Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2020 » Birželio » 30

Triušienos maltiniai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis

Triušienos maltiniai su pievagrybių traškučiais ir gaiviomis salotomis

Jeigu kada nusipirksite maltinukus mėsainiams, tai žinokite, kad nėra būtina iš jų gaminti mėsainius. :) Tiesiog juos iškepame ir patiekiame su mėgiamais garnyrais. Apie visa tai plačiau recepte, skaitom!

Ingredientai:

  • triušienos maltiniai "mėsainiams": 600 gramų - 4 vnt. (naudoju "Kitchen me" produkciją)
  • rudieji pievagrybiai: 200 gramų
  • jaunos cukinijos: 2
  • ilgavaisiai agurkai: gabaliuko (arba 2-3 trumpieji agurkėliai)
  • ridikėliai: 6
  • citrinos sultys: šlakelio
  • alyvuogių aliejus: šlakelio
  • druska
  • malti juodieji pipirai.

Padažui:

  • majonezas: 2-3 arbatinių šaukštelių
  • krienai: 0,5-1 arbatinio šaukštelio
  • druska: žiupsnelio.

2-4 porcijoms.

Recepto paruošimas:

  1. Salotos: Labai plonomis juostelėmis supjaustome cukiniją, agurkus (minkštimo nenaudojame, kad salotos nepermirktų) ir ridikėlius. Tai geriausia yra padaryti su daržovėms skirtu skustuku.
  2. Daržoves sudedame į dubenį.
  3. Ir tik prieš patiekdami, apšlakstome citrinos sultimis, įpilame šlakelį aliejaus, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  4. Pievagrybių traškučiai: Švarius grybus supjaustome plonomis riekelėmis ir kepame juos įkaitintame aliejuje (puode arba fritiūrinėje).
  5. Svarbiausia dedame ne visus iškart, o tiek, kad jie laisvai plaukiotų bei nesiliestų vienas su kitu.
  6. Riekeles perdedame ant popierinio rankšluoščio, kad susigertų nereikalingas aliejaus perteklius ir jokiu būdu nededame riekelių vienos ant kitos, nes prarasime traškumą.
  7. Maltiniai: Triušienos maltinius iškepame keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Neperkepame, nes triušiena iškepa itin greitai.
  8. Po to į lėkštę dedame paruoštas salotas, iškeptus maltinius ir tik dabar pagardiname juos druska, maltais juodaisiais pipirais, ant viršaus uždedame pievagrybių traškučius ir patiekiame su majonezo bei krienų padažu. Lepinamės!

Recepto Autorius Oditėlės blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau