- 28.07.2022
- 0.0 Reitingas
- 1066 Peržiūrų
- Aptarti
Net šiek tiek liūdna - pjauti moliūgus reiškia, kad tai jau bus paskutinis konservavimas šiais metais, vasara eina į pabaigą. Bet dabar ne apie liūdesį ir džiugesį.
Rauginti moliūgai visiškai nėra jokia naujiena pietų šalyse, šią idėją parsivežiau iš praėjusios kelionės po Gruziją. Man tai buvo tikras atradimas, jie idealiai pakeitė kiek pabodusią agurkų klasiką. Raugintus moliūgus išmėginau visur, kur iki šiol naudojau raugintus agurkus, ir galiu užtikrintai teigti, kad man moliūgai tiko ir patiko net labiau.
Kaip jau ne vieną kartą esu minėjusi - rauginimui idealiai tinka pirktiniai prieskonių mišiniai konservavimui, tik moliūgams privalomai reikia šviežio česnako.
Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi keturi trijų litrų stiklainiai.
Ingredientai
- moliūgas: 5 kilogramų
- druska: 12 valgomųjų šaukštų
- džiovintų krapų stiebai: 8 valgomųjų šaukštų
- garstyčių grūdeliai: 4 valgomųjų šaukštų
- česnakas: 20 skiltelių
- kalendros lapeliai: 4 saujų (arba petražolės)
- juodieji pipirai: 20 žirnelių
- džiovinti aitrieji pipirai: 4 (3-4 centimetrų).
Recepto paruošimas
1. Iš pradžių moliūgą perpjauname, nupjauname žievę, išimame sėklas ir plaušus, supjaustome dviejų pirštų storumo riekėmis. Stengiamės, kad gabaliukai būtų vienodo, maždaug degtukų dėžutės, dydžio.
2. Stiklainius išplauname karštu vandeniu ir į kiekvieną dedame 3 valgomuosius šaukštus su kaupu druskos, 1 valgomąjį šaukštą garstyčių sėklų, 2 valgomuosius šaukštus džiovintų krapų stiebų, 5-6 juodus pipirus, 5-6 plonai pjaustytas česnako skilteles, vieną saują šviežių kalendros lapelių (galima keisti petražolėmis), 1 džiovintą čili pipirą (maždaug 3-4 centimetrų dydžio).
3. Užkaičiame patį didžiausią puodą, pilną vandens, palaukiame, kol užvirs.
4. Tada juo užpilame moliūgus, iki pat stiklainio kaklelio viršaus. Tuo pačiu verdančiu vandeniu nuplikome kriauklėje vidine puse į viršų sudėtus plastikinius dangtelius, palaukiame maždaug minutę ir dangteliais dengiame stiklainius.
5. Konservus kelias dienas palaikome virtuvėje, kambario temperatūroje, kai skystis pradės drumstis.
6. Po to išnešame į rūsį. Skanaus!
7. Rekomendacija: Daugiau receptų žiemai rasite: Receptai žiemai.
Recepto Autorius Kūmutės virtuvė
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau