Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Autorių straipsniai » Receptai » 2022 » Gruodžio » 18

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Skaniausia avižinė košė su riešutų sviestu ir bananais

Šį kartą visiems Jums tikrai ne prasta, o tiesiog tobula, pagardinta nuostabiais priedais: žemės riešutų sviestu ir bananais, avižinė košė. Kiekvienai diena tokie pusryčiai būtų tikriausiai gal net per prabangūs, ir kiek per saldūs - ši košė tikrai subalansuota smaližiams! - bet tingiam savaitgalio rytui… mmm, tikra fantastika!

Skonis: 11/10. Avižinių dribsnių košė, papildyta bananais ir riešutų sviestu, yra labai labai skani, aromatinga bei malonios kreminės konsistencijos. Dėl bananų, ji tampa subtiliai saldi, o žemės riešutų sviestas suteikia pikantiškumo bei neįprastumo. Šiaip ar taip, bananai ir riešutų sviestas yra fantastiškas duetas - tai akivaizdžiai atsiskleidžia ir avižinėje košėje. Tad einame gaminti!

Sudėtingumas: Paprasčiau tikriausiai ir nebūna.

Ingredientai

  • pienas: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanduo: 1 puodelio (250 mililitrų)
  • vanilinis cukrus: 1 arbatinio šaukštelio
  • druska: ketvirtadalio arbatinio šaukštelio
  • stambūs avižiniai dribsniai: 1 puodelio (120 gramų)
  • gerai prinokę bananai: 1 didelio
  • žemės riešutų sviestas: 2 valgomųjų šaukštų
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto (arba medus).

Patiekimui:

  • bananai: 0,5
  • rudas cukrus: 1 valgomojo šaukšto.

Recepto paruošimas

1. Pirmiausia į vidutinio dydžio prikaistuvį supilame pieną ir vandenį, pagardiname vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitiname ant vidutinio didumo kaitros, kol užverda.

2. Užvirus, suberiame į prikaistuvį avižinius dribsnius.

3. Sumažiname kaitrą ir maišydami verdame maždaug 3 minutes.

4. Įmaišome iki vientisos masės sutrintą bananą (aš sutrinu tiesiog šakute) ir verdame dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai tampa minkšti ir sugeria beveik visą skystį.

5. Nuimame prikaistuvį su koše nuo kaitros. Įmaišome žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišome.

6. Uždengiame puodą dangčiu ir palaikome kelias minutes, kol košė pilnai išbrinksta.

7. Paruoštą košę sudedame į dubenėlius. Apibarstome dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliojame kelis banano griežinėlius.

8. Patiekiame nieko nelaukdami. Skanaujame!

9. Rekomendacija: Daugiau avižinės košės receptų rasite: Avižinės košės.

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

Turite savo nuomone, tapk autoriumi, prisijunk ir rašykite bloge. Dalinkitės receptais, sveikatos patarimais, nutikimais, susidūrėte su nekasdieniškais reiškiniais. Galite išversti iš užsienio kalbos, talpinkite su nuoroda. Laukiame Jūsų straipsnių, naujienų, apžvalgų ar istorijų!

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais.
avatar

Nemokami skelbimai

TAIP PAT SKAITYKITE:
13.11.2024 laikas 20:40 Receptai Skanus morkų pyragas: lengvas receptas pradedantiesiems
Morkų pyragas yra ne tik skanus, bet ir maistingas pasirinkimas, puikiai tinkantis tiek šventėms, tiek kasdieniam desertui. Šis pyragas, derinantis saldžias morkas ir citrusinius apelsinus, sužavės net išrankiausius skonius. Šiame...

Skaityti daugiau

13.11.2024 laikas 20:29 Receptai Citrininiai sausainiai: skanūs ir gaivūs kepiniai

Citrinos — tai ne tik gaivinantis vaisius, bet ir svarbi Italijos kulinarinės kultūros dalis. Citrininiai sausainiai, šių citrusinių vaisių įkvėpti, tapo mėgstamu skanėstu visame pasaulyje. Šie sausainiai yra puikus pasir...

Skaityti daugiau

07.11.2024 laikas 09:42 Onkologinė Mityba 11.10. Geriausi Liaudiški Maisto Papildai. Paprastasis Varputis - Universalus Gydytojas

Varputis – tai unikalus augalas, kurio gydomosios savybės žinomos nuo seniausių laikų. Nuo šaknų iki viršūnių, šis augalas gali padėti išspręsti daugybę sveikatos problemų: nuo kepenų cirozės ir akmenų inkstuose iki viršk...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:16 Varnalėšų lapai: nauda, vartojimas ir atsargumo priemonės
Varnalėšos yra gerai žinomos dėl savo šaknų gydomųjų savybių, tačiau daugelis žmonių nežino, kad ir varnalėšų lapai gali pasiūlyti daugybę naudos sveikatai. Šiame straipsnyje išnagrinėsime, kaip šie lapai gali prisidėti prie jūsų gerovės, jų teikiama...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 08:00 Žemas kraujospūdis (hipotenzija): priežastys, simptomai ir gydymas
Žemas kraujospūdis, arba hipotenzija, dažnai yra ignoruojama sveikatos problema, tačiau ji gali turėti rimtų pasekmių. Nors dauguma žmonių žino apie aukšto kraujospūdžio pavojus, apie žemą kraujospūdį žinoma gerokai mažiau. Šiame straipsnyje išnagrin...

Skaityti daugiau

21.11.2024 laikas 07:44 Kaip greitai užmigti po naktinio prabudimo: patarimai
Naktinis prabudimas gali būti nemalonus ir varginantis, ypač jei po to sunkiai užmigsite. Daugelis žmonių patiria šią problemą, tačiau yra efektyvių būdų, kaip greitai ir neskausmingai grįžti į miegą. Gydytojas Michfelis Bruce'as pristato paprastus, ...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 21:36 Neįsižeiskite ant vaikų: tylos reikšmė ir tėvų palaikymas
Šiuolaikiniame pasaulyje, kai vaikai dažnai užimti savo reikalais, tėvams gali kilti klausimų, kodėl jų vaikai nebekontaktuoja taip dažnai, kaip anksčiau. Tačiau tylos užkulisiuose gali slypėti ne abejingumas, o gili emocinė dinamika. Šiame straipsny...

Skaityti daugiau

20.11.2024 laikas 13:57 Česnako nauda ir žala širdies sveikatai: kokias savybes žinoti?
Širdies ir kraujagyslių ligos išlieka viena iš pagrindinių suaugusiųjų mirties priežasčių, ypač Jungtinėse Amerikos Valstijose. Rūpindamiesi savo širdies sveikata, galime pasiekti puikių rezultatų, pasitelkdami ne tik subalansuotą mitybą ir fizinį ak...

Skaityti daugiau