Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Balandžio » 06

Šamo maltinukai orkaitėje

Šamo maltinukai orkaitėje

Tikriausiai nieko nėra paprasčiau ir lengviau negu pietums ar vakarienei iškepti žuvies maltinukus (kotletus) orkaitėje. Aplamai daugumą maltinukų, tiek iš mėsos, tiek iš žuvies aš jau keleri metai, aš kepu tik orkaitėje.

Šįkart mano žuvies maltinukai buvo iš šamo plėšiko. Patikėkite, bet šamo maltinukai yra itin gardūs, gal tik kiek stipresnio skonio nei keptumėte iš kitokios žuvies. Kadangi šamas iš savęs yra riebesnė ir sodresnio skonio žuvis, tai prie jo tinka rūgštesnės salotos. Aš patiekiau marinuotus su burokėliais kopūstus. Manau net rauginti kopūstai arba agurkai čia labai tiktų.

O dabar apie pačius maltinukus ir jų kepimą.

Ingredientai

  • maltas šamo faršas: 1 kilogramo (galima pakeisti menke)
  • svogūnai: 1 (jeigu norisi galima dar įdėti tarkuotos morkos)
  • kiaušiniai: 2
  • lydytas Ghee sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • džiūvėsėliai: 2-3 valgomųjų šaukštų
  • vanduo: 0,25 stiklinės
  • aštresni prieskoniai (jeigu naudosite menkę, galite pakeisti 5 pipirų mišiniu)
  • druska
  • bulvės: 2-3.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia svogūną smulkiai supjaustome.

2. Pakepame svogūną iki geltonumo su 1 valgomuoju šaukštu sviesto.

3. Jeigu dėsite ir morką, ją sutarkuojame ir sudedame su kepinamais svogūnais.

4. Džiūvėsėlius užpilame vandeniu ir išmaišome. Suberiame prieskonius, druską ir kiaušinius. Išplakame lengvai šakute iki vientisos masės. Masė turėtų būti skystoka. Jeigu reikia įpilame dar šiek tiek vandens.

5. Sudedame faršą ir svogūnus, viską gerai išminkome.

6. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

7. Į kepimo skardą (iš orkaitės) įtiesiame kepimo popierių ir tą popierių ištepame sviestu.

8. Rankomis formuojame pailgus žuvies maltinukus ir švelniai sudedame juos ant popieriaus. Pataisome šiek tiek jų formą. Šitaip sudedame visus maltinukus.

9. Šalia išdėliojame maždaug 0,5 centimetro griežinėliais supjaustytas bulves.

10. Kepame maždaug 25-30 minučių. Jeigu Jūsų orkaitė turi "grill" funkciją likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos, įjungiame grill rėžimą, kad maltinukai lengvai apskrustų. Jei tokios funkcijos nėra, maltinukus likus 10 minučių iki kepimo pabaigos apverčiame dviejų šakučių arba plonos mentelės pagalba.

11. Patiekiame su mėgstamu garnyru ir skanaujame!

Rekomendacija: Daugiau maltinukų receptų rasite: Maltinukai.

Recepto Autorius Gera virtuvė

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau