Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Birželio » 05

Putlūs, sultingi beliašai su mėsa, o tešla kefyro!

Sultingi beliašai su mėsa iš kefyro

Prisipažinkite, kad bent kartą gatvėje užuodę karštų pyragaičių kvapą su mėsa iš karto užsinorėjote jų paragauti. Bet kam juo pirkti kažkur gatvėje, jei galima pasigaminti namuose, namuose skanesni.

Radau nuostabų vaizdo receptą, kuris papasakojo, kaip pasigaminti beliašus iš kefyro. (paranormal.lt)

Sudėtis

Tešlai:

  • 3-4 stiklinės miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 1 puodelis rūgštaus kefyro (250 ml);
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus;
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis cukraus.

Įdarui:

  • 250 gramai sumalto faršo;
  • 2 svogūnai (250 gramų);
  • Druskos, pipirai.

Beliašai su mėsa iš kefyro. Paruošimas:

  1. Į kefyrą įdėkite sodos šaukštelį. Kad nejaustumėte tešloje sodos skonio, geriausia imti labiausiai rūgštų kefyrą.
  2. Suplakame du kiaušinius, įpilame cukraus ir druskos. Sumaišome.
  3. Į kiaušinio mišinį supilame kefyrą su soda.
  4. Miltus dedame po truputi, kad tešla būtų elastinga.
  5. Tešla dedame ant užbarstyto miltais stalo ir toliau minkome.
  6. Į tešla įdėkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kruopščiai minkykite viską. Tai leis tešlai mažiau lipti.
  7. Tešla suformuojame į rutulį, uždenkite visą maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių.
  8. Toliau, supjaustome svogūnus į mažus gabaliukus, kuo mažesni tuo geriau. Galite sumalti juos maišytuvu.
  9. Į susmulkintus svogūnus dedame druskos ir pipirus. Sumaišykite gautą mišinį rankomis taip, kad svogūnai galėtų pagaminti sultis.
  10. Gautus svogūnus dedame į mėsos faršą ir viską gerai sumaišome. Mūsų įdaras baigtas.
  11. Dabar, paimkite tešlą. Mes ją daliname į kelias mažas dalis ir pradedame formuoti beliašus.
  12. Stenkitės paplotėlio vidurys būtų storesnis, o kraštai – plonesni. Įdarą įdėkite į vidurį. Tešlos kraštus užsukame, kad gautume apvalius beliašus.
  13. Į keptuvė įpilkite aliejaus, kad apsemtu pusę beliašo ir šildome jį.
  14. Sumažinkite šilumą ir suformuotus beliašus dėkite į keptuvę. Kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes iki rudos spalvos.
  15. Iškeptus beliašus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertu riebalų perteklių.

Viskas. Galite skanauti!

Maistas, beliašai, kepiniai, receptas, paranormal.lt

Beliašai gaunasi labai purūs ir maistingi. Smulkiau, kaip pasigaminti, žiūrėkite vaizdo medžiagą.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:53 Receptai Kugelis su kiaulės koja: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos

Kugelis su kiaulės koja – tradicinis lietuviškas patiekalas, sujungiantis bulvių ir mėsos skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, kolageno šal...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 08:38 Receptai Marmurinis keksas su bananais: receptas, nauda sveikatai ir kalorijos
Marmurinis keksas su bananais – klasikinis desertas, sujungiantis šokolado ir bananų skonius. Šiame straipsnyje rasite pilną receptą, ingredientų alternatyvas, gaminimo patarimus, sveikatos naudą (kalio, vitaminų šaltinis), kalori...

Skaityti daugiau

2025-10-21 laikas 17:21 Pfizer kontraceptinė injekcija siejama su smegenų auglių padaugėjimu – žiniasklaidos tyla
Moterys, vartojančios Pfizer kontraceptinę injekciją, susiduria su didesne smegenų auglių atsiradimo rizika, rodo naujas oficialus tyrimas.

Skaityti daugiau

2025-10-20 laikas 19:47 Ar Žemės Vanduo Senesnis už Saulę? Nauji Tyrimai Apie Sunkųjį Vandenį Kosmose
Naujas tyrimas su ALMA teleskopu aptiko sunkųjį vandenį V883 Orionis protoplanetiniame diske, patvirtindamas, kad vanduo gali būti senesnis už žvaigždes. Tai reiškia, kad Žemės vanduo kilęs iš tarpžvaigždinių debesų, pristatytas asteroidų ir kometų. ...

Skaityti daugiau

2025-10-20 laikas 19:39 2060 Chironas: Evoliucionuojanti Žiedų Sistema Saulės Sistemoje
2060 Chironas, kentauras Saulės sistemoje tarp Saturno ir Urano, neseniai nustebino astronomus evoliucionuojančia žiedų sistema. Nauji 2023 m. stebėjimai rodo keturis žiedus ir disko struktūrą, sudarytą iš ledo ir dulkių. Šis objektas, atrastas 1977 ...

Skaityti daugiau

2025-10-20 laikas 19:20 Kaip Įveikti Drovumą: Praktiniai Patarimai ir Strategija
Drovumas nėra nuosprendis – tai keičiamas bruožas. Šiame straipsnyje aptariamos drovumo priežastys vaikystėje ir suaugus, praktiniai patarimai pasitikėjimui ugdyti, tokie kaip afirmacijos, dienoraštis ir socialiniai pratimai. Remdamiesi psichologinia...

Skaityti daugiau

2025-10-18 laikas 18:33 Rudens Miško Upelio Čiurlenimas ir Paukščių Čiulbėjimas Ryte: Raminantys Gamtos Garsai 4K ASMR! 🌳🍂
Pasinerkite į magišką rudens miško upelio simfoniją – švelnų čiurlenimą, ryto paukščių čiulbėjimą! Šis aukštos kokybės 4K ASMR įrašas užfiksuotas Lietuvos miškų glūdumoje, kur gaivus rudens ryto oras ir gamtos ramybė atgaivina sielą....

Skaityti daugiau