Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2021 » Sausio » 5

Vegetariškas šviežių kopūstų troškinys

Vegetariškas Šviežių Kopūstų Troškinys

(Paranormal) Šio šviežių kopūstų troškinio recepto aš išmokau iš savo tetos. Jis yra gaminamas be raugintų kopūstų, o tik su šviežiais, arba "saldžiais" (šitaip juos vadina mano teta). Matavimai yra apytiksliai, nes teta visada viską daro iš akies ir man neleidžia nieko išmatuoti.

Tokie troškinti kopūstai gali būti pateikiami kaip garnyras šalia kiaulienos kepsniųkepto kumpioavienos patiekalųmaltinukųdešrelių ar panašiai. Man pačiai asmeniškai skaniau būna be grietinės, majonezo ir petražolių, bet va mano vyrui daug labiau patinka su grietine, o mano vaikams išvis nepatinka šie troškinti kopūstai - tokia mūsų teisybė. Ingredientų aprašyme visai nekeičiau, nes toks yra tetos receptas. Tad čia jau turėsit išbandyti kelis variantus ir nuspręsti kas Jums labiausiai patinka (o gal ir nepatinka). :)

Iš nurodytų ingredientų kiekio 4 porcijos arba 6-8 garnyrai. Gaminant Jums reikės didelės bei gilios keptuvės su ją atitinkančiu dangčiu ir didelio grūstuvo.

Ingredientai

  • kopūstai: 0,5 gūžės (~1 kilogramo)
  • druska: 1-2 arbatinių šaukštelių
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • alyvuogių aliejus: 50 mililitrų
  • svogūnai: 1 (smulkiai pjaustyto)
  • morkos: 1 (tarkuotos burokine tarka)
  • česnakas: 2 skiltelių (susmulkintų)
  • malti juodieji pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • vištienos sultinys: 100 mililitrų (arba vegetariškas sultinys; nėra būtina)
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų (arba majonezas; nėra būtina)
  • smulkiai pjaustytos petražolės: 2 valgomųjų šaukštų (nėra būtina).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia susiruoškite visus reikiamus ingredientus.

2. Pirmiausia kopūstą žiuljenuokite (nežinau iš kur teta ištraukė tokį žodį, bet jis mūsų šeimoje naudojamas), tai yra supjaustykite šiaudeliais, dėkite į dubenį, pasūdykite, pasaldiname cukrumi bei sugrūskite, kad kopūsto šiaudeliai suminkštėtų bei išsiskirtų sultys.

3. Keptuvėje virš vidutinės kaitos nedideliame aliejaus kiekyje apkepinkite svogūnus, maždaug 3 minutes.

4. Tada pridėkite kopūstus, morkas, česnaką bei pipirus, pilkite dar šlakelį aliejaus. Viską apkepinkite atviroje keptuvėje, maišydami mentele,- maždaug 5 minutes.

5. Toliau troškiname po uždengtu dangčiu dar apie 10 minučių. Kopūstai privalo troškintis savo garuose, jei skysčio neužtenka, pilkite sultinio.

6. Kai kopūstai suminkštėja, įmaišykite grietinę arba majonezą, suberkite petražoles ir viską gerai išmaišykite. Dar patroškinkite maždaug 1-2 minutes. Patiekite ir skanaukite!

7. Rekomendacija: Daugiau kopūstų troškinių receptų rasite: Kopūstų troškiniai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau