Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 08

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Fantastiški varškėčiai pagaminti be kiaušinių ir be miltų. Aš pati galima sakyti visada juos tik verdu, bet jeigu norisi, tai tikrai galima juos ir išsikepti... Jie gaunasi tiesiog gaunasi, jeigu mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius, tai šis skonis primena tarsi abu viename. 

Dar labai seniai, pamenu kaip virtinius su manų kruopomis gamindavo grupiokė, tada net nemėginau tokių pagaminti, labiau galvojau - o kam? Juk yra miltai ir kiaušiniai. Po to, kai jau pradėjau savo įvairias improvizacijas virtuvėje, prisiminiau jos idėją. Pirmoji partija smarkiai išsileido vandenyje, tad teko valgyti (visai neblogą) pienišką sriubą. Paskui prisiminiau pagrindinį surišėją - krakmolą, kurį ji naudodavo. Ir štai, minkšti ir tuo pačiu nuostabios formos virtinukai, tapę dažnais svečiais ant mano šeimos pusryčių arba lengvos vakarienės stalo. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • riebesnė varškė: 1 pakelio (~180 gramų)
  • manų kruopos: 2 šaukštų
  • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (tik jei norisi saldaus varianto).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus nurodytus ingredientus tiesiog suminkome tarpusavyje pasirinktame dubenyje. Jeigu turima varškė itin sausa, gali trūkti sukibimo, tada įpilame šiek tiek vandens. Tešla turėtų gautis standi ir lengvai formuojama.

2. Tuomet suvoliojame ilgas juostas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Jeigu turite lenktą tarką, su kuria yra gaminami ežiukai, tai galite pasigaminti ir juos arba teks apsiriboti vienodos formos virtinukais, kaip ir mano atveju.

3. Puode užvirkite vandenį, sūriems varškėčiams jį pasūdykite, saldiems nedėkite visiškai jokių priedų. Sūdykite gana gausiai - į 1litrą vandens berkite 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos.

4. Vandeniui užvirus, sudėkite varškėčius ir nuo jų pakilimo į paviršių pavirkite maždaug 2 minutes.

5. Jei nuspręsite kepti, o ne virti: Kepamiems varškėčiams aš pati tešlą dar būtinai palaikau mažiausiai 2-3 valandas kambario temperatūroje, šitaip manai spėja išbrinkti.

6. Į tešlą papildomai dėkite druskos arba cukraus (priklausomai su kuo planuojame patiekti).

7. Iš tešlos formuokite maždaug piršto storio blynelius, kuriuos apkepkite keptuvėje su šlakeliu įkaitinto aliejaus.

8. Pasirinktinai patiekite su sviesto-grietinės padažu arba mėgstamomis uogienėmis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 18:31 ✨ Nuostabi Vasaros Akimirka: 3 Valandos Tikro Tekančio Upelio ir Paukščių Čiulbėjimo
Švelnus vandens čiurlenimas ir vasariški paukščių giesmės akimirksniu nuramina, padeda geriau susikaupti ir greičiau užmigti. Tiesiog paspauskite „Play“ ir pasinerkite į visišką ramybę 🌿✨

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 09:00 Olandai renkasi mėsą: per dvejus metus veganiškos dietos populiarumas sumažėjo 75 %, o vegetarizmas taip pat smarkiai sumažėjo
Nauji tyrimai rodo, kad vis mažiau olandų renkasi veganizmą ir vegetarizmą, o tai gali būti blogas ženklas tiems, kurie skatina europiečius laikytis tokios mitybos.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:53 Prancūzija: motina yra tarp gyvybės ir mirties po to, kai afrikietis migrantas La Rochelle kelis kartus dūrė jai į krūtinę ir veidą
Motina patyrė sunkius durtinius sužalojimus per afrikiečio migranto užpuolimą lapkričio 20 d. La Rochelle mieste, Mireuil rajone, rue Ernest-Meissonnier gatvėje.

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:46 Benamis migrantas iš Gvadelupos Liono tramvajaus stotyje subadė vyrą barbekiu šakute
56-erių metų auka mirė nuo sužalojimų praėjus dviem savaitėms po to, kai po užpuolimo nugriuvo ant tramvajaus bėgių

Skaityti daugiau

2025-11-27 laikas 08:32 Kai marčia perima namus: tikra 62 metų moters istorija ir kaip pasielgti?

62 metų moteris pasakoja tikrą istoriją, kaip sūnaus mergina palaipsniui perėmė jos namus: keitė taisykles, išmetinėjo daiktus, sprendė, ką valgyti. Dažna situacija tiek Lietuvoje, tiek užsienyje. Psichologai įspėja – „rūpinimosi&ldquo...

Skaityti daugiau