- 08.08.2022
- 0.0 Reitingas
- 1378 Peržiūrų
- Aptarti
Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis - vasariškas patiekalas su daug baltymų ir vasariškų skonių. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Man jis skanus ir šaltas. Šio patiekalo proporcijas lengva pakeisti. Galima naudoti daugiau ar mažiau kiaušinių.
Šį omletą gaminau kelis kartus. Antrajį kartą sugalvojau varškę sumaišyti su maltu muskatu. Tiesą pasakius, nenusprendžiau, ar skaniau su muskatu ar be jo. Naudojau birią varškę. Vietoj jos puikiai tinka ir fetos sūris.
Cukinijas ir pomidorus supjausčiau griežinėliais, o tada sudėjau ant popierinių rankšluosčių ir lengvai apibarsčiau druska. Tada juos uždėjau ant viršaus. Taip palaikiau apie 10 min. Tai darau, kad susigertų kuo daugiau skysčio. Iškepusios daržovės buvo minkštos bei nebuvo jokio išsiskyrusio skysčio.
Naudojau sojų grietinėlę "Bio Village". Galite naudoti įprastą neriebią grietinėlę ar pieną.
Ingredientai
- kiaušiniai: 6 (L dydžio)
- neriebi grietinėlė: beveik pusė stiklinės (80 gramų; naudojau sojų grietinėlę "Bio Village", galite pakeisti pienu - pildami trečdalį stiklinės)
- tarkuotas kietasis sūris: 0,5 stiklinės (25 gramų)
- 9% riebumo biri varškė: 0,5 stiklinės (80 gramų)
- mažos jaunos cukinijos: dviejų trečdalių (150 gramų) (Cukinijos. Kodėl jas verta įtraukti į valgiaraštį?)
- pomidorai: 1 nedidelio
- geltonosios paprikos: 0,5
- susmulkinti krapai: 3 valgomųjų šaukštų
- svogūnų laiškai: 3 valgomųjų šaukštų
- maltas muskatas: trečdalio arbatinio šaukštelio (nėra būtina)
- džiovintas bazilikas: trečdalio arbatinio šaukštelio
- česnakų granulės: 0,5 arbatinio šaukštelio
- druska
- juodieji pipirai
- alyvuogių aliejus (kepimo formai ištepti).
Recepto paruošimas
1. Pirmiausia cukiniją supjaustome gana smulkiais griežinėliais.
2. Tada pomidorą supjaustome ne visai plonais griežinėliais.
3. Juos uždedame ant popierinių rankšluosčių ir lengvai apibarstome druska. Ant viršaus uždedame vėl rankšluosčius. Šitaip palaikome maždaug 10 minučių. Daržoves nusausiname. Šito reikia tam, kad kepdamos daržovės neišskirtų skysčio.
4. Varškę sumaišome su muskatu.
5. Į dubenį įmušame kiaušinius. Lengvai išplakame šluotele.
6. Supilame grietinėlę, sūrį, varškę ir prieskonius. Viską išmaišome.
7. Kepimo formą (aš naudoju 22 centimetrų skersmens) ištepame aliejumi.
8. Supilame omletą. Suberiame paprikas ir pamaišome.
9. Ant viršaus sudedame cukinijos griežinėlius, pomidorą. Lengvai paspaudžiame į omleto vidų.
10. Kepame iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje maždaug 32-35 minutes, su funkcija viršus-apačia.
11. Po to dar kelias minutes pakepame su ventiliatoriumi, kad viršus lengvai apskrustų. Valgome, kai pravės. Skanaus!
12. Rekomendacija: Daugiau omletų receptų rasite: Omletų receptai
Patiko receptas? Pasekite autorių Instagram ir/arba Facebook socialiniame tinkle.
Recepto Autorius Skanauk su Aušra
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!
Susijusios naujienos
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau