Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 28

Moliūgų sriuba su vištiena arba kalakutiena, pupelėmis ir grietinėle

sriubos, vištiena, moliūgai, vištienos patiekalai, trinta sriuba

Tokia moliūgų sriuba su kalakutiena arba vištiena man asmeniškai yra tikriausiai pati skaniausia iš visų, kurias teko gaminti pastaruoju metu. Kalakutienos faršas (arba vištienos faršas) ir baltos pupelės šią sriubą pakelia į visai kitą lygį! Jie yra tarsi tie slapti du ingredientai, kurių sriuboje iš pirmo žvilgsnio net neįmanoma matyti.

Sviestinį moliūgą išsikepiau orkaitėje, o tuomet sutryniau su visa žieve. Tad moliūgų tyrės gavosi nemažas kiekis. Taip pat rekomenduočiau šį procesą pasidaryti iš anksto. Tuomet gaminant sriubą visas procesas bus žymiai greitesnis. 

Aš gamindama naudojau naminį sultinį. Jį galite pakeisti sultinio milteliais arba kubeliu.

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 1 kilogramo
  • baltos pupelės (perplautos po tekančiu vandeniu): 1 skardinės (grynasis kiekis - 230 gramų)
  • malta kalakutiena: 400 gramų (arba malta vištiena)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sultinys: ~3,5-4,5 stiklinės
  • grietinėlė: 0,5 stiklinės (šį kartą naudojau sojų grietinėlę)
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili: žiupsnelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Moliūgo paruošimas: Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą perpjauname perpus, išimame sėklas ir supjaustome į 8-10 dalių.

3. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį arba kol moliūgo gabaliukai suminkštėja.

4. Iškeptą moliūgą atvėsiname.

5. Moliūgą (aš pati sunaudojau ir jo žievę) kartu su sultiniu sutriname iki vientisos masės.

6. Moliūgų sriubos su kalakutiena arba vištiena paruošimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

7. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5 minutes.

8. Po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.

9. Paskui suberiame maltą kalakutieną arba maltą vištieną, prieskonius, druską ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol ji nebebus rožinės spalvos.

10. Puode užkaičiame moliūgų tyrę iki virimo.

11. Suberiame keptą kalakutieną arba vištieną ir virti ant nedidelės kaitros maždaug 5 minutes.

12. Po to suberiame pupeles, supilame grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.

13. Išjungiame kaitrą ir paliekame pastovėti dar maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau