. Įsitikinkite, kad įmaišėte visus miltus. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite dešimčiai minučių.
  3. Lengvai sutepkite darbo paviršių ir sudėkite ant jo tešlą. Minkykite tešlą bent dešimt minučių, kol ji taps tankesnė ir elastingesnė. Tešlą taip pat galite minkyti mikseriu penkias minutes.
  4. Iš tešlos suformuokite rutulį ir įdėkite į švarų, aliejumi pateptą dubenį. Palikite pakilti vienai valandai arba kol tešla padvigubės.
  5. Išverskite tešlą ant lengvai miltais pabarstyto paviršiaus ir suformuokite ilgą „dešrą“. Padalykite tešlą per pusę, tada kiekvieną pusę padalykite į keturias dalis, kad gautumėte aštuonias lygias dalis.
  6. Kiekvieną gabalėlį susukite į glaudų rutuliuką ir dėkite ant miltais pabarstytos kepimo skardos, palikdami tarp rutuliukų šiek tiek vietos, kad pakiltų. Uždenkite drėgnu virtuviniu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje nuo 40 minučių iki valandos arba kol tešla beveik padvigubės.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 210-230C temperatūros. Kai tešla bus paruošta, kiekvieną rutuliuką pabarstykite dar trupučiu miltų. Jei norite, galite patepti bandeles pienu arba plaktu kiaušiniu ir pabarstyti sėklomis.
  8. Kepkite 25-30 minučių, kol tešla taps šviesiai ruda ir stuktelėjus "neskambės".
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Už pateiktą lankytojo į autoriaus nuomonę, paranormal.lt neatsako. Rašo: https://paranormal.lt/

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

avatar
0
1 Paranormal • 20:15, 2024-10-10
Ką manote apie šį patogų receptą? Išbandykite jį ir pasidalykite savo bandelių nuotraukomis! Kokius ingredientus ar priedus norėtumėte įtraukti? Mėgaukitės kepimu su šeima ir draugais!
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 14:22 Baltarusijos balionai kelia chaosą: ministras kreipiasi į ICAO ir EK

Įsivaizduokite chaosą Lietuvos danguje: kontrabandiniai balionai iš Baltarusijos, šmėkščiojantys kaip vaiduokliai nakties tamsoje, paralyžiuoja oro uostus, sutrikdo 190 skrydžių ir paliečia 30 tūkst. keleivių, kurių veidai pilkėja prie mirksinčių ...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:34 Antrosios pensijų pakopos reforma 2026: +2 mlrd. eurų biudžetui ir vartojimo šuolis

Antrosios pensijų pakopos reforma 2026 m. Lietuvoje: nuo sausio 1 d. galimybė pasitraukti per 2 metus, atsiimti 25% lėšų ar stabdyti įmokas. Poveikis: +1,998 mlrd. eurų mokesčių biudžetui, +7,3% vartojimo augimo. Turtas fonduose >10 mlrd. eurų....

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 11:05 Dyzelino ir benzino kainos 2026 m. Lietuvoje: brangimas neišvengiamas?

2026 m. Lietuvoje dyzelino akcizas kils 6,5%, brangimas 4 ct/l, nepaisant žadėto stabdymo. Nuo 2027 m. ES ETS2 sistema pridės iki 40 ct/l dėl taršos leidimų. Ekspertai prognozuoja 2,5 €/l iki 2030 m., poveikis infliacijai ir verslui. Dabartin...

Skaityti daugiau