Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Birželio » 05

Putlūs, sultingi beliašai su mėsa, o tešla kefyro!

Sultingi beliašai su mėsa iš kefyro

Prisipažinkite, kad bent kartą gatvėje užuodę karštų pyragaičių kvapą su mėsa iš karto užsinorėjote jų paragauti. Bet kam juo pirkti kažkur gatvėje, jei galima pasigaminti namuose, namuose skanesni.

Radau nuostabų vaizdo receptą, kuris papasakojo, kaip pasigaminti beliašus iš kefyro. (paranormal.lt)

Sudėtis

Tešlai:

  • 3-4 stiklinės miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis rūgštaus kefyro (250 ml);
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus.

Įdarui:

  • 250 gramai sumalto faršo;
  • 2 svogūnai (250 gramų);
  • Druskos, pipirai.

Beliašai su mėsa iš kefyro. Paruošimas:

  1. Į kefyrą įdėkite sodos šaukštelį. Kad nejaustumėte tešloje sodos skonio, geriausia imti labiausiai rūgštų kefyrą.
  2. Suplakame du kiaušinius, įpilame cukraus ir druskos. Sumaišome.
  3. Į kiaušinio mišinį supilame kefyrą su soda.
  4. Miltus dedame po truputi, kad tešla būtų elastinga.
  5. Tešla dedame ant užbarstyto miltais stalo ir toliau minkome.
  6. Į tešla įdėkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kruopščiai minkykite viską. Tai leis tešlai mažiau lipti.
  7. Tešla suformuojame į rutulį, uždenkite visą maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių.
  8. Toliau, supjaustome svogūnus į mažus gabaliukus, kuo mažesni tuo geriau. Galite sumalti juos maišytuvu.
  9. Į susmulkintus svogūnus dedame druskos ir pipirus. Sumaišykite gautą mišinį rankomis taip, kad svogūnai galėtų pagaminti sultis.
  10. Gautus svogūnus dedame į mėsos faršą ir viską gerai sumaišome. Mūsų įdaras baigtas.
  11. Dabar, paimkite tešlą. Mes ją daliname į kelias mažas dalis ir pradedame formuoti beliašus.
  12. Stenkitės paplotėlio vidurys būtų storesnis, o kraštai – plonesni. Įdarą įdėkite į vidurį. Tešlos kraštus užsukame, kad gautume apvalius beliašus.
  13. Į keptuvė įpilkite aliejaus, kad apsemtu pusę beliašo ir šildome jį.
  14. Sumažinkite šilumą ir suformuotus beliašus dėkite į keptuvę. Kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes iki rudos spalvos.
  15. Iškeptus beliašus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertu riebalų perteklių.

Viskas. Galite skanauti!

Maistas, beliašai, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Beliašai gaunasi labai purūs ir maistingi. Smulkiau, kaip pasigaminti, žiūrėkite vaizdo medžiagą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-19 laikas 08:39 Receptai Vasariškas braškių ir gervuogių pyragas: paprastas receptas su trapiąja tešla
Šis paprastas, bet elegantiškas desertas su sviestine trapiąja tešla yra puikus pasirinkimas šeimos susibūrimams ar draugų vaišėms. Atraskite, kaip lengvai pagaminti šį skanėstą, sužinokite apie uogų naudą sveikatai ir perskaityki...

Skaityti daugiau

2025-06-18 laikas 09:54 Receptai Rauginti Kopūstai: Tradicinis Lietuviškas Receptas ir Jo Nauda Sveikatai
Rauginti kopūstai – ne tik skanus lietuviškos virtuvės perlas, bet ir maistas, turintis gilias tradicijas bei moksliniais tyrimais įrodytą naudą sveikatai. Šiame straipsnyje rasite išsamų raugintų kopūstų gaminimo receptą, jų isto...

Skaityti daugiau

2025-06-16 laikas 07:22 Receptai Tradiciniai Bulviniai Blynai: Receptas, Patarimai ir Įdomūs Faktai
Šiame straipsnyje ne tik dalinamės atnaujintu bulvinių blynų receptu, bet ir pateikiame įdomių faktų apie bulves, liaudies medicinos patarimų, naujausius mokslinius tyrimus ir net intriguojančią istoriją, susijusią su Lietuva. Pas...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 08:04 Odos Senėjimas: Biologinės Priežastys ir 10 Liaudies Receptų Odos Jaunystei
Šiame straipsnyje aptarsime biologines odos senėjimo priežastis, organų įtaką šiam procesui, pateiksime 10 liaudies medicinos receptų, skatinančių odos ilgaamžiškumą, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pasidalinsime istoriniu n...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 07:49 Naktinis Prakaitavimas: Priežastys, Biologiniai Paaiškinimai ir Liaudies Receptai
Šiame straipsnyje aptarsime biologinius naktinio prakaitavimo mechanizmus, susijusius organus, priežastis, 10 liaudies medicinos receptų, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pateiksime istorinį nutikimą, susijusį su Lietuva, ir ...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 07:39 Aukštas Kraujospūdis: Liaudies Medicinos Receptai ir Sidabrinės Sidabražolės Nauda
Šiame straipsnyje aptarsime 10 liaudies medicinos receptų, įskaitant sidabrinės sidabražolės (Potentilla anserina) poveikį, jų naudą, galimus pavojus ir mokslinius tyrimus. Taip pat pateiksime įdomų istorinį nutikimą ir naujausias psichikos sveikatos...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 07:15 Skydliaukės Sveikata: Liaudies Medicinos Receptai, Nauda ir Galimi Pavojai
Šis straipsnis atskleidžia liaudies medicinos receptus skydliaukės mazgeliams gydyti, jų naudą ir galimus pavojus, paremtus mokslo tyrimais. Sužinokite, kaip baltoji sidabražolė, dilgėlės, bičių pienelis ir kiti ingredientai gali padėti palaikyti sky...

Skaityti daugiau

2025-06-19 laikas 13:07 Vitaminas D: Kaip Užtikrinti Efektyvų Įsisavinimą ir Kodėl Tai Svarbu
Išmokite, kaip efektyviai įsisavinti vitaminą D, pasirinkti kokybiškus papildus ir sustiprinti sveikatą. Liaudies receptai ir moksliniai tyrimai!

Skaityti daugiau