Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gegužės » 4

Dilgėlių sriuba su perlinėmis kruopomis ir spirgučiais

Sriubos, dilgelės, perlinės kruopos

Tikriausiai daugelis yra girdėję ir ne vieną kartą kokios naudingos bei sveikos yra pačios pirmosios pavasario laukinės žolės. Žinoma ne išimtis iš taisyklės ir dilgėlė, nors auga ji daugelio kiemuose ir visur, kur tik gali - ji savyje turi ganėtinai daug gydomųjų savybių. Bet čia taip pat galioja kelios svarbios taisyklės: kas per daug tas nėra itin sveika, arba trumpai tariant - mažais kiekiais tai bus vaistas, o dideliais kiekiais jau gali būti nuodas.

Kaip ir su daugybe kitų dalykų gyvenime, taip pat ir su laukinėmis žolėmis nereikia persistengti, bet vieną ar kitą kartą išsivirus sriubos, manau tik pasistiprinsime savo organizmą.

Dalinuosi su jumis savo labai pamėgtu dilgėlių sriubos receptu. Sriubą išviriau su perlinėmis kruopomis ir spirgučiais. Kad visa šeima būtų soti ir laiminga. Padarykite tą patį ir Jūs!

Ingredientai

  • jaunų dilgėlių lapeliai: 3 saujų
  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • porai: 1
  • perlinės kruopos: ~2-4 valgomųjų šaukštų
  • sūdyti lašiniai: ~50-70 gramų (arba šoninė)
  • vanduo: 2 litrų
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • laiškinis česnakas: pundelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dilgėlių lapelius užpilkite verdančiu vandeniu ir nuplikykite, šitaip jie nebesidilgys ir bus galima juos labai paprastai pasmulkinti.

2. Tada šoninę arba lašinius supjaustykit nedideliais gabaliukais.

3. Daržoves nulupkite.

4. Svogūną ir porą pasmulkinkite.

5. Morką supjaustykite griežinėliais.

6. Tuomet puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite šoninę, pakepinkite, kol ši apskrus.

7. Po to sudėkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite kelias minutes.

8. Suberkite perlines kruopas ir kubeliais supjaustytas bulves.

9. Užpilkite vandeniu, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite maždaug 20 minučių, kol bulvės ir kruopos suminkštėja.

10. Sudėkite dilgėlių lapelius, susmulkintą laiškinį česnaką ir išjunkite kaitrą.

11. Patiekite ir skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau dilgėlių sriubų receptų rasite: Dilgėlių sriubos.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

22.12.2024 laikas 17:05 Nežemiška gyvybė: galimybės ir iššūkiai kosmose

Mokslininkai vis dažniau kelia klausimą: ar gyvybė gali egzistuoti kosmose, toli nuo mūsų planetos, net ir ekstremaliausiose sąlygose? Nuo tardigradų iki termofilinių bakterijų, Žemėje yra daugybė organizmų, kurie sugeba išgyventi net ir pačiose s...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau