Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Skaniai ir Paprastai: Receptai Kiekvienam » Receptai » 2022 » Gruodžio » 18

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Šį kartą visiems Jums tikrai ne prasta, o tiesiog tobula, pagardinta nuostabiais priedais: žemės riešutų sviestu ir bananais, avižinė košė. Kiekvienai diena tokie pusryčiai būtų tikriausiai gal net per prabangūs, ir kiek per saldūs - ši košė tikrai subalansuota smaližiams! - bet tingiam savaitgalio rytui… mmm, tikra fantastika!

Skonis: 11/10. Avižinių dribsnių košė, papildyta bananais ir riešutų sviestu, yra labai labai skani, aromatinga bei malonios kreminės konsistencijos. Dėl bananų, ji tampa subtiliai saldi, o žemės riešutų sviestas suteikia pikantiškumo bei neįprastumo. Šiaip ar taip, bananai ir riešutų sviestas yra fantastiškas duetas - tai akivaizdžiai atsiskleidžia ir avižinėje košėje. Tad einame gaminti!

Sudėtingumas: Paprasčiau tikriausiai ir nebūna.

Ingredientai

  • pienas: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanduo: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • stambūs avižiniai dribsniai: 1 puodelio (120 gramų)
  • gerai prinokę bananai: 1 didelio
  • žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba medus).

Patiekimui:

  • bananai: 0,5
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vidutinio dydžio prikaistuvį supilame pieną ir vandenį, pagardiname vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitiname ant vidutinio didumo kaitros, kol užverda.

2. Užvirus, suberiame į prikaistuvį avižinius dribsnius.

3. Sumažiname kaitrą ir maišydami verdame maždaug 3 minutes.

4. Įmaišome iki vientisos masės sutrintą bananą (aš sutrinu tiesiog šakute) ir verdame dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai tampa minkšti ir sugeria beveik visą skystį.

5. Nuimame prikaistuvį su koše nuo kaitros. Įmaišome žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišome.

6. Uždengiame puodą dangčiu ir palaikome kelias minutes, kol košė pilnai išbrinksta.

7. Paruoštą košę sudedame į dubenėlius. Apibarstome dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliojame kelis banano griežinėlius.

8. Patiekiame nieko nelaukdami. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau avižinės košės receptų rasite: Avižinės košės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
2025-11-29 laikas 15:48 Receptai Grietininis pyragas su soda – purus, drėgnas ir labai paprastas receptas dideliam stalui

Klasikinis lietuviškas grietininis pyragas su soda iš 1 litro grietinės – purus, drėgnas, pigus ir labai paprastas. Tobulas dideliam stalui, svečiams ar kelionėms. Su tiksliomis kalorijomis, maistine verte ir sveikesnėmis...

Skaityti daugiau

2025-11-29 laikas 15:34 Receptai Varškės pyragas su karamele ir riešutais – klasikinis lietuviškas desertas, kurio norėsis dar ir dar

Varškės pyragas su karamele ir riešutais – lietuviška klasika! Trapus pagrindas, purus įdaras ir sodri karamelė. Receptas + kalorijos, maistinė vertė ir kaip padaryti sveikesnį. Tobulas desertas šventėms ir kasdienai.

...

Skaityti daugiau

2025-11-25 laikas 09:17 Receptai Kepta antis su raugintais kopūstais orkaitėje – sultinga šventinė klasika
Orkaitėje kepta antis su raugintais kopūstais ir rūkytais lašinukais – tikra lietuviška Kalėdų klasika. Sultinga mėsa, traški odelė, aromatingas įdaras. Išsamus receptas + maistinė analizė: kiek kalorijų, kokia nauda sveikatai, ką...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau