Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 22

Česnakas galintis sumažinti susirgimą vėžiu

Česnaką puikiai žinai, kaip produktą, atbaidantį gripą ir padedantį apsisaugoti, gydyti peršalimą. Tačiau kinų mokslininkai atliko tyrimą ir nustatė, jog žalias česnakas beveik dvigubai sumažina riziką susirgti plaučių vėžiu!

Česnakas galintis sumažinti susirgimą vėžiu

Kinijoje česnakas vadinamas vienu svarbiausių liaudies medicinos priemonių. Minėtas kinų tyrimas tęsėsi net 7 metus. Buvo detaliai įvertinta beveik 1,5 tūkstančio sergančių plaučių vėžiu ir 4,5 tūkstančio sveikų asmenų. Nustatyta, jog asmenys, vartoję žalią česnaką ne mažiau kaip 2 kartus per savaitę, riziką susirgti plaučių vėžiu sumažino 44 procentais. Netgi rūkaliams česnakas plaučių vėžio riziką sumažino 30 procentų. Tačiau rūkaliai neturėtų ploti delnais ir toliau nuodytis nikotinu. Remiantis tyrimo duomenimis, jų rizika susirgti plaučių vėžiu yra 10–25 kartus didesnė nei tų, kurie neturi šio žalingo įpročio.

Manoma, kad česnakas veikia net kelis vėžio vystymosi aspektus: užkerta kelią kancerogenų poveikiui, atstato pažeistus genus, kurie gali sukelti vėžį, pristabdo piktybinių ląstelių dauginimąsi arba netgi įjungia jų susinaikinimo mechanizmą. Todėl nepaisydama specifinio česnako kvapo, vis dėlto įtrauk jį į valgiaraštį.

Kaip vartoti česnakus?

* Česnaką valgyk ne kasdien, o 2 kartus per savaitę.

* 2–4 česnako skilteles susmulkink arba sutrink ir paskirstyk skirtingiems patiekalams. Tai padės susilpninti jo kvapą, tačiau nepradangins gydomųjų savybių (troškinamas, kepamas arba verdamas česnakas, deja, praranda dalį naudingumo).

* Česnaką dėk į salotas arba ant duonos riekės užtepk sviesto ir gausiai pabarstyk smulkinto česnako.

* Kaip žinai, kas per daug - tas nesveika, todėl per dažnai česnakų nevartok, nes gali sulaukti ir nemalonaus poveikio.

Pigiausia daržovė, galinti sumažinti susirgimą vėžiu

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
26.06.2019 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Šviežios bulvės kepimo popieriuje. Kažkas naujo tavo virtuvėje!
Skanus šviežių bulvių patiekalas. Jis labai paprastas ir labai skanus. Aš savaite valgau tokias bulves ir dar neatsibodo. Kvapnios bulvės su apskrudusia odele ir minkštu vidumi. Labai skanu!

Skaityti daugiau

07.08.2019 laikas 22:07 Receptai – Patiekalai Skanūs blynai iš cukinijos ir varškės
Skanūs ir naudingi blyneliai su traškia plutele, kurie patiks visai šeimai. Yra daugybė jų paruošimo receptų, šiandien mes norime pasiūlyti savąjį. Paprasta ir skanu.

Skaityti daugiau

25.07.2019 laikas 12:14 Receptai – Patiekalai Bulviniai blynai su mėsa

Gaminame namuose. Bulviniai blynai su mėsa. Kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol bulviniai blynai su mėsa iškeps ir gražiai apskrus. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
29.04.2024 laikas 14:44 Užgesusi moteris: vieną dieną ji nusprendė, kad nebenori „degti“
Užgesusi moteris - tai moteris, kuri kartą dėl kažkokių priežasčių nusprendė, kad nebenori „degti“. Tiesiog taip ji užgeso. Tiksliau, ji prisuko savo „vidinę dagtį“ ir įjungė režimą, mažiausią leistiną, kad galėtų pakenčiamai išgyventi, ir dabar ji n...

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 07:04 Tikroji Medūzos Gorgonės istorija
Medūza Gorgonė yra vienas lengviausiai atpažįstamų graikų mitologijos personažų. Su savo unikaliais gyvatės plaukais ir gebėjimu paversti akmeniu kiekvieną, kuris į ją pažvelgia, ji yra viena populiariausių senovės istorijų pabaisų....

Skaityti daugiau

29.04.2024 laikas 06:51 2024 m. balandžio 29 d. horoskopas: prognozės visiems zodiako ženklams

Tie, kurie šiandien dirba, būkite itin atidūs darbe. Marsas (darbo planeta) yra susijungęs su Neptūnu (klaidų, miglų planeta). Artimiausiomis dienomis darbo reikaluose vyraus sumaištis, netikrumas ir chaosas.

...

Skaityti daugiau