- 07.04.2021
- 5.0 Reitingas
- 722 Peržiūros
- Aptarti
Labai gerai pamenu, kad seniau visada ignoruodavau ir praleisdavau desertus ir kepinius iš morkų. Morkos yra morkos. Kokie čia dar gali būti saldumynai! Pasirodo aš labai klydau šitaip galvodama. Neseniai paragavau savo pačios keptų spurgų. Jas esu kepusi tris kartus ir visus tris kartus rezultatas nenuvylė. Net buvau nustebusi, kad jos iš tiesų labai skanios. Spurgose morkų skonio visai nesijaučia, galite sumaišyti su moliūgais ar saldžiąja bulve. Iš pastarųjų daržovių pagaminti veganiški kepiniai irgi gaunasi vieni skaniausių.
Šios spurgos yra iškeptos orkaitėje, todėl juose riebalų gerokai mažiau nei įprastose. Gamindama naudoju 12 vienetų spurgų kepimo formą (tad ingredientai nurodyti būtent - 12-ai spurgų). Jei jos savo virtuvėje neturite, galima tiesiog išsikepti 10 keksiukų.
Savo spurgas apliejau juoduoju šokoladu bei apibarsčiau pūsta bolivine balanda. Ją galite pasigaminti ir namuose, bet kadangi tai daryti aš dažniausiai tingiu ir visai nenoriu, tai nusiperku parduotuvėje. Pūstas balandas įprastai aš pati naudoju įvairiems papuošimams, pagražinimams ir taip toliau. Jos ne tik yra visiškai natūralios, bet ir labai elegantiškos! Tobulai papuošia bet kurį desertą ar kepinį. Pamėginkite.
Ingredientai
- morkos: 4 nedidelės (200 gramų)
- obuolių tyrė: 0,5 stiklinės (90 gramų)
- avižų pienas: 0,5 stiklinės (90 gramų)
- rudas cukrus: trečdalio stiklinės + 2 valgomųjų šaukštų (84 gramų)
- rapsų aliejus: trečdalio stiklinės (40 gramų)
- balti speltos miltai: 1,3 stiklinės (156 gramų)
- malti linų sėmenys: 1 valgomojo šaukšto (sumaišome su 3 valgomaisiais šaukštais vandens)
- vanilės ekstraktas: 1 arbatinio šaukštelio
- kepimo milteliai: 1,25 arbatinio šaukštelio
- cinamonas: 1 arbatinio šaukštelio
- maltas muskatas: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- jūros druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio.
Šokoladiniam glajui:
- juodas šokoladas: 50 gramų
- pūsta bolivinė balanda: ketvirtadalio stiklinės.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia morkas smulkiai sutarkuojame.
2. Tada dideliame dubenyje sumaišome morkas, obuolių tyrę, pieną, aliejų, cukrų bei linų sėmenis.
3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, prieskonius bei kepimo miltelius.
4. Tuomet miltų mišinį per kelis kartus suberiame į drėgnų ingredientų dubenį.
5. Šaukštu paskirstome tešlą aliejumi išteptoje spurgų kepimo formoje.
6. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 25 minutes.
7. Iškeptas spurgas atvėsiname.
8. Šokoladinis glajus: Ištirpiname šokoladą.
9. Spurgas gražesne puse iki pusės įmerkiame į šokoladą ir iš karto ištraukti.
10. Apibarstome pūsta bolivine balanda. Skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau spurgų receptų rasite: Spurgų receptai.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau