Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 18

Kibinai su vištiena (arba antiena, kalakutiena) ir sūriu kepti orkaitėje

Kibinai su vištiena (arba antiena, kalakutiena) ir sūriu kepti orkaitė

Paskutiniais metais gana retai gaminu kibinus, bet kai gaminu, labai noriu, kad jie pavyktu itin skanūs. Mėgstu gamindama visiškai niekur neskubėti. Šį kartą prigaminau kibinų ganėtinai daug ir užteko net kaimynus pavaišinti.

Gamindama daugiausiai naudojau avižinius miltus, specifinio skonio tikrai nepasijautė ir šeimai labai patiko, todėl drąsiai rekomenduoju ir Jums šitaip išmėginti.

Aš gamindama rinkausi tris skirtingus įdaro variantus, dalį gaminau su vištiena, kitą dalį su antieną, o paskutinę dalį su kalakutiena. Jums rekomenduoju rinktis savo mėgstamiausią paukštieną arba taip pat galite gaminti dalimis.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 35 kibinai.

Ingredientai

Tešlai:

  • avižiniai miltai: 800 gramų
  • kvietiniai miltai: 200 gramų
  • šaltas sviestas: 400 gramų
  • kiaušiniai: 6
  • grietinė: 200 gramų
  • druska.

Įdarui:

  • paukštienos filė: ~1 kilogramo (antiena, vištiena, kalakutiena)
  • rūkyta kiaulienos šoninė: 50g ramų (geriau riebesnė)
  • tarkuotas fermentinis sūris: pagal skonį
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • poras: 1 nedidelio gabaliuko
  • česnakas: 4 skiltelių
  • tamsus sojų padažas: 6 valgomųjų šaukštų
  • rūkyta raudonoji paprika: 2 arbatinių šaukštelių
  • grietinė: 50 gramų
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 2
  • vanduo: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Kibinų tešla: Supilame miltus į dubenį ir įberiame žiupsnelį druskos.

2. Tuomet sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir "gniaužome" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius.

3. Kitame dubenyje išplakame grietinę su kiaušiniais. Supilame į dubenį su miltais ir viską gerai išminkome, kad neliptų prie rankų.

4. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai.

5. Įdaras: Jei naudosite antieną, tai nuo antienos nulupame odelę. Nuo kitos paukštienos aš nelupu.

6. Į dubenį dedame smulkiais kubeliais supjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, fermentini sūrį, išspaudžiame česnako skilteles, supilame sojos padažą, grietinę, suberiame papriką, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.

7. Kibinų gamyba: Tešlą padaliname į keturias dalis, šitaip bus lengviau ją iškočioti.

8. Išspaudžiame norimo dydžio skritulėlius (naudoju 12 centimetrų skersmens), dedame pasiruošto įdaro, užspaudžiame kraštus ir juos užsukame.

9. Paruoštus kibinus dedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi, aptepame kiaušinio ir vandens plakiniu.

10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.

Kibinai, Kibinai su vištiena, kibinai su kalakutiena, antiena

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau