- 16.08.2020
- 0.0 Reitingas
- 1536 Peržiūrų
- Aptarti
Šis pyragas sužavėjo savo skoniu ir spalvomis iš pirmo karto :). Jei norisi ypatingo, ne tradicinio skonio varškės pyrago, šis pyragas tam labai tiks.
Reikės:
- 120 g sviesto;
- 100 g rudojo cukraus;
- 3 kiaušinių
- 160-200 g juodojo šokolado (100 g lydyto, 60 g gabaliukais);
- 140 g miltų;
- 25 g kakavos miltelių;
- žiupsnelio druskos.
Kremui:
- 250-300 g varškės, kreminės;
- 1 kiaušinio;
- 1 indelio karamelizuoto sutirštinto pieno (arba 1/2 indelio ir ~3 v.š. riešutų sviesto).
Pirmiausia paruošiam garų vonelę - joje išlydom ~100 g šokolado.
Kitame inde išsukam sviestą su cukrumi, tada po vieną, vis plakdami, įmušam kiaušinius. Šokoladui ištirpus ir kiek pravėsus, supilam jį į kiaušinių masę, gerai išmaišom. Atskirai išmaišom sausus ingredientus: miltus, kakavą, druską ir švelniai įsukame į plakinį. Suberiame likusį gabaliukais pjaustytą šokoladą. Tešlą sukrečiame į riebalais išteptą kepimo formą.
Pasiruošiam kremą: varškę gerai išsukam (blenderiu) su kiaušiniu ir Rududu (ir žemės riešutų sviestu, jei naudojam). Kremą sukrečiam ant šokoladinės tešlos ir paskirstom, kad būtų lygus sluoksnis.
Pyragą šaunam kepti 180 C temperatūroje ~40 min. Nereiktų perkepti, kad pyragas nebūtų sausas.
Iškepus pyragą, jei yra kantrybės, atvėsinam - bus skanesnis. Skanaus!
Kepimo temperatūra: 180 C.
Kepimo laikas: 35-40 min.
Receptu pasidalino Tina
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau