Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 08

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Fantastiški varškėčiai pagaminti be kiaušinių ir be miltų. Aš pati galima sakyti visada juos tik verdu, bet jeigu norisi, tai tikrai galima juos ir išsikepti... Jie gaunasi tiesiog gaunasi, jeigu mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius, tai šis skonis primena tarsi abu viename. 

Dar labai seniai, pamenu kaip virtinius su manų kruopomis gamindavo grupiokė, tada net nemėginau tokių pagaminti, labiau galvojau - o kam? Juk yra miltai ir kiaušiniai. Po to, kai jau pradėjau savo įvairias improvizacijas virtuvėje, prisiminiau jos idėją. Pirmoji partija smarkiai išsileido vandenyje, tad teko valgyti (visai neblogą) pienišką sriubą. Paskui prisiminiau pagrindinį surišėją - krakmolą, kurį ji naudodavo. Ir štai, minkšti ir tuo pačiu nuostabios formos virtinukai, tapę dažnais svečiais ant mano šeimos pusryčių arba lengvos vakarienės stalo. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • riebesnė varškė: 1 pakelio (~180 gramų)
  • manų kruopos: 2 šaukštų
  • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (tik jei norisi saldaus varianto).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus nurodytus ingredientus tiesiog suminkome tarpusavyje pasirinktame dubenyje. Jeigu turima varškė itin sausa, gali trūkti sukibimo, tada įpilame šiek tiek vandens. Tešla turėtų gautis standi ir lengvai formuojama.

2. Tuomet suvoliojame ilgas juostas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Jeigu turite lenktą tarką, su kuria yra gaminami ežiukai, tai galite pasigaminti ir juos arba teks apsiriboti vienodos formos virtinukais, kaip ir mano atveju.

3. Puode užvirkite vandenį, sūriems varškėčiams jį pasūdykite, saldiems nedėkite visiškai jokių priedų. Sūdykite gana gausiai - į 1litrą vandens berkite 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos.

4. Vandeniui užvirus, sudėkite varškėčius ir nuo jų pakilimo į paviršių pavirkite maždaug 2 minutes.

5. Jei nuspręsite kepti, o ne virti: Kepamiems varškėčiams aš pati tešlą dar būtinai palaikau mažiausiai 2-3 valandas kambario temperatūroje, šitaip manai spėja išbrinkti.

6. Į tešlą papildomai dėkite druskos arba cukraus (priklausomai su kuo planuojame patiekti).

7. Iš tešlos formuokite maždaug piršto storio blynelius, kuriuos apkepkite keptuvėje su šlakeliu įkaitinto aliejaus.

8. Pasirinktinai patiekite su sviesto-grietinės padažu arba mėgstamomis uogienėmis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-09-12 laikas 08:28 Receptai Plikytos Tešlos Koldūnai su Mėsa: Nauda, Kalorijos ir Sveikatos Paslaptys
Plikytos tešlos koldūnai su mėsa – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali būti sveikas, jei paruošiamas subalansuotai. Sužinokite apie jų naudą ir kaip išvengti ligų! Šiame straipsnyje atsakysime į šiuos klausimus, remdamiesi...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 08:06 Receptai Vištienos Sultinys: Gydantis Eliksyras, Kuris Stiprina Imunitetą ir Atkuria Jėgas – Pilnas Vadovas su Receptu

Natūralus vištienos sultinys: nauda imunitetui, kalorijos 15 kcal/puodelis, receptas be praradimų. Pilnavertis patiekalas be ligų rizikos. Šiame išplėstame straipsnyje, remdamiesi naujausiais 2025 m. tyrimais ir tarptautiniais ...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 07:42 Receptai Varškės apkepas: nauda sveikatai, maistinės medžiagos ir pilnaviduriai receptai
Varškės apkepas – skanus ir maistingas patiekalas, turtingas baltymais, kalciu ir vitaminais. Sužinokite, kaip jį paruošti sveikai ir išvengti ligų! Šiltas, kvapnus ir nostalgiškas – sužinokite, kodėl varškės apkepas yra ne tik sk...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 15:43 Vietnamas ištrina 86 milijonus banko sąskaitų
Vietnamas ką tik ištrino 86 milijonus nepatvirtintų banko sąskaitų, nes šalis pasidavė globalistų „Didžiajam perkonfigūravimui“.

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 13:35 🌊 Audringos Jūros Ošimas: Didelės Bangos ir Vėjas Tamsoje | 4K Meditacija & Joga
Pasinerkite į kerinčią audringos jūros atmosferą! Didelės bangos, stiprus vėjas ir jūros ošimas tamsoje sukuria unikalią ramybės ir jėgos harmoniją, puikiai tinkančią meditacijai, jogai ar atsipalaidavimui. Tamsus vakaras paplūdimyje ir gamtos garsai...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 09:42 Tyrimas parodė, kad reguliarus vitamino D vartojimas yra susijęs su mažesne melanoma rizika

Vitaminas D, dažnai vadinamas „saulės vitaminu“, yra gerai žinomas dėl savo vaidmens kaulų sveikatai, kalcio apykaitai ir imuninės sistemos palaikymui. Jis gaminamas odoje reaguojant į ultravioletinius B (UVB) spindulius iš saulės švie...

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 09:15 Marsaeigis Perseverance aptiko potencialius gyvybės pėdsakus Marse: sensacingas atradimas 2024 m.
NASA paskelbė apie potencialius biosignatūras Marse: Perseverance roverio atradimas Jezero krateryje. Išsamus straipsnis apie leopard spots, mineralus ir gyvybės paieškas Raudonojoje planetoje. Moksliniai faktai ir įžvalgos....

Skaityti daugiau

2025-09-17 laikas 08:55 Kava ir antibiotikų efektyvumas: nauda, žala ir mokslo įžvalgos
Šiame straipsnyje išsamiai aptarsime kavos naudą ir žalą organizmui, kaip ji įsisavinama, ką gydo ir kokios rizikos kyla derinant su antibiotikais. Remdamiesi moksliniais šaltiniais, pateiksime patarimus, pavyzdžius iš užsienio šalių ir naujausius ty...

Skaityti daugiau