Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gruodžio » 18

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Šį kartą visiems Jums tikrai ne prasta, o tiesiog tobula, pagardinta nuostabiais priedais: žemės riešutų sviestu ir bananais, avižinė košė. Kiekvienai diena tokie pusryčiai būtų tikriausiai gal net per prabangūs, ir kiek per saldūs - ši košė tikrai subalansuota smaližiams! - bet tingiam savaitgalio rytui… mmm, tikra fantastika!

Skonis: 11/10. Avižinių dribsnių košė, papildyta bananais ir riešutų sviestu, yra labai labai skani, aromatinga bei malonios kreminės konsistencijos. Dėl bananų, ji tampa subtiliai saldi, o žemės riešutų sviestas suteikia pikantiškumo bei neįprastumo. Šiaip ar taip, bananai ir riešutų sviestas yra fantastiškas duetas - tai akivaizdžiai atsiskleidžia ir avižinėje košėje. Tad einame gaminti!

Sudėtingumas: Paprasčiau tikriausiai ir nebūna.

Ingredientai

  • pienas: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanduo: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • stambūs avižiniai dribsniai: 1 puodelio (120 gramų)
  • gerai prinokę bananai: 1 didelio
  • žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba medus).

Patiekimui:

  • bananai: 0,5
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vidutinio dydžio prikaistuvį supilame pieną ir vandenį, pagardiname vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitiname ant vidutinio didumo kaitros, kol užverda.

2. Užvirus, suberiame į prikaistuvį avižinius dribsnius.

3. Sumažiname kaitrą ir maišydami verdame maždaug 3 minutes.

4. Įmaišome iki vientisos masės sutrintą bananą (aš sutrinu tiesiog šakute) ir verdame dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai tampa minkšti ir sugeria beveik visą skystį.

5. Nuimame prikaistuvį su koše nuo kaitros. Įmaišome žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišome.

6. Uždengiame puodą dangčiu ir palaikome kelias minutes, kol košė pilnai išbrinksta.

7. Paruoštą košę sudedame į dubenėlius. Apibarstome dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliojame kelis banano griežinėlius.

8. Patiekiame nieko nelaukdami. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau avižinės košės receptų rasite: Avižinės košės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-19 laikas 14:31 Receptai Tarybinių laikų šniceliai su kreminiu padažu: autentiškas receptas, kalorijos, maistinė vertė ir sveikatos nauda 2025 metais
Tarybinių laikų valgyklų šniceliai – vienas iš tų patiekalų, kuris daugeliui lietuvių sukelia tikrą nostalgiją. Sodrus skonis, minkšta tekstūra, traški plutelė ir tas nepakartojamas kreminis padažas su krapais... Tai ne tik maista...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 11:23 Receptai Orkaitėje kepta višta su obuoliais ir bulvėmis: sultingas receptas, maistinė vertė ir nauda sveikatai
Orkaitėje kepta višta su obuoliais, bulvėmis ir kvapniu žolelių sviestu yra vienas iš tų klasikinių lietuviškų patiekalų, kurie visada sugrąžina į namų šilumą ir tikrą, lėtą virtuvės malonumą. Tai tradicinis šeimos sekmadienio sta...

Skaityti daugiau

2025-11-19 laikas 10:03 Receptai Kiaulienos Sprandinės Kepsniai Orkaitėje su Bulvėmis, Morkomis, Svogūnais ir Sūriu – Tikras Kalėdinis Hit'as Šeimoje

Šis sotus ir kvapnus kiaulienos sprandinės kepsnių receptas su daržovėmis ir lydytu sūriu yra mūsų šeimos kalėdinė tradicija jau kelias kartas. Mėsa kepa lėtai orkaitėje, tampa nepaprastai minkšta, prisigeria daržovių saldumo, ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau