Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Vasario » 18

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys

Kopūstų - kiaulienos - džiovintų slyvų troškinys

Gal tokiu kiaulienos troškiniu labai visų ir nenustebinsiu, bet jis mūsų šeimoje itin pamėgtas. Džiovintos slyvos jame atsirado dar tik prieš kelis metus ir jos duoda nuostabų skonį. Dabar net negalėčiau įsivaizduoti troškinio be jų, nes jos čia labai tinka.

Prie šio troškinio su kiauliena taip pat labai tinka virtos bulvės.

Ingredientai

  • kiauliena: ~500 gramų (mentė, sprandinė arba kumpis)
  • morkos: 2 (didesnės)
  • kopūstai: kiek daugiau nei 0,5 vidutinio dydžio (galite dėti ir daugiau, jei norisi)
  • džiovintos slyvos be kauliukų: 15
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • pomidorų padažas: 2 valgomųjų šaukštų
  • pipirai
  • druska
  • aitriosios paprikos milteliai
  • malta kalendra
  • muskatas
  • chmeli suneli, chimi churi arba kiti jūsų mėgstami prieskoniai.

Recepto paruošimas

1. Iš pradžių kiaulieną susipjaustykite maždaug taip kaip gamindami guliašą, na gal truputį didesniais gabaliukais.

2. Tada apibarstykit druska, pipirais, chimi churi ir leiskite šiek tiek pastovėti.

3. Per tą laiką, nusiskuskite bei nusiplaukite morkas, susipjaustykite didesniais gabaliukais.

4. Nuo kopūsto nuimkite pirmus lapus bei supjaustykite didesniais gabaliukais.

5. Didesniame puode užkaiskite daugiau kaip 0,5 litro vandens.

6. Kai vanduo užverda, dėkite morkas bei kiaulieną. Viskam užvirus, dėkite kopūstus ir būtinai uždenkite puodą dangčiu. Neišsigąstame, kopūstų atrodys labai daug ir jų neapsems vanduo, bet po to jie sukris.

7. Jeigu kopūstams sukritus pasirodys, kad tikrai mažoka vandens, įpilame šiek tiek verdančio ir troškiname, kol mėsa ir kopūstai bus beveik minkšti.

8. Tuomet dėkite šiek tiek pasmulkintas džiovintas slyvas, grietinę, pomidorų padažą ir kitus prieskonius. Kartas nuo karto pamaišydami baikite troškinti atidengtame puode.

9. Būtinai ragaukite, troškinys privalo būti toks su aštrumo "gaidele".

10. Kai mėsą bei kopūstai visiškai suminkštės, išjunkite, uždenkite ir palikite susistovėti mažiausiai 15 minučių. Patiekite ir skanaukite!

Rekomendacija: Daugiau troškinių receptų rasite: Troškiniai.

Recepto Autorius Taip norėjau

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-07-24 laikas 12:40 Receptai Purus torto biskvitas be kiaušinių: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite purų biskvitą be kiaušinių! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą maistingesnį.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:18 Receptai Obuolių pyragas su kefyru: nauda, kalorijos ir tobulas receptas
Paruoškite drėgną obuolių pyragą su kefyru! Sužinokite apie jo maistinę naudą, kalorijas ir kaip padaryti desertą sveikesnį. Šiame straipsnyje atskleisime, kodėl obuolių pyragas su kefyru yra puikus pasirinkimas, kokios jo kalorij...

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 12:04 Receptai Mėsos kukuliai su medaus ir garstyčių padažu: nauda, kalorijos ir receptas
Paruoškite skanius mėsos kukulius su medaus ir garstyčių padažu! Sužinokite apie jų maistinę naudą, kalorijas ir gaminimo patarimus.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:43 Kodėl SSRS geležinkelių konduktoriai į arbatą dėjo sodos? Moksliniai paaiškinimai
Kodėl SSRS laikais į arbatą buvo dedama soda? Sužinokite mokslinius paaiškinimus ir praktines priežastis, kurios formavo šią unikalią tradiciją.

Skaityti daugiau

2025-07-24 laikas 11:25 Tiesa ar melas: Kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja mūsų santykius
Sužinokite, kaip savivertė ir asmeninės ribos formuoja jūsų santykius. Praktiniai patarimai ir moksliniai paaiškinimai padės pakeisti toksiškų santykių ciklą. Šiame straipsnyje nagrinėsime, kaip mūsų vidiniai įsitikinimai ir elgesio modeliai formuoja...

Skaityti daugiau

2025-07-22 laikas 21:11 Tiesa ar melas: Kaip sąmoningai kurti laimingus santykius?
Sužinokite, kaip sąmoningai kurti laimingus santykius! Praktiniai žingsniai ir moksliniai patarimai padės atrasti harmoniją ir meilę. Šiame straipsnyje atskleisime, kaip mokslas ir psichologija padeda suprasti santykių kūrimo procesą, ir pateiksime p...

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:21 Jungtinės Karalystės migrantų viešbutyje kilo protestai po to, kai prieglobsčio prašytojas buvo apkaltintas seksualiniais nusikaltimais
Demonstracija virto smurtiniais neramumais prie „The Bell Hotel“ viešbučio po to, kai buvo suimtas Etiopijos prieglobsčio prašytojas, apkaltintas seksualine prievarta prieš moksleivę ir moterį Eppingo miesto centre....

Skaityti daugiau

2025-07-21 laikas 08:02 Ką apie jus pasakoja jūsų akių spalva? Moksliniai faktai ir hipotezės
Švedijos Erebro universiteto studijos, rodo, kad genai, lemiantys rainelės spalvą, taip pat daro įtaką smegenų priekinės dalies formavimuisi, kuri atsakinga už mūsų elgesį ir asmenybės bruožus. Šiame straipsnyje gilinsimės į tai, kaip akių spalva sie...

Skaityti daugiau