Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Birželio » 21

Tortas "Juodasis serbentas" su maskarponės ir kondensuoto pieno kremu

Tortas

Turiu pripažinti, kad tortas "juodasis serbentas" man tikrai nepavyko iš pirmo karto. Tad teko paieškoti kelių kitų receptų, pasiskaityti paliktų atsiliepimų, pamodifikuoti viską pagal savo ir tada viskas gaunasi puiku. Tad dalinuosi receptu, kuris tikrai pavyksta.

Na bent taip atrodė, vis tiek išlindo vienas nedidelis minusas - net ir užglaisčius šonus, kremo šiek tiek liko (gal mažiau nei ketvirtadalis). Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - kitą dieną su šeima pasigaminome labai skanų desertą: avižiniai sausainiai (man labai patinka "Grany"), tas maskarponės-grietinėlės-virto kondensuoto pieno kremas, avietės ir pakepintos migdolų drožlės... Pasilepinome nuostabiai!

Nurodyti ingredientai yra 16 centimetrų skersmens tortinei, 23 centimetrų skersmens tortinei visko prireiks dvigubai.

Ingredientai

Biskvitams:

  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 30 gramų
  • krakmolas: 30 gramų
  • malti riešutai: 30 gramų (aš naudoju lazdyno).

Sirupui (gali viso neprireikti):

  • vanduo: 50 gramų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • romas: 1 valgomojo šaukšto

Kremui:

  • maskarponė: 250 gramų
  • karamelizuotas (virtas) kondensuotas pienas: 200 gramų (pusė skardinės)
  • riebi grietinėlė: 150 gramų

Taip pat: 

Papuošimui:

  • kepintos migdolų drožlės
  • juodieji serbentai
  • melisos lapeliai.

Recepto paruošimas

1. Biskvitai: Pirmiausia reikia išsikepti 3 biskvitus. Galite kepti iš visų produktų ir pilnai atvėsinus supjaustyti į tris dalis (niekada nemėginau, tikriausiai būtų ganėtinai sudėtinga, nes biskvitai labai minkšti gaunasi), bet lengviausia iškepti 3 atskirus biskvitus vis imant po trečdalį produktų.

2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

3. Miltus, krakmolą ir maltus riešutus sumaišome.

4. Kiaušinių baltymus paplakame iki putų, suberiame pusę cukraus ir labai gerai išplakame iki standžių putų (apvertus dubenį, jos niekur neturi norėti pabėgti).

5. Kitą pusę cukraus pilame į kiaušinių trynius ir plakame, kol masė pabals ir jos ryškiai padaugės. Beriame miltų mišinį, išmaišome. Gausis tiršta masė. Į ją dedame trečdalį baltymų masės, išmaišome, kad kiek palengvėtų tešla.

6. Tuomet atsargiai įmaišome ir likusius baltymus.

7. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi (tiesiu tik dugną) ir pilame tešlą.

8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepant per 3 kartus, vienas biskvitas iškepa per maždaug 15-20 minučių (bet privalu stebėti, kaip turima orkaitė elgiasi...), o visai porcijai gali prireikti ir visos valandos (tikriname mediniu pagaliuku).

9. Iškepusius biskvitus pilnai atvėsiname.

10. Sirupas: Vandenį užviriname su cukrumi. Atvėsiname.

11. Įpilame romo ir išmaišome.

12. Kremas: Maskarponę išplakame su virtu kondensuotu pienu.

13. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į kremą.

14. Torto surinkimas: Imame vieną biskvitą, dedame į torto formą (atsegamais kraštais), labai nedaug sulaistome sirupu (patepame teptuku vos vos).

15. Tuomet paskirstome porą šaukštų uogienės, po to krauname 3-4 gerus šaukštus kremo, vėl dedame biskvitą ir taip toliau.

16. Dedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms (idealiu atveju paliekame per visą naktį).

17. Papuošiame kepintomis migdolų drožlėmis, juodaisiais serbentais, melisų lapeliais ar kaip tik pagal fantaziją norisi. Skanaujame!

18. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
21.01.2025 laikas 19:52 Receptai Lietiniai blynai su varške: lengvas ir skanus receptas!
Lietiniai blynai su varške – tai klasikinis ir mėgstamas patiekalas, kuris sužavi savo skoniu ir lengvu paruošimu. Šis receptas puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Su gausiu įdarų pasirinkimu, nuo tradicinės v...

Skaityti daugiau

21.01.2025 laikas 19:25 Receptai Kiaulienos karbonadas: paprastas ir skanus receptas, kurį pamilsit!
Kiaulienos karbonadas – tai klasikinis patiekalas, kuris dažnai puikuojasi šeimos pietų stalu. Šis skanus ir traškus mėsos patiekalas yra greitai pagaminamas ir puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam valgymui. Sužinokite, ...

Skaityti daugiau

20.01.2025 laikas 07:30 Receptai Bananiniai keksiukai su braškėmis: greitas ir skanus receptas
Bananiniai keksiukai su braškėmis – tai puikus būdas panaudoti pernokusius bananus ir pasimėgauti sezoninėmis uogomis. Šis receptas yra ne tik paprastas, bet ir leidžia improvizuoti, pridedant įvairių ingredientų pagal jūsų skonį....

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:36 Turite problemų su regėjimu? Pamilkite žalius burokėlius!
Burokėliai, šiandien vis labiau populiarėjanti daržovė, turi gilias šaknis Viduržemio jūros regione, kur jie auginami jau daugiau nei keturis tūkstančius metų. Šiame straipsnyje panagrinėsime ne tik burokėlių istoriją ir kulinarines savybes, bet ir j...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 20:10 Ar Žemė kada nors pateks į juodąją skylę?
Kosmosas, pilnas paslapčių ir neatrastų reiškinių, kelia daug klausimų apie mūsų planetos ateitį. Vienas iš įdomiausių ir nerimą keliančių klausimų yra tai, ar Žemę kada nors galėtų praryti juodoji skylė. Šiame straipsnyje aptarsime, kokia tikimybė, ...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 19:43 Mokslininkai nustatė, kad smegenys veikia ir po mirties
Moksliniai tyrimai apie smegenų veiklą kritinėse situacijose visada kelia didelį susidomėjimą. Neseni Tartu universiteto mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė intriguojančią tiesą: smegenys gali toliau veikti net ir po širdies sustojimo. Šiame straip...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 18:53 Nelengvi santykiai su mama: kaip apsaugoti šeimą?
Šeimos santykiai gali būti tiek džiaugsmo, tiek iššūkių šaltinis. Aš susidūriau su rimta problema, kai mano mama nepriėmė mano naujo vyro ir jo dukters. Šiame straipsnyje dalinuosi savo patirtimi ir pasakoju, kaip stengiuosi išlaikyti harmoniją savo ...

Skaityti daugiau

22.01.2025 laikas 07:24 WEF mokslininkai pristatė nanodaleles, galinčias nuotoliniu būdu valdyti žmogaus protą
Pietų Korėjoje vykdomi tyrimai atskleidžia neįtikėtiną galimybę: nanodalelėmis galima valdyti gyvūnų elgesį. Tačiau šios technologijos pažanga kelia rimtų etinių klausimų ir galimas grėsmes žmonijai. Ar esame pasirengę susidurti su pasekmėmis, jei ši...

Skaityti daugiau