- 18.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 492 Peržiūros
- Aptarti
Gal tokiu kiaulienos troškiniu labai visų ir nenustebinsiu, bet jis mūsų šeimoje itin pamėgtas. Džiovintos slyvos jame atsirado dar tik prieš kelis metus ir jos duoda nuostabų skonį. Dabar net negalėčiau įsivaizduoti troškinio be jų, nes jos čia labai tinka.
Prie šio troškinio su kiauliena taip pat labai tinka virtos bulvės.
Ingredientai
- kiauliena: ~500 gramų (mentė, sprandinė arba kumpis)
- morkos: 2 (didesnės)
- kopūstai: kiek daugiau nei 0,5 vidutinio dydžio (galite dėti ir daugiau, jei norisi)
- džiovintos slyvos be kauliukų: 15
- grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
- pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
- pipirai
- druska
- aitriosios paprikos milteliai
- malta kalendra
- muskatas
- chmeli suneli, chimi churi arba kiti jūsų mėgstami prieskoniai.
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių kiaulieną susipjaustykite maždaug taip kaip gamindami guliašą, na gal truputį didesniais gabaliukais.
2. Tada apibarstykit druska, pipirais, chimi churi ir leiskite šiek tiek pastovėti.
3. Per tą laiką, nusiskuskite bei nusiplaukite morkas, susipjaustykite didesniais gabaliukais.
4. Nuo kopūsto nuimkite pirmus lapus bei supjaustykite didesniais gabaliukais.
5. Didesniame puode užkaiskite daugiau kaip 0,5 litro vandens.
6. Kai vanduo užverda, dėkite morkas bei kiaulieną. Viskam užvirus, dėkite kopūstus ir būtinai uždenkite puodą dangčiu. Neišsigąstame, kopūstų atrodys labai daug ir jų neapsems vanduo, bet po to jie sukris.
7. Jeigu kopūstams sukritus pasirodys, kad tikrai mažoka vandens, įpilame šiek tiek verdančio ir troškiname, kol mėsa ir kopūstai bus beveik minkšti.
8. Tuomet dėkite šiek tiek pasmulkintas džiovintas slyvas, grietinę, pomidorų padažą ir kitus prieskonius. Kartas nuo karto pamaišydami baikite troškinti atidengtame puode.
9. Būtinai ragaukite, troškinys privalo būti toks su aštrumo "gaidele".
10. Kai mėsą bei kopūstai visiškai suminkštės, išjunkite, uždenkite ir palikite susistovėti mažiausiai 15 minučių. Patiekite ir skanaukite!
Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.
Recepto Autorius Taip norėjau
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau