Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2021 » Sausio » 13

Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių

Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių

(Paranormal) Tokio omleto aš pirmą kartą paragavau pusryčiams savo paauglystėje, kai viešėjau pas tetą Maskvoje. Pamenu, kad nerealiai patiko švelnus patiekalo skonis, idealiai kontrastuojantis su šalia patiektais keptais pomidorais, apibarstytais aštriais prieskoniais.

Baltyminis omletas yra priskiriamas prie dietinių patiekalų, jis purus bei lengvas, idealus startas dienai pradėti. Tokį patiekalą dažnai rekomenduoja gydytojai žmonėms, kurių yra padidintas blogasis (LDL) cholesterolis. Bet tikriausiai geriausiai jis žinomas skrupulingai dietos besilaikantiems atletams bei sportininkams.

Įprastai baltyminį omletą savo šeimai gaminu tik kai reikia "išgelbėti" nesunaudotus kiaušinių baltymus, palikusius gaminant pvz. maskarponės kremo desertą arba tiramisu. Vaikai ir vyras labai labai giria šį patiekalą, dažnai gaunu pageidavimą iškepti baltyminį omletą net vakarienei.

Šalia baltyminio omleto idealiai dera juodos duonos riekutė, pakepinti grybai ar pomidorai, aštrus padažas.

Pagaminimui reiks turėti didelę nesvylamą keptuvę bei mikserį arba plakimo šluotelę.

Ingredientai

  • kiaušinių baltymai: 4
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: ketvirtadalio (arba 4-6 žali svogūno laiškai; smulkiai supjaustome)
  • žalumynai: kuokšto (petražolių, krapų, kalendros ar kitų; smulkiai supjaustome)
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • malti pipirai: žiupsnelio (itin tiks margų pipirų mišinys - baltų, juodų, raudonų).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu mikseriu dideliu greičiu, maždaug 10 minučių. Beplakant pridėkite pieno, druskos bei pipirų.

3. Tada svogūno laiškus bei žalumynus susmulkinkite ir pridėkite į išplaktą baltymų masę, viską lengvai išmaišykite.

4. Tuomet virš vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinkite ir paskleiskite aliejų.

5. Jei naudosite ropinį svogūną, maždaug 3 minutes jį pakepiname keptuvėje.

6. Tada pilame baltymų masę su žalumynais ir kepkite maždaug 2-3 minutes.

7. Apverskite omletą ir kepkite dar maždaug 2 minutes iš kitos pusės.

8. Iškepęs omletas privalo būti nepažliugęs viduje, su ruda plutele iš abiejų pusių. Patiekite tuojau pat, dar karštą. Skanaukite!

9. Pastebėjimas: Keptuvėje kepamas omletas privalo būti ganėtinai plonas: 1 centimetro gylio skystos masės, kurios aukštis padvigubėja bekepant. Jei Jūsų keptuvė mažo skersmens ir omletas gaunasi storas, tai jį bus ganėtinai sunku apversti. Storą omletą kepkite 175 laipsnių (350°F) temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių iki kol omletas iškyla ir paviršius pradeda ruduoti. Apversti nereikia.

Rekomendacija: Daugiau omleto receptų rasite: Omleto receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

31.01.2025 laikas 18:55 Ausų Skausmas: Simptomai ir Gydymas

Ausų skausmas, arba otalgija, gali rimtai paveikti jūsų gyvenimo kokybę. Šis straipsnis padės atpažinti simptomus, suprasti gydymo galimybes, įskaitant tiek medicininius metodus, tiek liaudies medicinos priemones, bei pasidalins patarimais, kaip i...

Skaityti daugiau

31.01.2025 laikas 18:26 Kelionė į paralelines visatas: teorija ir praktika
Kas, jei egzistuoja pasauliai, kurie skiriasi nuo mūsų realybės? Šiuolaikinės fizikos teorijos, tokios kaip infliacijos teorija ir daugelio pasaulių kvantinės mechanikos interpretacija, siūlo, kad paralelinės visatos gali būti daugiau nei tik mokslin...

Skaityti daugiau

31.01.2025 laikas 18:12 Žmogaus skrydis: 6 metrų sparnų paslaptis
Žmonės visada svajojo apie galimybę skristi kaip paukščiai. Bet ar žinote, kokio dydžio sparnai mums prireiktų? Mokslininkai iš Šiaurės Karolinos universiteto atliko tyrimą, kuris atskleidė, kad vidutinio ūgio ir svorio žmogui reikėtų net 6 metrų plo...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau