Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Sausio » 28

Moliūgų sriuba su vištiena arba kalakutiena, pupelėmis ir grietinėle

sriubos, vištiena, moliūgai, vištienos patiekalai, trinta sriuba

Tokia moliūgų sriuba su kalakutiena arba vištiena man asmeniškai yra tikriausiai pati skaniausia iš visų, kurias teko gaminti pastaruoju metu. Kalakutienos faršas (arba vištienos faršas) ir baltos pupelės šią sriubą pakelia į visai kitą lygį! Jie yra tarsi tie slapti du ingredientai, kurių sriuboje iš pirmo žvilgsnio net neįmanoma matyti.

Sviestinį moliūgą išsikepiau orkaitėje, o tuomet sutryniau su visa žieve. Tad moliūgų tyrės gavosi nemažas kiekis. Taip pat rekomenduočiau šį procesą pasidaryti iš anksto. Tuomet gaminant sriubą visas procesas bus žymiai greitesnis. 

Aš gamindama naudojau naminį sultinį. Jį galite pakeisti sultinio milteliais arba kubeliu.

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 1 kilogramo
  • baltos pupelės (perplautos po tekančiu vandeniu): 1 skardinės (grynasis kiekis - 230 gramų)
  • malta kalakutiena: 400 gramų (arba malta vištiena)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sultinys: ~3,5-4,5 stiklinės
  • grietinėlė: 0,5 stiklinės (šį kartą naudojau sojų grietinėlę)
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili: žiupsnelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Moliūgo paruošimas: Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą perpjauname perpus, išimame sėklas ir supjaustome į 8-10 dalių.

3. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį arba kol moliūgo gabaliukai suminkštėja.

4. Iškeptą moliūgą atvėsiname.

5. Moliūgą (aš pati sunaudojau ir jo žievę) kartu su sultiniu sutriname iki vientisos masės.

6. Moliūgų sriubos su kalakutiena arba vištiena paruošimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

7. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5 minutes.

8. Po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.

9. Paskui suberiame maltą kalakutieną arba maltą vištieną, prieskonius, druską ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol ji nebebus rožinės spalvos.

10. Puode užkaičiame moliūgų tyrę iki virimo.

11. Suberiame keptą kalakutieną arba vištieną ir virti ant nedidelės kaitros maždaug 5 minutes.

12. Po to suberiame pupeles, supilame grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.

13. Išjungiame kaitrą ir paliekame pastovėti dar maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-09 laikas 17:40 Receptai Sluoksniuotas bulvių plokštainis (kugelis): maistinė nauda, kalorijos ir sveikesnės alternatyvos
Sužinokite apie sluoksniuoto bulvių plokštainio (kugelio) maistinę naudą, kalorijas, kaip sumažinti maistinių medžiagų praradimą ir sveikesnes alternatyvas onkologijos prevencijai. Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, p...

Skaityti daugiau

2025-08-09 laikas 15:40 Receptai Varškės sausainiai: maistinė nauda, kalorijos ir kaip paruošti sveiką patiekalą
Varškės sausainių nauda, kalorijos ir sveikas receptas. Sužinokite, kaip gaminti maistingą desertą, mažinantį onkologinių ligų riziką!

Skaityti daugiau

2025-08-04 laikas 07:57 Receptai Voveraitės: Maistinė Vertė, Sveikas Gaminimas ir Onkologijos Prevencija
Voveraitės – skanus ir maistingas grybas. Sužinokite jų maistinę vertę, kaip gaminti sveikai ir kaip jos gali padėti apsisaugoti nuo ligų. Šiame straipsnyje nagrinėjame voveraičių maistinę vertę, kalorijas, ką organizmas įsisavina...

Skaityti daugiau

2025-08-11 laikas 09:38 Kaip teisingai laikyti vaisius ir daržoves: mitai, nauda ir ekspertų patarimai 2025
Atraskite, kaip teisingai laikyti vaisius ir daržoves, kad jie išlaikytų šviežumą ir maistines medžiagas. Naujausi 2025 m. ekspertų patarimai! Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais tyrimais iš JAV ir Europos, atskleisime mitus, pasidalinsime pata...

Skaityti daugiau

2025-08-11 laikas 09:17 Vangos pranašystės 2025: dirbtinis intelektas, klimato kaita ir geopolitinės įtampos
Šiame straipsnyje, remdamiesi naujausiais užsienio ekspertų paaiškinimais, nagrinėjame Vangos pranašysčių reikšmes, susiedami jas su dirbtinio intelekto (DI) revoliucija, klimato kaita ir geopolitinėmis įtampomis. Ieškokite daugiau apie Vangos pranaš...

Skaityti daugiau

2025-08-11 laikas 07:20 Laukinė sąmokslo teorija, Titanikas nenuskendo
Tikintieji teigia, kad vienas gigantiškas laivas buvo pakeistas kitu dėl draudimo pinigų. Štai tiesa.

Skaityti daugiau

2025-08-10 laikas 14:38 Emocinė Sveikata Terapija: Saulėlydis 4K ASMR Bangų Ošimas ir Gamtos Garsai
Pasinerk į magišką saulėlydžio prie jūros atmosferą su šiuo 4K ASMR vaizdo įrašu! Mėgaukis švelniu bangų ošimu, raminančiais jūros garsais ir kvapą gniaužiančiais paplūdimio peizažais, įrašytais stereo garsu.

Skaityti daugiau

2025-08-10 laikas 10:55 Zodiako Ženklų Poros, Kurias Sujungia Likimas: 4 Neįtikėtini Ryšiai

Išsamus gidas apie 4 Zodiako ženklų poras, kurias sujungia likimas. Sužinokite, kodėl Skorpionas ir Vėžys, Mergelė ir Ožiaragis, Dvyniai ir Vandenis bei Avinas ir Liūtas traukia vienas kitą nepaisant aplinkybių. Sužinokite, kodėl Skorpionas ir Vėž...

Skaityti daugiau