Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Vasario » 16

Solianka - rusiška šiupininė sriuba

Solianka - Rusiška Šiupininė Sriuba

Solianka (arba rusiška šiupininė) gaunasi tiršta, aštri bei itin gardi sriuba. Solianka gali būti gaminama trijų rūšių: mėsos, žuvies arba grybų. Tokia sriuba privalo pasižymėti tokiomis savybėmis kaip rūgštu - aštru - sūru.

Pagrindinės šios sriubos sudedamosios dalys yra rauginti agurkai, alyvuogės, kaparėliai, citrina, marinuoti arba sūdyti grybai. Gaminant yra dedama daugybė prieskoninių žolių - petražolių, krapų ir aštriųjų pipirų. Į mėsiškas šiupinines sriubas taip pat gali būti dedama įvairiausių rūkytų mėsos arba dešros gaminių. O va žuvies sriubos yra gaminamos iš virtos, sūdytos arba tiesiog rūkytos raudonos žuvies. Grybienės verdamos dažniausiai iš baltųjų, tai yra, gerųjų grybų... Bet kuriuo atveju, gaminant solianką improvizacijoms ribų tikrai nėra ir galite eksperimentuoti.

Manoji pačios solianka šiek tiek kitokia. Sakyčiau, pritaikyta pagal sezoną, nes namuose yra menkių. Taigi, mano tiršta, aštri bei itin skani solianka su žuvimi bei grybais. Labai rekomenduoju pamėginti.

Ingredientai

  • šviežios menkės: 1 (didesnės)
  • virti, marinuoti arba sūdyti grybai: 0,5 litro
  • kaparėliai: 2 šaukštų
  • morkos: 2 (nedidelių)
  • svogūnai: 1
  • bulvės: 4 (nedidelių)
  • rauginti agurkai: 3 (mažų)
  • citrinos sultys
  • druska
  • čili pipirai (švieži, džiovinti arba sūdyti)
  • tiršta pomidorų pasta: kelių šaukštų (arba natūralus pomidorų padažas)
  • aliejus
  • švieži krapai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia menkę išdarinėjame. Filė nuimame nuo kaulų, o iš odos, kaulų, uodegos, galvos bei kitų tinkamų vartojimui dalių išverdame žuvies sultinį (visą žuvies likusį gėrį užpilame maždaug litru vandens ir užviriname, nugraibius putas, įmetame lauro lapą, pipirų ir verdame ant labai mažos ugnies maždaug 60 minučių. Padruskiname ir iškošiame).

2. Tada į puodą įpilame šlakelį aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, riekelėmis supjaustytas morkas. Šiek tiek maišydami pakepti.

3. Ten pat suverčiame grybus ir dar šiek tiek pakepiname.

4. Pridedame pomidorų pastos (arba padažo) ir dar patroškiname.

5. Supilame žuvies sultinį ir užviriname. Sumetus kubeliais supjaustytas bulves paverdame, kol suminkštėja.

6. Menkės filė supjaustome gabaliukais ir sudedame į sriubą.

7. Ten pat įdedame kaparėlių, čili pipirų pagal savo skonį ir pusriekelėmis pjaustytus raugintus agurkus. Dar šiek tiek paverdame (maždaug 10 minučių) ir nukeliame puodą nuo ugnies.

8. Pagal skonį įspaudžiame citrinos sulčių (solianka privalo būti su rūgštele), užbarstome kapotų krapų.

9. Patiekiame su citrinos griežinėliu bei balta duona. Tikra pasaka tirštų ir sočių sriubų mėgėjams. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau šiupininių sriubų receptų rasite: Šiupininių sriubų receptai.

Recepto Autorius Tarp vėjo gūsių

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau