- 29.11.2021
- 0.0 Reitingas
- 2843 Peržiūros
- Aptarti
Tai tarsi tikras skonis sugrįžęs iš vaikystės… Labai gerai pamenu, kaip dar mano mama man kepdavo šiuos traškius, burnoje tirpstančius saldžius sausainius.
Kepasi jie tikrai itin greitai, bet būna suvalgomi dar greičiau. Pamėginkite!
Ingredientai
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 1-1,5 valgomojo šaukšto
- druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
- pienas: 1 stiklinės (1 stiklinė - 220 mililitrų)
- miltai: 1,5 stiklinės
- vanilės kvapai
- aliejus (kepimui)
- cukraus pudra (patiekimui).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia kiaušinius, cukrų, druską, pieną (geriau renkamės riebesnį), miltus, kvapus suplakame iki vientisos masės. Tai galima padaryti kokteilinėje arba šluotele. Gausis šiek tiek tirštesnė nei lietinių tešla. Svarbu, kad masė būtų vientisa, be miltų grūdelių.
2. Tešlą paliekame maždaug 20 minučių pastovėti.
3. Įkaitiname puode arba gruzdintuvėje aliejų.
4. Įrankį rosette’ms kepti įmerkiame į aliejų, kad įkaistų. Antgalio 3/4 dalį pamerkiame į tešlą (negalima pamerkti viso antgalio, nes sausainėlis neatšoks nuo antgalio) ir į įkaitintą aliejų.
5. Po kelių sekundžių tešla atšoka nuo formelės, kepame dar maždaug 20-30 sekundžių.
6. Ištraukiam ant popierinio rankšluosčio.
7. Nuvarvintas rosettes pabarstome cukraus pudra ir galima skanauti! Pasilepinam!
8. Patarimas: Jeigu tešla išbrinkusi gausis kiek per tiršta, tai įpilame kelis šaukštus pieno, jeigu per skysta įdedame kelis šaukštus miltų. Man asmeniškai su šiais ingredientų kiekiais gavosi ideali ir nieko daugiau įdėti nereikėjo.
Rekomendacija: Daugiau sausainių receptų rasite: Sausainiai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau