Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Birželio » 05

Putlūs, sultingi beliašai su mėsa, o tešla kefyro!

Sultingi beliašai su mėsa iš kefyro

Prisipažinkite, kad bent kartą gatvėje užuodę karštų pyragaičių kvapą su mėsa iš karto užsinorėjote jų paragauti. Bet kam juo pirkti kažkur gatvėje, jei galima pasigaminti namuose, namuose skanesni.

Radau nuostabų vaizdo receptą, kuris papasakojo, kaip pasigaminti beliašus iš kefyro. (paranormal.lt)

Sudėtis

Tešlai:

  • 3-4 stiklinės miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis rūgštaus kefyro (250 ml);
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus.

Įdarui:

  • 250 gramai sumalto faršo;
  • 2 svogūnai (250 gramų);
  • Druskos, pipirai.

Beliašai su mėsa iš kefyro. Paruošimas:

  1. Į kefyrą įdėkite sodos šaukštelį. Kad nejaustumėte tešloje sodos skonio, geriausia imti labiausiai rūgštų kefyrą.
  2. Suplakame du kiaušinius, įpilame cukraus ir druskos. Sumaišome.
  3. Į kiaušinio mišinį supilame kefyrą su soda.
  4. Miltus dedame po truputi, kad tešla būtų elastinga.
  5. Tešla dedame ant užbarstyto miltais stalo ir toliau minkome.
  6. Į tešla įdėkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kruopščiai minkykite viską. Tai leis tešlai mažiau lipti.
  7. Tešla suformuojame į rutulį, uždenkite visą maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių.
  8. Toliau, supjaustome svogūnus į mažus gabaliukus, kuo mažesni tuo geriau. Galite sumalti juos maišytuvu.
  9. Į susmulkintus svogūnus dedame druskos ir pipirus. Sumaišykite gautą mišinį rankomis taip, kad svogūnai galėtų pagaminti sultis.
  10. Gautus svogūnus dedame į mėsos faršą ir viską gerai sumaišome. Mūsų įdaras baigtas.
  11. Dabar, paimkite tešlą. Mes ją daliname į kelias mažas dalis ir pradedame formuoti beliašus.
  12. Stenkitės paplotėlio vidurys būtų storesnis, o kraštai – plonesni. Įdarą įdėkite į vidurį. Tešlos kraštus užsukame, kad gautume apvalius beliašus.
  13. Į keptuvė įpilkite aliejaus, kad apsemtu pusę beliašo ir šildome jį.
  14. Sumažinkite šilumą ir suformuotus beliašus dėkite į keptuvę. Kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes iki rudos spalvos.
  15. Iškeptus beliašus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertu riebalų perteklių.

Viskas. Galite skanauti!

Maistas, beliašai, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Beliašai gaunasi labai purūs ir maistingi. Smulkiau, kaip pasigaminti, žiūrėkite vaizdo medžiagą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 13:43 Kaip Mintys Kuria Realybę: Moksliniai Paaiškinimai ir Praktiniai Patarimai
Ar kada susimąstėte, kad jūsų mintys gali formuoti jūsų gyvenimą? Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir sąmoningumas padeda paversti svajones realybe.

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau