
- 30.03.2021
- 0.0 Reitingas
- 474 Peržiūros
- Aptarti
Mes su šeima šį makaronų, varškės ir obuolių apkepą suvalgėme vakarienei (gal ir ne pats sveikiausias pasirinkimas). Išties jis labai tinka prie kavos puodelio, tarsi desertas. Galiu pasakyti, kad jis skanus tiek šiltas, tiek jau atvėsęs, tad galite net nusinešti į darbą ir pavaišinti kolegas.
Šiam apkepui gaminti tinka lakštiniai arba didesnės kriauklelės. Aš šį kartą gaminau kriaukelėmis.
Ingredientai
- makaronai: 500 gramų (lakštiniai arba kriauklelės)
- sviestas: 100 gramų
- varškė: 250 gramų
- obuoliai: 2 (rūgštesni)
- kiaušiniai: 3
- cinamonas: 2 arbatinių šaukštelių
- cukrus: 200 gramų
- soda: 0,5 arbatinio šaukštelio
- razinos: 1 saujelės (arba džiovintos spanguolės)
- druska: žiupsnelio.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia pasirinktus makaronus išvirkite truputį pasūdytame vandenyje (tik nepervirkite).
2. Po to nuvarvinkite, dėkite į dubenį ir užpilkite ištirpintu sviestu, išmaišykit.
3. Tuomet dėkite stambiai sutarkuotus obuolius (burokine tarka), varškę, plaktus kiaušinius, cinamoną, razinas, cukrų, druską ir dar vieną kartą gerai išmaišykite.
4. Viską sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą ir kepkite iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 45-55 minutes, kol viršus gražiai apskrunda.
5. Patiekite šiek tiek pravėsusį arba visiškai atvėsusį, itin tinka su grietine. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau apkepų receptų rasite: Apkepai.
Recepto Autorius Taip norėjau
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau