- 28.07.2022
- 0.0 Reitingas
- 1414 Peržiūrų
- Aptarti
Parauginus moliūgus pasikeičia jų skonis ir juos lengviau įsisavina virškinimo sistema. Pokyčius padaro pieno bakterijos, keičiančios cukrų, kitas rūgštis į pieno rūgštį. Pieno rūgštis yra viena iš švelniausių rūgščių. Malonus saldžiarūgštis skonis labai pakeičia moliūgą.
Rauginimo procesui svarbu išlaikyti švarą.
- 2 kg. moliūgo,
- 2 litrai vandens,
- 2 šaukštai druskos ( 60 g),
- 6 lapai vyšnių,
- 6 lapai juodųjų serbentų,
- Krapo stiebas,
- krieno šaknis,
- Čili pipiras,
- 5 skiltelės česnako,
- 6 juodųjų ir tiek pat kvapiųjų pipirų žirnelių,
- 10 krienų lapų.
Lapus nuplauname švariame šaltame vandenyje. Sluoksniuojame su gabaliukais ( apie 5x3 cm) supjaustyto moliūgo. Viršų uždengiam krienų lapais. Juos naudojų vietoje įprasto švaraus skudurėlio. Užpilam sūriu vandeniu, uždengiam lėkšte ir uždedam butelį su vandeniu. Vanduo turi apsemti lapus.
Moliūgus pradžioje statome rauginti kambario temperatūroje. Kai vanduo susidrumsčia po 3 - 7 dienų pernešam vėsiau į 10- 12 laipsnių temperatūrą. Jei pakeistumėme sūrymą į naują rauginti moliūgai laikysis ilgiau, net iki pavasario.
7. Rekomendacija: Daugiau receptų ir ne tik apie moliūgų naudą rasite: Moliūgai.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau