- 04.08.2022
- 0.0 Reitingas
- 755 Peržiūrų
- Aptarti
Ingredientų kiekis paskaičiuotas vienam 3 l stiklainiui. 5 l talpai kiekį reikia padidinti dvigubai.
Ingredientai:
- 2 kg agurkų
- 100 g druskos
- 1 l vandens
- 3 krapų žiedynai
- 1 krieno lapas
- 1 galvutė česnako
- 4 juodojo pipiro žirneliai
- 3 kvapiojo pipiro žirneliai
- 2 lauro lapai
- 1 arbatinis šaukštelis garstyčių miltelių
- ¼ raudonojo pipiro ankšties
- 2 vyšnios lapai
- 2 juodojo serbento lapai
- 2 ąžuolo lapai.
Paruošimas:
1. Nuplauk agurkus šepetėliu ir užmerk juos šaltame vandenyje porai valandų. Mirkymas – puikus būdas padaryti agurkus traškesniais. Esant pageidavimui agurkų galiukus galima nupjauti.
2. Kruopščiai išplauk stiklainį, jo sterilizuoti nereikia.
3. Nuplauk krapus, krieno, vyšnios, serbentų ir ąžuolo lapus šaltu vandeniu, nulupk česnaką.
4. Sudėk pusę lapų, raudonąjį pipirą, česnaką ir prieskonius į stiklainio dugną. Maksimaliai tankiai sudėk agurkus.
5. Pašildyk puode vandenį ir ištirpink jame druską.
6. Užpilk sūrymu agurkus, dėk viršuje likusius lapus ir pridenk stiklainį dangteliu.
7. Kad padarytum raugintus agurkus šaltuoju būdu, raugink juos 5 dienas. Po to nupilk sūrymą (prieskonių ir žolių neišpilk)nuplauk nuo agurkų baltas apnašas ir užpilk švariu šaltu vandeniu. Po mėnesio užkandis gatavas. Tokie agurkai skonio bus kaip iš statinės.
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau