Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Sausio » 30

Virtieniai su varške ir lašinukais (rūkyta šonine)

Virtieniai Su Varške Ir Lašinukais (Rūkyta Šonine)

Mano močiutė visada virtinukus vadindavo - virtieniais, pabrėždama dvibalsį -ie-. Kadangi, čia jos receptas, tai ir aš taip juos pavadinsiu. 

Šį kartą jų receptas su varške ir lašinukais. Tai patiekalas, kurio neįmanoma atsivalgyti. Valgai ir nori dar ir dar... kol baigiasi. Ir galvoji ar aš šį kartą jų per mažai pasigaminau?

Patiekalo kiekiai yra nurodyti labai apytiksliai, nes močiutė visada deda visko iš akies.

Ingredientai

Tešlai:

  • kiaušiniai: 1
  • vanduo: 1 stiklinės
  • druska
  • miltai (kad gautųsi apykietė tešla).

Įdarui:

  • varškė: 300 gramų
  • rūkyta šoninė: ~100-150 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • aguonos: 1 šaukšto.

Patiekimui:

Virtiniai, Varškė, lašinukai

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia suminkykite tešlą, įvyniokite į plėvelę ir palikite ramybėje 20-30 minučių.

2. Per tą laiką smulkiai supjaustykite šoninę ir viską, kas skirta įdarui, sumaišykite.

3. Patarimas: Neužmirškite, kad įdarui būtinai reikia aguonų. Aš prisiminiau, tik padariusi nuotrauką.

4. Paimkite tešlos gabalą ir suformuokite jam kaklą (kai buvau maža ir žiūrėjau, kaip močiutė daro virtienius, parodė ji man: žiūrėk, čia antis!).

5. Suimkite kaklo galą į saują ir atgnybkite gabaliuką po gabaliuko - dydis panašiai tarsi graikinio riešuto. Sauja čia puikiai veikia kaip matuoklis, nereiškia, kad pilna sauja, bet tiesiog patogu jausti, kad gabaliuko dydis toks pat, kaip ir prieš tai buvusio.

6. Iš atgnybto gabaliuko pirma sukočiokite rutuliuką, po to suplokite jį padažę į miltų krūvelę, apverskite kita puse ir dar suplokite. Prisiruoškite tokių papločiukų, imkite kočėlą ir juos plonai iškočiokite.

7. Įdėkite įdaro - panašiai tokį pat kiekį, kokio dydžio buvo tešlos rutuliukas.

8. Sulenkite, užspauskite kraštuką ir užraitykite.

9. Dėkite virti į verdantį pasūdytą vandenį, atsargiai pamaišykite mediniu šaukštu.

10. Kai visi virtieniai sukyla į paviršių, pavirkite dar keletą minučių, išgriebkite ir uždėkite ant jų mažą gabaliuką sviesto. Jis yra reikalingas tam, kad virtieniai vėsdami "mirtinai" nesuliptų į krūva. Apsisviestavę jie pataps labiau individualistais.

11. Patiekite su grietine ir skanaukite!

12. Patarimas: Jeigu liko nesuvalgytų virtienių, kitą dieną juos apkepkite keptuvėje. Tiesiog super!

Rekomendacija: Daugiau virtinių receptų rasite: Virtiniai.

Virtiniai, Varškė, lašinukai

Recepto Autorius 7 ravioli

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau