Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 11

Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais

Sūrio lazdelės orkaitėje su kmynais

Kaip aš kartais džiaugiuosi, kad aš esu iš tų žmonių, kuriems maisto ruošimas suteikia didžiulį laimės jausmą... ir po visų darbų grįžusi į namus galiu užsijuosti savo prijuostę ir kepti, virti, maišyti, minkyti, pjaustyti, lupti, ragauti, uostyti ir taip toliau... O kokie yra Jūsų džiaugsmai, ar yra kas Jums tarsi užaugina sparnus kiekvieną eilinę dieną?

O dabar noriu Jums pristatyti savo šios dienos džiaugsmą, galiu Jus patikinti, kad tai yra vienas skaniausių užkandžių prie alaus arba vyno! Be galo skanu skanauti ir vienos pačios... Itin rekomenduoju, nes ragavusieji liko sužavėti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 3 didelės skardos sūrio lazdelių!

Tešlą geriausia būtų pasigaminti iš vakaro, kad pastovėtų per visą naktį.

Ingredientai

  • rikotos varškė: 250 gramų
  • natūralus jogurtas: 200 gramų
  • kiaušinių tryniai: 1
  • sviestas: 200 gramų
  • druska: 0,5 arbatinio šaukštelio
  • šviežios mielės: 25 gramų
  • miltai: 500 gramų
  • Pecorino sūris: 70 gramų (tinka ir "Džiugo" arba parmezanas)
  • fermentinis sūris: 80 gramų
  • kmynai.

Aptepimui:

  • kiaušiniai: 1
  • pienas: šlakelio.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia dideliame dubenyje sumaišome mieles, jogurtą, ricotta varškę, druską ir kiaušinio trynį.

2. Ištirpiname sviestą ir taip pat supylus išmaišome.

3. Tuomet suberiame miltus ir užminkome tešlą. Tešla turėtų gautis maloni, nelimpanti prie rankų.

4. Įdedame į šaldytuvą ir paliekame per visą naktį (arba bent kelioms valandoms).

5. Sūrius smulkiai sutarkuojame ir sumaišome tarpusavyje.

6. Iš per naktį pastovėjusios tešlos iškočiojame ~0,5 centimetro storio lakštą ir supjaustome į norimo dydžio/ilgio lazdeles.

7. Sudedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi, ištepame kiaušinio/ pieno plakiniu, gausiai apibarstome sūrių mišiniu ir kmynais.

8. Dedame į orkaitę įkaitintą iki 180-190 laipsnių temperatūros ir kepame maždaug 15 minučių, kol gražiai paruduoja. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau sūrio lazdelių receptų rasite: Sūrio lazdelės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau