Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Balandžio » 6

Šamo maltinukai orkaitėje

Šamo maltinukai orkaitėje

Tikriausiai nieko nėra paprasčiau ir lengviau negu pietums ar vakarienei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai daugumą maltinukų, tiek iš mėsos, tiek iš žuvies aš jau keleri metai, aš kepu tik orkaitėje.

Šįkart mano žuvies maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra itin gardūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas iš savęs yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tinka rūgštesnės salotos. Aš patiekiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai arba agurkai čia labai tiktų.

O dabar apie pačius maltinukus ir jų kepimą.

Ingredientai

  • maltas šamo faršas: 1 kilogramo (galima pakeisti menke)
  • svogūnai: 1 (jeigu norisi galima dar įdėti tarkuotos morkos)
  • kiaušiniai: 2
  • lydytas Ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 0,25 stiklinės
  • aštresni prieskoniai (jeigu naudosite menkę, galite pakeisti 5 pipirų mišiniu)
  • druska
  • bulvės: 2-3.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.

2. Pakepame svogūną iki geltonumo su 1 valgomuoju šaukštu sviesto.

3. Jeigu dėsite ir morką, ją sutarkuojame ir sudedame su kepinamais svogūnais.

4. Džiūvėsėlius užpilame vandeniu ir išmaišome. Suberiame prieskonius, druską ir kiaušinius. Išplakame lengvai šakute iki vientisos masės. Masė turėtų būti skystoka. Jeigu reikia įpilame dar šiek tiek vandens.

5. Sudedame faršą ir svogūnus, viską gerai išminkome.

6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo skardą (iš orkaitės) įtiesiame kepimo popierių ir tą popierių ištepame sviestu.

8. Rankomis formuojame pailgus žuvies maltinukus ir švelniai sudedame juos ant popieriaus. Pataisome šiek tiek jų formą. Šitaip sudedame visus maltinukus.

9. Šalia išdėliojame maždaug 0,5 centimetro griežinėliais supjaustytas bulves.

10. Kepame maždaug 25-30 minučių. Jeigu Jūsų orkaitė turi "grill" funkciją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, įjungiame grill rėžimą, kad maltinukai lengvai apskrustų. Jei tokios funkcijos nėra, maltinukus likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apverčiame dviejų šakučių arba plonos mentelės pagalba.

11. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
17.10.2024 laikas 07:36 Receptai Varškės Apkepai: Moliūgų, Kriaušių ir Banano Receptai
Varškės apkepai – tai puikus ir maistingas pasirinkimas, tinkantis tiek pusryčiams, tiek desertui. Šie patiekalai ne tik džiugina akį savo spalvomis, bet ir stebina skoniu. Šiame straipsnyje supažindinsime su trimis skaniausiais v...

Skaityti daugiau

16.10.2024 laikas 12:25 Receptai Švelnios vištienos kepenėlės pomidorų padaže: greitas receptas

Vištienos kepenėlės pomidorų padaže – tai ne tik skanus, bet ir lengvai paruošiamas patiekalas, puikiai tinkantis tiek pietums, tiek vakarienei. Šis receptas sujungia švelnų vištienos kepenėlių skonį su aromatingais pomid...

Skaityti daugiau

13.10.2024 laikas 16:52 Receptai Veganiški varškėčiai su bananais: skanūs ir lengvi pusryčiai
Sveiki draugai, šiandien noriu pasidalyti su jumis gardžiu receptu - veganiškais varškėčiais su bananais be kiaušinių. Sveiki atvykę į skanių ir sveikų pusryčių pasaulį! Šiandien pasidalinsime receptu, kuris ne tik pamalonins jūsų...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 19:49 Skydliaukės hormonų tyrimai: kaip ir kodėl juos atlikti?

Skydliaukė – tai mažas, tačiau galingas organas, turintis didžiulę įtaką mūsų sveikatai. Jos hormonai reguliuoja medžiagų apykaitą, energijos lygį ir net nuotaiką. Deja, daugelis žmonių neįvertina skydliaukės funkcijos svarbos, o simptomai, ...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 16:50 Paslaptingos „durys“ Antarktidoje: mokslininkų paaiškinimas

Neseniai „Google Maps“ žemėlapiuose pasirodė neįprasta struktūra Antarktidoje, kuri sukėlė begalę teorijų ir spekuliacijų. Internete pasirodžius nuotraukoms, šimtai vartotojų ėmė spėlioti, kas galėtų būti šios paslaptingos „durys...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 09:22 Rusijos Šalio Rajonas: NSO Stebėjimai ir Paslaptys
Pasaulyje, kurio techninės galimybės nuolat tobulėja, laiko kelionės ir nežemiškų civilizacijų egzistavimas vis dar kelia nerimą ir smalsumą. Nuo legendinių 51-osios zonos JAV iki mažiau žinomų, bet ne mažiau intriguojančių vietų Rusijoje, tokios pas...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:54 Laiko Kelionės: Paranormalūs Išgyvenimai ir Istoriniai Atvejai
Laiko kelionės – tai ne tik fantastikos kūrinių tema, bet ir realių žmonių patirčių šaltinis. Nuo Moberley ir Jourdan nuotykio Versalyje iki Martindale’o vizijų York’e, šie išgyvenimai kelia klausimų apie laiką, mūsų suvokimą ir istoriją. Kai kurie ž...

Skaityti daugiau

17.10.2024 laikas 07:41 Ekspertės Patarimai: Kaip Būti Savimi Per Pirmus Pasimatymus
Pirmieji pasimatymai gali sukelti didelį stresą ir nerimą, ypač kai norime palikti gerą įspūdį. Psichologė ir santykių ekspertė Lalita Suglani teigia, kad svarbu būti savimi ir išlaisvinti save nuo visuomenės lūkesčių. Šiame straipsnyje pateiksime ek...

Skaityti daugiau