Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 30

Triušienos maltiniai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis

Triušienos maltiniai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis

Jeigu kada nusipirksite maltinukus mėsainiams, tai žinokite, kad nėra būtina iš jų gaminti mėsainius. :) Tiesiog juos iškepame ir patiekiame su mėgiamais garnyrais. Apie visa tai plačiau recepte, skaitom!

Ingredientai:

  • triušienos maltiniai "mėsainiams": 600 gramų - 4 vnt. (naudoju "Kitchen me" produkciją)
  • rudieji pievagrybiai: 200 gramų
  • jaunos cukinijos: 2
  • ilgavaisiai agurkai: gabaliuko (arba 2-3 trumpieji agurkėliai)
  • ridikėliai: 6
  • citrinos sultys: šlakelio
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Padažui:

  • majonezas: 2-3 arbatinių šaukštelių
  • krienai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio.

2-4 porcijoms.

Recepto paruošimas:

  1. Salotos: Labai plonomis juostelėmis supjaustome cukiniją, agurkus (minkštimo nenaudojame, kad salotos nepermirktų) ir ridikėlius. Tai geriausia yra padaryti su daržovėms skirtu skustuku.
  2. Daržoves sudedame į dubenį.
  3. Ir tik prieš patiekdami, apšlakstome citrinos sultimis, įpilame šlakelį aliejaus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  4. Pievagrybių traškučiai: Švarius grybus supjaustome plonomis riekelėmis ir kepame juos įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
  5. Svarbiausia dedame ne visus iškart, o tiek, kad jie laisvai plaukiotų bei nesiliestų vienas su kitu.
  6. Riekeles perdedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius ir jokiu būdu nededame riekelių vienos ant kitos, nes prarasime traškumą.
  7. Maltiniai: Triušienos maltinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Neperkepame, nes triušiena iškepa itin greitai.
  8. Po to į lėkštę dedame paruoštas salotas, iškeptus maltinius ir tik dabar pagardiname juos druska, maltais juodaisiais pipirais, ant viršaus uždedame pievagrybių traškučius ir patiekiame su majonezo bei krienų padažu. Lepinamės!

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-06-19 laikas 08:39 Receptai Vasariškas braškių ir gervuogių pyragas: paprastas receptas su trapiąja tešla
Šis paprastas, bet elegantiškas desertas su sviestine trapiąja tešla yra puikus pasirinkimas šeimos susibūrimams ar draugų vaišėms. Atraskite, kaip lengvai pagaminti šį skanėstą, sužinokite apie uogų naudą sveikatai ir perskaityki...

Skaityti daugiau

2025-06-18 laikas 09:54 Receptai Rauginti Kopūstai: Tradicinis Lietuviškas Receptas ir Jo Nauda Sveikatai
Rauginti kopūstai – ne tik skanus lietuviškos virtuvės perlas, bet ir maistas, turintis gilias tradicijas bei moksliniais tyrimais įrodytą naudą sveikatai. Šiame straipsnyje rasite išsamų raugintų kopūstų gaminimo receptą, jų isto...

Skaityti daugiau

2025-06-16 laikas 07:22 Receptai Tradiciniai Bulviniai Blynai: Receptas, Patarimai ir Įdomūs Faktai
Šiame straipsnyje ne tik dalinamės atnaujintu bulvinių blynų receptu, bet ir pateikiame įdomių faktų apie bulves, liaudies medicinos patarimų, naujausius mokslinius tyrimus ir net intriguojančią istoriją, susijusią su Lietuva. Pas...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 20:27 🌿 4K Miško Ramybė 2025: Paukščių Čiulbėjimas ir Gamtos Garsai Vasarą
Pasinerkite į Lietuvos miškų ramybę su šiuo įspūdingu 4K ASMR vaizdo įrašu! Klausykite natūralių miško garsų – melodingo paukščių čiulbėjimo, švelnaus medžių ošimo ir subtilios miško gaivos, įrašytos stereo garsu be jokio redagavimo....

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 18:56 Česnako Nauda Sveikatai: Cheminė Sudėtis, Poveikis ir Receptai
Česnakas stiprina imunitetą, gerina širdies sveikatą ir kovoja su infekcijomis. Sužinokite jo cheminę sudėtį, poveikį ir liaudies receptus! Šiame straipsnyje aptarsime česnako cheminę sudėtį, poveikį organizmui, liaudies medicinos receptus ir mokslin...

Skaityti daugiau

2025-06-21 laikas 15:47 Mikroorganizmai Antarktidoje: Gyvybės Paslaptys Ledo Karalystėje
Naujas mokslinis atradimas Antarktidoje atskleidžia, kaip mikroorganizmai išgyveno prieš 700 mln. metų. Sužinokite apie fosilijas, kosmoso tyrimus ir psichinės sveikatos svarbą! Šis tyrimas ne tik keičia mūsų supratimą apie gyvybės evoliuciją, bet ir...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:50 Kraujo Užkrėtimas: Priežastys, Biologiniai Procesai ir Liaudies Medicina
Kraujo užkrėtimo priežastys, procesai ir liaudies medicinos receptai kraujo valymui. Šiame straipsnyje aptarsime kraujo užkrėtimo priežastis, biologinius ir cheminius procesus, organų sąveiką, kraujo valymo metodus, biologiškai aktyvių preparatų inje...

Skaityti daugiau

2025-06-20 laikas 19:26 Vabzdžių įkandimai Lietuvoje: Poveikis, Toksiškumas ir Liaudies Medicina
Išsamus gidas apie vabzdžių įkandimus Lietuvoje: poveikis, toksiškumas, liaudies medicina ir moksliniai tyrimai. Šiame straipsnyje aptarsime labiausiai paplitusius vabzdžių įkandimus, jų biologinį poveikį, toksiškumą ir moksliškai pagrįstus liaudies ...

Skaityti daugiau