Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Vasario » 16

Solianka - rusiška šiupininė sriuba

Solianka - Rusiška Šiupininė Sriuba

Solianka (arba rusiška šiupininė) gaunasi tiršta, aštri bei itin gardi sriuba. Solianka gali būti gaminama trijų rūšių: mėsos, žuvies arba grybų. Tokia sriuba privalo pasižymėti tokiomis savybėmis kaip rūgštu - aštru - sūru.

Pagrindinės šios sriubos sudedamosios dalys yra rauginti agurkai, alyvuogės, kaparėliai, citrina, marinuoti arba sūdyti grybai. Gaminant yra dedama daugybė prieskoninių žolių - petražolių, krapų ir aštriųjų pipirų. Į mėsiškas šiupinines sriubas taip pat gali būti dedama įvairiausių rūkytų mėsos arba dešros gaminių. O va žuvies sriubos yra gaminamos iš virtos, sūdytos arba tiesiog rūkytos raudonos žuvies. Grybienės verdamos dažniausiai iš baltųjų, tai yra, gerųjų grybų... Bet kuriuo atveju, gaminant solianką improvizacijoms ribų tikrai nėra ir galite eksperimentuoti.

Manoji pačios solianka šiek tiek kitokia. Sakyčiau, pritaikyta pagal sezoną, nes namuose yra menkių. Taigi, mano tiršta, aštri bei itin skani solianka su žuvimi bei grybais. Labai rekomenduoju pamėginti.

Ingredientai

  • šviežios menkės: 1 (didesnės)
  • virti, marinuoti arba sūdyti grybai: 0,5 litro
  • kaparėliai: 2 šaukštų
  • morkos: 2 (nedidelių)
  • svogūnai: 1
  • bulvės: 4 (nedidelių)
  • rauginti agurkai: 3 (mažų)
  • citrinos sultys
  • druska
  • čili pipirai (švieži, džiovinti arba sūdyti)
  • tiršta pomidorų pasta: kelių šaukštų (arba natūralus pomidorų padažas)
  • aliejus
  • švieži krapai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia menkę išdarinėjame. Filė nuimame nuo kaulų, o iš odos, kaulų, uodegos, galvos bei kitų tinkamų vartojimui dalių išverdame žuvies sultinį (visą žuvies likusį gėrį užpilame maždaug litru vandens ir užviriname, nugraibius putas, įmetame lauro lapą, pipirų ir verdame ant labai mažos ugnies maždaug 60 minučių. Padruskiname ir iškošiame).

2. Tada į puodą įpilame šlakelį aliejaus ir suberiame susmulkintą svogūną, riekelėmis supjaustytas morkas. Šiek tiek maišydami pakepti.

3. Ten pat suverčiame grybus ir dar šiek tiek pakepiname.

4. Pridedame pomidorų pastos (arba padažo) ir dar patroškiname.

5. Supilame žuvies sultinį ir užviriname. Sumetus kubeliais supjaustytas bulves paverdame, kol suminkštėja.

6. Menkės filė supjaustome gabaliukais ir sudedame į sriubą.

7. Ten pat įdedame kaparėlių, čili pipirų pagal savo skonį ir pusriekelėmis pjaustytus raugintus agurkus. Dar šiek tiek paverdame (maždaug 10 minučių) ir nukeliame puodą nuo ugnies.

8. Pagal skonį įspaudžiame citrinos sulčių (solianka privalo būti su rūgštele), užbarstome kapotų krapų.

9. Patiekiame su citrinos griežinėliu bei balta duona. Tikra pasaka tirštų ir sočių sriubų mėgėjams. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau šiupininių sriubų receptų rasite: Šiupininių sriubų receptai.

Recepto Autorius Tarp vėjo gūsių

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
03.09.2024 laikas 12:59 Receptai Skanus obuolių džemas: lengvas receptas, praturtintas cinamonu
Obuolių džemas yra puikus būdas išsaugoti šviežių obuolių skonį visiems metams. Šis receptas ne tik lengvas, bet ir leidžia eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, kad kiekvienas puodelis būtų unikalus. Pasinerkite į obuolių ...

Skaityti daugiau

03.09.2024 laikas 12:48 Receptai Skanus obuolių pyragas: lengvas receptas šeimos susibūrimams
Obuolių pyragas yra tradicinis desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek ypatingiems renginiams. Šis receptas, paremtas šviežių obuolių skoniu ir aromatingais priedais, yra lengvai paruošiamas, tad net ir pradedantieji ...

Skaityti daugiau

02.09.2024 laikas 19:50 Receptai Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai
Pomidorai – tai ne tik skanūs, bet ir maistingi vaisiai, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams. Konservavimas leidžia išsaugoti jų skonį ir naudingas savybes ilgam. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu recep...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 14:18 Thich Nhat Hanh Principai Ramiai Gyvenimo Harmonijai
Thich Nhat Hanh, žinomas budizmo meistras, siūlo gilius ir praktiškus principus, kurie gali transformuoti mūsų gyvenimą. Jo mokymai apie sąmoningumą ir emocijų valdymą ne tik padeda sumažinti stresą, bet ir skatina gilesnius ryšius su savimi ir kitai...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 13:26 Kodėl protingi žmonės renkasi vienatvę? Psichologų įžvalgos
Šiuolaikiniame pasaulyje, kur socialinė sąveika dažnai laikoma normatyvu, protingi žmonės vis dažniau renkasi vienatvę. Tai ne tik asmeninis pasirinkimas, bet ir gili psichologinė strategija, leidžianti geriau pažinti save, plėtoti kūrybiškumą ir sie...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 13:12 Kodėl vaikai neturėtų būti verčiami dalintis žaislais?
Ar kada nors susimąstėte, kaip priverstinis dalijimasis žaislais gali paveikti vaiko emocinę raidą? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kodėl tai, kas atrodo kaip dosnumo ugdymas, iš tikrųjų gali sukelti didelių emocinių randų ir neigiamų pasekmių vaiko g...

Skaityti daugiau