Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 13

Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių

Vegetariškas baltyminis omletas be kiaušinių trynių

(Paranormal) Tokio omleto aš pirmą kartą paragavau pusryčiams savo paauglystėje, kai viešėjau pas tetą Maskvoje. Pamenu, kad nerealiai patiko švelnus patiekalo skonis, idealiai kontrastuojantis su šalia patiektais keptais pomidorais, apibarstytais aštriais prieskoniais.

Baltyminis omletas yra priskiriamas prie dietinių patiekalų, jis purus bei lengvas, idealus startas dienai pradėti. Tokį patiekalą dažnai rekomenduoja gydytojai žmonėms, kurių yra padidintas blogasis (LDL) cholesterolis. Bet tikriausiai geriausiai jis žinomas skrupulingai dietos besilaikantiems atletams bei sportininkams.

Įprastai baltyminį omletą savo šeimai gaminu tik kai reikia "išgelbėti" nesunaudotus kiaušinių baltymus, palikusius gaminant pvz. maskarponės kremo desertą arba tiramisu. Vaikai ir vyras labai labai giria šį patiekalą, dažnai gaunu pageidavimą iškepti baltyminį omletą net vakarienei.

Šalia baltyminio omleto idealiai dera juodos duonos riekutė, pakepinti grybai ar pomidorai, aštrus padažas.

Pagaminimui reiks turėti didelę nesvylamą keptuvę bei mikserį arba plakimo šluotelę.

Ingredientai

  • kiaušinių baltymai: 4
  • pienas: 1 valgomojo šaukšto
  • svogūnai: ketvirtadalio (arba 4-6 žali svogūno laiškai; smulkiai supjaustome)
  • žalumynai: kuokšto (petražolių, krapų, kalendros ar kitų; smulkiai supjaustome)
  • aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • druska: žiupsnelio
  • malti pipirai: žiupsnelio (itin tiks margų pipirų mišinys - baltų, juodų, raudonų).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių.

2. Kiaušinių baltymus išplakite elektriniu mikseriu dideliu greičiu, maždaug 10 minučių. Beplakant pridėkite pieno, druskos bei pipirų.

3. Tada svogūno laiškus bei žalumynus susmulkinkite ir pridėkite į išplaktą baltymų masę, viską lengvai išmaišykite.

4. Tuomet virš vidutinės kaitros keptuvėje įkaitinkite ir paskleiskite aliejų.

5. Jei naudosite ropinį svogūną, maždaug 3 minutes jį pakepiname keptuvėje.

6. Tada pilame baltymų masę su žalumynais ir kepkite maždaug 2-3 minutes.

7. Apverskite omletą ir kepkite dar maždaug 2 minutes iš kitos pusės.

8. Iškepęs omletas privalo būti nepažliugęs viduje, su ruda plutele iš abiejų pusių. Patiekite tuojau pat, dar karštą. Skanaukite!

9. Pastebėjimas: Keptuvėje kepamas omletas privalo būti ganėtinai plonas: 1 centimetro gylio skystos masės, kurios aukštis padvigubėja bekepant. Jei Jūsų keptuvė mažo skersmens ir omletas gaunasi storas, tai jį bus ganėtinai sunku apversti. Storą omletą kepkite 175 laipsnių (350°F) temperatūros orkaitėje maždaug 20 minučių iki kol omletas iškyla ir paviršius pradeda ruduoti. Apversti nereikia.

Rekomendacija: Daugiau omleto receptų rasite: Omleto receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:58 Kodėl katė šnypščia? Supraskite kačių emocijas ir elgseną

Katės šnypštimas – ne pyktis, o baimės ir streso signalas. Sužinokite, kodėl katė šnypščia, kaip atpažinti emocijas ir teisingai reaguoti: duoti erdvės, nebausti, vengti akių kontakto. Šnypštimas dažnai sveika – tai gynybine mimika, pr...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 16:41 Kaip virti kiaušinius, kad lukštas niekada nesuskiltų: 7 veiksmingos gudrybės
Verdant kiaušinius lukštas dažnai trūkinėja dėl temperatūrų skirtumo, plono lukšto ar netinkamo metodo. Tačiau yra paprastų gudrybių, kurios veikia 100%! Į vandenį įpilkite acto arba druskos, pradurkite kiaušinio galą adata, dėti į šaltą vandenį ir v...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:30 Kodėl Pasąmonė Verčia Rinktis Netinkamus Partnerius?
Romantiškų partnerių pasirinkimą lemia pasąmoniniai modeliai iš vaikystės: neišspręstos traumos, žema savigarba, vienatvės baimė, nerimastingas prisirišimo stilius. Kartojame toksiškus ciklus, ignoruodami raudonas vėliavėles ar per griežtus kriteriju...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:17 Chemija ar alchemija: kodėl geismas nėra meilė santykiuose?

Daugelis klaidingai laiko geismą – stiprią fizinę trauką ir aistrą – pagrindiniu romantinių santykių veiksniu. Straipsnyje aiškinama, kodėl chemija (geismas) yra trumpalaikė ir dažnai veda prie nusivylimų, o tikroji alchemija (meilė) r...

Skaityti daugiau

2025-11-04 laikas 10:06 Šumerų civilizacija: natūralūs potvyniai ir irigacijos mitas

Šumerų civilizacija, viena seniausių pasaulyje, klestėjo Mesopotamijoje dėka natūralių Persijos įlankos potvynių, kurie prieš 7000 metų drėkino laukus be kanalų. Naujas tyrimas PLOS One, remiantis 25 m kerno analize iš Lagašo, atskleidžia, kad duk...

Skaityti daugiau