- 05.06.2019
- 3.4 Reitingas
- 21729 Peržiūrų
- Aptarti
Prisipažinkite, kad bent kartą gatvėje užuodę karštų pyragaičių kvapą su mėsa iš karto užsinorėjote jų paragauti. Bet kam juo pirkti kažkur gatvėje, jei galima pasigaminti namuose, namuose skanesni.
Radau nuostabų vaizdo receptą, kuris papasakojo, kaip pasigaminti beliašus iš kefyro. (paranormal.lt)
Sudėtis
Tešlai:
- 3-4 stiklinės miltų;
- 2 kiaušiniai;
- 1 puodelis rūgštaus kefyro (250 ml);
- 2 šaukštai augalinio aliejaus;
- 1 arbatinis šaukštelis sodos;
- 1 šaukštelis druskos;
- 1 šaukštelis cukraus.
Įdarui:
- 250 gramai sumalto faršo;
- 2 svogūnai (250 gramų);
- Druskos, pipirai.
Beliašai su mėsa iš kefyro. Paruošimas:
- Į kefyrą įdėkite sodos šaukštelį. Kad nejaustumėte tešloje sodos skonio, geriausia imti labiausiai rūgštų kefyrą.
- Suplakame du kiaušinius, įpilame cukraus ir druskos. Sumaišome.
- Į kiaušinio mišinį supilame kefyrą su soda.
- Miltus dedame po truputi, kad tešla būtų elastinga.
- Tešla dedame ant užbarstyto miltais stalo ir toliau minkome.
- Į tešla įdėkite 2 šaukštus augalinio aliejaus. Kruopščiai minkykite viską. Tai leis tešlai mažiau lipti.
- Tešla suformuojame į rutulį, uždenkite visą maistine plėvele ir palikite 20-30 minučių.
- Toliau, supjaustome svogūnus į mažus gabaliukus, kuo mažesni tuo geriau. Galite sumalti juos maišytuvu.
- Į susmulkintus svogūnus dedame druskos ir pipirus. Sumaišykite gautą mišinį rankomis taip, kad svogūnai galėtų pagaminti sultis.
- Gautus svogūnus dedame į mėsos faršą ir viską gerai sumaišome. Mūsų įdaras baigtas.
- Dabar, paimkite tešlą. Mes ją daliname į kelias mažas dalis ir pradedame formuoti beliašus.
- Stenkitės paplotėlio vidurys būtų storesnis, o kraštai – plonesni. Įdarą įdėkite į vidurį. Tešlos kraštus užsukame, kad gautume apvalius beliašus.
- Į keptuvė įpilkite aliejaus, kad apsemtu pusę beliašo ir šildome jį.
- Sumažinkite šilumą ir suformuotus beliašus dėkite į keptuvę. Kepkite kiekvieną pusę po 4 minutes iki rudos spalvos.
- Iškeptus beliašus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad jis sugertu riebalų perteklių.
Viskas. Galite skanauti!
Beliašai gaunasi labai purūs ir maistingi. Smulkiau, kaip pasigaminti, žiūrėkite vaizdo medžiagą.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau