Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 31

Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Ukrainietiškos pampuškos - tai itin skanios, purios, minkštos bandelės paskanintos žolelėmis bei česnakais. Jos įprastai yra patiekiamos su ukrainietiškais barščiais, bet tinka su pačiomis įvairiausiomis sriubomis. Taip pat jas galima ragauti ir vienas. Mūsų šeimai jos taip patiko, kad tikrai gaminsime dar ne vieną ir ne du kartus. Esu, tiesiog visiškai tikra, kad privalote išmėginti šias pampuškas!

Ingredientai

  • 3,5% riebumo pienas: 250 mililitrų
  • aktyvios sausos mielės: 1 pakelio (2,25 arbatinio šaukštelio)
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai miltai: 380 gramų
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių.

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1 (plakto).

Česnakiniam aliejui:

  • saulėgrąžų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3-4 skiltelių
  • smulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • smulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Nestipriai pašildome pieną,, kad mielės nežūtų. Pieną supilame į maišyklės arba paprastą dubenį.

2. Į pieną supilame cukrų ir sudedame mieles. Gerai išmaišome ir paliekame maždaug 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.

3. Kai mielės suaktyvėja, į pieno mišinį įpilame aliejų, suberiame miltus ir druską. Jeigu naudosite maišyklę, minkome tešlą maždaug 6-8 minutes, jeigu rankomis maždaug 10-12 minučių. Tešla privalo būti elastinga, vientisa bei glotni.

4. Įdedame tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla maždaug dvigubai.

5. Kai jau tešla pakyla, pagniaužome, kad išeitų oras. Padaliname į 8 lygias dalis.

6. Suimame kiekvieno tešlos gabaliuko kraštus ir sulenkiame į vidų, apverčiame ir delnu voliodami stalo paviršiumi suformuojame kamuoliukus.

7. Sudedame tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą formą su bortais taip, kad tarp jų būtų tarpai.

8. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla dvigubai.

9. Pakilusias bandeles-pampuškas aptepame kiaušinio plakiniu.

10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių arba kol viršus tampa gražios auksinės rudos spalvos.

11. Kol pampuškos kepa, pasigaminame česnakinį aliejų. Sumaišome aliejų su susmulkintu česnaku bei žolelėmis.

12. Iškepusias bandeles iškart aptepame česnakiniu aliejumi ir leidžiame atvėsti mažiausiai 15 minučių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau česnakinių bandelių receptų rasite: Česnakinių bandelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau