Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 21

Tortas "Juodasis serbentas" su maskarponės ir kondensuoto pieno kremu

Tortas

Turiu pripažinti, kad tortas "juodasis serbentas" man tikrai nepavyko iš pirmo karto. Tad teko paieškoti kelių kitų receptų, pasiskaityti paliktų atsiliepimų, pamodifikuoti viską pagal savo ir tada viskas gaunasi puiku. Tad dalinuosi receptu, kuris tikrai pavyksta.

Na bent taip atrodė, vis tiek išlindo vienas nedidelis minusas - net ir užglaisčius šonus, kremo šiek tiek liko (gal mažiau nei ketvirtadalis). Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - kitą dieną su šeima pasigaminome labai skanų desertą: avižiniai sausainiai (man labai patinka "Grany"), tas maskarponės-grietinėlės-virto kondensuoto pieno kremas, avietės ir pakepintos migdolų drožlės... Pasilepinome nuostabiai!

Nurodyti ingredientai yra 16 centimetrų skersmens tortinei, 23 centimetrų skersmens tortinei visko prireiks dvigubai.

Ingredientai

Biskvitams:

  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 30 gramų
  • krakmolas: 30 gramų
  • malti riešutai: 30 gramų (aš naudoju lazdyno).

Sirupui (gali viso neprireikti):

  • vanduo: 50 gramų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • romas: 1 valgomojo šaukšto

Kremui:

  • maskarponė: 250 gramų
  • karamelizuotas (virtas) kondensuotas pienas: 200 gramų (pusė skardinės)
  • riebi grietinėlė: 150 gramų

Taip pat: 

Papuošimui:

  • kepintos migdolų drožlės
  • juodieji serbentai
  • melisos lapeliai.

Recepto paruošimas

1. Biskvitai: Pirmiausia reikia išsikepti 3 biskvitus. Galite kepti iš visų produktų ir pilnai atvėsinus supjaustyti į tris dalis (niekada nemėginau, tikriausiai būtų ganėtinai sudėtinga, nes biskvitai labai minkšti gaunasi), bet lengviausia iškepti 3 atskirus biskvitus vis imant po trečdalį produktų.

2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

3. Miltus, krakmolą ir maltus riešutus sumaišome.

4. Kiaušinių baltymus paplakame iki putų, suberiame pusę cukraus ir labai gerai išplakame iki standžių putų (apvertus dubenį, jos niekur neturi norėti pabėgti).

5. Kitą pusę cukraus pilame į kiaušinių trynius ir plakame, kol masė pabals ir jos ryškiai padaugės. Beriame miltų mišinį, išmaišome. Gausis tiršta masė. Į ją dedame trečdalį baltymų masės, išmaišome, kad kiek palengvėtų tešla.

6. Tuomet atsargiai įmaišome ir likusius baltymus.

7. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi (tiesiu tik dugną) ir pilame tešlą.

8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepant per 3 kartus, vienas biskvitas iškepa per maždaug 15-20 minučių (bet privalu stebėti, kaip turima orkaitė elgiasi...), o visai porcijai gali prireikti ir visos valandos (tikriname mediniu pagaliuku).

9. Iškepusius biskvitus pilnai atvėsiname.

10. Sirupas: Vandenį užviriname su cukrumi. Atvėsiname.

11. Įpilame romo ir išmaišome.

12. Kremas: Maskarponę išplakame su virtu kondensuotu pienu.

13. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į kremą.

14. Torto surinkimas: Imame vieną biskvitą, dedame į torto formą (atsegamais kraštais), labai nedaug sulaistome sirupu (patepame teptuku vos vos).

15. Tuomet paskirstome porą šaukštų uogienės, po to krauname 3-4 gerus šaukštus kremo, vėl dedame biskvitą ir taip toliau.

16. Dedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms (idealiu atveju paliekame per visą naktį).

17. Papuošiame kepintomis migdolų drožlėmis, juodaisiais serbentais, melisų lapeliais ar kaip tik pagal fantaziją norisi. Skanaujame!

18. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-26 laikas 22:46 Receptai Bananų duona su varške: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybinė vertė
Gardžioji bananų duona su varške – tai vienas tų kepinių, kurie visada pavyksta. Ji ne tik maloniai kvepia bananais ir vanile, bet ir pasižymi švelnia, drėgna tekstūra, kurią sukuria varškės gabaliukai. Tokia duona puikiai tinka t...

Skaityti daugiau

2025-10-23 laikas 16:45 Receptai Šilkiniai Bulvių Kukuliai su Faršo Padažu: Klasikinis Lietuviškas Patiekalas, Jo Nauda ir Receptas
Šilkiniai bulvių kukuliai su faršo padažu – tai klasikinis lietuviškas patiekalas, kuris ne tik džiugina širdį, bet ir užburia savo minkštumu bei sodriu skoniu. Šis patiekalas dažnai primena jaukius vaikystės vakarus, kai namuose ...

Skaityti daugiau

2025-10-14 laikas 09:14 Receptai Drėgnas Meduolių Keksas su Grietine: Nauda, Kalorijos ir Pilnavertis Patiekalas
Drėgnas meduolių keksas su grietine yra puikus šventinis desertas, kuris ne tik gardus, bet ir turi sveikatos naudą dėl ingredientų kaip sviestas, kiaušiniai ir prieskoniai. Šiame straipsnyje aptariama jo kalorijos (apie 300 porci...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 09:10 Tylus elgesys santykiuose: kodėl žalingas ir kaip spręsti
Tylus elgesys po konflikto dažnai atrodo kaip natūrali reakcija, tačiau jis suteikia ignoruojančiam asmeniui galios ir žaloja santykius. Šeimos terapeutė Aparna Sagaram aiškina, kad tyla priverčia kitą laukti, kol nusileisite, bet tai nepaskatina pok...

Skaityti daugiau

2025-10-27 laikas 08:58 Dėkingumo Galia: Kaip Ji Prailgina Gyvenimą?
Dėkingumas – paprasta praktika, kuri gali pakeisti jūsų gyvenimą. Nauji tyrimai, įskaitant Harvardo universiteto analizę, rodo, kad dėkingi žmonės patiria geresnę emocinę gerovę, miegą ir mažesnę depresijos riziką. Ilgalaikis slaugytojų sveikatos tyr...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:46 Tėti, girdi? Aš vis tiek tave myliu
Kiekvienas turi istoriją apie savo tėtį. Kai kam ji šviesi kaip šviežio duonos kvapas ryte. Kieno nors trapi, pusiau užmiršta, kur viskas pasakyta tarp eilučių. O kieno nors sunki, su gumbeliu krūtinėje ir fraze: „Jis negalėjo“. Bet visa tai apie vie...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:34 Telefonas lovoje: kodėl prietaisai vagia seksualumą
Prieš miegą naršyti socialinius tinklus atrodo nekenksmingas įprotis, tarsi tiesiog žiūrėtum naujienas, tikrintum žinutes ar „atsipalaiduotum“ po dienos, bet jei pažvelgti giliau, tampa aišku: išmanusis telefonas vis dažniau tampa trečiuoju lovoje – ...

Skaityti daugiau

2025-10-26 laikas 08:27 Kodėl noras dingsta, kai viskas yra "per daug ramu"
Daugeliui žinomas paradoksas: kai santykiai pagaliau tampa stabilūs ir patikimi, staiga dingsta aistra. Jokių ginčų, jokių „kalnelių“ – partneris šalia, viskas stabilu. Ir vis dėlto viduje tarsi tyla, ne nemaloni, o dusli. Kūnas nereaguoja, pokalbiai...

Skaityti daugiau