Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2019 » Birželio » 11

Gardžių beliašų receptas

Gardžių beliašų receptas. paranormal.lt

Gardžių beliašų receptas. Skanaus!

Ingredientai:

  • Miltai - 1 kg;
  • Pienas - 250 ml;
  • Vanduo - 250 ml;
  • Mielės (sausos) - 10 g;
  • Kiaušinių tryniai - 2 vnt.;
  • Sviestas 60 g;
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai +1 arbatinis šaukštelis pilamas į mieles;
  • Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Saulėgražų aliejus - 50 g.

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas - 350 g;
  • Svogūnai -350 g;
  • Pienas arba vanduo - 20-40 ml;
  • Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Beliašai

Į nemažą dubenį pilame pieną ir vandenį, dedame cukrų, druską ir sumaišome. Į atskirą dubenėlį suberiame mieles, ant jų užpilame kelis šaukštus pieno ir vandens mišinio iš didžiojo dubens, papildomai dedame šaukštelį cukraus, gerai išmaišome ir padedame pastovėti kelias minutes. Į didijį dubenį, su vandens ir pieno mišiniu, prasijojame maždaug stiklinę miltų ir išmaišome, pilame tirpintą sviestą, dedame 2 išplaktus kiaušinio trynius, ir vėl maišome, supilame mieles, gerai išmaišome ir vėl sijojame po stiklinę miltų, vis išmaišant, kol maišyti tešlą su šaukštu taps sunku. Tada persijojame dar miltų ant paviršiaus kur minkysime tešlą ir verčiate tešlą iš dubens. Dabar minkome rankomis ant viršaus vis užsijojant likusius miltus, kol miltai pasibaigs arba kol tešla nebelips prie rankų (tada miltų nebededame). Iš viso reikia 1 kilogramo miltų, daugiau nebededame! Rankas, stalą ir pačią tešlą gausiai ištepame saulėgražų aliejumi ir minkome. Taip darome kelis kartus, kol aliejus pasibaigs. Išminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ar maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Tuo tarpu pasidarome beliašų įdarą.

Įdarui kiaulienos faršą dedame į dubenį. Svogūnus susmulkiname trintuvėje, į juo beriame druskos (apie 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį), išmaišome ir krečiame į mėsos faršą. Dar paskaniname pipirais ir išmaišome. Į faršą pilame po truputį pieno arba vandens (kad beliašų įdaras būtų sultingesnis) ir maišome. Skystimas turi susigerti į faršą.. jeigu nebesusigeria, daugiau nebepilame.

Jeigu tešla jau pakilo, galime pradėti gaminti beliašus. Tešlą iš dubens išverčiame ant minkymui skirto paviršiaus, dar truputį paminkome ir iš tešlos darome 50-60 gramų rutuliukus. Paviršių, ant kurio gaminsime beliašus, patepame aliejumi, dedame tešlos rutuliuką ir pirštais išskirstome taip, kad gautūsi nemažas blynas. "Blyno" kraštai turi būti plonesni. Į vidurį dedame šaukštelį įdaro ir šaukšteliu truputį priplojame. Tada į viršų suimame visus tešlos kraštus, sulipdome ir truputį priplojame, kad gautūsi beliašas. Beliašus darome visai prieš kepant, t.y. padarome tik tiek beliašų, kiek galėsime kepti vienoje keptuvėje.

Keptuvėje įkaitiname aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų maždaug puse beliašo) ir dedame į ją beliašus, sulipinta viršutine puse į apačią. Kepame maždaug po 4 minutes iš abiejų pusių. Iš keptuvės išimtus beliašus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 13:43 Kaip Mintys Kuria Realybę: Moksliniai Paaiškinimai ir Praktiniai Patarimai
Ar kada susimąstėte, kad jūsų mintys gali formuoti jūsų gyvenimą? Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir sąmoningumas padeda paversti svajones realybe.

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 10:31 Mokslinės Hipotezės ir Visatos Įstatymai: Naujausi Paaiškinimai ir Paslaptys
Ar kada susimąstėte, kas valdo mūsų Visatą? Mokslinės hipotezės ir universalūs dėsniai – tai tarsi raktas, atrakinantis paslaptis, kurios slypi už mūsų egzistencijos. Nuo kvantinių teorijų, teigiančių, kad galime gyventi kompiuterinėje simuliacijoje,...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 09:34 Plokščia Žemė: Moksliniai Faktai, Hipotezės ir Kodėl Ši Teorija Vis Dar Populiarėja?
Ar Žemė iš tiesų plokščia, kaip tvirtina tūkstančiai šios teorijos šalininkų visame pasaulyje? Plokščios Žemės hipotezė – viena kontroversiškiausių ir emociškai įkrautų idėjų, kuri, nepaisant mokslo pažangos, vis dar randa savo vietą internete ir vie...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 07:58 Ketvirtojo Matmens Paslaptys: Kaip Jis Atrodo ir Kur Slepiasi
Mes judame per tris matmenis: kairė-dešinė, pirmyn-atgal, aukštyn-žemyn. Taip mes gyvename, mąstome, egzistuojame. Ar tikrai? Dešimtmečius teoretiniai fizikai teigia, kad mūsų visata gali būti daug sudėtingesnė, nei mūsų pojūčiai gali suvokti. Ketvir...

Skaityti daugiau

2025-09-10 laikas 09:25 Česnakinis Aliejus Sąnarių Skausmams ir Osteochondrozei: Nauda, Receptai ir Patarima
Ar jaučiate, kad sąnarių skausmas trukdo mėgautis gyvenimu? O gal osteochondrozė paverčia kiekvieną judesį skausmingu iššūkiu? Jei taip, liaudies medicina siūlo paprastą, bet galingą sprendimą – česnakinį aliejų. Šis natūralus receptas, derinamas su ...

Skaityti daugiau