- 13.01.2021
- 0.0 Reitingas
- 801 Peržiūr
- Aptarti
(Paranormal) Tokio omleto aš pirmą kartą paragavau pusryčiams savo paauglystėje, kai viešėjau pas tetą Maskvoje. Pamenu, kad nerealiai patiko švelnus patiekalo skonis, idealiai kontrastuojantis su šalia patiektais keptais pomidorais, apibarstytais aštriais prieskoniais.
Baltyminis omletas yra priskiriamas prie dietinių patiekalų, jis purus bei lengvas, idealus startas dienai pradėti. Tokį patiekalą dažnai rekomenduoja gydytojai žmonėms, kurių yra padidintas blogasis (LDL) cholesterolis. Bet tikriausiai geriausiai jis žinomas skrupulingai dietos besilaikantiems atletams bei sportininkams.
Įprastai baltyminį omletą savo šeimai gaminu tik kai reikia "išgelbėti" nesunaudotus kiaušinių baltymus, palikusius gaminant pvz. maskarponės kremo desertą arba tiramisu. Vaikai ir vyras labai labai giria šį patiekalą, dažnai gaunu pageidavimą iškepti baltyminį omletą net vakarienei.
Šalia baltyminio omleto idealiai dera juodos duonos riekutė, pakepinti grybai ar pomidorai, aštrus padažas.
Pagaminimui reiks turėti didelę nesvylamą keptuvę bei mikserį arba plakimo šluotelę.
Ingredientai
- kiaušinių baltymai: 4
- pienas: 1 valgomojo šaukšto
- svogūnai: ketvirtadalio (arba 4-6 žali svogūno laiškai; smulkiai supjaustome)
- žalumynai: kuokšto (petražolių, krapų, kalendros ar kitų; smulkiai supjaustome)
- aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
- druska: žiupsnelio
- malti pipirai: žiupsnelio (itin tiks margų pipirų mišinys - baltų, juodų, raudonų).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.
2. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu mikseriu dideliu greičiu, maždaug 10 minučių. Beplakant pridėkite pieno, druskos bei pipirų.
3. Tada svogūno laiškus bei žalumynus susmulkinkite ir pridėkite į išplaktą baltymų masę, viską lengvai išmaišykite.
4. Tuomet virš vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinkite ir paskleiskite aliejų.
5. Jei naudosite ropinį svogūną, maždaug 3 minutes jį pakepiname keptuvėje.
6. Tada pilame baltymų masę su žalumynais ir kepkite maždaug 2-3 minutes.
7. Apverskite omletą ir kepkite dar maždaug 2 minutes iš kitos pusės.
8. Iškepęs omletas privalo būti nepažliugęs viduje, su ruda plutele iš abiejų pusių. Patiekite tuojau pat, dar karštą. Skanaukite!
9. Pastebėjimas: Keptuvėje kepamas omletas privalo būti ganėtinai plonas: 1 centimetro gylio skystos masės, kurios aukštis padvigubėja bekepant. Jei Jūsų keptuvė mažo skersmens ir omletas gaunasi storas, tai jį bus ganėtinai sunku apversti. Storą omletą kepkite 175 laipsnių (350°F) temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių iki kol omletas iškyla ir paviršius pradeda ruduoti. Apversti nereikia.
Rekomendacija: Daugiau omleto receptų rasite: Omleto receptai.
Recepto Autorius Segebutės užrašai
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau