Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 11

Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais

Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais

Kaip aš kartais džiaugiuosi, kad aš esu iš tų žmonių, kuriems maisto ruošimas suteikia didžiulį laimės jausmą... ir po visų darbų grįžusi į namus galiu užsijuosti savo prijuostę ir kepti, virti, maišyti, minkyti, pjaustyti, lupti, ragauti, uostyti ir taip toliau... O kokie yra Jūsų džiaugsmai, ar yra kas Jums tarsi užaugina sparnus kiekvieną eilinę dieną?

O dabar noriu Jums pristatyti savo šios dienos džiaugsmą, galiu Jus patikinti, kad tai yra vienas skaniausių užkandžių prie alaus arba vyno! Be galo skanu skanauti ir vienos pačios... Itin rekomenduoju, nes ragavusieji liko sužavėti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 3 didelės skardos sūrio lazdelių!

Tešlą geriausia būtų pasigaminti iš vakaro, kad pastovėtų per visą naktį.

Ingredientai

  • rikotos varškė: 250 gramų
  • natūralus jogurtas: 200 gramų
  • kiaušinių tryniai: 1
  • sviestas: 200 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežios mielės: 25 gramų
  • miltai: 500 gramų
  • Pecorino sūris: 70 gramų (tinka ir "Džiugo" arba parmezanas)
  • fermentinis sūris: 80 gramų
  • kmynai.

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1
  • pienas: šlakelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišome mieles, jogurtą, ricotta varškę, druską ir kiaušinio trynį.

2. Ištirpiname sviestą ir taip pat supylus išmaišome.

3. Tuomet suberiame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų gautis maloni, nelimpanti prie rankų.

4. Įdedame į šaldytuvą ir paliekame per visą naktį (arba bent kelioms valandoms).

5. Sūrius smulkiai sutarkuojame ir sumaišome tarpusavyje.

6. Iš per naktį pastovėjusios tešlos iškočiojame ~0,5 centimetro storio lakštą ir supjaustome į norimo dydžio/ilgio lazdeles.

7. Sudedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, ištepame kiaušinio/ pieno plakiniu, gausiai apibarstome sūrių mišiniu ir kmynais.

8. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180-190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 15 minučių, kol gražiai paruduoja. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau sūrio lazdelių receptų rasite: Sūrio lazdelės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-08-31 laikas 10:52 Receptai Šaltalankių Uogienė: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai

Šaltalankių uogienė – sveikas desertas, turtingas vitaminu C ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti skanią uogienę ir stiprinti sveikatą! Šiame straipsnyje aptarsime šaltalankių uogienės naudą sveikatai, jos kalori...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 10:24 Receptai Slyvų Uogienė su Vanilės Ankštimis: Nauda, Receptas ir Sveikatos Aspektai
Slyvų uogienė su vanilės ankštimis – skanus ir maistingas desertas, turtingas skaidulomis ir antioksidantais. Sužinokite, kaip paruošti sveiką uogienę ir išvengti ligų! Šiame straipsnyje aptarsime slyvų uogienės naudą sveikatai, j...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 09:57 Receptai Obuolių ir Moliūgų Uogienė: Skonis, Nauda ir Sveikatos Paslaptys

Obuolių ir moliūgų uogienė – sveikas rudens skanėstas! Sužinokite jos naudą, kalorijas, kaip išvengti ligų ir paruošti tobulą receptą. Šiame straipsnyje atskleisime, kokia šios uogienės nauda, kaip organizmas įsisavina jo...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 11:50 Siauralapio Gauromečio Arbata: Gamtos Lobis Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Siauralapio gauromečio (kiprejo) arbata – natūralus gėrimas, padedantis numesti svorio, valyti organizmą ir raminti nervus. Sužinokite, kaip vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas siauralapio gauromečio ...

Skaityti daugiau

2025-09-01 laikas 10:19 Jonažolių Arbata: Gamtos Dovana Jūsų Sveikatai ir Lieknėjimui
Jonažolių arbata – natūralus gėrimas, padedantis mažinti depresiją, gerinti virškinimą, detoksikuoti organizmą ir skatinti svorio metimą. Sužinokite, kaip ją vartoti, kokia nauda ir galimi pavojai! Šiame išsamiame straipsnyje atskleisime visas jonažo...

Skaityti daugiau

2025-08-31 laikas 08:25 Svogūnai: Stebuklinga Nauda Sveikatai, Liaudies Receptai ir Galimos Žalos
Svogūnai – gamtos vaistas: nauda nuo kosulio iki širdies apsaugos, liaudies receptai, žalos ir įsisavinimas. Atraskite natūralią sveikatą! Šiame straipsnyje mes gilinsimės į svogūnų naudą, liaudies medicinos receptus, galimas žalas ir tai, kaip organ...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:56 Cukinijos Nauda Sveikatai: Vitaminai, Mineralai ir Gydomosios Savybės
Šiame straipsnyje mes gilinsimės į kiekvieną cukinijų naudą, paaiškinsime, kaip organizmas jas įsisavina įvairiais būdais, ką jos gydo, pridėsime naujų pavyzdžių iš užsienio šaltinių ir netgi aptarsime galimas žalas. Jei ieškote būdų pagerinti virški...

Skaityti daugiau

2025-08-30 laikas 20:14 Ar Tai Ateivių Technologija? Naujausi Moksliniai Paaiškinimai
3I/ATLAS: kometa ar ateivių zondas? Avi Loeb spekuliuoja apie neįprastą sudėtį. Sužinok naujausius mokslinius atradimus! Šiame straipsnyje, atnaujintame pagal naujausius mokslinius duomenis ir papildytame emocingu pasakojimu, tyrinėjame 3I/ATLAS pasl...

Skaityti daugiau