Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gruodžio » 18

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Šį kartą visiems Jums tikrai ne prasta, o tiesiog tobula, pagardinta nuostabiais priedais: žemės riešutų sviestu ir bananais, avižinė košė. Kiekvienai diena tokie pusryčiai būtų tikriausiai gal net per prabangūs, ir kiek per saldūs - ši košė tikrai subalansuota smaližiams! - bet tingiam savaitgalio rytui… mmm, tikra fantastika!

Skonis: 11/10. Avižinių dribsnių košė, papildyta bananais ir riešutų sviestu, yra labai labai skani, aromatinga bei malonios kreminės konsistencijos. Dėl bananų, ji tampa subtiliai saldi, o žemės riešutų sviestas suteikia pikantiškumo bei neįprastumo. Šiaip ar taip, bananai ir riešutų sviestas yra fantastiškas duetas - tai akivaizdžiai atsiskleidžia ir avižinėje košėje. Tad einame gaminti!

Sudėtingumas: Paprasčiau tikriausiai ir nebūna.

Ingredientai

  • pienas: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanduo: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • stambūs avižiniai dribsniai: 1 puodelio (120 gramų)
  • gerai prinokę bananai: 1 didelio
  • žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba medus).

Patiekimui:

  • bananai: 0,5
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vidutinio dydžio prikaistuvį supilame pieną ir vandenį, pagardiname vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitiname ant vidutinio didumo kaitros, kol užverda.

2. Užvirus, suberiame į prikaistuvį avižinius dribsnius.

3. Sumažiname kaitrą ir maišydami verdame maždaug 3 minutes.

4. Įmaišome iki vientisos masės sutrintą bananą (aš sutrinu tiesiog šakute) ir verdame dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai tampa minkšti ir sugeria beveik visą skystį.

5. Nuimame prikaistuvį su koše nuo kaitros. Įmaišome žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišome.

6. Uždengiame puodą dangčiu ir palaikome kelias minutes, kol košė pilnai išbrinksta.

7. Paruoštą košę sudedame į dubenėlius. Apibarstome dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliojame kelis banano griežinėlius.

8. Patiekiame nieko nelaukdami. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau avižinės košės receptų rasite: Avižinės košės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
20.12.2024 laikas 17:05 Receptai Kalėdų antis grilyje: skonis ir tradicija susijungia
Kalėdų šventės yra puiki proga mėgautis ypatingais patiekalais, ir antis grilyje yra vienas iš geriausių pasirinkimų. Šis receptas sujungia sultingą mėsą, aromatingą įdarą ir išskirtinius vaisių prieskonius, kurie suteikia unikalų...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:57 Receptai Marinuota skumbrė: skanus ir maistingas užkandis
Marinuota skumbrė yra ne tik skanūs, bet ir maistingi užkandžiai, kurie puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui. Ši žuvis yra kupina omega-3 riebalų rūgščių, baltymų ir vitaminų, todėl jos įtraukimas į mitybą gali te...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 16:49 Receptai Silkė su džiovintais grybais: tradicinis lietuviškas skonis
Silkė su džiovintais grybais ir svogūnų pagardu – tai ne tik skanus, bet ir simbolinis lietuviškos virtuvės patiekalas, apjungiantis tradicijas ir modernumą. Šis receptas ypač populiarus, kai norima paruošti lengvą, tačiau sočę už...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 21:26 Storosios žarnos valymas nuo toksinų: 1 paprastas receptas
Virškinimo sistemos problemos, tokios kaip dirgliosios žarnos sindromas ar lėtinis vidurių užkietėjimas, yra vis labiau paplitusios. Daug žmonių ieško natūralių būdų, kaip pagerinti savo savijautą ir išvalyti gaubtinę žarną. Šiame straipsnyje pristat...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 19:19 Stebuklingas svorio metimas tinginiams: imbiero mišinys
Naujausi Kinijos mokslininkų tyrimai atskleidžia revoliucingus atradimus apie litocholinę rūgštį, natūraliai gaminamą organizme. Šis junginys, kuris pasireiškia, kai organizmas patiria badavimo būseną, gali tapti raktu į senėjimo procesų sulėtėjimą i...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:40 Kaip Neužversti Artimųjų Savo Negatyvumu?

Kiekvienas iš mūsų susiduria su iššūkiais ir sunkumais gyvenime, tačiau kaip mes juos sprendžiame, gali reikšmingai paveikti mūsų santykius su artimaisiais. Pagalbos ieškojimas yra natūralus, tačiau svarbu žinoti, kada ir kaip tai daryti, kad neap...

Skaityti daugiau

21.12.2024 laikas 11:06 Atleidimas: Kelias į Emocinę Laisvę ir Ramybę
Atleidimas – tai galinga savybė, leidžianti mums išsilaisvinti nuo praeities skausmų ir nuoskaudų. Nors dažnai manome, kad atleidimas yra susijęs su kitais, iš tiesų jis labiausiai veikia mus pačius. Šiame straipsnyje nagrinėsime atleidimo procesą, j...

Skaityti daugiau

20.12.2024 laikas 18:37 Gyvenimas dviese: kinė 5 metus apsimetinėjo savo mirusia seserimi
Šeimos ryšiai kartais gali būti tokie sudėtingi, kad net tragiškos aplinkybės skatina mus ieškoti neįprastų sprendimų. Kinijos internetas šiuo metu mirga nuo Annie Niu pasakojimo apie tai, kaip ji penkerius metus slėpė savo sesers dvynės mirtį nuo se...

Skaityti daugiau