Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Liepos » 17

Marinuoti žali pomidorai su garstyčiomis žiemai

daržovės, receptai, pomidorai, daržovių patiekalai, marinuoti pomidora

Užkandis, kuris visada valgomas pirmas! Marinuoti žali pomidorai su garstyčiomis - labai skanus patiekalas žiemai! Patiekite su bulvių koše arba net kaip užkandį prie alkoholinių gėrimų. Tai gera galimybė sunaudoti neprinokusius pomidorus. O kai kurios šeimininkės šiam patiekalui net specialiai skina žalius vaisius. Pasirodo neįprastai skanu, verta pabandyti! Aš šitaip gaminu jau daug metų. Dabar dalinuosi ir su Jumis!

Ingredientai

  • žali pomidorai: 2 kilogramų
  • garstyčių milteliai: 20 gramų
  • druska: 60 gramų
  • cukrus: 8 gramų
  • kvapieji pipirai: 7 žirnelių
  • lauro lapai: 3
  • svogūnai: 100 gramų
  • česnakas: 10 gramų
  • krapai: 40 gramų
  • krieno šaknis: 20 gramų
  • aštrūs čili pipirai: 5 gramų.

Recepto paruošimas

1. Stiklainius išplaukite su soda. Tada išskalaukite verdančiu vandeniu.

2. Kiekvieno stiklainio apačioje išdėliojame po nedidelį gabalėlį aitriosios paprikos, taip pat kvapiųjų pipirų, lauro lapą, krieno šaknies gabalėlį, nuluptą ir susmulkintą česnako skiltelę. Pabarstykite garstyčių milteliais.

3. Pomidorus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu. Iškirpkite stiebo tvirtinimo vietą. Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Mažus vaisius supjaustome į ketvirčius, o didesnius - į 6 dalis.

4. Svogūnus nuvalome. Supjaustykite plonais pusžiedžiais. Šviežius žalius krapus nuplaukite ir susmulkinkite peiliu.

5. Sudėkite pomidorus į dubenį. Čia taip pat dedame svogūnus ir krapus. Labai švelniai sumaišykite su medine lentele. Į paruoštus stiklainius, dedame prieskonius ir pomidorus su svogūnais ir krapais.

6. Nedideliame kiekyje šalto geriamojo vandens ištirpinkite reikiamą kiekį druskos ir cukraus. Gautu tirpalu užpildykite skardines su pomidorais. Pilkite dosniai, iki kraštų. Vandens reikės apie du litrus. Tai priklauso nuo to, kaip sandariai sudėti pomidorai. Kuo tankesnis - tuo mažiau išeis sūrymo.

7. Nedidelį švarų audeklo gabalėlį užpilame verdančiu vandeniu. Tokiu gabalėliu uždengiame kiekvieną stiklainį. Ant audinio užpilkite storą garstyčių miltelių sluoksnį. Tai neleis pomidoruose atsirasti pelėsių.

8. Mes dedame stiklainius ant kurio nors padėklo. Tai būtina, kad skystis, kuris išsiskirs proceso metu, neišsilietų. Paliekame 7-10 dienų vėsioje vietoje, kad pomidorai neperoksiduotų. Antrą ar trečią dieną sūrymas turėtų tapti drumstas, ant paviršiaus pasirodys putos.

9. Praėjus nurodytam laikui, išimkite audinį iš stiklainių, uždarykite dangtelius. Ruošinius laikome rūsyje. Skanaujame!

10. Rekomendacija: Daugiau receptų iš žalių pomidorų rasite: Žalių pomidorų receptai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-09 laikas 10:53 Receptai Vištienos Kotletai su Morkomis ir Gysločių Sēklų Luobelēm: Lengvas, Baltymingas Patiekalas Šeimai
Šiandien, kai sveika mityba tampa prioritetu, ieškome patiekalų, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir naudingi organizmui. Vištienos kotletai su morkomis ir gysločių sēklų luobelēm – idealus pasirinkimas kasdieniams pietums ar vakarie...

Skaityti daugiau

2025-11-05 laikas 09:03 Receptai Kopūstų rauginimas 2025 lapkritį: palankios dienos pagal Mėnulį

Lapkritį vėlyvieji kopūstai tampa saldūs ir sultingi – idealu raugimui. Svarbu žinoti palankias dienas pagal Mėnulio kalendorių 2025 m.: lapkričio 2–5, 8, 9, 11–13, 20–25 d. Geriausia raugti augančio Mėn...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 12:12 Receptai Žemaičių Blynai: Nauda, Kalorijos, Įsisavinimas ir Pilnavertis Receptas

Žemaičių blynai – sotus lietuviškas patiekalas iš bulvių tešlos su mėsos įdaru ir kreminiu padažu. Porcijoje ~500 kcal, gausu kalio, baltymų. Organizmas įsisavina 90% angliavandenių, 95% kalio. Gaminant prarandama 15-25% ...

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau