Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Birželio » 11

Gardžių beliašų receptas

Gardžių beliašų receptas. paranormal.lt

Gardžių beliašų receptas. Skanaus!

Ingredientai:

  • Miltai - 1 kg;
  • Pienas - 250 ml;
  • Vanduo - 250 ml;
  • Mielės (sausos) - 10 g;
  • Kiaušinių tryniai - 2 vnt.;
  • Sviestas 60 g;
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai +1 arbatinis šaukštelis pilamas į mieles;
  • Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Saulėgražų aliejus - 50 g.

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas - 350 g;
  • Svogūnai -350 g;
  • Pienas arba vanduo - 20-40 ml;
  • Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Beliašai

Į nemažą dubenį pilame pieną ir vandenį, dedame cukrų, druską ir sumaišome. Į atskirą dubenėlį suberiame mieles, ant jų užpilame kelis šaukštus pieno ir vandens mišinio iš didžiojo dubens, papildomai dedame šaukštelį cukraus, gerai išmaišome ir padedame pastovėti kelias minutes. Į didijį dubenį, su vandens ir pieno mišiniu, prasijojame maždaug stiklinę miltų ir išmaišome, pilame tirpintą sviestą, dedame 2 išplaktus kiaušinio trynius, ir vėl maišome, supilame mieles, gerai išmaišome ir vėl sijojame po stiklinę miltų, vis išmaišant, kol maišyti tešlą su šaukštu taps sunku. Tada persijojame dar miltų ant paviršiaus kur minkysime tešlą ir verčiate tešlą iš dubens. Dabar minkome rankomis ant viršaus vis užsijojant likusius miltus, kol miltai pasibaigs arba kol tešla nebelips prie rankų (tada miltų nebededame). Iš viso reikia 1 kilogramo miltų, daugiau nebededame! Rankas, stalą ir pačią tešlą gausiai ištepame saulėgražų aliejumi ir minkome. Taip darome kelis kartus, kol aliejus pasibaigs. Išminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ar maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Tuo tarpu pasidarome beliašų įdarą.

Įdarui kiaulienos faršą dedame į dubenį. Svogūnus susmulkiname trintuvėje, į juo beriame druskos (apie 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį), išmaišome ir krečiame į mėsos faršą. Dar paskaniname pipirais ir išmaišome. Į faršą pilame po truputį pieno arba vandens (kad beliašų įdaras būtų sultingesnis) ir maišome. Skystimas turi susigerti į faršą.. jeigu nebesusigeria, daugiau nebepilame.

Jeigu tešla jau pakilo, galime pradėti gaminti beliašus. Tešlą iš dubens išverčiame ant minkymui skirto paviršiaus, dar truputį paminkome ir iš tešlos darome 50-60 gramų rutuliukus. Paviršių, ant kurio gaminsime beliašus, patepame aliejumi, dedame tešlos rutuliuką ir pirštais išskirstome taip, kad gautūsi nemažas blynas. "Blyno" kraštai turi būti plonesni. Į vidurį dedame šaukštelį įdaro ir šaukšteliu truputį priplojame. Tada į viršų suimame visus tešlos kraštus, sulipdome ir truputį priplojame, kad gautūsi beliašas. Beliašus darome visai prieš kepant, t.y. padarome tik tiek beliašų, kiek galėsime kepti vienoje keptuvėje.

Keptuvėje įkaitiname aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų maždaug puse beliašo) ir dedame į ją beliašus, sulipinta viršutine puse į apačią. Kepame maždaug po 4 minutes iš abiejų pusių. Iš keptuvės išimtus beliašus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.12.2024 laikas 17:45 Receptai Mieliniai blynai: lengvas ir skanus receptas jūsų pusryčiams
Mieliniai blynai – tai ne tik gardus patiekalas, bet ir puikus būdas prasidėti dienai. Šis receptas yra paprastas, greitas ir reikalauja ingredientų, kuriuos tikriausiai jau turite savo virtuvėje. Pasigaminkite šiuos blynus ir mėg...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 12:58 Receptai Purūs varškės blynai: greitas ir skanus receptas

Varškės blynai – tai ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas pusryčiams ar užkandžiams. Jų purumas ir lengvas paruošimas daro juos puikiu pasirinkimu visiems, ieškantiems greito ir skanaus sprendimo. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

16.12.2024 laikas 10:05 Receptai Skanūs virtinukai su bulvėmis ir šonine – paprastas receptas
Virtinukai su bulvėmis ir šonine – tai tradicinis patiekalas, mėgstamas ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse. Šis receptas suteikia galimybę sukurti skanų ir sotų patiekalą, kurį lengva paruošti tiek kasdieniam, tiek šventiniam ...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 15:06 ‘Pelnas iš masinės imigracijos į Vokietiją’ - Izraeliui priklausanti įmonė, Berlyne apgyvendinusi tūkstančius migrantų, gali uždirbti 300 ml
Migrantų krizė Vokietijoje sukelia didelių iššūkių, tačiau kai kurios įmonės mato galimybes uždirbti. Izraelio nekilnojamojo turto bendrovė „Aroundtown“ planuoja gauti didžiulę sumą už migrantų apgyvendinimą Berlyne. Šis projektas, skirtas 1 500 migr...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 14:47 Antimaterijos raketa, 300 kartų stipresnė už termobranduolinę, galėtų daug greičiau pasiekti artimiausias žvaigždes

Kosmoso tyrinėjimai visada buvo iššūkis mokslininkams ir inžinieriams, siekiantiems atrasti naujas galimybes tarpžvaigždinėms kelionėms. Nors tradicinės raketos užtikrina didelę trauką, jų efektyvumas yra ribotas. Mokslininkai dabar kreipia savo d...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 11:30 Saturno žiedai: nauji tyrimai atskleidžia milijardų metų paslaptis
Saturno žiedai, vienas iš įspūdingiausių ir paslaptingiausių mūsų Saulės sistemos bruožų, ilgą laiką buvo laikomi jauni. Tačiau naujausi tyrimai, atskleidę galimą milžinišką jų amžių, keičia tai, kaip žvelgiame į šiuos nuostabius ledinius žiedus. Mok...

Skaityti daugiau

18.12.2024 laikas 09:52 Rauginti kopūstai: nauda, vartojimo rekomendacijos ir atsargumo priemonės
Rauginti kopūstai – tai ne tik tradicinis patiekalas, bet ir vertingas maisto produktas, siejamas su daugybe sveikatos privalumų. Juose gausu probiotikų, vitaminų ir mineralų, kurie padeda stiprinti imunitetą ir gerina virškinimą. Tačiau, kaip ir bet...

Skaityti daugiau

17.12.2024 laikas 17:54 Peilių tikrinimo sezonas? Vokietijos policija kalėdinėje mugėje iš pagyvenusios moters konfiskavo kišeninį peiliuką

Vokietijoje kalėdinės mugės, kadaise laikytos saugiomis šventinėmis vietomis, dabar susiduria su vis didesniu saugumo iššūkiu. Dėl didėjančio nusikalstamumo, dažnai siejamo su masine imigracija, policija yra priversta imtis griežtų priemonių, įska...

Skaityti daugiau