Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gegužės » 04

Dilgėlių sriuba su perlinėmis kruopomis ir spirgučiais

Sriubos, dilgelės, perlinės kruopos

Tikriausiai daugelis yra girdėję ir ne vieną kartą kokios naudingos bei sveikos yra pačios pirmosios pavasario laukinės žolės. Žinoma ne išimtis iš taisyklės ir dilgėlė, nors auga ji daugelio kiemuose ir visur, kur tik gali - ji savyje turi ganėtinai daug gydomųjų savybių. Bet čia taip pat galioja kelios svarbios taisyklės: kas per daug tas nėra itin sveika, arba trumpai tariant - mažais kiekiais tai bus vaistas, o dideliais kiekiais jau gali būti nuodas.

Kaip ir su daugybe kitų dalykų gyvenime, taip pat ir su laukinėmis žolėmis nereikia persistengti, bet vieną ar kitą kartą išsivirus sriubos, manau tik pasistiprinsime savo organizmą.

Dalinuosi su jumis savo labai pamėgtu dilgėlių sriubos receptu. Sriubą išviriau su perlinėmis kruopomis ir spirgučiais. Kad visa šeima būtų soti ir laiminga. Padarykite tą patį ir Jūs!

Ingredientai

  • jaunų dilgėlių lapeliai: 3 saujų
  • bulvės: 3
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • porai: 1
  • perlinės kruopos: ~2-4 valgomųjų šaukštų
  • sūdyti lašiniai: ~50-70 gramų (arba šoninė)
  • vanduo: 2 litrų
  • juodieji pipirai: žiupsnio
  • druska: pagal skonį
  • sviestas: 1 valgomojo šaukšto
  • laiškinis česnakas: pundelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dilgėlių lapelius užpilkite verdančiu vandeniu ir nuplikykite, šitaip jie nebesidilgys ir bus galima juos labai paprastai pasmulkinti.

2. Tada šoninę arba lašinius supjaustykit nedideliais gabaliukais.

3. Daržoves nulupkite.

4. Svogūną ir porą pasmulkinkite.

5. Morką supjaustykite griežinėliais.

6. Tuomet puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite šoninę, pakepinkite, kol ši apskrus.

7. Po to sudėkite susmulkintas daržoves ir pakepinkite kelias minutes.

8. Suberkite perlines kruopas ir kubeliais supjaustytas bulves.

9. Užpilkite vandeniu, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite maždaug 20 minučių, kol bulvės ir kruopos suminkštėja.

10. Sudėkite dilgėlių lapelius, susmulkintą laiškinį česnaką ir išjunkite kaitrą.

11. Patiekite ir skanaukite!

12. Rekomendacija: Daugiau dilgėlių sriubų receptų rasite: Dilgėlių sriubos.

Recepto Autorius Kviečiu į virtuvę

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau