Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 18

Kibinai su vištiena (arba antiena, kalakutiena) ir sūriu kepti orkaitėje

Kibinai su vištiena (arba antiena, kalakutiena) ir sūriu kepti orkaitė

Paskutiniais metais gana retai gaminu kibinus, bet kai gaminu, labai noriu, kad jie pavyktu itin skanūs. Mėgstu gamindama visiškai niekur neskubėti. Šį kartą prigaminau kibinų ganėtinai daug ir užteko net kaimynus pavaišinti.

Gamindama daugiausiai naudojau avižinius miltus, specifinio skonio tikrai nepasijautė ir šeimai labai patiko, todėl drąsiai rekomenduoju ir Jums šitaip išmėginti.

Aš gamindama rinkausi tris skirtingus įdaro variantus, dalį gaminau su vištiena, kitą dalį su antieną, o paskutinę dalį su kalakutiena. Jums rekomenduoju rinktis savo mėgstamiausią paukštieną arba taip pat galite gaminti dalimis.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 35 kibinai.

Ingredientai

Tešlai:

  • avižiniai miltai: 800 gramų
  • kvietiniai miltai: 200 gramų
  • šaltas sviestas: 400 gramų
  • kiaušiniai: 6
  • grietinė: 200 gramų
  • druska.

Įdarui:

  • paukštienos filė: ~1 kilogramo (antiena, vištiena, kalakutiena)
  • rūkyta kiaulienos šoninė: 50g ramų (geriau riebesnė)
  • tarkuotas fermentinis sūris: pagal skonį
  • svogūnai: 1 (didelio)
  • poras: 1 nedidelio gabaliuko
  • česnakas: 4 skiltelių
  • tamsus sojų padažas: 6 valgomųjų šaukštų
  • rūkyta raudonoji paprika: 2 arbatinių šaukštelių
  • grietinė: 50 gramų
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 2
  • vanduo: 4 valgomųjų šaukštų.

Recepto paruošimas

1. Kibinų tešla: Supilame miltus į dubenį ir įberiame žiupsnelį druskos.

2. Tuomet sudedame kubeliais pjaustytą sviestą ir "gniaužome" rankomis miltus ir sviestą, kol sviestas virs į mažus trupinėlius.

3. Kitame dubenyje išplakame grietinę su kiaušiniais. Supilame į dubenį su miltais ir viską gerai išminkome, kad neliptų prie rankų.

4. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai.

5. Įdaras: Jei naudosite antieną, tai nuo antienos nulupame odelę. Nuo kitos paukštienos aš nelupu.

6. Į dubenį dedame smulkiais kubeliais supjaustytą antieną, svogūną, kiaulienos šoninė, porą, fermentini sūrį, išspaudžiame česnako skilteles, supilame sojos padažą, grietinę, suberiame papriką, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.

7. Kibinų gamyba: Tešlą padaliname į keturias dalis, šitaip bus lengviau ją iškočioti.

8. Išspaudžiame norimo dydžio skritulėlius (naudoju 12 centimetrų skersmens), dedame pasiruošto įdaro, užspaudžiame kraštus ir juos užsukame.

9. Paruoštus kibinus dedame į kepimo skardą išklotą su kepimo popieriumi, aptepame kiaušinio ir vandens plakiniu.

10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių arba tol, kol gražiai apskrus ir bus iškepę. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kibinų receptų rasite: Kibinai.

Kibinai, Kibinai su vištiena, kibinai su kalakutiena, antiena

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau