Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai | Patiekalai » 2021 » Sausio » 30

Virtieniai su varške ir lašinukais (rūkyta šonine)

Virtieniai Su Varške Ir Lašinukais (Rūkyta Šonine)
  • 30.01.2021
  • 0.0 Reitingas
  • 1143 Peržiūros
  • Aptarti

Mano močiutė visada virtinukus vadindavo - virtieniais, pabrėždama dvibalsį -ie-. Kadangi, čia jos receptas, tai ir aš taip juos pavadinsiu. 

Šį kartą jų receptas su varške ir lašinukais. Tai patiekalas, kurio neįmanoma atsivalgyti. Valgai ir nori dar ir dar... kol baigiasi. Ir galvoji ar aš šį kartą jų per mažai pasigaminau?

Patiekalo kiekiai yra nurodyti labai apytiksliai, nes močiutė visada deda visko iš akies.

Ingredientai

Tešlai:

  • kiaušiniai: 1
  • vanduo: 1 stiklinės
  • druska
  • miltai (kad gautųsi apykietė tešla).

Įdarui:

  • varškė: 300 gramų
  • rūkyta šoninė: ~100-150 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • aguonos: 1 šaukšto.

Patiekimui:

Virtiniai, Varškė, lašinukai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia suminkykite tešlą, įvyniokite į plėvelę ir palikite ramybėje 20-30 minučių.

2. Per tą laiką smulkiai supjaustykite šoninę ir viską, kas skirta įdarui, sumaišykite.

3. Patarimas: Neužmirškite, kad įdarui būtinai reikia aguonų. Aš prisiminiau, tik padariusi nuotrauką.

4. Paimkite tešlos gabalą ir suformuokite jam kaklą (kai buvau maža ir žiūrėjau, kaip močiutė daro virtienius, parodė ji man: žiūrėk, čia antis!).

5. Suimkite kaklo galą į saują ir atgnybkite gabaliuką po gabaliuko - dydis panašiai tarsi graikinio riešuto. Sauja čia puikiai veikia kaip matuoklis, nereiškia, kad pilna sauja, bet tiesiog patogu jausti, kad gabaliuko dydis toks pat, kaip ir prieš tai buvusio.

6. Iš atgnybto gabaliuko pirma sukočiokite rutuliuką, po to suplokite jį padažę į miltų krūvelę, apverskite kita puse ir dar suplokite. Prisiruoškite tokių papločiukų, imkite kočėlą ir juos plonai iškočiokite.

7. Įdėkite įdaro - panašiai tokį pat kiekį, kokio dydžio buvo tešlos rutuliukas.

8. Sulenkite, užspauskite kraštuką ir užraitykite.

9. Dėkite virti į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu.

10. Kai visi virtieniai sukyla į paviršių, pavirkite dar keletą minučių, išgriebkite ir uždėkite ant jų mažą gabaliuką sviesto. Jis yra reikalingas tam, kad virtieniai vėsdami "mirtinai" nesuliptų į krūva. Apsisviestavę jie pataps labiau individualistais.

11. Patiekite su grietine ir skanaukite!

12. Patarimas: Jeigu liko nesuvalgytų virtienių, kitą dieną juos apkepkite keptuvėje. Tiesiog super!

Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.

Virtiniai, Varškė, lašinukai

Recepto Autorius 7 ravioli

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. X(twitter) kanale.

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
27.02.2024 laikas 15:53 Receptai | Patiekalai Migdolinis pyragas su uogiene. Ar, žinai šį receptą?
Šiandien noriu parodyti Jums fantastišką migdolinį pyragą su trapia tešla ir aviečių uogiene. Vietoje aviečių uogienės tikriausiai galima naudoti ir kitą kiek rūgštesnę uogienę, bet tiesą pasakius, aš nesu eksperimentavusi ir mėgi...

Skaityti daugiau

27.02.2024 laikas 15:43 Receptai | Patiekalai Grūdėtos varškės blyneliai. Ar žinai šį receptą?
Tokius blynelius susigundžiau gaminti tik todėl, kad namie turėjau užsilikusios grūdėtosios varškės, kurios galiojimas betruko vos 2 paras. Išsirinkau ir išbandžiau šį receptą - likau labai skaniai nustebinta! Tikrai!...

Skaityti daugiau

25.02.2024 laikas 20:23 Receptai | Patiekalai Karamelinis obuolių pyragas. Ar žinai tokį receptą?

Šiam karameliniam pyragui reikėtų iš anksto išvirti kondensuotą pieną. Daugelyje receptų nurodoma naudoti Rududu, tačiau jis kepant pyragą nesikaramelizuoja taip gerai, kaip 2 valandas virtas paprastas kondensuotas pienas. Siek...

Skaityti daugiau

01.03.2024 laikas 16:24 COVID-19 ir jo vakcinos, susijusios su staigiu klausos praradimu, laikomos nepaprastąja padėtimi

Dr. Clarice Saba, otorinolaringologė iš Brazilijos, praėjus savaitei po pirmosios COVID-19 adenoviruso vakcinos dozės, staiga prarado klausą dešinėje ausyje.

Skaityti daugiau

01.03.2024 laikas 14:59 Keistų Tibeto bokštų paslaptis
XX a. pabaigoje Himalajų papėdėje buvo aptikta daug didelių bokštų, kurių kilmė iki šiol tebėra paslaptis. Dėl neprieinamos vietovės jų tyrimas yra sudėtingas.

Skaityti daugiau

29.02.2024 laikas 21:15 Ką daryti, kai skauda pilvą?
Kolitas - storosios žarnos gleivinės uždegimas, gana dažna liga, ypač vyresnio amžiaus žmonėms. Jis atsiranda dėl biocheminių reakcijų, būdingų normaliam virškinimui, sutrikimo.

Skaityti daugiau