Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Sausio » 4

Gaminame namuose: vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais

Gaminame namuose: vegetariška lazanija su daržovėmis ir grybais

Aš labai mėgstu lazaniją. Net ne labai, o pasakiškai. Ir labai mėgstu su ja eksperimentuoti ir pagaminti ją vis kitokią. Šį kartą labai pasiteisinęs variantas su daržovėmis ir grybais (aš renkuosi pievagrybius). Galiu garantuoti, kad ir Jums patiks. Tik pamėginkite ją pasigaminti.

Ingredientai

  • porai: 1
  • baklažanai: 1
  • cukinijos: 1 (mažos)
  • pievagrybiai: 200 gramų
  • paprikos: 1
  • pomidorai savo sultyse: 1 nedidelio indelio
  • himalajų druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežiai malti pipirai: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • sviestas: 50 gramų
  • pienas: 500 mililitrų
  • smulkiai tarkuotas Džiugo sūris: 100 gramų (arba kitas mėgstamas)
  • alyvuogių aliejus: 40 mililitrų
  • miltai: 40g ramų
  • lazanijos lakštai: 8.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia supjaustykite žiedais poro baltąją dalį.

2. Tada baklažano odelę nulupkite ir supjaustykite ji kubeliais, kaip ir kitas daržoves.

3. Supjaustykite pievagrybius.

4. Į keptuvę įpilkite aliejaus, kepkite daržoves maždaug 7-10 minutes. Daržovės privalo būti minkštos, bet ne košė!

5. Pabarstykite druska ir pipirais, viską pamaišykite ir nuimkite nuo kaitros.

6. Bešamelio padažui nedideliamme inde ištirpinkite 40 gramų sviesto, įberkite miltus visą laiką maišydami kol užvirs, bet neleiskite miltams pakeisti spalvą.

7. Įpilkite maždaug 100 mililitrų šalto pieno ir išmaišykite iki vientisos masės.

8. Supilkite likusį pieną, vis pamaišydami užvirkite padažą, sumažinkite kaitrą ir pavirinkite maždaug 1-2 minutes, padruskinkite.

9. Lazanijos lakštus apvirkite maždaug 5-7 minutes.

10. Kepimo formą ištepkite likusiu sviestu, dėkite lazanijos lakštą, aptepkite vientisai visą lakštą Bešamelio padažu, jis turi gerai apsemti, po to dėkite sluoksnį daržovių, vėl lakštą, padažą ir daržoves ir taip darykite su kiekvienu lakštu.

11. Paskutinis lakštas privalo būti aplietas padažu ir pabarstytas sūriu.

12. Kepimo indą uždenkite folija ir kepkite iki 180-190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 35 minutes.

13. Kai lieka maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos, nuimkite foliją ir kepkite tas 10 minučių, kol gražiai apskrus.

14. Prieš patiekdami lazanijai leiskite pastovėti maždaug 10 minučių, po to supjaustykite. Skanaukite!

15. Rekomendacija: Daugiau lazanijos receptų rasite: Lazanijos receptai.

lazanija, grybai, grybų patiekalai, vegetariški patiekalai

Recepto Autorius Jelenos maisto blogas

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
28.11.2024 laikas 19:04 Receptai Skaniausi Cepelinai su Mėsa: Unikalus Receptas ir Patiekimo Idėjos

Cepelinai – tradicinis lietuviškas patiekalas, kuris sušildo kiekvieno širdį ir skrandį. Šie didžkukuliai su mėsa ne tik džiugina savo skoniu, bet ir gali tapti tikra gurmaniška patirtimi. Šiame straipsnyje pasidalinsiu y...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

04.12.2024 laikas 09:13 Aštrus maistas: kaip jis mažina cholesterolį ir gerina sveikatą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidė, kad aštrus maistas, ypač aitriosios paprikos, turi daugybę sveikatai naudingų savybių, įskaitant „blogojo“ cholesterolio mažinimą ir širdies bei kraujagyslių ligų rizikos mažinimą. Tyrimai rodo, kad žmonės, regu...

Skaityti daugiau

04.12.2024 laikas 08:09 B. Geitsas Indiją laiko medicininių eksperimentų laboratorija

Bilas Geitsas, pasaulinės sveikatos politikos figūra, neseniai atskleidė, kad Indiją laiko savo asmenine medicininių eksperimentų laboratorija. Šis pareiškimas sukėlė didelį triukšmą ir iškėlė etines dilemas apie vakcinų bandymus, kuriuose dalyvau...

Skaityti daugiau

03.12.2024 laikas 19:04 Oxitec prašo leidimo parduoti genetiškai modifikuotus uodus JAV

Genetiškai modifikuotų organizmų (GMO) tema visada kelia daug diskusijų, tačiau naujausias Billo Gateso finansuojamos biotechnologijų bendrovės „Oxitec“ žingsnis gali sukelti dar didesnį susidomėjimą ir nerimą. Įmonė kreipėsi į JAV apl...

Skaityti daugiau

03.12.2024 laikas 18:22 Kenedis atskleidžia: JAV vaikų vakcinos niekada nebuvo tinkamai ištirtos
Šiuolaikiniame pasaulyje vakcinos yra laikomos viena iš svarbiausių sveikatos apsaugos priemonių, tačiau neseniai Robertas F. Kenedis jaunesnysis pareiškė, kad 72 privalomos vakcinos, skirtos JAV vaikams, niekada nebuvo tinkamai ištirtos. Jo teiginia...

Skaityti daugiau

03.12.2024 laikas 09:42 Henrio Kissingerio perspėjimas: ateitis su dirbtiniu intelektu

Paskutinis Kisindžerio grasinimas atskleidžia globalistų distopinį galutinį žaidimą: „Bioinžinieriai turi koegzistuoti su dirbtiniu intelektu arba mirti. Paskutinę žinią žmonijai Henris Kisindžeris (Henry Kissinger) parašė kartu su kitais au...

Skaityti daugiau