Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Vasario » 8

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Paprasti virti varškėčiai su krakmolu be miltų ir be kiaušinių

Fantastiški varškėčiai pagaminti be kiaušinių ir be miltų. Aš pati galima sakyti visada juos tik verdu, bet jeigu norisi, tai tikrai galima juos ir išsikepti... Jie gaunasi tiesiog gaunasi, jeigu mėgstate varškėtukus ir šilkinius bulvių kukulius, tai šis skonis primena tarsi abu viename. 

Dar labai seniai, pamenu kaip virtinius su manų kruopomis gamindavo grupiokė, tada net nemėginau tokių pagaminti, labiau galvojau - o kam? Juk yra miltai ir kiaušiniai. Po to, kai jau pradėjau savo įvairias improvizacijas virtuvėje, prisiminiau jos idėją. Pirmoji partija smarkiai išsileido vandenyje, tad teko valgyti (visai neblogą) pienišką sriubą. Paskui prisiminiau pagrindinį surišėją - krakmolą, kurį ji naudodavo. Ir štai, minkšti ir tuo pačiu nuostabios formos virtinukai, tapę dažnais svečiais ant mano šeimos pusryčių arba lengvos vakarienės stalo. Pamėginkite ir Jūs!

Ingredientai

  • riebesnė varškė: 1 pakelio (~180 gramų)
  • manų kruopos: 2 šaukštų
  • bulvių krakmolas: 1 šaukšto
  • cukrus: 1 arbatinio šaukštelio (tik jei norisi saldaus varianto).

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia visus nurodytus ingredientus tiesiog suminkome tarpusavyje pasirinktame dubenyje. Jeigu turima varškė itin sausa, gali trūkti sukibimo, tada įpilame šiek tiek vandens. Tešla turėtų gautis standi ir lengvai formuojama.

2. Tuomet suvoliojame ilgas juostas ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Jeigu turite lenktą tarką, su kuria yra gaminami ežiukai, tai galite pasigaminti ir juos arba teks apsiriboti vienodos formos virtinukais, kaip ir mano atveju.

3. Puode užvirkite vandenį, sūriems varškėčiams jį pasūdykite, saldiems nedėkite visiškai jokių priedų. Sūdykite gana gausiai - į 1litrą vandens berkite 1 nubrauktą arbatinį šaukštelį druskos.

4. Vandeniui užvirus, sudėkite varškėčius ir nuo jų pakilimo į paviršių pavirkite maždaug 2 minutes.

5. Jei nuspręsite kepti, o ne virti: Kepamiems varškėčiams aš pati tešlą dar būtinai palaikau mažiausiai 2-3 valandas kambario temperatūroje, šitaip manai spėja išbrinkti.

6. Į tešlą papildomai dėkite druskos arba cukraus (priklausomai su kuo planuojame patiekti).

7. Iš tešlos formuokite maždaug piršto storio blynelius, kuriuos apkepkite keptuvėje su šlakeliu įkaitinto aliejaus.

8. Pasirinktinai patiekite su sviesto-grietinės padažu arba mėgstamomis uogienėmis. Skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Kūmutės virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
29.01.2025 laikas 22:32 Receptai Cepelinai: Tradicija ir Naujovės
Cepelinai – tai ne tik tradicinis lietuviškas patiekalas, bet ir kulinarinės kūrybos laukas. Nuo klasikinių mėsos įdarų iki vegetariškų ir net desertinių variantų, šiame straipsnyje atskleisime, kaip galite pritaikyti cepelinus pr...

Skaityti daugiau

27.01.2025 laikas 21:27 Receptai Traškios bulvės su šonine: skanus ir paprastas receptas
Bulvės su šonine – tai klasikinis patiekalas, kuris sušildys bet kurio stalo atmosferą. Šis receptas ne tik lengvai paruošiamas, bet ir leidžia kiekvienam pasireikšti kulinarinėje kūryboje. Su traškia šonine ir aromatingais priesk...

Skaityti daugiau

25.01.2025 laikas 13:50 Receptai Saldūs sausainiai su šokoladu ir riešutais: lengvas receptas
Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais – tai visų mėgstamas desertas, kurio skonis džiugins tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos puodelio, o jų aromatas užpildys visą namą. Šis recepta...

Skaityti daugiau

30.01.2025 laikas 07:42 Šaltalankių aliejus: grožiui ir sveikatai
Šaltalankių aliejus – tai ne tik gamtos dovana, bet ir senovės išmintis, kuria naudojosi net graikai. Nors mitai apie regos atkūrimą lieka istorijoje, šiuolaikiniai tyrimai patvirtina, kad šaltalankių aliejus teikia daugybę naudos mūsų grožiui ir sve...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 21:17 Sesuo atstūmė dėl svorio: skausminga tiesa
Susidūrimas su svorio problemomis po gimdymo yra sunkus tiek fiziškai, tiek emociškai. Tačiau, kai palaikymo vietoje gauni atstūmimą net iš artimiausios šeimos, skausmas tampa dar didesnis. Mano sesuo, su kuria buvome artimos visą gyvenimą, nusprendė...

Skaityti daugiau

29.01.2025 laikas 19:57 Afantazija: Smegenų Reakcija į Vaizdus
Afantazija - reiškinys, kai žmonės nesugeba kurti vaizdų savo mintyse, dažnai laikytas paslaptinga ir mažai ištirta būkle. Tačiau naujausias tyrimas, publikuotas "Current Biology", atskleidžia, kad net ir šių žmonių smegenys reaguoja į vizualinius di...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 22:24 Arbata Kraujospūdžiui Didinti
Arbata dažnai siejama su atsipalaidavimu ir sveikatos gerinimu, tačiau ar žinote, kad kai kurios arbatos rūšys gali padėti padidinti kraujospūdį? Nors tai nėra plačiai pripažinta, specifiniai arbatos tipai, dėl juose esančių medžiagų kaip kofeinas, a...

Skaityti daugiau

28.01.2025 laikas 19:47 Uošvė taupo lėšas nuo tablečių, nuolat perka pigiausią iš šykštumo, o paskui turi nusipirkti įprastą, t. y. mokėti du kartus

Kai prieš metus ištekėjau, nesitikėjau susidurti su tokia problema: mano uošvė, kuri manė, kad yra labai taupi, iš tiesų tapo tikru pinigų švaistytoja. Jos manija pirkti pigius, bet netrukus sugendančius daiktus, verčia mane sukti galvą, kaip išsp...

Skaityti daugiau