Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 13

Pieniška perlinių kruopų sriuba

sriubos, pieniška sriuba, perlinės kruopos, kruopų sriuba

Parduotuvėje buvau nusipirkusi perlinių kruopų. Ir galvojau ką čia pagaminus ir kažkaip visai netyčia prisiminiau tokią pienišką sriubą. Sunku net patikėti, bet tokią pienišką perlinių kruopų sriubą valgiau, kai man ją paskutinį kartą pagamino mama, gal prieš kokius prieš 25 metus.:) Tad paskambinau jai ir paklausinėjau, kaip ji tai darydavo. Pasirodo viskas paprasta. Tik dar pasakė, kad močiutė ją gardindavo cukrumi, o ji cukraus nedėdavo (tad nedėjau ir aš, o užbėriau cukraus). Nesu labai didžiulė saldžių sriubų mėgėja (visa į mamą matomai).

Ingredientai

    • perlinės kruopos: ~100 gramų
    • bulvės: 3 nedidelės
    • mažos morkytės: 1 saujos (arba 1 nedidelės)
    • druska: pagal skonį
    • pienas

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia perlines kruopas suberkite į verdantį, šiek tiek pasūdytą, vandenį ir virkite maždaug 15-20 minučių. Aš virdama šią sriubą niekada nemirkau perlinių kruopų. Kruopų ir vandens santykis turi būti maždaug 1:3, bet tai taip pat priklauso nuo to, kokio tirštumo mėgstate sriubą. Todėl, pirmą kartą pasikliaukite mano santykiu, o ateityje jį galite reguliuoti pagal save.

2. Per tą laiką, kol verda perlinės kruopos, nusiskuskite bulves ir gerai nusiplaukite mažas morkytes (mažų morkyčių aš niekada neskutu).

3. Supjaustykite bulves ir morkas. Taip pat galima ir stambiai sutarkuoti, bet man šitaip skaniau.:)

4. Praėjus ~15-20 minučių nuo virimo pradžios, supjaustytas daržoves dėkite į verdančias perlines kruopas ir dar pavirkite maždaug 15 minučių.

5. Bebaigiant virti, ragaukite, jeigu trūksta įdėkite druskos, žinoma kruopų suvirimas irgi matomai skonio reikalas, todėl nepamirštame paragauti ir kruopų.

6. Už kelių minučių įpilkite pieno, užvirkite ir išjunkite viryklę. Patiekite ir skanaukite. :)

7. Patarimas: Pieno galite ir nevirinti o valgant, įsipilti pagal skonį tiesiai į savo lėkštę.

Rekomendacija: Daugiau perlinių kruopų sriubų receptų rasite: Perlinių kruopų sriubos.

Recepto Autorius Gamink su Audrone

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau