Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 01

Traškūs ir aštrūs vištienos arba antienos gabaliukai keptuvėje su ryžiais

Traškūs ir aštrūs vištienos arba antienos gabaliukai keptuvėje su ryži

Aš įprastai šį patiekalą visada gamindavau iš vištienos, tačiau šį kartą mano virtuvėje atsidūrė antienos ir nusprendžiau pagaminti su ja. Abu variantai gaunasi puikūs, tad rinkitės tą mėsą kurios tuo metu turite savo virtuvėje arba tą, kuri Jums yra priimtinesnė ir skanesnė.

Kad antienos arba vištienos gabaliukai neprarastų savo nuostabaus traškumo, padažą ant jų pilame tik prieš patiekdami arba galima supilti į atskirą indelį ir valgant vis pamirkyti.

Ingredientai

  • šviežia antienos kulšelių mėsa su oda: ~340 gramų (tinka ir vištienos kulšelių mėsa)
  • rūkyta paprika: 1 arbatinio šaukštelio
  • kajeno pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai
  • miltai (apvoliojimui).

Patiekimui:

  • virti ryžiai: pagal skonį
  • kitas mėgstamas garnyras.

Padažui:

  • sojos padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • citrinos sultys: 1 arbatinio šaukštelio
  • medus: 1 arbatinio šaukštelio
  • grūsta aitrioji paprika: žiupsnelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia antieną (arba vištieną) gerai nusausiname virtuviniu popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome nedideliais gabaliukais.

2. Tada apibarstome rūkyta paprika, kajeno pipirais, maltu kuminu, įberkite žiupsnelį druskos ir maltų juodųjų pipirų.

3. Viską gerai išmaišome ir paliekame marinuotis maždaug pusvalandį.

4. Po to puode arba friutiūrinėje įkaitiname aliejų.

5. Kiekvieną antienos gabaliuką apvoliojame miltuose, nupurtome ir kepame, kol gražiai apskrunda. Nesudedame visų gabaliukų iškart (neturite liestis vienas prie kito), o iškepame per 2-3 kartus.

6. Patiekiame su virtais ryžiais ir mėgstamu garnyru r pasiruoštu padažu iš nurodytų ingredientų (visus sumaišome tarpusavyje). Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau vištienos receptų rasite: Vištienos receptai.

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau