Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Sausio » 4

Gaminame namuose: vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais

Gaminame namuose: vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais

Aš labai mėgstu lazaniją. Net ne labai, o pasakiškai. Ir labai mėgstu su ja eksperimentuoti ir pagaminti ją vis kitokią. Šį kartą labai pasiteisinęs variantas su daržovėmis ir grybais (aš renkuosi pievagrybius). Galiu garantuoti, kad ir Jums patiks. Tik pamėginkite ją pasigaminti.

Ingredientai

  • porai: 1
  • baklažanai: 1
  • cukinijos: 1 (mažos)
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • paprikos: 1
  • pomidorai savo sultyse: 1 nedidelio indelio
  • himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 50 gramų
  • pienas: 500 mililitrų
  • smulkiai tarkuotas Džiugo sūris: 100 gramų (arba kitas mėgstamas)
  • alyvuogių aliejus: 40 mililitrų
  • miltai: 40g ramų
  • lazanijos lakštai: 8.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjaustykite žiedais poro baltąją dalį.

2. Tada baklažano odelę nulupkite ir supjaustykite ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.

3. Supjaustykite pievagrybius.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kepkite daržoves maždaug 7-10 minutes. Daržovės privalo būti minkštos, bet ne košė!

5. Pabarstykite druska ir pipirais, viską pamaišykite ir nuimkite nuo kaitros.

6. Bešamelio padažui nedideliamme inde ištirpinkite 40 gramų sviesto, įberkite miltus visą laiką maišydami kol užvirs, bet neleiskite miltams pakeisti spalvą.

7. Įpilkite maždaug 100 mililitrų šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.

8. Supilkite likusį pieną, vis pamaišydami užvirkite padažą, sumažinkite kaitrą ir pavirinkite maždaug 1-2 minutes, padruskinkite.

9. Lazanijos lakštus apvirkite maždaug 5-7 minutes.

10. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu, dėkite lazanijos lakštą, aptepkite vientisai visą lakštą Bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, po to dėkite sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą ir daržoves ir taip darykite su kiekvienu lakštu.

11. Paskutinis lakštas privalo būti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu.

12. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.

13. Kai lieka maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir kepkite tas 10 minučių, kol gražiai apskrus.

14. Prieš patiekdami lazanijai leiskite pastovėti maždaug 10 minučių, po to supjaustykite. Skanaukite!

15. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos receptai.

lazanija, grybai, grybų patiekalai, vegetariški patiekalai

Recepto Autorius Jelenos maisto blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.01.2025 laikas 07:52 Receptai Vištienos muštiniai: skanus ir greitas patiekalas namuose
Vištienos muštiniai yra populiarus patiekalas, kuris džiugina skoniu ir paprastumu. Šis receptas leidžia greitai ir skaniai paruošti vištieną, o prieskonių įvairovė suteikia galimybę kiekvieną kartą pasigaminti ką nors naujo. Suži...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 20:21 Receptai Lietiniai blyneliai: paprastas ir skanus receptas kiekvienam
Lietiniai blyneliai yra vienas iš populiariausių patiekalų, mėgstamų visame pasaulyje. Jie ne tik lengvai pagaminami, bet ir puikiai tinka tiek saldiems, tiek sūriems užkandžiams. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu receptu, ...

Skaityti daugiau

10.01.2025 laikas 15:46 Receptai Paprastas ir skanus naminis varškės pyragas su vaisiais
Sūrio tortai ir varškės pyragai yra vieni iš populiariausių desertų visame pasaulyje. Tačiau ar žinojote, kad galite lengvai pasigaminti šį skanėstą namuose? Šiandien pasidalysime paprastu ir skaniu varškės pyrago receptu, kuris p...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 21:15 Ženklai, kad jis rimtai žiūri į jūsų santykius

Santykiai gali būti sudėtingi, tačiau tam tikri ženklai gali padėti atskirti, ar jūsų partneris rimtai žiūri į bendrą ateitį. Šiame straipsnyje aptarsime, kaip atpažinti elgesio pokyčius, rodančius, kad jis nori sukurti tvirtesnius ryšius ir tapti...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 17:52 Kaip apsaugoti šeimos biudžetą nuo artimųjų spaudimo
Susituokus viskas pasikeitė, ir mūsų šeimos biudžetas tapo kova dėl išgyvenimo. Mano vyro mama ir brolis įprato, kad jis finansiškai juos remia, tačiau dabar turime sukurti savo gyvenimą ir nustatyti ribas. Šiame straipsnyje dalinsiuosi savo patirtim...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 17:33 Karminiai santykiai: kaip juos atpažinti ir išgyventi
Karminiai santykiai dažnai pasirodo netikėtai, ir juose slypi gili prasmė bei galimybės. Kiekvienas susitikimas su nauju žmogumi gali būti ne tik atsitiktinumas, bet ir galimybė išspręsti praeities problemas. Šiame straipsnyje nagrinėsime karminių sa...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 07:47 Mokslininkai rado būdą, kaip «ištrinti» blogus prisiminimus
Psichikos sveikata yra viena iš svarbiausių mūsų gerovės sudedamųjų dalių, tačiau traumuojantys prisiminimai gali rimtai paveikti emocinę būseną. Neseniai tarptautinė tyrėjų komanda atrado naują metodą, leidžiantį modifikuoti šiuos prisiminimus, kuri...

Skaityti daugiau

14.01.2025 laikas 07:40 Kaspijos jūroje staiga atsirado ir dingo paslaptinga «sala vaiduoklis»
Gamta nuolat stebina mus savo gebėjimu kurti ir naikinti. Neseniai Kaspijos jūroje, netoli Azerbaidžano, užfiksuotas naujos salos atsiradimas dėl purvo ugnikalnio Kumani išsiveržimo. Šis fenomenas atskleidžia, kaip greitai gali keistis kraštovaizdžia...

Skaityti daugiau