Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 13

Pieniška perlinių kruopų sriuba

sriubos, pieniška sriuba, perlinės kruopos, kruopų sriuba

Parduotuvėje buvau nusipirkusi perlinių kruopų. Ir galvojau ką čia pagaminus ir kažkaip visai netyčia prisiminiau tokią pienišką sriubą. Sunku net patikėti, bet tokią pienišką perlinių kruopų sriubą valgiau, kai man ją paskutinį kartą pagamino mama, gal prieš kokius prieš 25 metus.:) Tad paskambinau jai ir paklausinėjau, kaip ji tai darydavo. Pasirodo viskas paprasta. Tik dar pasakė, kad močiutė ją gardindavo cukrumi, o ji cukraus nedėdavo (tad nedėjau ir aš, o užbėriau cukraus). Nesu labai didžiulė saldžių sriubų mėgėja (visa į mamą matomai).

Ingredientai

    • perlinės kruopos: ~100 gramų
    • bulvės: 3 nedidelės
    • mažos morkytės: 1 saujos (arba 1 nedidelės)
    • druska: pagal skonį
    • pienas

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perlines kruopas suberkite į verdantį, šiek tiek pasūdytą, vandenį ir virkite maždaug 15-20 minučių. Aš virdama šią sriubą niekada nemirkau perlinių kruopų. Kruopų ir vandens santykis turi būti maždaug 1:3, bet tai taip pat priklauso nuo to, kokio tirštumo mėgstate sriubą. Todėl, pirmą kartą pasikliaukite mano santykiu, o ateityje jį galite reguliuoti pagal save.

2. Per tą laiką, kol verda perlinės kruopos, nusiskuskite bulves ir gerai nusiplaukite mažas morkytes (mažų morkyčių aš niekada neskutu).

3. Supjaustykite bulves ir morkas. Taip pat galima ir stambiai sutarkuoti, bet man šitaip skaniau.:)

4. Praėjus ~15-20 minučių nuo virimo pradžios, supjaustytas daržoves dėkite į verdančias perlines kruopas ir dar pavirkite maždaug 15 minučių.

5. Bebaigiant virti, ragaukite, jeigu trūksta įdėkite druskos, žinoma kruopų suvirimas irgi matomai skonio reikalas, todėl nepamirštame paragauti ir kruopų.

6. Už kelių minučių įpilkite pieno, užvirkite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite. :)

7. Patarimas: Pieno galite ir nevirinti o valgant, įsipilti pagal skonį tiesiai į savo lėkštę.

Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Recepto Autorius Gamink su Audrone

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau