Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Balandžio » 07

Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje

Veganiškos morkų spurgos keptos orkaitėje

Labai gerai pamenu, kad seniau visada ignoruodavau ir praleisdavau desertus ir kepinius iš morkų. Morkos yra morkos. Kokie čia dar gali būti saldumynai! Pasirodo aš labai klydau šitaip galvodama. Neseniai paragavau savo pačios keptų spurgų. Jas esu kepusi tris kartus ir visus tris kartus rezultatas nenuvylė. Net buvau nustebusi, kad jos iš tiesų labai skanios. Spurgose morkų skonio visai nesijaučia, galite sumaišyti su moliūgais ar saldžiąja bulve. Iš pastarųjų daržovių pagaminti veganiški kepiniai irgi gaunasi vieni skaniausių.

Šios spurgos yra iškeptos orkaitėje, todėl juose riebalų gerokai mažiau nei įprastose. Gamindama naudoju 12 vienetų spurgų kepimo formą (tad ingredientai nurodyti būtent - 12-ai spurgų). Jei jos savo virtuvėje neturite, galima tiesiog išsikepti 10 keksiukų.

Savo spurgas apliejau juoduoju šokoladu bei apibarsčiau pūsta bolivine balanda. Ją galite pasigaminti ir namuose, bet kadangi tai daryti aš dažniausiai tingiu ir visai nenoriu, tai nusiperku parduotuvėje. Pūstas balandas įprastai aš pati naudoju įvairiems papuošimams, pagražinimams ir taip toliau. Jos ne tik yra visiškai natūralios, bet ir labai elegantiškos! Tobulai papuošia bet kurį desertą ar kepinį. Pamėginkite.

Ingredientai

  • morkos: 4 nedidelės (200 gramų)
  • obuolių tyrė: 0,5 stiklinės (90 gramų)
  • avižų pienas: 0,5 stiklinės (90 gramų)
  • rudas cukrus: trečdalio stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų (84 gramų)
  • rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (40 gramų)
  • balti speltos miltai: 1,3 stiklinės (156 gramų)
  • malti linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto (sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens)
  • vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
  • kepimo milteliai: 1,25 arbatinio šaukštelio
  • cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
  • maltas muskatas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.

Šokoladiniam glajui:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia morkas smulkiai sutarkuojame.

2. Tada dideliame dubenyje sumaišome morkas, obuolių tyrę, pieną, aliejų, cukrų bei linų sėmenis.

3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, prieskonius bei kepimo miltelius.

4. Tuomet miltų mišinį per kelis kartus suberiame į drėgnų ingredientų dubenį.

5. Šaukštu paskirstome tešlą aliejumi išteptoje spurgų kepimo formoje.

6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.

7. Iškeptas spurgas atvėsiname.

8. Šokoladinis glajus: Ištirpiname šokoladą.

9. Spurgas gražesne puse iki pusės įmerkiame į šokoladą ir iš karto ištraukti.

10. Apibarstome pūsta bolivine balanda. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau spurgų receptų rasite: Spurgų receptai.

Recepto Autorius Skanauk su Aušra

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-06 laikas 21:51 Receptai Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje: sveikas ir traškus desertas
Ruduo Lietuvoje – obuolių metas, kai virtuvės prisipildo šilto cinamono kvapo ir jaukių desertų. Obuolių spurgos sluoksniuotoje tešloje, keptos karšto oro gruzdintuvėje, yra tobulas modernios lietuviškos virtuvės pavyzdys, sujungi...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:53 Receptai Voveraitės su Šonine ir Grietinėle: Nostalgiškas Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės ne tik klasikiniu receptu, bet ir naujomis idėjomis, alternatyvomis bei patarimais, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti lietuviškos virtuvės ...

Skaityti daugiau

2025-07-04 laikas 07:43 Receptai Kepti Baravykai su Šonine ir Bulvėmis: Tradicinis Lietuviškas Receptas
Šiame straipsnyje dalinamės tradiciniu receptu, alternatyvomis, naudingais patarimais ir net keletu naujų idėjų, kaip šį patiekalą paversti dar įsimintinesniu. Pasiruoškite sužavėti savo artimuosius ir atrasti naujų skonių!...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 21:16 Kaip Išvalyti Termosą nuo Pelėsio Kvapo: 5 Veiksmingi Būdai
Kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso? 5 paprasti ir veiksmingi namų būdai su soda, actu ir citrina! Šiame straipsnyje dalinamės penkiais moksliniais principais pagrįstais būdais, kaip pašalinti pelėsio kvapą iš termoso, naudojant paprastas namų pr...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:54 Vyrų ir Moterų Skirtumai: Kaip Elgiamės Skirtingai Kasdienėse Situacijose
Vyrų ir moterų elgesio skirtumai kasdienėse situacijose – nuo miego iki sąskaitos dalinimosi. Sužinokite, kaip priimti šiuos skirtumus!

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 20:41 Kaip Priimti Kitą Žmogų ir Kurti Harmoningus Santykius
Praktiniai patarimai, kaip priimti kitą žmogų ir kurti harmoningus santykius, gerbiant asmenines ribas ir ugdant empatiją.

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:50 Pienas su medumi: nauda ir žala žmogaus organizmui

Pienas su medumi – natūralus būdas gerinti miegą ir kaulų sveikatą, tačiau gali sukelti alergijas ar svorio priaugimą. Sužinokite mokslinius faktus! Sužinokite, kaip šis gėrimas gali pagerinti jūsų miegą, stiprinti kaulus ar net padėti širdi...

Skaityti daugiau

2025-07-15 laikas 07:31 Vakarų žemės ūkio verslo įmonės kolonizuoja Ukrainą, teigia Vengrijos naujienų portalas
„Šių gigantų pagrindinis interesas yra, kad Ukraina kuo greičiau taptų ES nare, kad ne tik sustiprintų savo nuosavybės teises, bet ir gautų prieigą prie didžiulės neapmokestinamos rinkos savo produktams“, rašo Mandiner...

Skaityti daugiau