Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » » 2020 » Gruodžio » 27 » Patalpinti naujieną

Orkaitėje keptas kumpis su ananasais Šventėms

Orkaitėje Keptas Kumpis Su Ananasais Šventėms

(Paranormal) Keptas kumpis orkaitėje bene lengviausiai pagaminamas šventinis mėsos kepsnys. Kai yra ruošiamas Kalėdų arba Velykų stalas, užkandžių bei desertų įvairovė - neišvengiama būtinybė, kuriuos pagaminus nebelieka nei daug jėgų, nei daug fantazijos įmantriems mėsos kepsniams, ypač jeigu puotą ruošia vos vienas asmuo. Keptas kiaulienos kumpis taps tikru Jūsų išsigelbėjimu: juk negali žmogus pervargęs bei piktas pasitikti visus svečius. Aš pati per šventes įprastai ruošiu tik vieną įmantrų patiekalą, visi kiti būna ganėtinai greiti bei paprasti, bet ne prasti. Toks yra ir šis mano nuostabus kumpis.

Prie tokio kumpio garnyrui labai tinka bulvių purée arba orkaitėje keptos bulvės, troškinti kopūstai, ankštinės pupelės, kepti burokėliai, keptos kieto (kaip Granny Smith) obuolio puselės, taip pat dijon garstyčių padažas ar tarkuoti krienai. Reikėtų planuoti maždaug pusę obuolio vienai porcijai. Obuolio puseles išdėliokite aplink kumpį likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos.

Švenčių progomis atsikišusius smeigtukų galus galite uždengti vyšniomis, čia tinka šviežios, šaldytos, marasčino arba iš kompoto - tokias aš pati naudoju dažniausiai. Vyšnios skonio visai nepakeis, bet suteiks ypatingo patiekalo įvaizdį.

Išeiga iš nurodytų ingredientų kiekio yra maždaug 16-20 porcijų. Pagaminimui reiktų turėti gilią kepimo skardą arba kepimui orkaitėje tinkančią keptuvę.

Ingredientai

  • karštai rūkytas kiaulienos kumpis: ~4-5 kilogramų (tinka ir su kaulu)
  • savo sultyse konservuoti ananaso žiedai: 1 skardinės (430 gramų)
  • medus: 1-2 valgomųjų šaukštų
  • mediniai smeigtukai: 10
  • vyšnios: 10.

Kumpis, mėsos patiekalai, kiauliena, ananasai

Recepto paruošimas

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 (325°F) laipsnių temperatūros.

2. Kumpį nuplaukite po vandeniu - pagrindinis tikslas sumažinti kumpio sūrumą; nusausinkite.

3. Medų puodelyje praskieskite trupučiu ananasų sulčių iš skardinės. Mišinys privalo gautis ganėtinai lipnus, juo ištepkite visą kumpio paviršių. Bekepant medus karamelizuosis ir suteiks kumpiui "įdegio".

4. Dėkite kiaulienos kumpį ant kepimo skardos arba į keptuvę, kumpio paviršių padenkite ananaso žiedais, juos prismeigdami mediniais smeigtukais.

5. Dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug valandą.

6. Ištraukite kumpį iš orkaitės, apliekite likusiomis ananasų sultimis iš skardinės ir toliau kepkite orkaitėje dar maždaug pusvalandį.

7. Ištraukite kumpį iš orkaitės ir prieš pjaustydami palikite "pailsėti" kambario temperatūroje bent jau 15 minučių.

8. Pirmiausia kumpį įpjaukite per riebalų juosteles, kurios tarsi spinduliai šakojasi nuo kaulo. Po to kumpį raikykite maždaug 5-8 milimetrų storio griežinėliais statmenai kaului. Skanaus!

9. Šiam kumpiui vietoj ananaso buvo panaudotos konservuoto persiko puselės, bet man asmeniškai su ananasais patiko labiau, nors vyras sakė, kad abu vienodai skanūs. :)

10. Jei kartu kepsite obuolio puseles, jas išdėliojame aplink kumpį plokštuma žemyn, likus pusvalandžiui iki kepimo pabaigos - iškepę obuoliai turėtų būti ganėtinai kieti. Iš palikusio kaulo bei kumpio mėsos likučių išsiverdame "Kumpio kaulo sriubą.".

Rekomendacija: Daugiau receptų iš kumpio rasite: Kumpio receptai.

Recepto Autorius Segebutės užrašai

Turite savo nuomone, (už ar, prieš) pasidalinkite su mumis, palikite komentarą, prisijunkite, rašykite bloge, pasirinkdami kategoriją. Pasidalinkite savo receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su paranormaliais, anomališkais ir kitais nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Įvertink šį straipsnį. Prieš tai pakomentuodami, arba parašykite patys! Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą PARANORMAL turinį. Norite sužinoti daugiau, sutikite gauti naujienas arba pasidalinkite spausdami .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
07.03.2021 laikas 19:12 Slyvų pyragas su puriu baltyminiu sluoksniu - morengu
Paskutiniu metu gana retokai pradėjau kepti pyragus, tikrai seniau kepdavau juos dažniau. Tačiau pamačiusi šį slyvų pyrago receptą, jau žinojau, kad būtinai išsikepsiu. Rezultatu likau be galo patenkinta, rezultatas pranoko visus mano išsikeltus lūkesčius....

Skaityti daugiau

06.03.2021 laikas 16:36 Keptuvėje kepti ešeriai su lenkišku padažu iš kiaušinių

Ešerių gavau iš savo labai gerai pažįstamo žvejo ir ačiū jam už tai. Tada pradėjau galvoti, kad noriu pagaminti kažką visiškai naujo. Ir suradau vieną nuostabų padažą viename lenkiškame portale. Rezultatas gavosi puikus, tad dalinuosi ir su Jumis.

...

Skaityti daugiau

05.03.2021 laikas 20:29 Fertility warning: 34 cases of spontaneous miscarriage and stillbirth reported after experimental mRNA vaccines
In the rush to vaccinate every man, woman and child against a year-old coronavirus strain, sacrifices are being made. The Vaccine Adverse Event Reporting System (VAERS) is now reporting thirty-four cases of miscarriage and stillbirth associated with the experimental COVID-19 vaccinations....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 16:05 Legenda apie Konvio upę ir pabaisą Afanką
Kalbama, jog kažkada buvo laikai, kai žmonės, gyvenantys Konvio slėnyje, nuolat kentėdavo nuo didžiulių potvynių, kurie pražudydavo jų galvijus ir pasėlius. Tačiau šių nelaimių priežastis nebuvo natūralus reiškinys: visi žinojo, kad potvynius sukelia Afankas....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 14:46 Ryte organizmą žvalina ne tik kava
Neretai sakoma: „Ryte eime gerti kavos, bet ne todėl, kad noriu, o todėl, kad reikia...“. Be abejo, tai ironiškas, tačiau kartais labai arti teisybės esantis posakis. Daugelis žmonių taip ir gyvena; rytais geria tik kavos, nežinodami, kad yra ir kitų, labai naudingų bei organizmą žvalinančių gėrimų....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 13:26 Produktai, Kurie Padeda Iš Organizmo Pašalinti Skysčių Perteklių
Jei organizme kaupiasi skysčiai, teks vartoti šlapimo išsiskyrimą skatinančių vaistų ar preparatų. Tačiau, iš organizmo šalinant skysčių perteklių, naudinga iš pradžių pabandyti natūralias priemones.

Skaityti daugiau