Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 12

Įdaryti makaronai su bešamelio padažu

makaronai, faršas, makaronų receptai, makaronai su faršu, įdaryti maka

Praeitame gyvenime aš matomai buvau kokia nors italė močiutė, kuri negali gyventi be makaronų ir nuolatos juos gaminanti. Labai ir labai aš juos mėgstu. Šiuo metu mano virtuvėje "ant bangos" yra cannelloni makaronai. Tai tokie makaronai vamzdeliai. Juos gaminu su pačiais įvairiausiais įdarais, pradedant maltos mėsos ir baigiant varškės su špinatais. Šį kartą šeimos pietums gaminau su maltos mėsos įdaru ir bešamelio padažu. Apsivalgėm! Dabar ir Jūsų eilė!

Ingredientai

  • malta mėsa: ~500 gramų
  • canellonni makaronai: 1 pakelio
  • morkos: 1
  • svogūnai: 1
  • česnakas: 2 skiltelių
  • saliero stiebai: 2
  • pomidorų padažas: 3 valgomųjų šaukštų
  • mėgstami prieskoniai (itin rekomenduoju rūkytą saldžią papriką)
  • petražolės, bazilikas (arba kiti žalumynai)
  • lydytas sūris: ~100 gramų.

Bešamelio padažui:

  • pienas: ~1 litro
  • miltai: 100 gramų
  • sviestas: 100 gramų.

Recepto paruošimas

1. Bešamelio padažas: Pakaitinkite pieną iki užvirimo.

2. Atskiroje keptuvėje išlydykite sviestą ir dėkite miltus. Maišykite kol gausite košelę.

3. Tą košelę dėkit į pieną ir maišykite tol, kol nelieka gumuliukų.

4. Įdaras: Svogūną, morką, salierą ir česnaką supjaustykite ir šiek tiek apkepinkite.

5. Tada dėkite maltą mėsą, prieskonius ir kepkite kol iškeps.

6. Kai mėsa iškeps, dėkite pomidorų padažą ir palikite atvėsti.

7. Įdaryti makaronai: Imkite kvadratinę skardą aukštesniais kraštais, pilkite šiek tiek Bešamelio padažo, kad padengtų visą dugną.

8. Tuomet įdarykite makaronus su faršu. Imkite ne virtą cannelloni ir pridėkite įdaro.

9. Prikimštus makaronus išdėliokite vienu sluoksniu ant padažo. Jeigu jūs turite dar prikimštų makaronų, tada ant pirmo sluoksnio užpilame padažo, taip kad nesimatytų ir toliau sudedame kitą sluoksnį.

10. Paskutinį sluoksnį užpilkite padažu ir kepkite iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 40-50 minučių. Jeigu makaronai nebus gerai apipilti padažu jie išeis kieti.

11. Bebaigiant kepti apibarstome mėgstamu sūriu ir dar pakepame kol sūris išsilydo ir apskrunda.

12. Ištraukus iš orkaitės dar maždaug 10-15 minučių leidžiame skoniams "susidraugauti". Skanaujame!

13. Rekomendacija: Daugiau įdarytų makaronų receptų rasite: Įdarytų makaronų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-12-16 laikas 10:10 Receptai Balta Mišrainė su Rūkyta Vištiena: Nauda, Kalorijos ir Receptai
Balta mišrainė – neatsiejama lietuviškų švenčių dalis, o variantas su rūkyta vištiena suteikia naujų skonių ir sotumo. Šis patiekalas mėgstamas už paprastumą ir galimybę eksperimentuoti.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:31 Receptai Kepta Antis Orkaitėje: Nauda, Kalorijos ir Sultingas Receptas
Kepta antis – klasikinis šventinis patiekalas, kvepiantis citrusais ir traškia odele. Su citrusiniu sūrymu paruošta antis išlieka sultinga, o skonis tampa sodrus ir subalansuotas. Šis receptas su sūrymu užtikrina tobulą rezultatą ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 09:17 Receptai Kiaulienos Karbonadas su Pievagrybiais: Nauda, Kalorijos ir Receptas
Lietuviškas karbonadas su pievagrybių padažu – tai klasikinis, sotus patiekalas, primenantis namų šilumą ir šeimos pietus. Traški kiauliena su kreminiu grybų padažu ne tik skanus, bet ir turtingas maistinėmis medžiagomis: aukštos ...

Skaityti daugiau

2025-12-17 laikas 08:28 Atskleista: 2025-12-17 Horoskopas – Meilės Audros ir Pinigų Paslaptys!

Šiandien Mėnulis ryte Skorpione kelia gilias emocijas ir intensyvumą, o po pietų pereina į Šaulį, atnešdamas optimizmą, troškimą plėstis ir ieškoti prasmės. Merkurijus Šaulyje sudaro įtemptą aspektą su Chirono, todėl komunikacija gali liesti jautr...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 20:22 Kongresas reikalauja visiškai atskleisti informaciją apie COVID kilmę

Nacionalinės gynybos įgaliojimų įstatymas (NDAA) reikalauja, kad Nacionalinės žvalgybos direktorius (DNI) Tulsi Gabbard per 180 dienų atskleistų ne apibendrinimus, o neapdorotus žvalgybos duomenis apie: Kinijos koronaviruso tyrimus, įskaitant WIV ...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:50 Oficialus tyrimas patvirtina, kad per ilgas sėdėjimas didina širdies ligų riziką
Naujasis oficialus tyrimas patvirtino, kad ilgas sėdėjimas žymiai padidina širdies ligų ir diabeto riziką vyresniems nei 60 metų suaugusiesiems, net ir tiems, kurie sportuoja.

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 17:44 Kanada pradeda eutanaziją kaliniams, nuteistiems už ‘neapykantos nusikaltimus’
Siekdama sumažinti kalėjimų biudžetus ir palengvinti chronišką perpildymą, Kanados vyriausybė ėmėsi prieštaringo žingsnio – pradėjo siūlyti eutanaziją kaliniams, nuteistiems už neapykantos nusikaltimus, pagal išplėstą Medicininės pagalbos mirštanties...

Skaityti daugiau

2025-12-16 laikas 08:08 Dienos Horoskopas: 2025 m. Gruodžio 16 d. – Galinga Saulės ir Marso Jungtis Šaulyje Atneša Ambicijas ir Sėkmę
Šiandien, gruodžio 16 d., Saulė įžengia į Šaulį ir susijungia su Marsu, formuodama galingą energijos jungtį – tai vadinama Aditya Mangal Raj Yoga vedinėje astrologijoje. Šis tranzitas žada drąsą, ambicijas, lyderystę ir proveržius karjeroje bei finan...

Skaityti daugiau