Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Liepos » 26

Šaltai, karštai, sausai rauginti agurkai

Šaltuoju būdu rauginti agurkai

Greitai parauginti agurkai skoniu stipriai skiriasi nuo šviežių ir nuo raugintų žiemai agurkų. Kiek parauginti agurkai įgauna švelnios rūgštelės ir išlaiko kiek saldumo kuris prarandamas ilgiau rauginant agurkus. Šviežiai paraugti agurkai taip pat yra naudingesni organizmui nei švieži agurkai. Rūgimo proceso dalyvauja naudingi organizmui mikroorganizmai ir agurkai tampa geriau įsisavinami organizmo. Agurkų cukrų į rūgštį perdirba pieno rūgšties bakterijos. 

Pieno rūgšties bakterijos natūraliai sutinkamos ant įvairių lapų. Tikėtina, kad agurkų rauginimo procesui tinkamiausios esančios ant vyšnių ir juodųjų serbentų lapų. Jei agurkas gulėjo ant žemės ant jo gali būti kenksmingi mikroorganizmai. Dėl to agurkų rauginimas turi būti švariuose induose, nuplovus agurkus ir ingradientus. Visų pieno rūgšties bakterijų tikrai nenuplausite.

Šaltai rauginti agurkai

Naudingiausi organizmui yra šalto rauginimo agurkai. Proceso metu prarandama mažiausiai naudingų medžiagų. Agurkai nuplaunami ir jei nėra labai švieži palaikomi keletą valandų šaltame švariame vandenyje. Tik nuskintus galime rauginti iš karto.

  • 1 kg agurkų,
  • 3-4  vyšnių lapai,
  • 3-4 juodųjų serbentų lapai,
  • 3 česnako skiltelės,
  • Keletas krapų stiebų,
  • Krieno lapas arba šaknis,
  • Porą lauro lapelių

Marinatui

  • 1 l vandens,
  • 20 g ( šaukštas) druskos
  • 1 šaukštas cukraus,
  • šaukštelis grūstų pipirų arba dešimt žirnelių,
  • Aštriems agurkams dedama aitriosios paprikos ankštis.

Šaltai, karštai, sausai rauginti agurkai

Agurkai sluoksniuojami su prieskoninėmis žolelėmis ir lapais. Ant viršaus uždedame krienų lapus, jie ilgiau išlaikys agurkus be pelėsio.  Užpilame marinatu, uždarome dangteliu. Parą laikome šiltai kol ima drumstis skystis. Paraugtus agurkus pernešame į vėsią patalpą. Skaniausi agurkai po dviejų parų.

Karštas agurkų rauginimas

Agurkų ir prieskoninių žolelių proporcijos panašios kaip ir raugiant šaltuoju būdu. Marinato litrui dedami 2 šaukštai druskos, galima įpilti šaukštelį acto. Sluoksniuojame agurkus ir prieskonines žoleles bei lapus, užpilame karštu marinatu, laikome šiltai. Gaunasi skanūs, traškūs agurkai jau po paros. Tačiau tai jau bus ne greitai rauginti, bet greitai marinuoti agurkai. Procese beveik nedalyvaus pieno rūgšties bakterijos. Agurkas bus skanus, bet mažiau naudingas organizmui nei šaltai rauginant.

Šaltai, karštai, sausai rauginti agurkai

Sausas agurkų rauginimas

Greitai agurkus galima paraugti sumaišius juos su druska. Kilogramui agurkų dedama apie šaukštą druskos ir pusę šaukštelio cukraus. Pabarstome juodaisiais pipirais, įpjaustome arba įspaudžiame česnako, įdedame saują krapų viršūnėlių.

Agurkai ir prieskoniai dedami į maišelį ir trejetą minučių purtomi. Laikoma apie valandą šiltai, vėliau dedama vėsiai į šaldytuvą. Po tiek laiko agurkai bus paruošti.

Rekomendacija: Daugiau raugintų agurkų receptų rasite: Rauginti agurkai.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
03.09.2024 laikas 12:59 Receptai Skanus obuolių džemas: lengvas receptas, praturtintas cinamonu
Obuolių džemas yra puikus būdas išsaugoti šviežių obuolių skonį visiems metams. Šis receptas ne tik lengvas, bet ir leidžia eksperimentuoti su skirtingais prieskoniais, kad kiekvienas puodelis būtų unikalus. Pasinerkite į obuolių ...

Skaityti daugiau

03.09.2024 laikas 12:48 Receptai Skanus obuolių pyragas: lengvas receptas šeimos susibūrimams
Obuolių pyragas yra tradicinis desertas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams, tiek ypatingiems renginiams. Šis receptas, paremtas šviežių obuolių skoniu ir aromatingais priedais, yra lengvai paruošiamas, tad net ir pradedantieji ...

Skaityti daugiau

02.09.2024 laikas 19:50 Receptai Kaip sėkmingai konservuoti pomidorus: paprastas receptas ir patarimai
Pomidorai – tai ne tik skanūs, bet ir maistingi vaisiai, kurie puikiai tinka įvairiems patiekalams. Konservavimas leidžia išsaugoti jų skonį ir naudingas savybes ilgam. Šiame straipsnyje pasidalinsime paprastu, bet efektyviu recep...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 14:18 Thich Nhat Hanh Principai Ramiai Gyvenimo Harmonijai
Thich Nhat Hanh, žinomas budizmo meistras, siūlo gilius ir praktiškus principus, kurie gali transformuoti mūsų gyvenimą. Jo mokymai apie sąmoningumą ir emocijų valdymą ne tik padeda sumažinti stresą, bet ir skatina gilesnius ryšius su savimi ir kitai...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 13:26 Kodėl protingi žmonės renkasi vienatvę? Psichologų įžvalgos
Šiuolaikiniame pasaulyje, kur socialinė sąveika dažnai laikoma normatyvu, protingi žmonės vis dažniau renkasi vienatvę. Tai ne tik asmeninis pasirinkimas, bet ir gili psichologinė strategija, leidžianti geriau pažinti save, plėtoti kūrybiškumą ir sie...

Skaityti daugiau

07.09.2024 laikas 13:12 Kodėl vaikai neturėtų būti verčiami dalintis žaislais?
Ar kada nors susimąstėte, kaip priverstinis dalijimasis žaislais gali paveikti vaiko emocinę raidą? Šiame straipsnyje nagrinėsime, kodėl tai, kas atrodo kaip dosnumo ugdymas, iš tikrųjų gali sukelti didelių emocinių randų ir neigiamų pasekmių vaiko g...

Skaityti daugiau