Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2021 » Gruodžio » 22

Sveikuoliškas morkų pyragas su razinomis be įprastinio cukraus ir be miltų

Sveikuoliškas morkų pyragas su razinomis be įprastinio cukraus ir be m

Kartais juk taip norisi pasilepinti skaniu pyragu, kuris būtų sveikuoliškas be jokio cukraus ar miltų. Šį kartą gaminau būtent tokį morkų pyragą su razinomis, kuris puikiai pavyko. Išbandę, šiuo receptu garantuotai norėsite pasidalinti ir su visais savo draugais, nes viskas gausis tikrai fantastiškai gerai.

Ingredientai

  • romas: 30 mililitrų
  • šviežiai spaustos apelsinų sultys: 30 mililitrų
  • auksinės razinos: trečdalio puodelio (1 puodelis - 250 mililitrų)
  • migdolai: 200 gramų
  • kokosų miltai: 60 gramų
  • morkos: 3 (didesnės)
  • kiaušiniai: 3
  • skystas medus: 100 gramų
  • aliejus: 125 mililitrų
  • vanilinis cukrus: 8 gramų
  • nutarkuota apelsino žievelė: iš 0,5 vnt. (+ sultys)
  • nutarkuotas muskato riešutas: aštuntadalio arbatinio šaukštelio
  • saulėgrąžos: 1 didesnės saujos.

Recepto paruošimas

1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.

2. Į nedidelį prikaistuvį suberiame razinas, užpilame jas romu ir apelsinų sultimis, užverdame ir kelias minutes paverdame.

3. Paliekame stovėti, kol užsimaišysime tešlą.

4. Nublanširuojame migdolus: užpilame verdančiu vandeniu, šiek tiek palaikome ir nuimame odelę. Sausus migdolus sumalame į miltus.

5. Tada smulkia tarka sutarkuojame morkas.

6. Dideliame dubenyje išsukame medų su aliejumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausime vientisą masę.

7. Įmušame kiaušinius bei plakimo šluotele arba šakute įplakame juos į medaus ir aliejaus masę. Plakame tol, kol masė tampa vientisa.

8. Įmaišome tarkuotas morkas, apelsino žievelę ir apelsino sultis, maltus migdolus, kokosų miltus, sumaišytus su žiupsneliu muskato. Po to įmaišome razinas su visu skysčiu.

9. Tešlą supilame į riebalais pateptą ir miltais pabarstytą kepimo formą. Viršų apibarstome saulėgrąžomis.

10. Kepame, kol gražiai pagelsta, maždaug 40 minučių. Norint patikrinti, ar pyragas jau yra iškepęs, jo viduryje įsmeigiame medinį dantų krapštuką. Jeigu ištraukus dantų krapštukas daugiau - mažiau švarus, pyragas jau bus iškepęs.

11. Skaniausia mėgautis šiuo pyragu kitą dieną, kai pilnai atvėsta!

Rekomendacija: Daugiau morkų pyragų receptų rasite: Morkų pyragai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:35 Išvaryta šeima iš namų: kai motina pagaliau pasakė „GANA“

Skaudi, bet išlaisvinanti tikra istorija, kaip motina po ilgų mėnesių tylos pagaliau išvarė suaugusį sūnų su šeima iš savo namų. Kada pagalba tampa išnaudojimu ir kaip išdrįsti pasirinkti save, ...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 10:18 Mirusi anyta paliko MAN visą turtą, bet su vienu draudimu, kurio niekas nesupranta

Anyta visą gyvenimą mane žemino ir niekino. Po mirties paliko man VISĄ turtą – butą, namą, automobilį ir pinigus – bet su viena sąlyga: nieko negaliu parduoti. Ar tai kerštas, ar keistas bandymas atsiprašyti? Tikra istorija, kuri sukrė...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau