Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 18

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys

Gal tokiu kiaulienos troškiniu labai visų ir nenustebinsiu, bet jis mūsų šeimoje itin pamėgtas. Džiovintos slyvos jame atsirado dar tik prieš kelis metus ir jos duoda nuostabų skonį. Dabar net negalėčiau įsivaizduoti troškinio be jų, nes jos čia labai tinka.

Prie šio troškinio su kiauliena taip pat labai tinka virtos bulvės.

Ingredientai

  • kiauliena: ~500 gramų (mentė, sprandinė arba kumpis)
  • morkos: 2 (didesnės)
  • kopūstai: kiek daugiau nei 0,5 vidutinio dydžio (galite dėti ir daugiau, jei norisi)
  • džiovintos slyvos be kauliukų: 15
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pipirai
  • druska
  • aitriosios paprikos milteliai
  • malta kalendra
  • muskatas
  • chmeli suneli, chimi churi arba kiti jūsų mėgstami prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaulieną susipjaustykite maždaug taip kaip gamindami guliašą, na gal truputį didesniais gabaliukais.

2. Tada apibarstykit druska, pipirais, chimi churi ir leiskite šiek tiek pastovėti.

3. Per tą laiką, nusiskuskite bei nusiplaukite morkas, susipjaustykite didesniais gabaliukais.

4. Nuo kopūsto nuimkite pirmus lapus bei supjaustykite didesniais gabaliukais.

5. Didesniame puode užkaiskite daugiau kaip 0,5 litro vandens.

6. Kai vanduo užverda, dėkite morkas bei kiaulieną. Viskam užvirus, dėkite kopūstus ir būtinai uždenkite puodą dangčiu. Neišsigąstame, kopūstų atrodys labai daug ir jų neapsems vanduo, bet po to jie sukris.

7. Jeigu kopūstams sukritus pasirodys, kad tikrai mažoka vandens, įpilame šiek tiek verdančio ir troškiname, kol mėsa ir kopūstai bus beveik minkšti.

8. Tuomet dėkite šiek tiek pasmulkintas džiovintas slyvas, grietinę, pomidorų padažą ir kitus prieskonius. Kartas nuo karto pamaišydami baikite troškinti atidengtame puode.

9. Būtinai ragaukite, troškinys privalo būti toks su aštrumo "gaidele".

10. Kai mėsą bei kopūstai visiškai suminkštės, išjunkite, uždenkite ir palikite susistovėti mažiausiai 15 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Recepto Autorius Taip norėjau

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 09:36 Miško Maudynės Shinrin-Yoku: 10 Patarimų, Kaip Sumažinti Stresą ir Stiprinti Sveikatą Gamtoje
Miško maudynės arba Shinrin-Yoku – tai japoniška praktika, kai lėtai ir sąmoningai būnate miške, naudodami visus pojūčius. Moksliniai tyrimai rodo, kad ji mažina stresą, kraujospūdį, stiprina imunitetą ir gerina nuotaiką. Straipsnyje rasite 10 papras...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:12 Vokietijoje gyvenantis Sirijos migrantas, nuteistas už santuoką su 12-mete mergaite ir jos išžaginimą, susiduria su naujais kaltinimais
24-metis Sirijos pilietis, gyvenantis Vokietijoje, anksčiau nuteistas penkeriems su puse metų nepilnamečių kalėjime už vedybų sudarymą, išprievartavimą ir smurtinį elgesį su 12-mete mergaite, grįžo į Eseno regioninį teismą, kur jam pareikšti nauji ka...

Skaityti daugiau

2025-11-18 laikas 08:05 „Barbariška“ – migrantų centro sargas, gindamas jauną moterį nuo „nusikalstamų organizacijų“, neteko piršto ir buvo sužalotas kirviu
Faysal, naktinis sargas Tulūzoje, lapkričio pradžioje parodė „neįtikėtiną drąsą“, kai susidūrė su vyrų grupe, užsipuolusia 17-metę migrantę, ir prarado pirštą bei patyrė rimtą smūgį į galvą mačete. Pasipiktinęs, jis ketina pateikti skundą departament...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau