Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Rugsėjo » 10

Varškėčiai su špinatais

Varškėčiai su špinatais

Varškėčius galėčiau valgyt kiekvieną dieną, nesvarbu ar jie saldūs, ar ne – man skanūs visi varškėčių variantai. Vienas geriausių dalykų apie varškėčius yra tas, kad jie labai greitai pagaminami. Kaip ir visiems blynams – tereikia užsimaišyti tešlą, išsikepti ir voila – galima skanauti. Šį kartą pabandžiau į varškėčius įmaišyti špinatų. Rezultatas gavosi labai šaunus, varškėčiai ne tik tapo maistingesni, bet įgavo šiek tiek kitokio, vasariško skonio. Kiek miltų dėti į tešlą, priklauso nuo varškės drėgnumo. Jei varškė labai drėgna, tuomet dėkite truputį daugiau, jei sausesnė – mažiau. Mano naudota varškė buvo gana sausa ir biri. Varškėčius su špinatais galite patiekti su grietine, tadžiki padažu ar bet kokiu kitu mėgstamu padažu. Varškėčiai labai gardūs tiek karšti, tiek šalti.

Iš nurodytų ingredientų kiekių man gavosi 6 varškėčiai.

Ingredientai

  • 250 g varškės (9 % riebumo)
  • 2 saujų špinatų
  • 1 kiaušinio
  • 5 valg. š. miltų
  • 1 valg. š. susmulkintos šviežios petražolės
  • 2/3 arb. š. druskos
  • 1/3 arb. š. juodųjų pipirų
  • 1,5 valg. š. sviesto (kepimui)
  • 1 arb. š. saulėgrąžų aliejaus (kepimui).

Recepto paruošimas

1. Varškę gerai sutriname šakute su kiaušiniu.

2. Įmaišome miltus, druską ir pipirus.

3. Špinatus kelioms sekundėms įmerkiame į karštą vandenį (ne verdantį), po to nukošiame, nusausiname popieriniu rankšluosčiu ir supjaustome į mažesnius gabalėlius.

4. Šaukštu įmaišome į varškės masę kartu su petražole.

5. Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname aliejų ir sviestą. Imame po 1 valg. š. tešlos, šlapiomis rankomis suformuojame ~1-1,5 cm storio blynelius ir kepiname iš abiejų pusių, kol varškėčiai gražiai apskrunda.

6. Iškeptus varškėčius dedame ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalus.

7. Patiekiame su mėgstamais padažais, skanaus!

Rekomendacija: Daugiau varškėčių receptų rasite: Varškėčiai.

Recepto Autorius Lithuanian in the USA

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-10-08 laikas 09:34 Receptai Vištienos kepsnys su pievagrybių padažu: skanus receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai

Sultingas vištienos kepsnys su pievagrybių padažu – lengvas, bet prabangus receptas šeimai. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, selenas imunui, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 450 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamo...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:41 Receptai Traškus faršo šnicelis su juoda duona: tradicinis receptas, sveikatos nauda ir mitybos patarimai

Traškus faršo šnicelis su juoda duona – klasikinis lietuviškas receptas, kupinas vaikystės prisiminimų. Sužinokite apie naudą: baltymai raumenims, skaidulos virškinimui. Kalorijos: 400 kcal po...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 08:19 Receptai Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu: receptas, nauda sveikatai ir mitybos patarimai
Prabangūs lietiniai blynai su maskarpone ir baltu šokoladu – lengvas receptas, kuris džiugina skonį ir sveikatą. Sužinokite apie naudą: kalcis kaulams, energija iš baltymų. Kalorijos: 350 kcal porcijoje. Kaip įsisavinamos medžiago...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 09:42 Vaistinis valerijonas: nauda sveikatai, įsisavinimas, žala ir tradiciniai receptai

Vaistinis valerijonas – natūralus ramintuvas: gydo nemigą, nerimą, širdies neurozę, padeda menopauzėje. Sužinokite naudą (GABA modulisacija), įsisavinimą (greitas žarnyne), žalą (galvos skausmas, priklausomybė) i...

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 07:37 Kur dingsta uodai žiemą? Išsami vadovas apie kraujasiurbių žiemojimą, rūšis ir prevenciją
Žiemą uodai dingsta, bet ne amžiams – jie slepiasi diapauzės būsenoje ar kiaušinėlių pavidalu, laukdami pavasario. Šiame išsamiame straipsnyje aptariame uodų gyvenimo ciklą, skirtingų rūšių žiemojimo strategijas ir mokslinius faktus iš tarptautinių š...

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:54 Vienoje teisme teisiami migrantai paaugliai už mokytojos išprievartavimą ir šantažavimą
Trys pagrindiniai kaltinamieji yra 15-metis irakietis, 17-metis rumunas ir 15-metis afganistanietis, kurie kaltinami kelis mėnesius trukusiu teroro kampanija prieš mokytoją.

Skaityti daugiau

2025-10-07 laikas 18:39 Graikija ketina sumažinti prieglobsčio išmokas ir nutraukti būsto subsidijas pabėgėliams
Kiekvienas, kuriam šioje šalyje suteiktas prieglobstis, nebegalės gyventi iš išmokų, mokamų Europos ir Graikijos mokesčių mokėtojų sąskaita

Skaityti daugiau