Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 18

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys

Gal tokiu kiaulienos troškiniu labai visų ir nenustebinsiu, bet jis mūsų šeimoje itin pamėgtas. Džiovintos slyvos jame atsirado dar tik prieš kelis metus ir jos duoda nuostabų skonį. Dabar net negalėčiau įsivaizduoti troškinio be jų, nes jos čia labai tinka.

Prie šio troškinio su kiauliena taip pat labai tinka virtos bulvės.

Ingredientai

  • kiauliena: ~500 gramų (mentė, sprandinė arba kumpis)
  • morkos: 2 (didesnės)
  • kopūstai: kiek daugiau nei 0,5 vidutinio dydžio (galite dėti ir daugiau, jei norisi)
  • džiovintos slyvos be kauliukų: 15
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pipirai
  • druska
  • aitriosios paprikos milteliai
  • malta kalendra
  • muskatas
  • chmeli suneli, chimi churi arba kiti jūsų mėgstami prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaulieną susipjaustykite maždaug taip kaip gamindami guliašą, na gal truputį didesniais gabaliukais.

2. Tada apibarstykit druska, pipirais, chimi churi ir leiskite šiek tiek pastovėti.

3. Per tą laiką, nusiskuskite bei nusiplaukite morkas, susipjaustykite didesniais gabaliukais.

4. Nuo kopūsto nuimkite pirmus lapus bei supjaustykite didesniais gabaliukais.

5. Didesniame puode užkaiskite daugiau kaip 0,5 litro vandens.

6. Kai vanduo užverda, dėkite morkas bei kiaulieną. Viskam užvirus, dėkite kopūstus ir būtinai uždenkite puodą dangčiu. Neišsigąstame, kopūstų atrodys labai daug ir jų neapsems vanduo, bet po to jie sukris.

7. Jeigu kopūstams sukritus pasirodys, kad tikrai mažoka vandens, įpilame šiek tiek verdančio ir troškiname, kol mėsa ir kopūstai bus beveik minkšti.

8. Tuomet dėkite šiek tiek pasmulkintas džiovintas slyvas, grietinę, pomidorų padažą ir kitus prieskonius. Kartas nuo karto pamaišydami baikite troškinti atidengtame puode.

9. Būtinai ragaukite, troškinys privalo būti toks su aštrumo "gaidele".

10. Kai mėsą bei kopūstai visiškai suminkštės, išjunkite, uždenkite ir palikite susistovėti mažiausiai 15 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Recepto Autorius Taip norėjau

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau