- 05.04.2021
- 0.0 Reitingas
- 1212 Peržiūrų
- Aptarti
Be visiškai jokio pridėtino cukraus pagaminamas riešutų užkandis - desertas. Prie kavos ar arbatos puodelio tai tikrai bus nuostabus pasirinkimas, tarsi patys skaniausi saldainiai.
Ingredientai
- mėgstami riešutai: 100 gramų (aš naudoju pistacinas, lazdynų bei anakardžių riešutus)
- datulės: 100 gramų
- ištirpintas kokosų aliejus: 185 mililitrų
- kakava: 35 gramų
- naminė granola: 75 gramų
- džiovinti abrikosai: 35 gramų.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia riešutus sudedame į kepimo skardą ir kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 10 minučių, kol apskrunda.
2. Išimame iš kepimo skardos ir leidžiame atvėsti.
3. Per tą laiką, kol vėstą, į blenderį (maisto smulkintuvą) sudedame datules, ištirpintą kokosų aliejų, kakavą ir viską sumalame iki vientisos masės.
4. Tada į dubenį sudedame maltas datules, riešutus, naminę granolą ir viską gerai išmaišome.
5. Kepimo skardą (20x20 centimetrų dydžio) išklojame kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstome masę.
6. Ant viršaus išdėliojame kubeliais supjaustytus abrikosus ir šiek tiek prispaudžiame.
7. Padedame į šaldytuvą, kad sustingtų.
8. Po to supjaustytus gabaliukus sudedame į sandarų indelį ir laikome šaldytuve. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau desertų receptų rasite: Desertai.
Recepto Autorius Oditėlės blogas
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau