- 06.04.2022
- 0.0 Reitingas
- 1200 Peržiūrų
- Aptarti
Tikriausiai nieko nėra paprasčiau ir lengviau negu pietums ar vakarienei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai daugumą maltinukų, tiek iš mėsos, tiek iš žuvies aš jau keleri metai, aš kepu tik orkaitėje.
Šįkart mano žuvies maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra itin gardūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas iš savęs yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tinka rūgštesnės salotos. Aš patiekiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai arba agurkai čia labai tiktų.
O dabar apie pačius maltinukus ir jų kepimą.
Ingredientai
- maltas šamo faršas: 1 kilogramo (galima pakeisti menke)
- svogūnai: 1 (jeigu norisi galima dar įdėti tarkuotos morkos)
- kiaušiniai: 2
- lydytas Ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
- džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
- vanduo: 0,25 stiklinės
- aštresni prieskoniai (jeigu naudosite menkę, galite pakeisti 5 pipirų mišiniu)
- druska
- bulvės: 2-3.
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.
2. Pakepame svogūną iki geltonumo su 1 valgomuoju šaukštu sviesto.
3. Jeigu dėsite ir morką, ją sutarkuojame ir sudedame su kepinamais svogūnais.
4. Džiūvėsėlius užpilame vandeniu ir išmaišome. Suberiame prieskonius, druską ir kiaušinius. Išplakame lengvai šakute iki vientisos masės. Masė turėtų būti skystoka. Jeigu reikia įpilame dar šiek tiek vandens.
5. Sudedame faršą ir svogūnus, viską gerai išminkome.
6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.
7. Į kepimo skardą (iš orkaitės) įtiesiame kepimo popierių ir tą popierių ištepame sviestu.
8. Rankomis formuojame pailgus žuvies maltinukus ir švelniai sudedame juos ant popieriaus. Pataisome šiek tiek jų formą. Šitaip sudedame visus maltinukus.
9. Šalia išdėliojame maždaug 0,5 centimetro griežinėliais supjaustytas bulves.
10. Kepame maždaug 25-30 minučių. Jeigu Jūsų orkaitė turi "grill" funkciją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, įjungiame grill rėžimą, kad maltinukai lengvai apskrustų. Jei tokios funkcijos nėra, maltinukus likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apverčiame dviejų šakučių arba plonos mentelės pagalba.
11. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!
Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.
Recepto Autorius Gera virtuvė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau