Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Sausio » 28

Moliūgų sriuba su vištiena arba kalakutiena, pupelėmis ir grietinėle

sriubos, vištiena, moliūgai, vištienos patiekalai, trinta sriuba

Tokia moliūgų sriuba su kalakutiena arba vištiena man asmeniškai yra tikriausiai pati skaniausia iš visų, kurias teko gaminti pastaruoju metu. Kalakutienos faršas (arba vištienos faršas) ir baltos pupelės šią sriubą pakelia į visai kitą lygį! Jie yra tarsi tie slapti du ingredientai, kurių sriuboje iš pirmo žvilgsnio net neįmanoma matyti.

Sviestinį moliūgą išsikepiau orkaitėje, o tuomet sutryniau su visa žieve. Tad moliūgų tyrės gavosi nemažas kiekis. Taip pat rekomenduočiau šį procesą pasidaryti iš anksto. Tuomet gaminant sriubą visas procesas bus žymiai greitesnis. 

Aš gamindama naudojau naminį sultinį. Jį galite pakeisti sultinio milteliais arba kubeliu.

Ingredientai

  • sviestinis moliūgas: 1 kilogramo
  • baltos pupelės (perplautos po tekančiu vandeniu): 1 skardinės (grynasis kiekis - 230 gramų)
  • malta kalakutiena: 400 gramų (arba malta vištiena)
  • svogūnai: 1 (smulkiai supjaustome)
  • česnakas: 2 skiltelių
  • sultinys: ~3,5-4,5 stiklinės
  • grietinėlė: 0,5 stiklinės (šį kartą naudojau sojų grietinėlę)
  • kuminas: 1 arbatinio šaukštelio
  • raudonosios paprikos: 1 arbatinio šaukštelio
  • čili: žiupsnelio
  • druska
  • juodieji pipirai
  • aliejus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Moliūgo paruošimas: Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.

2. Moliūgą perpjauname perpus, išimame sėklas ir supjaustome į 8-10 dalių.

3. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį arba kol moliūgo gabaliukai suminkštėja.

4. Iškeptą moliūgą atvėsiname.

5. Moliūgą (aš pati sunaudojau ir jo žievę) kartu su sultiniu sutriname iki vientisos masės.

6. Moliūgų sriubos su kalakutiena arba vištiena paruošimas: Keptuvėje įkaitiname aliejų ant vidutinės kaitros.

7. Suberiame svogūną ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5 minutes.

8. Po to suberiame česnaką ir pakepiname dar maždaug 30 sekundžių.

9. Paskui suberiame maltą kalakutieną arba maltą vištieną, prieskonius, druską ir kepame, dažnai pamaišydami, maždaug 5-6 minutes arba kol ji nebebus rožinės spalvos.

10. Puode užkaičiame moliūgų tyrę iki virimo.

11. Suberiame keptą kalakutieną arba vištieną ir virti ant nedidelės kaitros maždaug 5 minutes.

12. Po to suberiame pupeles, supilame grietinėlę, įberiame druskos ir pipirų.

13. Išjungiame kaitrą ir paliekame pastovėti dar maždaug 5 minutes. Patiekiame ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau moliūgų sriubų receptų rasite: Moliūgų sriubos.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau