Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 08

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Fantastiški varškėčiai pagaminti be kiaušinių ir be miltų. Aš pati galima sakyti visada juos tik verdu, bet jeigu norisi, tai tikrai galima juos ir išsikepti... Jie gaunasi tiesiog gaunasi, jeigu mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius, tai šis skonis primena tarsi abu viename. 

Dar labai seniai, pamenu kaip virtinius su manų kruopomis gamindavo grupiokė, tada net nemėginau tokių pagaminti, labiau galvojau - o kam? Juk yra miltai ir kiaušiniai. Po to, kai jau pradėjau savo įvairias improvizacijas virtuvėje, prisiminiau jos idėją. Pirmoji partija smarkiai išsileido vandenyje, tad teko valgyti (visai neblogą) pienišką sriubą. Paskui prisiminiau pagrindinį surišėją - krakmolą, kurį ji naudodavo. Ir štai, minkšti ir tuo pačiu nuostabios formos virtinukai, tapę dažnais svečiais ant mano šeimos pusryčių arba lengvos vakarienės stalo. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • riebesnė varškė: 1 pakelio (~180 gramų)
  • manų kruopos: 2 šaukštų
  • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (tik jei norisi saldaus varianto).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus nurodytus ingredientus tiesiog suminkome tarpusavyje pasirinktame dubenyje. Jeigu turima varškė itin sausa, gali trūkti sukibimo, tada įpilame šiek tiek vandens. Tešla turėtų gautis standi ir lengvai formuojama.

2. Tuomet suvoliojame ilgas juostas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Jeigu turite lenktą tarką, su kuria yra gaminami ežiukai, tai galite pasigaminti ir juos arba teks apsiriboti vienodos formos virtinukais, kaip ir mano atveju.

3. Puode užvirkite vandenį, sūriems varškėčiams jį pasūdykite, saldiems nedėkite visiškai jokių priedų. Sūdykite gana gausiai - į 1litrą vandens berkite 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos.

4. Vandeniui užvirus, sudėkite varškėčius ir nuo jų pakilimo į paviršių pavirkite maždaug 2 minutes.

5. Jei nuspręsite kepti, o ne virti: Kepamiems varškėčiams aš pati tešlą dar būtinai palaikau mažiausiai 2-3 valandas kambario temperatūroje, šitaip manai spėja išbrinkti.

6. Į tešlą papildomai dėkite druskos arba cukraus (priklausomai su kuo planuojame patiekti).

7. Iš tešlos formuokite maždaug piršto storio blynelius, kuriuos apkepkite keptuvėje su šlakeliu įkaitinto aliejaus.

8. Pasirinktinai patiekite su sviesto-grietinės padažu arba mėgstamomis uogienėmis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau