Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Vasario » 16

Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitėje

Mažaakio šamo filė kepsneliai su medumi ir sojos padažu, kepti orkaitė

Su šeima labai užsinorėjome pietums pasigaminti ką nors naujo ir neragauto. Ir kažkaip vieningai sutarėme, kad tai turėtų būti koks žuvies patiekalas, nes jos valgome per mažai. Tad nusipirkome mažaakio šamo filė, kurio niekada nebuvo valgę. Peržvelgiau keletą receptų knygų ir sukonstravau iš dviejų receptų vieną. Gavosi karališki kepsneliai iškepti orkaitėje. Valgėme ir pirštelius laižėme. Tikrai nuoširdžiai visiems rekomenduoju pamėginti šį receptą.

Prie šių žuvies kepsnelių labai tinka morkų ir žirnelių garnyras, bet žinoma galite pasirinkti ir kitą savo mėgstamą.

Ingredientai

  • mažaakio šamo filė: 500 gramų
  • medus: 150 gramų
  • sojos padažas: 50 gramų
  • garstyčios su grūdeliais: 1 arbatinio šaukštelio
  • citrinos sultys: iš 0,5 vnt.
  • alyvuogių aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 4 skiltelų
  • druska: 1 arbatinio šaukštelio
  • pipirai: 1 arbatinio šaukštelio
  • bulvės: 4.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia šamo filė supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais (jeigu pirkote užšaldytą, tai prieš tai atšildome).

2. Tada į dubenį supilame medų, sojos padažą, garstyčias ir aliejų, išspaudžiame česnaką, citrinos sultis, suberiame druską ir pipirus. Viską gerai sumaišome.

3. Į švarų maišelį sudedame šamo filė gabaliukus ir užpilame padažu. Maišelį surišame ir paliekame pasimarinuoti bent 2 valandas. Galite palikti ir per visą naktį.

4. Po to įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Į kepimo skardą sudedame marinuotus šamo gabaliukus, aplink juos išdėliojame skiltelėmis pjaustytas bulves. Žuvį apipilame marinatu (man pakako pusės marinato), o bulves tik apšlakstome.

5. Kepame orkaitėje maždaug pusvalandį.

6. Paskui išimame kepimo indą iš orkaitės, bulvių griežinėlius apverčiame, ir kepame orkaitėje dar maždaug 10-20 minučių.

7. Tik iškeptus, dar karštus šamo kepsnelius patiekiame su keptomis bulvėmis ir mėgstamu garnyru. Skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau kepsnelių receptų rasite: Kepsneliai.

žuvis, šamas, žuvies patiekalai, žuvies filė, šamo filė, žuvies kepsne

Recepto Autorius Sniegena

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau