
- 25.02.2021
- 0.0 Reitingas
- 862 Peržiūros
- Aptarti
Ar kada esate ragavę tikrų ikrinių blynų? Ne tokių, ant kurių paviršiaus būna pabarstyta ikrų, o pagamintų iš tikriausių ikrų masės. Jeigu ne, labai rekomenduoju pamėginti ir pasigaminti. Ypač, jeigu žiemos sezonu perkat ešerių.
Galvojate, kad tai labai gurmaniška ar pikantiška? Visai ne. Paklauskite visų žvejų.
Žiema - pats ešerių neršto laikotarpis, beveik kas antra žuvis būna su ikrais. Šių žuvų ikrai būna minkšti, šviesūs bei švarūs ir, tikriausiai, vieninteliai tinkantys blynams kepti. O blyneliai ne tik gardūs, bet ir itin maistingi, gausūs baltymų.
Ingredientai
- ešerių ikrai
- kiaušiniai: 1
- smulkiai kapotas svogūnas
- druska
- pipirai
- miltai (jeigu prireiks)
- aliejus (kepimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia ešerius išvalykite, atsargiai atskirkite ikrus.
2. Šaukšteliu iškrapštykite iš juos gaubiančių maišelių, įmaišykite paplaktą kiaušinį, įdėkite smulkiai sukapotą svogūną, pagardinkite druska bei pipirais.
3. Jeigu masė atrodo kiek per skysta, įberkite vieną šaukštą miltų.
4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų.
5. Kepkite keptuvėje tarsi visus įprastus blynus, tik mažesnius... kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.
6. Labai skanu patiekti su majonezu arba pomidorų padažu. Taip pat tinka ir marinuotas agurkėlis. Skanaus!
Rekomendacija: Daugiau blynelių receptų rasite: Blyneliai.
Recepto Autorius Tarp vėjo gūsių
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Naujausias Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram kanale. Jei manai, kad mano darbas yra naudingas, pasidalink, prenumeruok, padėkok ar paremk...
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau