Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 06

Šamo maltinukai orkaitėje

Šamo maltinukai orkaitėje

Tikriausiai nieko nėra paprasčiau ir lengviau negu pietums ar vakarienei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai daugumą maltinukų, tiek iš mėsos, tiek iš žuvies aš jau keleri metai, aš kepu tik orkaitėje.

Šįkart mano žuvies maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra itin gardūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas iš savęs yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tinka rūgštesnės salotos. Aš patiekiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai arba agurkai čia labai tiktų.

O dabar apie pačius maltinukus ir jų kepimą.

Ingredientai

  • maltas šamo faršas: 1 kilogramo (galima pakeisti menke)
  • svogūnai: 1 (jeigu norisi galima dar įdėti tarkuotos morkos)
  • kiaušiniai: 2
  • lydytas Ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 0,25 stiklinės
  • aštresni prieskoniai (jeigu naudosite menkę, galite pakeisti 5 pipirų mišiniu)
  • druska
  • bulvės: 2-3.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.

2. Pakepame svogūną iki geltonumo su 1 valgomuoju šaukštu sviesto.

3. Jeigu dėsite ir morką, ją sutarkuojame ir sudedame su kepinamais svogūnais.

4. Džiūvėsėlius užpilame vandeniu ir išmaišome. Suberiame prieskonius, druską ir kiaušinius. Išplakame lengvai šakute iki vientisos masės. Masė turėtų būti skystoka. Jeigu reikia įpilame dar šiek tiek vandens.

5. Sudedame faršą ir svogūnus, viską gerai išminkome.

6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo skardą (iš orkaitės) įtiesiame kepimo popierių ir tą popierių ištepame sviestu.

8. Rankomis formuojame pailgus žuvies maltinukus ir švelniai sudedame juos ant popieriaus. Pataisome šiek tiek jų formą. Šitaip sudedame visus maltinukus.

9. Šalia išdėliojame maždaug 0,5 centimetro griežinėliais supjaustytas bulves.

10. Kepame maždaug 25-30 minučių. Jeigu Jūsų orkaitė turi "grill" funkciją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, įjungiame grill rėžimą, kad maltinukai lengvai apskrustų. Jei tokios funkcijos nėra, maltinukus likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apverčiame dviejų šakučių arba plonos mentelės pagalba.

11. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-18 laikas 14:05 Receptai Cinamoninės Bandelės: Receptas ir Nauda
Cinamoninės mielinės bandelės – tai ne tik gardus desertas, bet ir sveikatai naudingas pasirinkimas, jei paruošiamos teisingai. Šiame straipsnyje aptarsime jų naudą, kalorijas, maistines medžiagas, kurias organizmas įsisavina, bei...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:53 Receptai Purūs Grietininiai Keksiukai su Razinomis: Slaptas Receptas ir Stebuklinga Nauda!
Ar žinojote, kad paprastas keksiukas gali būti sveikatos bomba? Šiame straipsnyje atskleisime viską apie purius grietininius keksiukus su razinomis – nuo kalorijų iki organizmo įsisavinamų medžiagų. Su virėjų paslaptimis ir užsien...

Skaityti daugiau

2025-12-18 laikas 13:29 Receptai Kūčių Virtinukai su Grybais: Stebuklinga Nauda ir Receptas!

Kūčių virtinukai su džiovintais grybais ir svogūnais – tradicinis lietuviškas patiekalas, kupinas skonio ir naudos sveikatai. Šie virtinukai ne tik sotūs, bet ir turtingi antioksidantais, kuri...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 18:59 Seimas suteikė kariams policijos galias: karinė diktatūra artėja?
Gruodžio 18 d. Lietuvos Seimas bėgte priėmė nutarimą, kuris primena senus gerus COVID-19 laikus, kai visi staiga tapo pavojingi ir reikėjo griežtos kontrolės. Dabar, esą dėl „hibridinių išpuolių“ ir sudėtingos situacijos prie sienos, kariuomenė gauna...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 16:07 Vasara Miškas: 4 Valandos Tikrų Gamtos Garsų Tavo Ramybei
Švelnus paukščių čiulbėjimas, lapų šnarėjimas šiltame vasaros vėjyje, tolimas pušyno kvapas ore… Tegul šie tikri miško garsai apkabina jus šiluma ir nuneša į jaudinanti vasaros prieglobstį, kur nerimas ištirpsta, o ramybė užpildo širdį...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 13:27 Nausėda: Protestai prieš LRT – slapta hibridinė ataka iš vidaus? Konspiracija ar tik pokštas?

Trumpas intro: Lietuvoje vyksta kažkas keisto. Tūkstančiai žmonių protestuoja prie Seimo, gindami laisvą žodį ir LRT nepriklausomumą. O prezidentas Gitanas Nausėda iš Briuselio pareiškia: lietuviai patys sau organizuoja hibridinę ataką! Ar tai tik...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 10:43 LRT Pataisos Nukeltos: Slaptas Sąmokslas su Katinu?

Seimo pirmininkas Juozas Olekas paskelbė, kad LRT įstatymo pataisos, leidžiančios slaptai atleisti generalinį direktorių, nukeliamos į 2026 metus. Ar tai dėl opozicijos filibusterio su 470 pasiūlymų, ar komiteto pirmininko Kęstučio Vilkausko „stai...

Skaityti daugiau

2025-12-19 laikas 09:54 Elito Sąmokslas: Referendumo Kartelė Nepajudinama!

Ar kada susimąstėte, kodėl Lietuva negali lengvai keisti savo Konstitucijos? Šiame satyriniame straipsnyje atskleidžiame „tikrąją“ tiesą už LVAT sprendimo atmesti piliečių grupės iniciatyvą sumažinti referendumo kartelę. Elitas, šešėli...

Skaityti daugiau