Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2019 » Birželio » 11

Gardžių beliašų receptas

Gardžių beliašų receptas. paranormal.lt

Gardžių beliašų receptas. Skanaus!

Ingredientai:

  • Miltai - 1 kg;
  • Pienas - 250 ml;
  • Vanduo - 250 ml;
  • Mielės (sausos) - 10 g;
  • Kiaušinių tryniai - 2 vnt.;
  • Sviestas 60 g;
  • Cukrus - 2 valgomieji šaukštai +1 arbatinis šaukštelis pilamas į mieles;
  • Druska - 2 arbatiniai šaukšteliai;
  • Saulėgražų aliejus - 50 g.

Įdarui:

  • Kiaulienos faršas - 350 g;
  • Svogūnai -350 g;
  • Pienas arba vanduo - 20-40 ml;
  • Druska, malti juodieji pipirai.

Gaminame. Beliašai

Į nemažą dubenį pilame pieną ir vandenį, dedame cukrų, druską ir sumaišome. Į atskirą dubenėlį suberiame mieles, ant jų užpilame kelis šaukštus pieno ir vandens mišinio iš didžiojo dubens, papildomai dedame šaukštelį cukraus, gerai išmaišome ir padedame pastovėti kelias minutes. Į didijį dubenį, su vandens ir pieno mišiniu, prasijojame maždaug stiklinę miltų ir išmaišome, pilame tirpintą sviestą, dedame 2 išplaktus kiaušinio trynius, ir vėl maišome, supilame mieles, gerai išmaišome ir vėl sijojame po stiklinę miltų, vis išmaišant, kol maišyti tešlą su šaukštu taps sunku. Tada persijojame dar miltų ant paviršiaus kur minkysime tešlą ir verčiate tešlą iš dubens. Dabar minkome rankomis ant viršaus vis užsijojant likusius miltus, kol miltai pasibaigs arba kol tešla nebelips prie rankų (tada miltų nebededame). Iš viso reikia 1 kilogramo miltų, daugiau nebededame! Rankas, stalą ir pačią tešlą gausiai ištepame saulėgražų aliejumi ir minkome. Taip darome kelis kartus, kol aliejus pasibaigs. Išminkytą tešlą dedame į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ar maistine plėvele ir paliekame pusvalandžiui pastovėti. Tuo tarpu pasidarome beliašų įdarą.

Įdarui kiaulienos faršą dedame į dubenį. Svogūnus susmulkiname trintuvėje, į juo beriame druskos (apie 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį), išmaišome ir krečiame į mėsos faršą. Dar paskaniname pipirais ir išmaišome. Į faršą pilame po truputį pieno arba vandens (kad beliašų įdaras būtų sultingesnis) ir maišome. Skystimas turi susigerti į faršą.. jeigu nebesusigeria, daugiau nebepilame.

Jeigu tešla jau pakilo, galime pradėti gaminti beliašus. Tešlą iš dubens išverčiame ant minkymui skirto paviršiaus, dar truputį paminkome ir iš tešlos darome 50-60 gramų rutuliukus. Paviršių, ant kurio gaminsime beliašus, patepame aliejumi, dedame tešlos rutuliuką ir pirštais išskirstome taip, kad gautūsi nemažas blynas. "Blyno" kraštai turi būti plonesni. Į vidurį dedame šaukštelį įdaro ir šaukšteliu truputį priplojame. Tada į viršų suimame visus tešlos kraštus, sulipdome ir truputį priplojame, kad gautūsi beliašas. Beliašus darome visai prieš kepant, t.y. padarome tik tiek beliašų, kiek galėsime kepti vienoje keptuvėje.

Keptuvėje įkaitiname aliejų (aliejaus reikia tiek, kad apsemtų maždaug puse beliašo) ir dedame į ją beliašus, sulipinta viršutine puse į apačią. Kepame maždaug po 4 minutes iš abiejų pusių. Iš keptuvės išimtus beliašus dedame ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. Skanaus!

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.01.2025 laikas 20:06 Receptai Skanių cepelinų su varške receptas: tradicija ant stalo
Cepelinai – tai ne tik nacionalinis Lietuvos patiekalas, bet ir vienas iš mylimiausių komforto maisto pasirinkimų, kuris sušildo kasdienybę. Su šiuo paprastu ir skaniu receptu išmoksite, kaip pasigaminti purius cepelinus su varške...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 19:41 Receptai Paprasti blynai su kefyru – skanus ir greitas receptas
Ar ieškote greito ir skanaus recepto pusryčiams ar užkandžiams? Paprasti blynai su kefyru yra puikus pasirinkimas! Šis receptas leidžia greitai paruošti purius blynus, kurie tiks visai šeimai. Sužinokite, kaip juos pasigaminti nam...

Skaityti daugiau

16.01.2025 laikas 20:55 Receptai Skanūs kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis
Ar ieškote paprasto ir skanaus recepto, kuris sužavėtų jūsų šeimą ir draugus? Kiaulienos šonkauliukai su česnaku ir daržovėmis yra puikus pasirinkimas! Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir suteikia nuostabų skonį, kuris...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 22:09 Draugystė ir meilė: Ar verta dirbti dėl santykių?
Draugystė ir meilė – tai dviejų skirtingų, tačiau labai artimų santykių formų junginys. Dažnai susiduriame su klausimu: ar verta pastangų, kai santykiai atrodo nebe tokie, kokie turėtų būti? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip elgesys, abipusis palai...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 21:47 10 ženklų, kad vyras nori rimtų santykių su jumis
Santykiai gali būti sudėtingi ir kupini niuansų, tačiau yra tam tikri ženklai, kurie gali padėti jums suprasti, ar vyras rimtai žiūri į jus. Šiame straipsnyje aptarsime 10 požymių, kurie rodo, kad jis nori ne tik praleisti laiką kartu, bet ir plėtoti...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 08:24 Senųjų civilizacijų paslaptis: ar protingos rūšys galėjo egzistuoti anksčiau nei žmonės?
Klausimas, ar Žemėje egzistavo aukštai išsivysčiusios civilizacijos dar prieš žmonių atsiradimą, jau seniai intriguoja mokslininkus ir mokslo mėgėjus. Šiame straipsnyje analizuojame Kembridžo universiteto tyrėjų keliamą hipotezę apie „silūriečius“ — ...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:49 Šaltalankio uogos: natūralus vitaminų šaltinis sveikatai
Šaltalankio uogos, savo ryškia oranžine spalva ir sultingu rūgštoku skoniu, ne tik džiugina akis, bet ir yra puikus sveikatos palydovas. Šios uogos, gausios vitaminų ir antioksidantų, turi ilgą istoriją kaip natūrali gydomoji priemonė. Šiame straipsn...

Skaityti daugiau

17.01.2025 laikas 07:34 Kaip ilgiau išlaikyti gėlių šviežumą: patarimai ir triukai
Gėlės namuose ne tik suteikia džiaugsmo, bet ir puošia interjerą. Norint, kad šios grožybės ilgiau išliktų šviežios ir žavios, reikia žinoti kelis paprastus priežiūros triukus. Šiame straipsnyje dalinamės svarbiausiais patarimais, kurie padės jūsų gė...

Skaityti daugiau