Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Kovo » 31

Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Nesaldžios česnakinės bandelės - Ukrainietiškos pampuškos

Ukrainietiškos pampuškos - tai itin skanios, purios, minkštos bandelės paskanintos žolelėmis bei česnakais. Jos įprastai yra patiekiamos su ukrainietiškais barščiais, bet tinka su pačiomis įvairiausiomis sriubomis. Taip pat jas galima ragauti ir vienas. Mūsų šeimai jos taip patiko, kad tikrai gaminsime dar ne vieną ir ne du kartus. Esu, tiesiog visiškai tikra, kad privalote išmėginti šias pampuškas!

Ingredientai

  • 3,5% riebumo pienas: 250 mililitrų
  • aktyvios sausos mielės: 1 pakelio (2,25 arbatinio šaukštelio)
  • cukrus: 2 valgomųjų šaukštų
  • saulėgrąžų aliejus: 2 valgomųjų šaukštų
  • kvietiniai miltai: 380 gramų
  • druska: 2 arbatinių šaukštelių.

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1 (plakto).

Česnakiniam aliejui:

  • saulėgrąžų aliejus: 3 valgomųjų šaukštų
  • česnakas: 3-4 skiltelių
  • smulkinti švieži krapai: 1 valgomojo šaukšto
  • smulkintos šviežios petražolės: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Nestipriai pašildome pieną,, kad mielės nežūtų. Pieną supilame į maišyklės arba paprastą dubenį.

2. Į pieną supilame cukrų ir sudedame mieles. Gerai išmaišome ir paliekame maždaug 10 minučių, kad mielės aktyvuotųsi.

3. Kai mielės suaktyvėja, į pieno mišinį įpilame aliejų, suberiame miltus ir druską. Jeigu naudosite maišyklę, minkome tešlą maždaug 6-8 minutes, jeigu rankomis maždaug 10-12 minučių. Tešla privalo būti elastinga, vientisa bei glotni.

4. Įdedame tešlą į aliejumi pateptą dubenį, uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla maždaug dvigubai.

5. Kai jau tešla pakyla, pagniaužome, kad išeitų oras. Padaliname į 8 lygias dalis.

6. Suimame kiekvieno tešlos gabaliuko kraštus ir sulenkiame į vidų, apverčiame ir delnu voliodami stalo paviršiumi suformuojame kamuoliukus.

7. Sudedame tešlos kamuoliukus į sviestu išteptą formą su bortais taip, kad tarp jų būtų tarpai.

8. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir paliekame šiltai, kol pakyla dvigubai.

9. Pakilusias bandeles-pampuškas aptepame kiaušinio plakiniu.

10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 20-30 minučių arba kol viršus tampa gražios auksinės rudos spalvos.

11. Kol pampuškos kepa, pasigaminame česnakinį aliejų. Sumaišome aliejų su susmulkintu česnaku bei žolelėmis.

12. Iškepusias bandeles iškart aptepame česnakiniu aliejumi ir leidžiame atvėsti mažiausiai 15 minučių. Lepinamės!

Rekomendacija: Daugiau česnakinių bandelių receptų rasite: Česnakinių bandelių receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-24 laikas 08:54 Receptai Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi: sultinga šventinė klasika

Kepta antis kepimo rankovėje su obuoliais ir medumi – tikra lietuviškos virtuvės klasika, neatsiejama nuo Kalėdų ir Velykų stalo. Šis patiekalas stebina sultinga mėsa, traškia auksine odele ir subtiliu saldžiarūgščiu obuo...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 08:44 Receptai Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais: lengvas ir baltyminis receptas (tik 180 kcal/100 g)
Grūdėtos varškės apkepas su obuoliais – tikras lietuviškas komforto maistas, kuris vienu metu ir sotina, ir lepina. 100 g gatavo apkepo turi vos 180 kcal, net 15 g aukštos biologinės vertės baltymų, kalcio ir ląstelienos. Kepant p...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 11:20 Teismas pranešė, kad Afganistano prieglobsčio prašytojas Štutgarte vidury baltos dienos šešis kartus dūrė peiliu į jauną moterį
Prokurorai teigia, kad 27-erių metų auka buvo atsitiktinai pasirinktas brutalaus peilio užpuolimo auka, po kurio ji patyrė šešis dūrius ir ilgalaikę traumą.

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:32 12 galingų kalėdinių magijos ritualų: meilė, pinigai, apsauga ir naujas gyvenimas
Kalėdos – galingiausias metų laikas magiškiems darbams. 12 paprastų, bet labai stiprių kalėdinių raganiškų ritualų padės paleisti senas nuoskaudas ir buvusias meiles, pritraukti naują meilę bei aistrą, padauginti pinigus ir apsaugoti namus visiems at...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:24 Nauja šukuosena keičia gyvenimą: kodėl moterys kerpasi prieš didelius pokyčius

Kodėl moterys prieš didelius gyvenimo pokyčius dažniausiai eina kirptis plaukų? Coco Chanel citata „Moteris, kuri kerpasi plaukus, ruošiasi keisti savo gyvenimą“ pasitvirtina šimtuose įžymybių istorijų – Twiggy, Jennifer Aniston, Rihanna ir daugel...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:16 Kaip išsirinkti piniginę, kuri traukia pinigus pagal Feng Shui 2025 m.

Kaip išsirinkti piniginę, kuri tikrai traukia pinigus? Pagal Feng Shui 2025 m. geriausios piniginės yra erdvios, pagamintos iš natūralios odos, rudos, juodos arba auksinės spalvos. Sužinokite, kodėl negalima laikyti pinigų mėlynoje ar žalioje pin...

Skaityti daugiau

2025-11-24 laikas 10:02 Mokslininkai įrodė: visos gyvos būtybės skleidžia nematomą šviesą – atrasta tikroji „aura“
Kanados mokslininkai 2024–2025 m. pirmą kartą istorijoje tiesiogiai išmatavo itin silpną fotonų emisiją (biofotonus), sklindančią iš gyvų pelių ir augalų. Paaiškėjo, kad gyvūnai švyti tik gyvi būdami, o augalai – stipriau patirdami stresą. Šis reiški...

Skaityti daugiau