Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Birželio » 21

Tortas "Juodasis serbentas" su maskarponės ir kondensuoto pieno kremu

Tortas

Turiu pripažinti, kad tortas "juodasis serbentas" man tikrai nepavyko iš pirmo karto. Tad teko paieškoti kelių kitų receptų, pasiskaityti paliktų atsiliepimų, pamodifikuoti viską pagal savo ir tada viskas gaunasi puiku. Tad dalinuosi receptu, kuris tikrai pavyksta.

Na bent taip atrodė, vis tiek išlindo vienas nedidelis minusas - net ir užglaisčius šonus, kremo šiek tiek liko (gal mažiau nei ketvirtadalis). Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą - kitą dieną su šeima pasigaminome labai skanų desertą: avižiniai sausainiai (man labai patinka "Grany"), tas maskarponės-grietinėlės-virto kondensuoto pieno kremas, avietės ir pakepintos migdolų drožlės... Pasilepinome nuostabiai!

Nurodyti ingredientai yra 16 centimetrų skersmens tortinei, 23 centimetrų skersmens tortinei visko prireiks dvigubai.

Ingredientai

Biskvitams:

  • kiaušiniai: 3
  • cukrus: 3 valgomųjų šaukštų
  • miltai: 30 gramų
  • krakmolas: 30 gramų
  • malti riešutai: 30 gramų (aš naudoju lazdyno).

Sirupui (gali viso neprireikti):

  • vanduo: 50 gramų
  • cukrus: 1 valgomojo šaukšto
  • romas: 1 valgomojo šaukšto

Kremui:

  • maskarponė: 250 gramų
  • karamelizuotas (virtas) kondensuotas pienas: 200 gramų (pusė skardinės)
  • riebi grietinėlė: 150 gramų

Taip pat: 

Papuošimui:

  • kepintos migdolų drožlės
  • juodieji serbentai
  • melisos lapeliai.

Recepto paruošimas

1. Biskvitai: Pirmiausia reikia išsikepti 3 biskvitus. Galite kepti iš visų produktų ir pilnai atvėsinus supjaustyti į tris dalis (niekada nemėginau, tikriausiai būtų ganėtinai sudėtinga, nes biskvitai labai minkšti gaunasi), bet lengviausia iškepti 3 atskirus biskvitus vis imant po trečdalį produktų.

2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų.

3. Miltus, krakmolą ir maltus riešutus sumaišome.

4. Kiaušinių baltymus paplakame iki putų, suberiame pusę cukraus ir labai gerai išplakame iki standžių putų (apvertus dubenį, jos niekur neturi norėti pabėgti).

5. Kitą pusę cukraus pilame į kiaušinių trynius ir plakame, kol masė pabals ir jos ryškiai padaugės. Beriame miltų mišinį, išmaišome. Gausis tiršta masė. Į ją dedame trečdalį baltymų masės, išmaišome, kad kiek palengvėtų tešla.

6. Tuomet atsargiai įmaišome ir likusius baltymus.

7. Kepimo formą ištiesiame kepimo popieriumi (tiesiu tik dugną) ir pilame tešlą.

8. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių temperatūros. Kepant per 3 kartus, vienas biskvitas iškepa per maždaug 15-20 minučių (bet privalu stebėti, kaip turima orkaitė elgiasi...), o visai porcijai gali prireikti ir visos valandos (tikriname mediniu pagaliuku).

9. Iškepusius biskvitus pilnai atvėsiname.

10. Sirupas: Vandenį užviriname su cukrumi. Atvėsiname.

11. Įpilame romo ir išmaišome.

12. Kremas: Maskarponę išplakame su virtu kondensuotu pienu.

13. Grietinėlę išplakame iki standumo ir atsargiai įmaišome į kremą.

14. Torto surinkimas: Imame vieną biskvitą, dedame į torto formą (atsegamais kraštais), labai nedaug sulaistome sirupu (patepame teptuku vos vos).

15. Tuomet paskirstome porą šaukštų uogienės, po to krauname 3-4 gerus šaukštus kremo, vėl dedame biskvitą ir taip toliau.

16. Dedame į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms (idealiu atveju paliekame per visą naktį).

17. Papuošiame kepintomis migdolų drožlėmis, juodaisiais serbentais, melisų lapeliais ar kaip tik pagal fantaziją norisi. Skanaujame!

18. Rekomendacija: Daugiau tortų receptų rasite: Tortai.

Recepto Autorius Nekenčiu virtuvės

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 15:33 Lūžinėjantys ir sluoksniuojantys nagai: priežastys ir 11 patarimų, kaip juos sustiprinti natūraliai
Nagai lūžinėja, sluoksniuojasi, atsiranda dėmių ar auga labai lėtai? Tai dažna problema, kurią sukelia maistinių medžiagų (biotino, geležies, cinko) trūkumas, dažnas rankų mirkymas vandenyje ar net skydliaukės sutrikimai. Laimei, daugelį atvejų galim...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:43 Kaip Apsisaugoti nuo Pavydo ir Nužiūrėjimo: Etiški Baltosios Magijos Būdai 2025
Nužiūrėjimas ir pavydas – seniausia pasaulyje tikėjimų forma, vis dar veikianti net socialiniuose tinkluose. 2025 m. virš 5,4 mlrd. žmonių dalinasi gyvenimu internete, o tai kursto pavydą ir neigiamą energiją. Straipsnyje rasite etiškus baltosios mag...

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 14:24 Pipirmėčių aliejus nuo pelių ir žiurkių: natūralus būdas atsikratyti graužikų 2025
Atėjus šalčiams pelės ir žiurkės masiškai veržiasi į namus. Cheminiai nuodai pavojingi ir ne visada veiksmingi – graužikai prie jų pripranta. Pipirmėčių eterinis aliejus yra natūralus, saugus ir mokslu patvirtintas repelentas: stiprus mentolio kvapas...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 15:58 Prancūzija: jauni musulmonai tampa vis radikalesni, 57 % teikia pirmenybę islamo taisyklėms, o ne Prancūzijos įstatymams
Apklausos rodo, kad konservatyvusis islamas stiprėja, integracija blogėja, mokslo koncepcijos atmetamos, o Prancūzijos įstatymai užleidžia vietą islamo įstatymams itin dideliam musulmonų skaičiui

Skaityti daugiau