Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai – Patiekalai » 2022 » Birželio » 6

Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu

Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu

Aš pati tikrai ganėtinai dažnai pasiilgstu tokių naminių patiekalų, kuriuos ruošdavo mano mama, kai atrodo vos iš kelių visai paprastų ingredientų ji galėdavo paruošti skaniausią pasaulyje vakarienę. Tokie orkaitėje kepti kotletai man labai primena būtent tokią naminę, sočią ir itin skanią vakarienę. Tai tarsi patiekalas du viename, nes kotletai į lėkštę atkeliauja jau su garnyru - bulvėmis, daržovėmis, pievagrybiais ir sūriu. Papildomai, jeigu norisi, dar galite patiekti salotų, šviežių daržovių, bet skubant ir vienas toks kotletas yra itin sotus. Šiuo patiekalu tikrai nustebinsite ne tik savo namiškius, bet ir užsukusius svečius. Vien tik kaip gražiai šie kotletai atrodo patiekti ant stalo!

Kotletai kepti orkaitėje su bulvių koše, pievagrybiais ir sūriu

Kotletų paruošimas bus žymiai greitesnis, jei jau turite vakarykštės bulvių košės. Tada liks tik pakepinti daržoves, suformuoti kotletus ir įdėti į įkaitintą orkaitę. Kotletų įdarui galima rinktis rinktis daržoves pagal savo norus. Dar labai tinka paprika ir poras. Einame gaminti!

Ingredientai

  • kiaulienos faršas: 250 gramų
  • jautienos faršas: 250 gramų
  • kiaušiniai: 1
  • svogūnai: 0,5 vid. dydžio
  • grietinė: 2 valgomųjų šaukštų
  • bulvių krakmolas: 1,5 valgomojo šaukšto
  • džiovintis petražolės: 1 arbatinio šaukštelio
  • džiovintas mairūnas: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • druska: dviejų trečdalių arbatinio šaukštelio
  • juodieji pipirai: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • džiovintas raudonėlis: trečdalio arbatinio šaukštelio
  • česnako milteliai: 0,5 arbatinio šaukštelio.

Įdarui:

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia faršą sumaišykite su grietine, krakmolu, kiaušiniu ir visais prieskoniais.

2. Tada svogūną nulupkite, sutarkuokite smulkia tarka ir įmaišykite į faršą.

3. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka.

4. Įdaras: Svogūną ir morką nulupkite. Svogūną susmulkinkite, o morką sutarkuokite stambia tarka.

5. Pievagrybius susmulkinkite.

6. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite svogūną ir morką, kepinkite ant vidutinės kaitros, kol šie suminkštės.

7. Tuomet sudėkite pievagrybius ir dar pakepinkite, kol pievagrybiai suminkštės. Pagardinkite druska ir pipirais.

8. Kotletų kepimas: Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių temperatūros.

9. Ant kepimo skardos patieskite kepimo popierių, išdėliokite maždaug po du šaukštus faršo ir suformuokite pailgus, įdubusius paplotėlius, kad jų vidų būtų galima užpildyti įdaru.

10. Tuomet ant kiekvieno faršo "laivelio" išdėliokite po lygiai apkepintų daržovių, užtepkite bulvių koše, apibarstykite sūriu ir kiekvieną kotletą aptepkite majonezu.

11. Kepkite įkaitintoje orkaitėje maždaug pusvalandį.

12. Patiekite su šviežiomis salotomis arba tiesiog vienus. Skanaukite!

13. Patarimas: Šie kotletai skanūs ir jau atvėsę!:)

Rekomendacija: Daugiau kotletų receptų rasite: Kotletai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.04.2024 laikas 11:58 Receptai – Patiekalai Švelnus, purus rabarbarų ir obuolių pyragas
Šis variantas toks paprastas, kad jį tikrai pagaminti net ir virtuvės naujokas. O galutinis rezultatas tikrai geras. Kiekvienas gabaliukas prie kavos susivalgo su didžiule šypsena. Pamėginkite!

Skaityti daugiau

21.04.2024 laikas 11:09 Receptai – Patiekalai Žirnienė su mėsos kukuliais, kurią visi girią!

Šiandien parodysiu Jums labai paprastą, bet itin skanią žirnių sriubą (kaip mano močiutė vadindavo - žirnienę) su mėsos kukuliais, bulvėmis ir morkomis. Ilgiausia proceso dalis, tai išmirkyti žirnius per naktį, kad jie greitai ...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Pilno grūdo avižinių dribsnių ir razinų sausainiai
Labai paprastai pagaminami, bet be galo gardūs sausainiai. Jeigu Jūs esate iš tų, kuriems razinos galėtų išvis neegzistuoti, tada naudokite džiovintas spanguoles arba kitas džiovintas mėgstamas uogas. Avižinių dribsnių bei razinų ...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau